Der sker lidt på en blog i løbet af to år… Jeg har haft lyst til græskarsuppe nogen tid, men ikke mindst havde jeg stor lyst til at opgradere og opdatere indlægget. Der er sket en del med mine billeder, siden jeg skrev dette indlæg for to år siden.
Ikke at billederne ikke var gode til at illustrere suppen, men jeg blev ikke længere selv inspireret af dem. Derudover ville jeg gerne have opskriften over i det mere printvenlige format, så du har mulighed for at printe opskriften ud i stedet for at tage computeren med i køkkenet;-) Det kommer hen ad vejen med resten af opskrifterne også, men det tager lidt tid, så det har desværre ikke førsteprioritet…
Græskarsuppe
Når det bliver efterår og mere køligt i vejret, er det tid til suppe. Denne græskarsuppe er der ikke meget arbejde ved – andet end at du skal sætte tiden af til den. Men imens kan du sætte dig i sofaen med en bog og en kop te.
Du kan forberede græskarret og chilien dagen før, når du laver aftensmad, og bare sætte det i køleskabet. Du kan også lave en stor portion græskarpuré og fryse det ned, så du hurtigt kan lave en suppe, når lysten melder sig.
Man kan sagtens bruge andre typer græskar end Hokkaido. De er bare så passende i størrelsen til en suppe til fire personer og et af de nemmeste græskar at få fat i i butikkerne.
Er du på jagt efter andre gode supper, kan jeg anbefale dig en indisk dal eller min kartoffelsuppe med bacon. Du finder min samlede suppeoversigt her.
Græskarsuppe
Ingredienser
- 1 Hokkaido græskar
- 1 liter hønsebouillon
- 1 frisk chili, jeg brugte en Hvid Santa Fe
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 fed hvidløg
- Revet muskatnød
- Salt og peber
- 1 ½ dl syrnet fløde
- 1 håndfuld græskarkerner
- Lidt oliespray
- Fintkværnet salt
- 1-2 pakker bacon
Sådan gør du
- Græskarret vaskes grundigt og bages i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i en time.
- Chilien lægges ved siden af og bages med, indtil skallen på den er helt mørk (ca. 30-35 minutter). Chilien tages ud og lægges til afkøling i en frysepose, så skallen nemt kan gnides af. Stilk og kerner fra chilien fjernes.
- Græskarret deles og kernerne fjernes sammen med stilk og blomst. Resten af græskarret (inkl. skallen) deles i mindre stykker og lægges i en food processor sammen med halvdelen af bouillonen, chili og presset hvidløg. Det blendes indtil konsistensen er jævn. (Evt. i en gryde med en stavblender.)
- Tilsæt resten af bouillonen. Suppen smages til med rødvinseddike, muskatnød, salt og peber. Græskarsuppen varmes igennem og den syrnede fløde piskes i.
- Græskarkernerne ristes på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at ‘poppe’. De sprayes med lidt olie (jeg brugte Lurpak smørspray) og drysses med fintkværnet salt.
- Bacon steges sprød på panden og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Knæk baconen i mindre stykker.
Tove
Hold nu op, en nem og dejlig suppe!
Den skal jeg lave igen.
Med venlig hilsen
Tove
Lene Tranberg
Hej Tove:-)
Ja, det er nemlig supernemt at lave en græskarsuppe.
God weekend!
Kh Lene