• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Græskarcupcakes – de fineste efterårskager

Græskarcupcakes – de fineste efterårskager

4. oktober 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

En lille, lækker kage, som smager af varme krydderier og efterår? Og som er uimodståeligt orange? Og saftig? Du er kommet til det rette sted. Lad mig præsentere dig for mine græskarcupcakes! Bunden er en græskarmuffin med græskarpuré, ovenpå er flødebolleskum tilsmagt med græskartærtekrydderi, og øverst er en græskarmarengs, som ikke kun har form som et græskar, men som også smager af det.

Græskarcupcakes

Jeg har lavet græskarpuré og blandet græskartærtekrydderi. Jeg bagte græskarmarengs. Jeg har brugt det hele i denne smukke kage. Skal du have gæster i efteråret? Eller til halloween? Så skal du helt sikkert servere græskarcupcakes. Hvis du ikke har mod på at lave græskarmarengs, kan du sagtens drysse lidt krymmel ovenpå flødebolleskummet i stedet. Kagerne vil stadig være fine.

Græskarcupcakes

Søger du mere inspiration til halloweenopskrifter? Så find min samlede oversigt her.

Græskarcupcakes

Græskarcupcakes

Bløde, smagfulde cupcakes med krydret flødebolleskum og små græskarmarengs.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 24 minutter min
Samlet tid 54 minutter min
Ret Kager
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Kager

  • 55 g blødt smør
  • 90 g brun farin
  • 90 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 55 g smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 200 g græskarpuré
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 185 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk græskartærtekrydderi

Flødebolleskum

  • 100 g sukker
  • 30 g vand
  • 45 g glukosesirup
  • Lidt orange pastafarve
  • ½ tsk græskartærtekrydderi
  • 55 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • 12 græskarmarengs eller orange krymmel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.
  • Rør smør, farin, sukker og vanillesukker godt sammen. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine, men du kan sagtens bruge en håndmixer.) Hæld olien i en tynd stråle ned i sukkeret, mens du pisker. Bland græskarpureen godt med dejen. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
  • I en skål blandes mel, bagepulver, natron og græskartærtekrydderiet. Sørg for at hævemidler og krydderier er godt fordelt. Vend de tørre ingredienser i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, så får du kompakte muffins.
  • Fordel dejen i de 12 muffinforme. Put ikke mere dej i, end at formene ikke fyldes højere op end ¾. Bag dine græskarcupcakes i nederste tredjedel af ovnen i ca. 24 minutter. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagerne er gennembagte, eller om der følger dej med op.
  • Lad dine græskarcupcakes afkøle 5 minutter i metalformen, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.

Flødebolleskummet

  • Lav dette i en røremaskine, så du har begge hænder fri;-) Det er klart nemmest.
  • Bland sukker, vand, glukosesirup, pastafarve og græskartærtekrydderi i en gryde. Varm det op og lad det koge, til det når præcis 117°. Du skal ikke røre i det. Imens pisker du æggehviderne næsten stive sammen med sukkeret.
  • Når sukkeret har nået de 117°, slukker du straks under gryden og hælder siruppen i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker på medium hastighed. Når du har hældt al siruppen i, skruer du op for hastigheden og pisker for fuld skrue, indtil skålen bliver koldere udvendigt, og flødebolleskummet er helt stift. Det tager 12-15 minutter.
  • Put flødebolleskummet i en engangssprøjtepose med en stor, rund tylle (eller klip spidsen af sprøjteposen) og afsæt flade, runde toppe på de afkølede græskarcupcakes. Sæt en græskarmarengs på hver kage – eller drys med (orange) krymmel.

Noter

Græskarcupcakes kan sagtens fryses ned uden skum og pynt. Kagerne kan også bages dagen før og blot opbevares (uden pynt) i fryseposer ved stuetemperatur. De små græskarmarengs skal først på kagerne kort tid inden servering, ellers bliver de bløde.
Find opskriften på græskartærtekrydderi her.
Tags Græskar, Halloween
Følg mig på Instagram
Græskarcupcakes
Græskarcupcakes
Græskarcupcakes

Tags: Bagepulver, Børnevenlig, Cupcakes, Efterår, Flødeboller, Græskar, Halloween, Kanel, Muffins, Natron, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Græskarmarengs med smag af efterår
Next Post: Morgenstykker med fuldkornsdurum – på bagestål »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna Borup

    7. oktober 2017 kl. 16:14

    Hvilken størrelse form ville du bruge hvis du skulle bage den som hel kage?

    Svar
    • LT

      7. oktober 2017 kl. 16:20

      Hej Anna:-)
      Jeg ville bruge en springform på ca. 23 cm i diameter.
      Kh Lene

      Svar
  2. Anna Borup

    25. oktober 2017 kl. 8:54

    Hej,
    Mange tak for dit hurtige svar sidst – kagen blev virkelig lækker
    Tror du kagen vil kunne fryses og stadig være ligeså god efter optøning?

    Svar
    • LT

      25. oktober 2017 kl. 8:56

      Hej Anne:-)
      Velbekomme:-) Håber, jeg er lige så kvik i dag?
      Du kan sagtens fryse græskarkagerne uden problemer. – Uden pynt naturligvis;-) Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
      • Anna Borup

        25. oktober 2017 kl. 14:06

        Det er du – tusind tak. Og rigtig god dag til dig også

        Svar
    • LT

      25. oktober 2017 kl. 8:57

      Undskyld, jeg var alligevel for hurtig og stavede dit navn forkert. Undskyld, Anna:-)

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Karamelmuffins med ægte karamel
  • Pitabrød så englene synger – så kan Jacob godt…
  • En bogstavkage er bare en anden form for talkage!?
  • Hjemmelavet pasta – basta! Find den bedste…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme