Disse grønne monstre aka amerikanske pandekager havnede i kategorien ‘Dessert’. Men der behøver de ikke være. De kan også være i kategorien Morgenmad eller Eftermiddagssnack – hvis jeg altså havde haft sådan en kategori. Men det har jeg ikke. Derfor landede de her.
Jeg kan tillade mig at frådse i sukkerøjne, fordi jeg lavede 600 af dem i sidste uge. (Se opskrift og fremgangsmåde her.) I dag brugte jeg 10. Det er nemt at lave de små, buttede pandekager. De er lækre og bløde, fordi der er kærnemælk i dejen. Du behøver ikke fedtstof på panden, for der er også olie i dejen. Bag dem endelig på lav til medium varme, så de ikke bliver for mørke.
Du får ca. 20 pandekager med en diameter på 10 cm ud af portionen.
Grønne monstre – amerikanske pandekager
- 185 g mel
- 60 g sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 1 æg, str. M/L
- 3 dl. kærnemælk
- 4 spsk. olie
- Grøn pastafarve
Pynt: Sukkerøjne, rød marmelade.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Pisk dem gerne med et piskeris, så du er sikker på, at bagepulver og natron er godt fordelt i mel og sukker.
I en anden skål pisker du æg, kærnemælk, olie og pastafarve, indtil det er godt blandet. Du bestemmer, hvor grøn (eller hvilken farve, du nu vælger) dejen skal være.
Bland nu de våde ingredienser i de tørre lidt ad gangen, mens du sørger for at røre det godt sammen, så der ikke er klumper i.
Varm en pande med teflonbelægning op til lav til medium varme. Du behøver ikke fedtstof på panden. Hæld en klat dej på panden. Når overfladen begynder at boble (men ikke helt har sat sig), vender du pandekagen om.
Når de amerikanske pandekager er færdigbagte, holder du dem varme under stanniol. Ved servering stabler du 4-5 pandekager, lader lidt rød marmelade løbe ned ad siden på dem og pynter toppen med sukkerøjne.
Skriv et svar