Halloweenmarengs – nu er det snart slut

Datoen nærmer sig den 31. oktober, halloween, men jeg er ikke løbet tør for marengsideer endnu;-) Der er endnu et par stykker, jeg skal have afprøvet. Deriblandt var dagens marengs, som jeg laver dette korte indlæg om: Halloweenmarengs.

Halloweenmarengs

Min opskrift er den sædvanlige, se nedenfor, som til marengsmonstre og spøgelsesmarengs. Jeg bruger lige dele (vægtmæssigt) æggehvider, sukker og flormelis.

Marengsen er sat i glatte toppe, men jeg har brugt to nye teknikker:

Marengsmumierne

Halloweenmarengs

De små marengsmumier har fået bandage på af marengs. Det ville også have været fint, hvis selve kroppen havde været lysegrå, mens bandagen var hvid.

Jeg fyldte en del af den færdige marengs i en sprøjtepose med en 2 mm rund tylle i. Derefter lavede jeg bandagen rundt om marengstoppen på bagepladen, før de kom i ovnen. Det var vigtigt for mig at starte forneden på kroppen, men ellers var det lidt tilfældigt, hvordan de fik lov at falde. Et jævnt tryk på sprøjteposen og tyllen løftet lidt over marengstoppen, så bandagen mere faldt end blev tegnet på den lille krop.

Halloweenmarengs

Øjnene er malet på med en tandstikker og lidt pastafarve efter bagningen. Man kan også bruge en fin pensel.

Blodsprøjtet

Halloweenmarengs

Marengsen tørres i ovnen, som den plejer. Når den er kølet af, tager du en spsk. vodka (eller anden alkohol) og rører lidt rød pastafarve ud i den. Det gøres nemmest med den pensel, du skal sprøjte det på med. Du kan garanteret også bruge ufortyndet, rød frugtfarve, men det har jeg ikke prøvet.

Rød farve

Sæt dine marengs på en bageplade og sæt pladen i brusenichen, badekarret, på græsplænen, eller et andet sted, hvor det ikke gør noget, du sprøjter med farve. Dyp penslen i det røde blod og strint det på dine marengs. Jo hårdere, du sprøjter/strinter, jo bedre ser det ud, så blodsprøjtene bliver længere i stedet for store, bløde dråber.

Halloweenmarengs

Farven opløser marengsens overflade lidt, men det bliver det faktisk kun bedre af. Det bliver lige lidt klammere at se på, altså på den gode, uhyggelige måde;-)

Opskriften på halloweenmarengs, ca. 60 stk.

  • 60 g æggehvider
  • 60 g sukker
  • 60 g flormelis

Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.

Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 60 g sukker lidt efter lidt, en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke, ca. 7-8 minutter. Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.

Fyld marengsen i en engangssprøjtepose med en stor, rund tylle og afsæt glatte toppe på bagepapir.

Halloweenmarengs

Hvis du lavede dine halloweenmarengs i samme størrelse som mine, skal du bage dem i ca. 2½ time ved 90° varmluft. Marengsen er færdig, når den nemt slipper papiret. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.

De afkølede halloweenmarengs opbevares bedst i en tættillukket kagedåse, men jeg lader gerne en flok stå på bordet til pynt eller spisning – sammen med alle de andre marengs, jeg har bagt til halloween.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *