• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Amerikanske pandekager – Nem opskrift på tykke pandekager

Amerikanske pandekager – Nem opskrift på tykke pandekager

29. september 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Amerikanske pandekager er en lækkerbisken på alle tidspunkter af døgnet. En eftermiddagssnack. Som dessert med is. I madpakken. De små, tykke pandekager gør sig også godt til en brunch.

Pandekagestak Bagvrk.dk

Der er ikke noget bedre end at starte en langsom søndag med morgenmadshygge. Når man tager sig tiden til at lave en lækker morgenmad, starter dagen bedre, og familien elsker at blive forkælet.

Forslag til topping

Bløde, amerikanske pandekager kan serveres med et hav af forskellige toppings:

  • Frisk frugt og bær.
  • Sirup, honning og Nutella.
  • Æblebåde, som er vendt på panden og drysset med kanelsukker.
  • Flødeskum, is, vanilleskyr eller creme fraiche.
  • Hakkede nødder og mandler.
  • Tørret frugt.
  • Hakket chokolade eller en chokoladesauce.
  • Syltetøj eller fx. jordbærsauce.
Amerikanske pandekager udvalgt Bagvrk.dk

Amerikanske pandekager

Det er nemt at lave de små, buttede pandekager. De er lækre og bløde, fordi der er kærnemælk i dejen.

Du behøver ikke fedtstof på panden, for der er også olie i dejen, men vil du gerne have det, så brug smør til bagningen. Det gør pandekagerne endnu bedre.

Bag dem endelig på lav til medium varme, så de ikke bliver for mørke.

Du får ca. 50 amerikanske pandekager med en diameter på 6 cm ud af portionen.

Pandekager med blåbær og sirup Bagvrk.dk

Variationer over et kendt tema

Vi kan godt li’ pandekagerne lige ud ad landevejen. Hvis du gerne vil variere smagen på dem, skulle du prøve nogle af de her varianter:

  • Tilsæt vanille, kardemomme, kanel eller andre krydderier til dejen.
  • Mos et par modne bananer og bland dem i dejen.
  • Smid en håndfuld blåbær, hindbær eller jordbær i mindre stykker i.
  • Hak din yndlingschokolade og bland det i.
  • Put lidt pastafarve i dejen, hvis du fx vil servere grønne pandekager

Har du mere lyst til tynde pandekager, bør du prøve den her opskrift.

Bag pandekager i din vinterferie Bagvrk.dk

Amerikanske pandekager

Bløde, tykke, amerikanske pandekager til brunch eller morgenmad.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Dessert, Morgenmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 185 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 60 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 æg, str. M/L
  • 3 dl kærnemælk
  • 4 spsk neutral olie

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Pisk dem gerne med et piskeris, så du er sikker på, at bagepulver og natron er godt fordelt i mel og sukker.
  • I en anden skål pisker du æg, kærnemælk og olie, indtil det er godt blandet.
  • Bland nu de våde ingredienser i de tørre lidt ad gangen, mens du sørger for at røre det godt sammen, så der ikke er klumper i.
  • Varm en pande med teflonbelægning op til lav til medium varme. Smelt en lille klat smør på panden. Hæld en klat dej på panden. Når overfladen begynder at boble (men ikke helt har sat sig), vender du pandekagen om.
  • Når de amerikanske pandekager er færdigbagte, holder du dem varme under stanniol. Lav små stabler med pandekager og hæld jeres yndlingstopping ud over.

Noter

Amerikanske pandekager kan fryses i op til tre måneder. 
 
Serveringsforslag finder du i teksten ovenfor.
Tags Brunch, Morgenmad, Pandekager
Følg mig på Instagram.
Amerikanske pandekager stak Bagvrk.dk

Tags: Billig, Børnevenlig, Brunch, Buffet, Dessert, Familiefavorit, Gæster, Hurtig, Morgenmad, Nem opskrift

Previous Post: « Kakaoroulade med navn på – og bloggens et års fødselsdag
Next Post: Græskarmarengs med smag af efterår »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Æg i cocotte med tomat og chorizo – til tapas…
  • Pesto af skvalderkål – lækker opskrift på…
  • Københavnerbirkes eller thebirkes? Nem opskrift trin…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme