Lad mig præsentere dig for en chokoladesmåkage, som min mor kalder “hashkager”. Hun mener nemlig, at har man først smagt én, bliver man afhængig og kan ikke stoppe igen;-)
Der er selvfølgelig ikke hash i småkagerne. Men min mor har ret. Det er svært at stoppe, når man først har fået en (OK, så to) i hånden.
Nemme chokoladesmåkager
Chokoladesmåkager er pivnemme at bage. Dejen skal bare røres sammen og sættes som klatter med en ske. Dejen skal ikke hvile, så på en halv time er der nybagte småkager.
Kagerne er sprøde. Du kan både bruge smør og bagemargarine. Bruger du smør, bliver kagerne tyndere, fordi dejen flader mere ud.
Brug din yndlingschokolade. Smag på den. Hvis du ikke kan li’ chokoladen uden noget, er det ikke den, du skal bruge i dine nye yndlingssmåkager.
Hvad nødderne angår, har du fuldstændig frit slag. Her er brugt hasselnødder, men har du en rest mandler eller valnødder, så brug dem i stedet for. De skal bare hakkes og blandes i dejen.
Chokoladesmåkager kan bages i god tid, hvis du skal bruge dem til noget særligt. Modsat almindelige cookies, som er bløde, når de er nybagte, holder kagerne sig friske og sprøde i op til to måneder.
Er du klar til et nyt kærlighedsforhold? Til chokoladesmåkager, selvfølgelig…
PS: Vil du bage endnu flere lækre småkager, bør du også prøve de her: Tranebærcookies med hvid chokolade, Nutellacookies, chokoladecookies og de klassiske chocolate chip cookies.
Sprøde chokoladesmåkager
Ingredienser
- 150 g margarine (eller smør) stuetemperatur
- 200 g sukker
- 100 g brun farin
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 300 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 2 tsk vanillesukker
- 1 tsk natron
- ½ tsk fint salt
- 200 g grofthakket, mørk chokolade
- 100 g grofthakkede hasselnødder
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd bageplader med bagepapir.
- Pisk margarine, sukker og farin godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt, mellem hvert æg.
- Sigt mel, vanillesukker, natron og salt sammen. Bland chokolade og hasselnødder i, før det røres i dejen med en grydeske.
- Sæt dejen i klatter med en stor teske og bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Lad kagerne køle af på bagepladen i ca. 5 minutter, før de flyttes til en rist og køles helt af.
- Opbevar småkagerne i tætlukkede kagedåser.
Allan
Mums siger jeg bare, forstår godt din mor, de er fantastiske 😊
Lene Tranberg
Hej Allan:-)
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er helt enig;-)
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene
Bettina sloth
De forsvandt bare såååå hurtigt. Bagt, afkølet og VÆK. De må klart bages igen snart. Tak for dejlig opskrift 🤣🤣
Kari Hamnøy
Hej. Hvorfor skriver du hvedemel med “lavt proteinindhold?”
Lene Tranberg
Hej Kari:-)
Til småkager, rørekager og tærter er det altid en fordel at bruge hvedemel med lavt proteinindhold/glutenindhold som fx Valsemøllens Kage Hvedemel.
Det giver mere luftige rørekager og sprødere småkager og tærter.
Bruger man derimod hvedemel med et højt gluten-/proteinindhold, får man kager der falder sammen og seje småkager, fordi glutenindholdet gør, at dejen ikke kan holde sig oppe med natron og/eller bagepulver.
Du kan læse mere om mel i Bagvrks Bageskole her: https://bagvrk.dk/meltyper-2/
God bagelyst.
Kh Lene
Trine Kaldal
De småkager er simpelthen fantastiske! Wauw de smager godt, og noget så nemme at lave – what’s not to like 😋
Lene Tranberg
Hej Trine:-)
Tak for din besked og alle stjernerne:-)
Du har helt ret. Småkagerne er supernemme – og smager virkelig godt.
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene
Pia Jensen
De er bare SÅ lækre og nemme at lave. De gjorde stor lykke hos hele familien 😊
Lene Tranberg
Hej Pia:-)
Det glæder mig meget at høre:-)
Ha’ en skøn dag.
Kh Lene