• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Halloweenopskrifter – Bagvrks 13 bedste opskrifter på uhygge

Halloweenopskrifter – Bagvrks 13 bedste opskrifter på uhygge

23. oktober 2024 af Lene Tranberg

Muahahahah… Er du modig? Eller er du bange for monstre og uhyrer? Jeg er slet ikke til splatter, horror eller gysere, men jeg er ret vild med halloween og at finde på halloweenopskrifter:-)

Min yndlingshalloweenfilm er ganske vist ‘Slik eller ballade!’ med Anders And, ungerne og heksen Tusnelda, så du ved allerede nu, at jeg bedst kan li’ den lidt søde side af halloween.

Halloweenopskrifter Bagvrk.dk

Halloween i min familie

Hvert år plejede hele familien at samles til min fars fødselsdag og snitte græskar. Drabelige, fantasifulde eller skøre. Man bestemte selv. Min far plejede at dyrke alle græskarrene i køkkenhaven, og der var altid rigeligt.

Vi hyggede og sludrede undervejs, og der gik (næsten) aldrig konkurrence i den. Alle var med, både store og små. Til sidst stilledes alle græskarrene op side om side, og der blev sat lys i, før vi tog det samlede “familiebillede”. Dette billede er kun et udsnit, for der plejede at være 20 færdige græskar bagefter.

Halloween Donald Trump græskar

Min far døde i 2018, og det satte en midlertidig stopper for traditionen. Forrige år genoplivede vi den for vores egne børn, så der igen blev snittet græskarmænd. Livet går videre, og vi skal finde nye traditioner.

Egentlig plejer jeg at have ‘snitte-blokering’, indtil jeg står foran græskarret. Jeg lader det tale til mig. Og glemmer alt om alle de fantastiske græskar, jeg har set på Pinterest og møjsommeligt gemt som inspiration. Et år skar jeg Askepots karet, og lånte min steddatters prinsessehest til at trække den.

For fem år siden skar jeg Donald Trumps hængemule-ansigt og fandt en fuglerede i haven som hans hår. (Eftersom jeg selvfølgelig ikke har rettighederne til det billede, jeg skar efter, kan jeg ikke sætte det ind på bloggen. Du kan uden tvivl se ligheden alligevel?)

Som tiden nærmede sig valget i USA, blev han mere og mere indfalden og muggen. Mit græskar blev smidt ud før valget, fordi han begyndte at lugte, men ligheden var slående. Mulighederne er uendelige med græskar:-D

Mangler du en udfordring?

Forrige år bagte jeg en roulade med et indbagt motiv. Et spøgelseshus, med et stort, nøgent træ og et faldefærdigt stakit, tegnet med sort dej, hvorefter skrivedejen blev frosset ned, indtil den orange dej var klar til at blive lagt ovenpå.

Halloweenroulade - en fabelagtig opskrift fra Bagvrk.dk.

Det er slet ikke så svært, som det lyder, og du kan sagtens forenkle dit motiv, så det passer sammen med din tålmodighed. Prøv at tage udfordringen op og bag et motiv ind i en kage.

Det behøver ikke være en halloweenroulade som min. Du kan sagtens bruge motivet som blikfang eller top på en kage. De små Jack Skellington ansigter tog ikke lang tid at lave, men har stor effekt på gulerodsmuffins eller andre mindre kager.

Jack Skellington som indbagt pynt på gulerodsmuffins Halloween Bagvrk.dk

Kig også på Bagvrks 3 års fødselsdagskage Death by chocolate eller Knæk cancer kagen for mere inspiration.

Halloweenopskrifter

Jeg har udvalgt 13 (naturligvis) opskrifter, som jeg betragter som Bagvrks bedste halloweenopskrifter. Dem får du her:

Nummer 1: Halloweenboller eller glødende kul

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Spektakulære glødende kul fra Helvede… En bolle, som man virkelig lægger mærke til og forundres over. Halloweenboller er bolledej, der er farvet rød – sammen med en dej af rismel, som er farvet sort. De to deje arbejder forskelligt. Derfor krakelerer den sorte dej, og man kan skimte den røde dej igennem. Prøv dem også som burgerboller, evt. med lidt chili i.

Nummer 2: Zombiegrave

Zombiegrav - chokoladekage

Junior havde disse med i skole til halloween for nogle år siden. De var vildt flotte og lidt klamme. En saftig chokoladekage med grønt slim (vanillecreme) indeni, jord ovenpå og en gravsten stukket ned i. De små knogler, der stikker op af jorden, var en del af en pakke halloweenkrymmel, som jeg købte i Netto det år.

Nummer 3: Gravstencookies

Gravstencookies

De marmorerede gravsten har en opskrift for sig selv, for de er ret sjove at lave. Man blander lidt sort pastafarve i en del af dejen og lader være med at ælte de to farver dej helt sammen, før de skæres ud. De små kranier er også sukkerkrymmel ligesom knoglerne ovenfor. You are next…

Nummer 4: Sort pasta eller heksehår

Sort halloweenpasta med chiliolie pasta farvet med pastafarve Bagvrk.dk

Hjemmelavet pasta kan farves med de pastafarver, du bruger til kager og glasur. Du får en unik mulighed for at digte en historie om den heks, du har stjålet det sorte hår, fyldt med lus og lopper fra;-)

Det er ikke svært at lave hjemmelavet pasta, og slet ikke sværere at farve den sort eller en anden farve.

Nummer 5: Græskarmarengs

Græskarmarengs

Græskarmarengs er ikke bare en tofarvet marengs. Der er tale om en marengs med en mild smag af varme krydderier. Det er ret nemt at tilsætte smag til marengs, når man gør det med tørre krydderier som her. Græskarmarengs kræver lidt tålmodighed og øvelse, så de får den rigtige form. Den grønne, snoede stilk er æggehvideglasur med mosgrøn farve i.

Nummer 6: Græskarcupcakes

Græskarcupcakes

Græskarcupcakes er fine små cupcakes med græskarpuré, græskartærtekrydderi (som du nemt blander selv), flødebolleskum og en græskarmarengs på toppen. Selve kagen er nem at bage, så du kan sagtens bage kagerne og pynte dem anderledes, hvis du ikke tør gå i gang med marengs;-)

Nummer 7: Frås i sukkerøjne

Sukkerøjne

Hvis du skal købe sukkerøjne til at pynte dine halloweenkager med, bliver det hurtigt en dyr fornøjelse. Til gengæld koster det ikke mere end en æggehvide, flormelis og en lille smule sort pastafarve at lave dem selv. Du bestemmer, hvor sjove og skæve øjnene skal være. Resterne af den sorte glasur kan bruges til overskæg. Hjemmelavede sukkerøjne holder sig lige så lang tid som dem, du køber i forretningerne.

Nummer 8: Spøgelser og monstre i marengs

Spøgelsesmarengs

Jeg er ret vild med de mange muligheder, man får med marengs. Derfor lavede jeg flere variationer over et kendt tema til halloween sidste år. Først var der de forskrækkede spøgelser, hvor øjne og mund var malet på efter bagning. (Klik på billedet for opskrift.)

Marengsmonstre

Dernæst kom der to forskellige slags monstre ud af den samme portion marengs: En, som næsten så nuttet ud, fordi den var glat og regelmæssig – og en, der var sat på pladen med skeer, og som derfor blev mere sjov og skæv. Begge slags er med hjemmelavede sukkerøjne. (Klik på billedet for opskrift.)

Halloweenmarengs fra Bagvrk.dk

Endelig lavede jeg mumier og “blodstænkede” marengs som den sidste portion inden halloween. (Klik på billedet for opskrift.)

Nummer 9: Pølsemumier

Pølsemumier pølsehorn til halloween udvalgt Bagvrk.dk

Skal du til halloweenfest i skolen eller børnehaven og have mad med til fælles buffet, er pølsehorn altid en god idé. Det kan tages til et højere niveau af pølsehorn, hvis du bruger lidt længere tid i køkkenet og laver pølsemumier i stedet. Der skal laves tre snit i pølserne, og så er det nemt at vikle dejstrimler rundt om mumiens lemmer.

Nummer 10: Pizzamumier

Pizzamumier

Ligesom pølsemumierne er pizzamumier et hit til fællesspisning eller i madpakken. Øjnene er sorte olivenskiver, men de sidder, så man nemt kan pille dem af, hvis man ikke bryder sig om oliven.

Nummer 11: Græskarsuppe

Græskarsuppe til halloween Bagvrk.dk

En græskarsuppe luner altid i efterårskulden. Hvis man så tilmed spicer den op med lidt chili og serverer et lækkert flûte til, er familien glad, og du har et nemt måltid i gryden.

Nummer 12: Græskarcookies

Græskarcookies

Græskarcookies er ikke kun en halloween-småkage, men de fortjener at blive bagt af alle, for de smager vildt godt. Der er græskarpuré i dejen sammen med lækre krydderier. Du skal bage dem i år;-)

Nummer 13: Amerikanske pandekager som monstre

Amerikanske pandekager som monstre fra Bagvrk.dk.

Supernem opskrift på de tykke, amerikanske pandekager. Der tilsættes blot lidt pastafarve i dejen, så de bliver grønne. Rød marmelade er hældt over som blod – og de er rundhåndet drysset med hjemmelavede sukkerøjne. Så lidt kræves der, for at gøre morgenmaden i weekenden til noget helt særligt op til halloween.

Derudover vil jeg anbefale dig at kaste et blik på min opskrift på verdens bedste brownie med kokosmousse, hvor jeg har støbt kokosmoussen i halloweenforme, mine popcakes med øjne eller en blodig kage til halloween.

Lad uhyggen brede sig i de små, danske hjem! Eller hyggen med duften af nybagte pandekager eller småkager, som har fået et strejf af farve og halloween. Dyk ned i mine halloweenopskrifter og slå dig løs.

Jeg må vist hellere få fundet den store kasse med halloweenpynt frem og lade stemningen brede sig i huset. Der er altid plads til lidt (u)hygge!

Tags: Bagværk, Boller, Børnevenlig, Cookies, Cupcakes, Efterår, Efterårsferie, Familiefavorit, Græskar, Halloween, Hygge, Madpakker, Marengs, Mellemmåltid, Muffins, Pasta, Rørekage, Småkager, Suppe

Previous Post: « Kagemand som walesstang – en festlig luksuskagemand til dine fødselsdage
Next Post: Smart organisering af badeværelset, så du altid kan finde dine ting »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pia

    17. oktober 2019 kl. 11:44

    Sikke en masse gode ideer – jeg tror da nok nogle af dem skal afprøves 🙂 kh Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. oktober 2019 kl. 11:48

      Ja, Pia, gør endelig det:-) Det bliver SÅ godt:-D
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme