Græskarcupcakes – de fineste efterårskager

En lille, lækker kage, som smager af varme krydderier og efterår? Og som er uimodståeligt orange? Og saftig? Du er kommet til det rette sted. Lad mig præsentere dig for mine græskarcupcakes! Bunden er en græskarmuffin med græskarpuré, ovenpå er flødebolleskum tilsmagt med græskartærtekrydderi, og øverst er en græskarmarengs, som ikke kun har form som et græskar, men som også smager af det.

Græskarcupcakes

Jeg har lavet græskarpuré og blandet græskartærtekrydderi. Jeg bagte græskarmarengs. Jeg har brugt det hele i denne smukke kage. Skal du have gæster i efteråret? Eller til halloween? Så skal du helt sikkert servere græskarcupcakes. Hvis du ikke har mod på at lave græskarmarengs, kan du sagtens drysse lidt krymmel ovenpå flødebolleskummet i stedet. Kagerne vil stadig være fine.

Græskarcupcakes

Som altid bliver der 12 græskarcupcakes af portionen.

Græskarcupcakes

Muffins

  • 55 g blødt smør
  • 90 g brun farin
  • 90 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 55 g smagsneutral olie (fx rapsolie)
  • 200 g græskarpuré
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 185 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 spsk. græskartærtekrydderi

Flødebolleskum

  • 100 g sukker
  • 30 g vand
  • 45 g glukosesirup
  • Lidt orange pastafarve
  • ½ tsk. græskartærtekrydderi
  • 55 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk. sukker

Pynt: 12 græskarmarengs eller orange krymmel.

Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.

Rør smør, farin, sukker og vanillesukker godt sammen. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine, men du kan sagtens bruge en håndmixer.) Hæld olien i en tynd stråle ned i sukkeret, mens du pisker. Bland græskarpureen godt med dejen. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

I en skål blandes mel, bagepulver, natron og græskartærtekrydderiet. Sørg for at hævemidler og krydderier er godt fordelt. Vend de tørre ingredienser i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, så får du kompakte muffins.

Græskarcupcakes

Fordel dejen i de 12 muffinforme. Put ikke mere dej i, end at formene ikke fyldes højere op end ¾. Bag dine græskarcupcakes i nederste tredjedel af ovnen i ca. 24 minutter. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagerne er gennembagte, eller om der følger dej med op.

Lad dine græskarcupcakes afkøle 5 minutter i metalformen, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.

Græskarcupcakes

Flødebolleskummet

Lav dette i en røremaskine, så du har begge hænder fri;-) Det er klart nemmest.

Bland sukker, vand, glukosesirup, pastafarve og græskartærtekrydderi i en gryde. Varm det op og lad det koge, til det når præcis 117°. Du skal ikke røre i det. Imens pisker du æggehviderne næsten stive sammen med sukkeret.

Når sukkeret har nået de 117°, slukker du straks under gryden og hælder siruppen i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker på medium hastighed. Når du har hældt al siruppen i, skruer du op for hastigheden og pisker for fuld skrue, indtil skålen bliver koldere udvendigt, og flødebolleskummet er helt stift. Det tager 12-15 minutter.

Put flødebolleskummet i en engangssprøjtepose med en stor, rund tylle (eller klip spidsen af sprøjteposen) og afsæt flade, runde toppe på de afkølede græskarcupcakes. Sæt en græskarmarengs på hver kage – eller drys med (orange) krymmel.

Græskarcupcakes

Græskarcupcakes kan sagtens fryses ned uden skum og pynt. Kagerne kan også bages dagen før og blot opbevares (uden pynt) i fryseposer ved stuetemperatur. De små græskarmarengs skal først på kagerne kort tid inden servering, ellers bliver de bløde.

2 Replies to “Græskarcupcakes – de fineste efterårskager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *