• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Halloweenboller – glødende kul fra Helvede…

Halloweenboller – glødende kul fra Helvede…

28. oktober 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hell’s balls, glødende kul, Djævelens boller… Hvad kalder man sådan en bolle? Jeg valgte navnet Halloweenboller, fordi jeg faldt for dem op til halloween. Det vil være den fedeste morgenmad på onsdag, når det er den 31. oktober og halloween!

De er ikke brændt på, og alt er spiseligt. Du kan roligt læse videre, så du kan bage dem selv.

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Brug fx bollerne til sandwich i madpakken. Du kan også sagtens bage dem om sommeren som burgerboller til grillmaden eller som fødselsdagsboller til en grillentusiast. Du behøver ikke engang banke det brændte af, for det er bare en farvet dej;-) Put evt. kardemomme, vanille – eller timian i, alt efter hvad du skal bruge bollerne til, om det er madbrød eller fødselsdagsboller.

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg fandt billedet på Pinterest og linket førte mig til Instructables.com. Som det ofte er, når jeg falder for et sejt billede fra en amerikansk hjemmeside, er en del af opskriften lavet af en pakke bagemix.

Heldigvis var den fede del, nemlig hvordan man får den krakelerede dej, beskrevet, så jeg har tilladt mig at lade mig inspirere kraftigt af opskriften, men naturligivs beskriver jeg som altid grundigt, hvordan jeg gjorde.

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Halloweenboller

Opskriften på bollerne indeni den krakelerede dej er min egen med udgangspunkt i mit yoghurtbrød. Jeg bagte yoghurtboller, fordi jeg godt kan li’ en bolle, der er saftig og holder sig lækker i et par dage. Dejen er farvet rød med pastafarve. Der skal en del farve til, for at få den rød nok, men dejen bliver mere rød under hævningen.

Den sorte, krakelerede dej er lavet med rismel og virker derfor anderledes end hvededejen indenunder. Risdejen binder sig ikke til den røde dej, så de arbejder uafhængigt af hinanden. Den røde dej udvider sig og hæver. Den sorte dej stivner og krakelerer. Så simpelt er det.

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Den sorte risdej smøres på med hænderne, når bollerne er hævet. Jeg tog et par tynde engangshandsker på til det. Derefter skal bollerne hæve yderligere, mens ovnen varmer op.

Er du klar til at bage nogle spooky boller? Selvfølgelig er du det! Husk at grine diabolsk, når du sidder foran ovnen og ser bollerne revne:-D

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Vil du inspireres til endnu mere halloween, finder du min samlede oversigt her.

Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Halloweenboller – glødende kul

En djævelsk yoghurtbolle, som er perfekt til halloween eller til grillentusiastens fødselsdag.
4.34 fra 3 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 2 timer t 10 minutter min
Samlet tid 2 timer t 58 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

Bolledej

  • 3 dl yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 1 tsk rød pastafarve
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 125 g fint durummel
  • 50 g blødt smør
  • 350 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Sort dej

  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk sort pastafarve
  • 8 g gær
  • 2 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 1½ spsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 200 g rismel

Sådan gør du
 

Bollerne

  • Smuldr gæren i yoghurten og rør den ud sammen med den røde pastafarve. Du kan tilsætte mere pastafarve sammen med smørret, hvis du ikke synes, dejen er rød nok. Der skal ret meget pastafarve i, for at få farven kraftig nok.
  • Tilsæt durummelet og ælt det i dejen sammen med salt og sukker. Tilsæt det bløde smør og ælt det godt ind i dejen.
  • Ælt nu resten af melet i ad et par omgange. Ælt i 8-10 minutter i røremaskinen, til dejen slipper skålens sider og er blød og smidig. 
  • (Hvis du ikke farver dejen med pastafarve, skal der kun hhv. 100 g durum og 325 g hvedemel i dejen.)
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  • Ælt dejen kort igennem. Del den i 10 stykker, stram hver klump op til en bolle og tril dem runde under en hul hånd mod bordpladen. Undgå at tilsætte for meget mel, for så får du tørre boller. 
  • Læg bollerne med god afstand på en bageplade, beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 40 minutter. 
    Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Den sorte dej

  • Pisk sort pastafarve ud i det lune vand. Smuldr gæren i og pisk det ud. Derefter tilsættes olie, sukker, salt og rismel. Det hele blandes godt med et piskeris.
  • Tilsæt evt. mere pastafarve for at få farven mørkere eller lidt mere rismel, hvis du synes, dejen er for tynd. Dejen skal være tyk og klistret, men skal kunne dryppe og løbe langsomt af piskeriset.
    Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose og lad dejen hvile i 15 minutter, til bollerne har hævet.

Bagning

  • Tag en god klat sort dej i hånden og smør den på bollerne, til de er helt dækket. Det skal være et godt tykt lag, for så lykkes krakeleringen bedre, og du kan bare bruge al den sorte risdej.
    Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.
  • Lad halloweenbollerne hæve utildækket i yderligere 15 minutter, mens du varmer ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft).
  • Bag bollerne i nederste tredjedel af ovnen i ca. 18 minutter, til de er gennembagte, og den sorte dej er krakeleret. 

Noter

Halloweenboller kan fryses ned. Ellers opbevares bollerne i en frysepose ved stuetemperatur.
Tags Boller, Grill, Halloween, Madbrød
Følg mig på Instagram
Halloweenboller af glødende kul. - En uhyggelig opskrift fra Bagvrk.dk.

Tags: Billig, Boller, Børnevenlig, Familiefavorit, Fest, Gær, Gærbrød, Gærdej, Halloween, Madbrød, Nem opskrift

Previous Post: « Knæk cancer kage – der er alt for mange, der rammes
Next Post: Karamel Sarah Bernhardt på P-tærtebund – nemme, små kagehapsere »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marina

    29. oktober 2018 kl. 18:13

    Hvor er de blevet flotte! Det er en af de klassiske Halloween ideer og jeg har altid syntes at de var vildt seje. Det er rigtigt at amerikanerne ofte bager med færdigmix men jeg synes nu også at jeg har set opskrifter hvor de er bagt fra bunden. Alligevel er j3g sikker på at dine boller er bedre!

    Harpy Hallowen

    Svar
    • Lene

      29. oktober 2018 kl. 18:48

      Tusind tak, Marina:-)
      Jeg synes altid, at når jeg falder for et flot billede på Pinterest, er det lavet med færdigmix, så man selv skal opfinde den dybe tallerken… 😉
      Jeg håber, mine boller er bedre. Om ikke andet er de bagt med nærvær:-D
      Ha’ en dejlig aften!
      Kh Lene

      Svar
  2. Karina

    30. oktober 2018 kl. 11:21

    Ha! Dem skal jeg også lave i dag. Fandt også billedet på Pinterest 🙂 Vil da læne mig op ad dine danske instruktioner 🙂 Tak!

    Svar
    • Lene

      30. oktober 2018 kl. 11:23

      Hej Karina:-)
      De er SÅ fede! Jeg er stadig totalt begejstret over dem:-) –
      Junior havde de “klammeste” sandwiches med i madpakken i går, haha:-D
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
    • Linett

      19. oktober 2020 kl. 21:23

      Kan jeg bruge min egen bolleopskrift, men din opskrift på risdejen og få et lign. Resultat?

      Svar
      • Lene Tranberg

        19. oktober 2020 kl. 22:04

        Hej Linett:-)
        Ja, det kan du sagtens.
        God bagelyst!

        Kh Lene

        Svar
    • Michelle Madelung

      30. oktober 2021 kl. 14:03

      Tusind tak for den fine opskrift. Jeg har dog et lille spørgsmål, jeg kan ikke få den rigtige farve 🙂 en tsk giver slet ikke nok farve, har brugt hele den sorte farve fx. Hvilken farve har du brugt som gør det muligt kun at bruge 1 tsk?

      Svar
      • Lene Tranberg

        30. oktober 2021 kl. 14:14

        Hej Michelle:-)
        Jeg brugte pastafarve fra Wilton for at få de kraftige farver.
        Progels farver er også ret farvestærke.
        God bagelyst fremover:-)

        Kh Lene

        Svar
  3. Betina

    30. oktober 2018 kl. 14:41

    Skal der ikke gær i de røde boller?

    Svar
    • Lene

      30. oktober 2018 kl. 15:03

      Hej Betina:-)
      Jo, der står 25 g gær ved bolledejen og 8 g gær ved den sorte dej.
      God fornøjelse med dem.
      Kh Lene

      Svar
  4. Cecilie Nielsen

    31. oktober 2018 kl. 11:40

    De er godt nok flotte 🙂 Hvordan smager ‘rismelsdejen’? Er det som at spise en almindelig bolle, når de først er blevet skåret over og har fået en klat smør? 🙂

    Svar
    • Lene

      31. oktober 2018 kl. 11:43

      Hej Cecilie.
      Tusind tak:-) Ja, rismelsdejen smager ikke af ret meget, måske en smule sødt, fordi der er sukker i. De smager bare af almindelig bolle og egner aig både til ost og Nutella;-)
      Kh Lene

      Svar
  5. Aase larsen

    16. januar 2019 kl. 8:54

    5 stars
    Hvor køber man enzymerne? Hvad betyder det for dejen?

    Svar
    • Lene

      16. januar 2019 kl. 9:01

      Hej Aase:-)
      Jeg har fået mine enzymer fra Grillbutikken.dk. Du kan købe dem flere steder på nettet.
      Dejen bliver luftigere og slutresultatet større end brød bagt uden enzymer. Jeg har lavet en sammenligningstest med et helt almindeligt franskbrød bagt med og uden enzymer, som jeg har beskrevet i dette indlæg: https://bagvrk.dk/bageenzymer-franskbroed/
      Jeg synes dog ikke, det giver mig en længere holdbarhed, da mine brød og boller i forvejen holder sig friskt i flere dage end de flestes.
      Enzymer er et ‘bagehjælpemiddel’, som findes helt naturligt i mel. Ved at tilsætte enzymer, booster du dejens hæveevne. Det er altså ikke nødvendigt for at bage bollerne, du får bare et lidt flottere resultat:-)
      Håber, det besvarede dine spørgsmål, ellers må du endelig sige til.

      Kh Lene

      Svar
  6. Freja

    23. januar 2019 kl. 19:23

    Hej
    Dem må jeg prøve at lave til en af posterne til et natløb på fredag, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan nå at skaffe sort pastafarve. Tror du man kan bruge konditorfarve i stedet for? Mvh Freja

    Svar
    • Lene

      23. januar 2019 kl. 19:26

      Hej Freja
      Ja, det er jeg sikker på, du kan. Prøv at lade være med at komme al vandet i fra starten, men spæd op med det sidste, hvis det er nødvendigt.
      God fornøjelse
      Kh Lene

      Svar
  7. Jed

    27. september 2019 kl. 2:44

    These look amazing! Is there an English translation of this recipe anywhere?

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. september 2019 kl. 9:16

      Hi Jed!
      No, I’m sorry, there isn’t.
      You can use any bun recipe and use the technique in this one: https://www.instructables.com/id/Halloween-Brimstone-Bread/?utm_content=buffer668bd&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer
      Have a nice day:-)
      Best regards
      Lene

      Svar
  8. Heidi

    13. oktober 2019 kl. 15:43

    4 stars
    Sjove projekt boller ;-)!
    Jeg kunne ikke få fat i pastafarve så brugte Torsleffs konditorfarve. En helt flaske, men endte alligvel med lyserøde boller. Krakelering af den sorte dej fungerede dog fint, og de smagte godt – bare som almindelige boller. Vil prøve som leopardboller med andre farver naeste gang. Lene, hvilken pastafarve brugte du? Tak for opskriften og god weekend.

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. oktober 2019 kl. 17:14

      Hej Heidi:-)
      Jeg brugte rød pastafarve fra Wilton, men der skal ret meget til for at bollerne bliver rigtigt røde;-) (Jeg plejer at købe farven i Føtex/Bilka.)
      Leopardboller lyder også som en fantastisk idé:-)
      Kh Lene

      Svar
  9. Helle

    18. oktober 2019 kl. 14:35

    Kan man bruge konditor farve fra Dr oetker

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. oktober 2019 kl. 14:39

      Hej Helle:-)
      Jeg må tilstå, at jeg ikke har prøvet at bage dem med konditorfarve. Jeg bruger altid pastafarve, fordi den farver meget kraftigere.
      Jeg tvivler på, at du vil kunne få dem rigtigt røde som mine, nok mere lyserøde, men hvis du blander gult i den røde konditorfarve, vil selve bollen blive mere orange indeni og dermed mere glødende:-)
      God fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
  10. Laila

    21. oktober 2019 kl. 21:36

    Hej Lene
    Jeg skal til at kaste mig ud i at bage dine boller. Men jeg har et benspænd, jeg kan ikke tåle hvedemel. Derfor bytter jeg ofte hvedemel ud med sigtet spelt, og justerer hæve- og æltetiden. Men lige med durum har jeg ikke fundet en erstatning til. Har du nogle fif?

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. oktober 2019 kl. 22:11

      Hej Laila:-)
      Tak for dit spørgsmål. Jeg har slet ingen erfaringer med at bage uden hvedemel/gluten, men i princippet kan du bruge din sædvanlige bolleopskrift til den røde dej.
      Det eneste, som er virkelig vigtigt i denne opskrift er den sorte dej, fordi det er den, som giver krakeleringen, når den røde dej hæver op:-)
      Jeg har også bagt burgerboller med “kul” på, og det virkede lige så fint.
      Skriv endelig, hvordan det går:-D
      Kh Lene

      Svar
      • Laila

        19. november 2019 kl. 12:25

        Så kom og gik halloween. Bollerne blev bagt med sigtet spelt. For at sikre mig de blev gode kastede jeg mig ud i at benytte både bagenzymer og Tangzhong. De blev fantastiske. Og skal helt klart bages igen. Måske som Lucia boller lige om lidt

        Et lille men, alle unger led i ugen efter, af grønlig afføring. Det tillægger jeg den sorte farve ‍♀️

        Krakeleringen virkede perfekt. Og de lignede smukke glohede kul

        Tak for inspirationen

        Svar
        • Lene Tranberg

          19. november 2019 kl. 12:33

          Hej Laila:-)
          Hvor fedt, at de lykkedes så godt:-D
          Jeg har måttet love familien, at jeg ALDRIG farver svensk pølseret med mørkeblå farve igen… Man har også glæde af blå farve et par dage;-)

          Tak for din søde besked:-)
          Kh Lene

          Svar
  11. Christina

    13. august 2020 kl. 10:00

    Hej
    Jeg laver koldhævede boller, som bare sættes med en ske og ikke hævet inden de kommer i ovnen. Tror du den sorte dej kan smøres på dem? Og skal det så bare stå 15 min inden de kommer i ovnen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. august 2020 kl. 10:03

      Hej Christina:-)
      Hvis du bare smører den sorte dej forsigtigt på, så du ikke kommer til at presse luft ud af bollerne, tror jeg godt, du kan bruge den på koldhævede boller:-)
      Den skal lige have lov at stå de 15 minutter, så risdejen tørrer lidt på overfladen.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  12. Lasse Jensen

    2. oktober 2020 kl. 9:27

    Vil du tro man ville kunne bruge den sorte dej oven på fastelavns boller, altså dem med creme indeni?

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. oktober 2020 kl. 9:41

      Hej Lasse:-)
      Ja, det tror jeg godt, du kunne. Måske i et lidt tyndere lag, men alle boller, som er spændt godt op og som hæver, inden de skal i ovnen, kan få glæde af det sorte lag risdej:-) Også boller med creme indeni.
      Hvis du så farver cremen grøn, så det ligner slim, er de lige i øjet;-D

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  13. Karina

    26. oktober 2020 kl. 18:37

    4 stars
    Hej Lene.
    Faldt lige over din opskrift. Wow de ser flotte ud 🙂
    Har tænkt mig at lave dem til halloween på lørdag. Jeg har bare lige et spørgsmål. Falder hævelsen af de røde boller ikke når den sorte dej smøres på? Jeg er altid så uheldig når jeg bare skal pensle boller med æg. De bedste hilsner fra Karina

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. oktober 2020 kl. 19:21

      Hej Karina:-)
      Bollerne er ikke færdighævede, når den sorte dej kommer på, men skal også hæve med den sorte dej på. Derfor falder bollerne ikke sammen:-)
      Du kan også pensle dine almindelige boller med æg, når halvdelen af tiden er gået og så lade dem hæve færdig. Ægget skal nok holde på bollens fugtighed under de sidste 20-30 minutter – eller hvad din opskrift nu siger;-)

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  14. Gitte

    27. oktober 2020 kl. 9:45

    Kan man undlade durummel og udelukkende bruge Tipo 00?

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. oktober 2020 kl. 9:46

      Hej Gitte:-)
      Ja, det kan du sagtens:-)
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  15. Tenna Modin Hansen

    15. oktober 2021 kl. 11:53

    Jeg kan kun finde fuldkorns rismel. Kan det bruges?

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. oktober 2021 kl. 11:54

      Hej Tenna:-)
      Jeg har ikke prøvet med fuldkornsrismel, men det tror jeg bestemt, du kan bruge.
      God bagelyst og god weekend!

      Kh Lene

      Svar
  16. Tenna Hansen

    23. oktober 2021 kl. 16:14

    Hej Lene
    Så fik jeg bagt ☺️
    Jeg kan hermed bekræfte at, fuldkorns rismel fungere lige så godt ☺️
    Tak for god inspiration

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. oktober 2021 kl. 16:22

      Hej Tenna:-)
      Tusind tak for tilbagemeldingen:-)
      Ha’ en dejlig weekend!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme