• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Marengsmonstre – grusomme eller søde marengs til halloween

Marengsmonstre – grusomme eller søde marengs til halloween

10. oktober 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Man kan ikke andet end holde af de små, skæve, finurlige marengsmonstre med hvert sit ansigtsudtryk.

Marengsmonstre

Marengsmonstre – leg med marengs

Grunden til, at der bliver et selvstændigt blogindlæg ud af mine marengsmonstre, er, at jeg vil inspirere dig til selv at lege med marengs.

Jeg vil vise dig, hvor forskelligt det endelige resultat bliver alt efter, hvordan du sætter marengsen på pladen.

Egentlig er der ikke en ny opskrift i dette indlæg, for opskriften på marengs er den samme, som jeg plejer at bruge. Én del æggehvide, én del sukker og én del flormelis. Hvis du vil have alle mine tips og tricks til marengs, skal du læse dette indlæg.

Sukkerøjnene, som jeg bruger til de små marengsmonstre er hjemmelavede. Dem finder du opskriften på her.

Hvis du ønsker de hjernemassefarvede marengsmonstre, gør du sådan her:

Marengsmonstre

Den ene portion marengsmonstre er sprøjtet ud af en engangssprøjtepose med en rund, åben tylle. De blev nærmest ensfarvede lyserøde, selvom den røde farve kun var rørt løst ind i marengsen.

Marengsmonstre

Tag en engangssprøjtepose med en stor, glat tylle i, og sæt den over et glas. Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt marengsmonstre på bagepapir på en bageplade og slut af med en lille top på hvert monster. Sæt sukkerøjne fast i den fugtige marengs. De må gerne være både skeløjede og kigge opad;-)

Marengsmonstre

Hvis du ønsker de uregelmæssige marengsmonstre, gør du sådan her:

Den anden portion marengsmonstre er uregelmæssige og meget forskellige. De er sat på bagepapiret med en ske, hvor jeg har gjort mig umage for, at den del af marengsen, som vendte mod skeen, vendte nedad på pladen. Jeg ville have de skæve totter udad.

Marengsmonstre

Brug en stor teske til at afsætte klatter af marengs på bagepapir på en bageplade. Skrab massen af med en finger. Sæt monstrene, så den (glatte) side, der vendte ind mod skeen, vender nedad. Tilføj evt. en skefuld mere, hvis du vil have dem større.

Du kan rette lidt på stritter og buler med en tandstikker. Sæt sukkerøjne fast i den fugtige marengs.

Marengsmonstre

Vil du have mere halloweeninspiration, finder du alle mine opskrifter her.

Marengsmonstre

Marengsmonstre

Søde eller grusomme marengsmonstre med hvert sit udtryk.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 45 g æggehvider
  • 45 g sukker
  • 45 g flormelis
  • Lidt rød pastafarve
  • Sukkerøjne

Sådan gør du
 

  • Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  • Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 45 g sukker lidt efter lidt. Drys en teskefuld i ad gangen, mens du pisker. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke.
  • Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen, og vendes forsigtigt i marengsen med en dejskraber.
  • Dyp et trægrillspyd i rød pastafarve, og stik den ned i marengsmassen. Træk striber med pastafarven i den hvide marengs. Tag et nyt grillspyd og gentag, indtil du har så meget rød farve i, som du ønsker. Pas på ikke at blande det for meget, så farven bliver ensartet.
    Marengsmonstre
  • Sæt marengsen på bagepladen, som beskrevet i indlægget ovenfor. Sæt sukkerøjnene fast i den fugtige marengs.
  • Hvis du lavede dine marengsmonstre samme størrelse som mine, skal du bage dem i ca. 2 timer ved 90° varmluft. Marengsen er færdig, når den nemt slipper papiret. Regn med, at det tager lidt længere tid at bage dem end normalt, fordi der er klatter af pastafarve i.
  • Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.

Noter

Marengs opbevares i tætlukkede kagedåser og kan fint holde et par måneder.
Tags Halloween, Marengs, Supernem
Følg mig på Instagram

Tags: Bagværk, Billig, Børnevenlig, Efterår, Halloween, Marengs, Nem opskrift, Småkager

Previous Post: « Pizzamumier – en sær pizzasnegl til halloween
Next Post: Ampelmannkage – der er han! Eller en anden figurkage… »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme