• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Den, der graver en grav… Zombiegrav som chokoladekage

Den, der graver en grav… Zombiegrav som chokoladekage

27. oktober 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg har næsten vundet i lotteriet! Af alle de uger, hvor junior kunne blive udtrukket til at skulle have kage med til klassens time, har vi fået uge 43. Fire dage før halloween!? Sådan en chance kan da ikke være tilfældig, kan den? Måske skal jeg spille lotto også, for en sikkerheds skyld? Chokolademuffins, som de saftige feriemuffins, jeg bagte i sommer, går man aldrig fejl af, så det her er en spin-off af den samme opskrift, som er blevet til denne zombie chokoladekage.

Zombiegrav - chokoladekage

Chokoladekage til halloween

“Du har da ikke tænkt dig, at jeg bare skal have marengs med, vel?” Skuffelsen var tydelig, da han kom hjem fra skole i går, og der kun stod marengs på spisebordet. Halloweenmarengs, godt nok, men huset duftede så godt af chokoladekage?

Zombiegrav - chokoladekage

Nej, mit barn, bare rolig. Forestil dig en lille, aflang chokoladekage med form som en kiste. Noget af kagen i midten er fjernet og erstattet med vanillecreme, der er farvet neongrøn, så når man bider i den, er der grønt, tykt “slim” i. Kagen er beklædt med glasur og drysset med Oreo-krummer som jord. Der stikker et par knogler op af jorden, og for enden står en gravsten som de her gravstencookies. Kan det næsten blive mere uhyggeligt? 😀

Zombiegrav - chokoladekage

Gravstenene skal ikke i for tidligt, for så bliver de bløde, når kagen er så saftig. Du kan sagtens lave resten af pynten og kagerne dagen før, men selve stenen skal på til sidst. Knogler og kranier købte jeg i et sæt med halloweenkrymmel sidste år i Netto. Du skal måske lede lidt, for at finde noget tilsvarende, men Kager og Sager har nogle fra Wilton i halloweensortimentet.

Zombiegrav - chokoladekage

Jeg bagte chokoladekagen i aflange, “små rugbrødsforme”, så de fik form som en kiste, men du kan sagtens bage dem i muffinforme i stedet. Så bliver der 12 muffins ud af opskriften. (Du kan også bage den i en springform eller lave dobbelt portion til en lille bradepande.) Jeg lavede 10 gravsteder af hver portion dej, og de skulle bage et par minutter længere end mine feriemuffins.

Zombiegrav - chokoladekage

Er du klar? Det er tilladt at have sit grummeste halloweenkostume på i køkkenet, når du bager, men du behøver ikke. Det smørede grin skal du dog tage på;-)

Zombiegrav - chokoladekage

Zombiegrave af chokoladekage

En lækker, blød chokoladekage med grønt “vanilleslim”, jord på toppen og pyntet med gravsten og knogler… 
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 0,8 dl mælk
  • Lidt grøn pastafarve
  • 1 æggeblomme
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 7 g Maizena

Kager

  • 80 g blødt smør
  • 115 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 125 g creme fraiche 9% eller skyr
  • 0,8 dl mælk
  • 2½ spsk kaffe
  • 160 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 20 g mørk kakao
  • 1½ tsk natron
  • 50 g mælkechokolade
  • 1 tsk hvedemel

Til pynt

  • 40 g Oreos
  • 40 g æggehvide
  • Flormelis
  • 1 spsk mørk kakao
  • 30 krymmelknogler
  • 10 gravstencookies

Sådan gør du
 

Start med vanillecremen

  • Bring mælken i kog sammen med en smule grøn pastafarve. Kom æggeblommen i en skål og pisk den kraftigt med sukker og vanillesukker. Sigt maizenaen i, og bland det uden at piske.
  • Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Husk at farven bliver mørkere, når cremen koger op, men tilsæt evt. lidt mere grøn eller gul farve, til du har den farve på “slimet”, som du ønsker.
  • Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i kog under stadig omrøring. Lad cremen koge sagte i et minut under kraftig omrøring, til den tykner. Pas på, det ikke brænder på.
  • Hæld cremen i en sprøjtepose eller frysepose og luk den. Lad cremen afkøle.

Chokoladekage

  • Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og smør rugbrødsformene grundigt med smør. Sigt mel ned i hullerne, så kagerne nemt slipper formen efter bagning.
  • Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, rør godt mellem hvert æg.
  • Rør creme fraiche, mælk og kaffe godt sammen i en kande. Sigt mel, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokoladen lidt groft og sigt den sidste teskefuld mel henover og rør rundt. På den måde undgår du, at chokoladen synker til bunds.
  • Rør skiftevis de tørre og våde ingredienser i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
  • Fordel dejen i brødformene. De må kun fyldes 2/3 op. Bag kagerne i ca. 28 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dem afkøle i formen i 15-20 minutter, før du vender dem ud og lader dem afkøle helt på en rist.

Pyntningen

  • Skær en kile af toppen af hver kage ved at holde en grønsagskniv i en vinkel på 45°. Løft låget af og skær lidt af undersiden af låget.
  • Fyld den grønne vanilleslim i kagerne og læg lågene på, så overkanten flugter. (Se på billedet, hvor stort et hulrum, jeg havde i mine kager.)
  • Påsmøring af glasur og Oreo-jord skal ske på én kage ad gangen, så glasuren ikke når at tørre ind, før der kommer krummer på. Der skal være meget jord, for at det ser rigtigt ud.
  • Knus Oreo kiksene i fx en foodprocessor, til du har meget fint jord uden klumper. Det ligner nærmest malet kaffe. Du behøver ikke fjerne den hvide creme. Når kiksene bliver pulveriseret, bliver cremen også sort. Hæld jorden i en dyb tallerken.
  • Pisk æggehviden let skummende med et piskeris, bland kakao i og tilsæt flormelis gradvis, til du har en tyk, glat glasur. Fyld glasuren i en frysepose eller sprøjtepose og bind en knude på den, så glasuren ikke tørrer ud. Klip en spids af posen.
  • Afsæt en klat glasur på toppen af kagen, dyp bagsiden af en teske i en skål med vand og brug den til at glatte glasuren ud, helt ud til kanten af kagen. Vend kagen om og dyp den i tallerkenen med kiksekrummer. Pres kagen lidt ned, så du får en grav, som er helt dækket med jord på toppen. Fortsæt, til du har gjort dette ved alle kagerne.
  • Stik et par knogler ned i kagerne, så de stikker op af jorden. Max. en time før servering, laver du en rille i toppen af chokoladekagen og stikker en gravsten ned i.

Noter

Hvis du vil fryse kagerne, så gør det, før du pynter dem.
Tags Chokolade, Halloween
Følg mig på Instagram

Zombiegrav - chokoladekage

Grøn vanillecreme
Zombiegrav - chokoladekage
Zombiegrav - chokoladekage
Zombiegrav - chokoladekage
Zombiegrav - chokoladekage
Zombiegrav - chokoladekage
Zombiegrav - chokoladekage

Tags: Børnevenlig, Chokolade, Cupcakes, Efterår, Familiefavorit, Fødselsdag, Halloween, Krymmel, Muffins, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Gemmer du (også) til katten? Min tekande…
Next Post: Halloweenmarengs med blodsprøjt eller som marengsmumier – nem opskrift på marengs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme