• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Spøgelsesmarengs – Boooh! Blev du bange?

Spøgelsesmarengs – Boooh! Blev du bange?

21. september 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kalenderen siger kun september, men det er ikke for tidligt at kigge lidt fremad og starte forberedelserne til halloween, vel? Halloween er den 31. oktober, så måske er jeg i god tid… Jeg kunne ikke stå for billedet af disse spøgelsesmarengs, da jeg så dem på Pinterest, hvor jeg af og til kigger billeder for at finde inspiration.

Spøgelsesmarengs

Jeg har brugt min sædvanlige marengsopskrift med lige dele æggehvide, sukker og flormelis, og så har de tørret i ovnen i en evighed. Jeg kom nemlig til at lave disse spøgelsesmarengs lidt store.

Spøgelsesmarengs

Øjne og mund er malet på med sort pastafarve. Jeg har en tynd pensel liggende i køkkenskuffen. Jeg bruger den mest til at duppe med, hvis der er en lille dut på en marengstop eller et glasurnæb, som skal lægges ned. Jeg har ikke brugt æggehvideglasur, som jeg gjorde på mine små marengskyllinger til påske. Bare lidt pastafarve på en tallerken – og så min tynde pensel.

Spøgelsesmarengs

Kan du huske, dengang i 80’erne, hvor det var på mode blandt ældre damer at plukke øjenbrynene så tæt, at øjenbrynene nærmest forsvandt? I stedet tegnede de brynene op med en øjenblyant? Men desværre kunne flere af disse ældre damer ikke huske, hvor deres øjenbryn havde været, så de gik hele aftenen og så overraskede ud? Nå, måske er det kun mig, som synes, at disse spøgelsesmarengs har samme ansigtsudtryk: Overraskede eller måske nærmere rædselsslagne?!

Jeg var på loftet for at finde et par plasticedderkopper, som kunne sidde stille længe nok til at blive fotograferet sammen med mine spøgelser. Jeg tilstår, at jeg hyggede mig med at tage de her billeder:-D

Spøgelsesmarengs

Jeg lavede mine marengs ret store, men det styrer du helt selv. Jeg kan sagtens spise mange, når det er marengs, vi taler om, så måske skulle jeg have lavet dem mindre… Der blev 18 stk.

Mere inspiration til halloween? Se min samlede oversigt her.

Spøgelsesmarengs

Spøgelsesmarengs

Søde, rædselsslagne marengs til halloween.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 23 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 23 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 18 stk.

Ingredienser
  

  • 65 g æggehvider (ca. 2 stk.)
  • 65 g sukker
  • 65 g flormelis
  • Lidt sort pastafarve

Sådan gør du
 

  • Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  • Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 65 g sukker lidt efter lidt, en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke.
  • Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
  • Tag en engangssprøjtepose med en stor, glat tylle i, og sæt den over et glas. Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt marengsspøgelser på bagepapir på en bageplade og slut af med en lille top på hvert spøgelse. Du bestemmer, om de skal have buler på kroppen som mine, eller om de skal være glatte.
  • Hvis du lavede dine spøgelsesmarengs lige så store som mine, skal du bage dem i 3 timer ved 90° varmluft.
  • Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.
  • Hvis dine marengs er mindre, er bagetiden kortere. De skal slippe papiret nemt, når de er færdige. Hvis dine spøgelsesmarengs er lige så små som mine marengskyllinger, hvor der blev ca. 40 ud af portionen, skal de tørre 1½ time i ovnen.
  • Når dine marengs er kolde, putter du lidt sort pastafarve på en tallerken. Men en pensel maler du øjne og munde på dem og lader dem tørre. Booooh!

Noter

Spøgelsesmarengs opbevares i en tætlukket kagedåse og kan holde sig i evigheder.
Tags Halloween, Marengs
Spøgelsesmarengs
Følg mig på Instagram
Spøgelsesmarengs

Tags: Billig, Børnevenlig, Efterår, Familiefavorit, Halloween, Kagepynt, Marengs, Nem opskrift

Previous Post: « Græskarmos og græskartærtekrydderi – billigt og nemt at lave selv
Next Post: Hjemmelavede sukkerøjne – jeg holder øje med dig;-) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Birgitte

    15. oktober 2020 kl. 0:01

    Hej Lene. Hvor høje er dine spøgelser i din opskrift? Du skriver de er store? Vh Birgitte

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. oktober 2020 kl. 0:03

      Hej Birgitte:-)
      De var 8-10 cm høje.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme