Halloween står for døren. Hvis du vil glæde (eller skræmme) din familie med en (u)hyggelig pastaret, skal du lave den her pasta farvet med pastafarve.
Vi kunne også kalde det “heksehår fyldt med lus, lopper og utøj”, men den historie må du selv digte videre på, inden du serverer det for dine børn. Du er nødt til at binde dem en historie på ærmet om den heks, du modigt/dramatisk har stjålet håret fra;-)
Indlægget om halloweenpasta er en del af en serie om halloween hos bloggernetværket Bloggers By Heart. (Læs mere lige før opskriften.)
Nem halloween
Jeg ELSKER halloween, men nogle gange kan jeg godt komme til at lave kager, som tager lang tid at lave. Netop fordi jeg bliver så grebet af det. Som nu fx min halloweenroulade.
Alting er umuligt, indtil man har afprøvet det.
Det har jeg måttet sande med flere ting. Jeg kunne ikke få pastadej til at hænge sammen, så det kunne rulles gennem pastamaskinen – indtil jeg fandt ud af, hvordan man nemt kan lave hjemmelavet pasta.
Pastamaskinen havde stået bagest på hylden i mange år. Kun brugt en enkelt gang. Den er heldigvis kommet til ære og værdighed, mens jeg nu drømmer om en pastamaskine til at sætte på køkkenmaskinen.
Du kan lave dejen til pastaen i forvejen og fryse den ned i portionsklumper. På den måde kan du nemt forkæle familien med frisklavet pasta, hvis du bare lader den tø op i køleskabet.
Har du æg i køleskabet, som er ved at løbe på dato (selvom æg kan holde sig i lang tid efter “bedst før”), kan du bruge dem til hjemmelavet pasta til fryseren.
Sort pasta farvet med pastafarve
Til den her opskrift havde jeg en forestilling om sort pasta, men jeg kunne ikke opdrive blæksprutteblæk i en fysisk butik, og mange steder på nettet kunne man kun købe det i 500 grams bøtter, som ville være lige i overkanten til én portion pasta.
Et af mine dogmer for Bagvrk er, at ingredienser helst ikke skal jagtes i butikker eller på nettet, for at man kan lykkes med en opskrift. Særlige frø plukket af jomfruer i måneskin i Himalayas dybeste dale kommer jeg ikke til at bruge.
Kunne man bruge pastafarve? Altså den, som jeg i forvejen har i skabet fra min kagebagning?
Jeg googlede, men fandt ingen svar.
Nå, pyt, enten ville det lykkes for mig, eller også skulle jeg finde på en plan B.
Lad os sige det sådan: Jeg holdt ved plan A:-)
Pastafarve farver meget
Normalt ælter jeg min pastadej på køkkenbordet. Jeg havde bare ikke lyst til at få den sorte pastafarve æltet ned i træbordpladen…
Derfor valgte jeg at lave pastadejen i foodprocessoren. Det var godt nok nemt og hurtigt, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg gør det.
Pastafarven piskes ud i æggene, før de hældes ned til durummelet. Du tænder for foodprocessoren, og få sekunder efter har du dej til pasta farvet med pastafarve.
Andre halloweenopskrifter?
Den mest læste opskrift til halloween er den på de røde halloweenboller med en sort krakelering. De ligner glødende kul. Vil du bage en lækker græskarbolle, skal du bruge den her opskrift.
Halloween hos Bloggers By Heart bloggere
Den her nemme halloweenpasta er mit bidrag til serien Halloween hos Bloggers by Hearts bloggere.
I går delte Bianca fra HomebyBianca sin opskrift på halloweenmad i børnehøjde.
I morgen glæder jeg mig til at læse, hvad Didde fra Diddeplet skriver om familiens halloweentraditioner.
Serien om halloween med Bloggers By Heart bloggere kører frem til og med den 21. oktober, så hvis du hver dag følger sporet fra den tidligere dags blog, kan du følge med hos alle bloggerne og hver dag opdage nye blogs og spændende halloweenoplevelser.
Pasta farvet med pastafarve – Halloweenpasta
Ingredienser
Pasta
- 275 g durummel (plus lidt mere til udrulning)
- 3 æg, str. M/L
- ½ tsk fint salt (valgfrit)
- 1 tsk sort pastafarve, fx Wilton
Krydderolie
- ½ dl smagsneutral olie, fx rapsolie
- ¼ tsk chiliflager
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk sort oliventapenade (valgfrit)
- Salt og friskkværnet peber
Til anretning
- Fintrevet parmesanost
- Små blade rucolasalat
Sådan gør du
Pasta
- Bland durummel og salt i skålen til foodprocessoren. Pisk pastafarven ud i æggene, før du hælder æggene i skålen og lader foodprocessoren køre, til du har en homogen dej. Dejen må ikke være alt for klistret. Så skal du tilsætte lidt mere mel.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 20 minutter.
- Del dejen i fire stykker og arbejd videre med dem én ad gangen. Hold de andre indpakket imens, så de ikke tørrer ud.
- Gør pastamaskinen klar. Stil den på den tykkest mulige indstilling. Kør pastadejen igennem 8-10 gange, hvor du efter hver gennemkørsel folder dejen 3-4 gange på den lange led, og kører dejen igennem igen på den anden led.
- Hvis dejen klistrer i denne proces, drysser du let med durummel på begge sider, folder den, og kører dejen igennem pastamaskinen igen.
- Når dejen er glat og smidig, indstilles maskinen på det næsthøjeste, og dejen køres igennem én gang. Derefter rulles den tyndere og tyndere, indtil den er passende til det, du skal bruge dejen til. (Min kom ned på tykkelse 3 til pastaen på billederne.) Klip dejen over i passende længder.
- Sæt skæredelen på pastamaskinen, flyt håndtaget og skær pastaen i strimler. Støt med hånden, når den kommer ud, så pastaen nemt kan lægges på tørre viskestykker på køkkenbordet.
- Fortsæt med de øvrige dejkugler, indtil al dejen er kørt igennem. Læg pastaen på de udbredte viskestykker, så vidt muligt i ét lag.
- Frisklavet pasta koges i letsaltet vand i 2-5 minutter alt efter tykkelse.
Krydderolie
- Varm olien op sammen med det finthakkede hvidløg og chiliflagerne. Lad det simre ved lav varme i 4-5 minutter. Stil det til side og rør oliventapenaden i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Når pastaen er kogt, dræner du vandet fra i et dørslag. Bland pastaen med krydderolien og server den med revet parmesan og små rucolablade.
Didde Plet
Skal da prøves 🙂 Hvis vi tør……
Lene Tranberg
Didde, det er jeg sikker på, du tør;-)
Tak:-D
Kh Lene
Ulla
Sjov ide og nemt med pastafarver i pastadejen.
Lene Tranberg
Hej Ulla:-D
Tusind tak skal du have.
Kh Lene