Den, der graver en grav… Zombiegrav som chokoladekage

Jeg har næsten vundet i lotteriet! Af alle de uger, hvor junior kunne blive udtrukket til at skulle have kage med til klassens time, har vi fået uge 43. Fire dage før halloween!? Sådan en chance kan da ikke være tilfældig, kan den? Måske skal jeg spille lotto også, for en sikkerheds skyld? Chokolademuffins, som de saftige feriemuffins, jeg bagte i sommer, går man aldrig fejl af, så det her er en spin-off af den samme opskrift, som er blevet til denne zombie chokoladekage.

Zombiegrav - chokoladekage

“Du har da ikke tænkt dig, at jeg bare skal have marengs med, vel?” Skuffelsen var tydelig, da han kom hjem fra skole i går, og der kun stod marengs på spisebordet. Halloweenmarengs, godt nok, men huset duftede så godt af chokoladekage?

Zombiegrav - chokoladekage

Nej, mit barn, bare rolig. Forestil dig en lille, aflang chokoladekage med form som en kiste. Noget af kagen i midten er fjernet og erstattet med vanillecreme, der er farvet neongrøn, så når man bider i den, er der grønt, tykt “slim” i. Kagen er beklædt med glasur og drysset med Oreo-krummer som jord. Der stikker et par knogler op af jorden, og for enden står en gravsten som disse gravstencookies. Kan det næsten blive mere uhyggeligt? 😀

Zombiegrav - chokoladekage

Gravstenene skal ikke i for tidligt, for så bliver de bløde, når kagen er så saftig. Du kan sagtens lave resten af pynten og kagerne dagen før, men selve stenen skal på til sidst. Knogler og kranier købte jeg i et sæt med halloweenkrymmel sidste år i Netto. Du skal måske lede lidt, for at finde noget tilsvarende, men Nyborgs Room har nogle fra Wilton i halloweensortimentet.

Zombiegrav - chokoladekage

Jeg bagte chokoladekagen i aflange, “små rugbrødsforme”, så de fik form som en sarkofag, men du kan sagtens bage dem i muffinforme i stedet. Så bliver der 12 muffins ud af opskriften. (Du kan også bage den i en springform eller lave dobbelt portion til en lille bradepande.) Jeg lavede 10 gravsteder af hver portion dej, og de skulle bage et par minutter længere end mine feriemuffins.

Zombiegrav - chokoladekage

Er du klar? Det er tilladt at have sit grummeste halloweenkostume på i køkkenet, når du bager, men du behøver ikke. Det smørede grin skal du dog tage på;-)

Chokoladekage til halloween – Zombiegrave

Vanillecreme

 • 0,8 dl. mælk
 • Lidt grøn pastafarve
 • 1 æggeblomme
 • 25 g sukker
 • 1 tsk. vanillesukker
 • 7 g Maizena

Kager

 • 80 g blødt smør
 • 115 g sukker
 • 80 g brun farin
 • 1½ tsk. vanillesukker
 • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
 • 125 g creme fraiche 9% (eller skyr)
 • 0,8 dl. mælk
 • 2½ spsk. kaffe
 • 160 g mel
 • 20 g mørk kakao
 • 1½ tsk. natron
 • 50 g mælkechokolade
 • 1 tsk. mel

Til pynt

 • 40 g Oreos
 • 40 g æggehvide
 • 1 spsk. mørk kakao
 • Flormelis
 • 30 krymmelknogler
 • 10 gravstencookies

Zombiegrav - chokoladekage

Start med vanillecremen

Bring mælken i kog sammen med en smule grøn pastafarve. Kom æggeblommen i en skål og pisk den kraftigt med sukker og vanillesukker. Sigt maizenaen i, og bland det uden at piske.

Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Husk at farven bliver mørkere, når cremen koger op, men tilsæt evt. lidt mere grøn eller gul farve, til du har den farve på “slimet”, som du ønsker.

Grøn vanillecreme

Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i kog under stadig omrøring. Lad cremen koge sagte i et minut under kraftig omrøring, til den tykner. Pas på, det ikke brænder på.

Hæld cremen i en sprøjtepose eller frysepose og luk den. Lad cremen afkøle.

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og smør rugbrødsformene grundigt med smør. Sigt mel ned i hullerne, så kagerne nemt slipper formen efter bagning.

Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene ét ad gangen, rør godt mellem hvert æg.

Rør creme fraiche, mælk og kaffe godt sammen i en kande. Sigt mel, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokoladen lidt groft og sigt den sidste teskefuld mel henover og rør rundt. På den måde undgår du, at chokoladen synker til bunds.

Rør skiftevis de tørre og våde ingredienser i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst den hakkede chokolade i.

Zombiegrav - chokoladekage

Fordel dejen i brødformene. De må kun fyldes 2/3 op. Bag kagerne i ca. 28 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dem afkøle i formen i 15-20 minutter, før du vender dem ud og lader dem afkøle helt på en rist.

Zombiegrav - chokoladekage

Pyntningen

Skær en kile af toppen af hver kage ved at holde en grønsagskniv i en vinkel på 45°. Løft låget af og skær lidt af undersiden af låget.

Zombiegrav - chokoladekage

Fyld den grønne vanilleslim i kagerne og læg lågene på, så overkanten flugter. (Se på billedet, hvor stort et hulrum, jeg havde i mine kager.)

Zombiegrav - chokoladekage

Påsmøring af glasur og Oreo-jord skal ske på én kage ad gangen, så glasuren ikke når at tørre ind, før der kommer krummer på. Der skal være meget jord, for at det ser rigtigt ud.

Knus Oreo kiksene i fx en foodprocessor, til du har meget fint jord uden klumper. Det ligner nærmest malet kaffe. Du behøver ikke fjerne den hvide creme. Når kiksene bliver pulveriseret, bliver cremen også sort. Hæld jorden i en dyb tallerken.

Pisk æggehviden let skummende med et piskeris, bland kakao i og tilsæt flormelis gradvis, til du har en tyk, glat glasur. Fyld glasuren i en frysepose eller sprøjtepose og bind en knude på den, så glasuren ikke tørrer ud. Klip en spids af posen.

Zombiegrav - chokoladekage

Afsæt en klat glasur på toppen af kagen, dyp bagsiden af en teske i en skål med vand og brug den til at glatte glasuren ud, helt ud til kanten af kagen. Vend kagen om og dyp den i tallerkenen med kiksekrummer. Pres kagen lidt ned, så du får en grav, som er helt dækket med jord på toppen. Fortsæt, til du har gjort dette ved alle kagerne.

Stik et par knogler ned i kagerne, så de stikker op af jorden. Max. en time før servering, laver du en rille i toppen af chokoladekagen og stikker en gravsten ned i.

Zombiegrav - chokoladekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *