Man kan ikke andet end holde af de små, skæve, finurlige marengsmonstre med hvert sit ansigtsudtryk.
Marengsmonstre – leg med marengs
Grunden til, at der bliver et selvstændigt blogindlæg ud af mine marengsmonstre, er, at jeg vil inspirere dig til selv at lege med marengs.
Jeg vil vise dig, hvor forskelligt det endelige resultat bliver alt efter, hvordan du sætter marengsen på pladen.
Egentlig er der ikke en ny opskrift i dette indlæg, for opskriften på marengs er den samme, som jeg plejer at bruge. Én del æggehvide, én del sukker og én del flormelis. Hvis du vil have alle mine tips og tricks til marengs, skal du læse dette indlæg.
Sukkerøjnene, som jeg bruger til de små marengsmonstre er hjemmelavede. Dem finder du opskriften på her.
Hvis du ønsker de hjernemassefarvede marengsmonstre, gør du sådan her:
Den ene portion marengsmonstre er sprøjtet ud af en engangssprøjtepose med en rund, åben tylle. De blev nærmest ensfarvede lyserøde, selvom den røde farve kun var rørt løst ind i marengsen.
Tag en engangssprøjtepose med en stor, glat tylle i, og sæt den over et glas. Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt marengsmonstre på bagepapir på en bageplade og slut af med en lille top på hvert monster. Sæt sukkerøjne fast i den fugtige marengs. De må gerne være både skeløjede og kigge opad;-)
Hvis du ønsker de uregelmæssige marengsmonstre, gør du sådan her:
Den anden portion marengsmonstre er uregelmæssige og meget forskellige. De er sat på bagepapiret med en ske, hvor jeg har gjort mig umage for, at den del af marengsen, som vendte mod skeen, vendte nedad på pladen. Jeg ville have de skæve totter udad.
Brug en stor teske til at afsætte klatter af marengs på bagepapir på en bageplade. Skrab massen af med en finger. Sæt monstrene, så den (glatte) side, der vendte ind mod skeen, vender nedad. Tilføj evt. en skefuld mere, hvis du vil have dem større.
Du kan rette lidt på stritter og buler med en tandstikker. Sæt sukkerøjne fast i den fugtige marengs.
Vil du have mere halloweeninspiration, finder du alle mine opskrifter her.
Marengsmonstre
Ingredienser
- 45 g æggehvider
- 45 g sukker
- 45 g flormelis
- Lidt rød pastafarve
- Sukkerøjne
Sådan gør du
- Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
- Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 45 g sukker lidt efter lidt. Drys en teskefuld i ad gangen, mens du pisker. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke.
- Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen, og vendes forsigtigt i marengsen med en dejskraber.
- Dyp et trægrillspyd i rød pastafarve, og stik den ned i marengsmassen. Træk striber med pastafarven i den hvide marengs. Tag et nyt grillspyd og gentag, indtil du har så meget rød farve i, som du ønsker. Pas på ikke at blande det for meget, så farven bliver ensartet.
- Sæt marengsen på bagepladen, som beskrevet i indlægget ovenfor. Sæt sukkerøjnene fast i den fugtige marengs.
- Hvis du lavede dine marengsmonstre samme størrelse som mine, skal du bage dem i ca. 2 timer ved 90° varmluft. Marengsen er færdig, når den nemt slipper papiret. Regn med, at det tager lidt længere tid at bage dem end normalt, fordi der er klatter af pastafarve i.
- Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.
Skriv et svar