• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Den perfekte Waldorfsalat: En klassisk favorit med friskhed og smag

Den perfekte Waldorfsalat: En klassisk favorit med friskhed og smag

19. december 2024 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Mangler du et ekstra tilbehør til stegen, julemiddagen eller en efterårsmenu? Så skal du absolut lave den klassiske Waldorfsalat. Sprøde smagskombinationer svøbt i en lækker dressing, toppet med valnødder og vindruer. Og endda pivnemt.

Klassisk Waldorfsalat højformat Bagvrk.dk

Hvorfra kommer Waldorfsalat?

Waldorfsalaten blev første gang præsenteret i en kogebog fra Waldorf Hotel i New York i 1896. Det er altså en gammel svend, vi taler om.

Den originale opskrift indeholdt ikke valnødder. De var dog tilføjet i en senere kogebog fra 1928.

Salaten er klassisk tilbehør til stege, vildt, vinter- og efterårmad.

Mit forhold til Waldorfsalat

Tilbage i slutfirserne arbejdede jeg som opvasker på en kro, hvor der jævnligt blev holdt selskaber. Du ved: Suppe, steg og is. En af de store retter på menukortet var svinekam stegt som vildt med Waldorfsalat serveret i små, sprøde “fuglereder” af fintrevne kartofler, formet i et fuglerede-jern og friturestegt. (Og sødt, surt, kartofler og rigelig sovs.)

Jeg siger dig, det var en himmerigsmundfuld, som jeg snildt kunne spise mig mæt i:-)

Hver eneste gang jeg siden er blevet serveret salaten, har jeg nydt den og tænkt, at det da er alt for sjældent, man får det. (Og drømt om de små, sprøde fuglereder…)

(Forestil dig lige at have været den køkkenmedhjælper, som skulle udstene alle vindruerne, som jo ikke kunne fås kerneløse den gang;-))

Nem Waldorfsalat Bagvrk.dk

Ingredienserne

Salaten er så simpel, at alle kan være med. Man skal blot kunne snitte ting i mindre stykker, og det kan alle. Bladselleri, æbler, valnødder og vindruer. Så få, men kombinationen af dem i hver mundfuld er himmelsk.

Vælg et æble, som er sprødt og har en frisk smag. Ingrid Marie er en god mulighed, men brug endelig et æble, du synes om smagen af.

Vindruerne “plejer” at være grønne, men det bestemmer du helt selv. Jeg kan godt lide at arbejde med flere farver i maden, så derfor var mine druer mørke.

Dressingen skal gerne laves med creme fraiche 38% (vil du spare på kalorierne, kan du også bruge 18% eller skyr) og piskefløde, som smages til med citronsaft, sukker, salt og peber.

Du kan ikke lave salaten dagen før servering, fordi flødeskummet vil miste pusten, og salaten vil blive mindre luftig. (Dog siger jeg det ikke til nogen, hvis du alligevel gør det, for smagsnuancerne er lige så gode dagen efter;-))

Vil du være i god tid, kan du snitte bladselleri, valnødder og druer, blande creme fraichen med citron, salt og peber, så du blot skal snitte æbler og piske flødeskum, før du blander det hele sammen.

Prøv Waldorfsalaten til julemiddagen med langtidsstegt and eller en saftig flæskesteg med helt sprøde svær.

Klassisk Waldorfsalat udvalgt Bagvrk.dk

Klassisk Waldorfsalat

Sprøde ingredienser svøbt i en lækker dressing.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Trækketid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Ret Aftensmad, Salat, Tilbehør
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 2-3 æbler (ca. 350 g)
  • 4 stilke bladselleri (ca. 200 g)
  • 300 g vindruer
  • 75 g valnødder
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Udkern æblerne og skær dem i tern. Skær bladsellerien i skiver á ca. 5 mm. Del druerne og hak valnødderne groft. Tag lidt af hver fra til pynt.
  • Bland creme fraiche, citron, salt, sukker og peber og vend grønsagerne i.
  • Pisk fløden til skum med bløde toppe (ikke helt stift) og vend det med resten af salaten. Smag til med salt, peber, sukker og citron.
  • Anret salaten i et fad eller en skål, pynt med bladselleriblade og de stykker, du tog fra. Dæk salaten til og lad den trække i køleskabet i minimum en halv time.
Tags Gæstemad, Klassisk, Salat, Supernem, Tilbehør
Følg på IG Waldorfsalat

Tags: Æbler, Bladselleri, Dansk klassiker, Efterår, Familiefavorit, Fløde, Gæster, Juleaften, Julemad, Julemiddag, Juleopskrift, Nem opskrift, Valnødder, Vindruer

Previous Post: « Luciabrød, lussekatter, safranbrød – de smukke, gule juleboller til Luciadag
Next Post: Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce og Nutella – en nem fastelavnsbolle, som alle kan bage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anita Dybvik Jørgensen

    25. april 2025 kl. 17:01

    5 stars
    Smager fantastisk

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. maj 2025 kl. 13:57

      Hej Anita:-)
      Det glæder mig meget, at du kan li’ den:-)
      Det er bestemt også en af mine favoritter.

      God weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme