• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Græskarmarengs med smag af efterår

Græskarmarengs med smag af efterår

2. oktober 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg elsker at lege med marengs:-) Mange af de ting, man kan med smørcreme, kan man også med marengs. Men hvor min familie hellere vil skrabe smørcremen af end spise den, så kan jeg faktisk rigtig godt li’ marengs. Jeg har lavet spøgelser og to forskellige slags monstre her til halloween, men jeg var overbevist om, at man også kunne lave græskarmarengs. Altså, marengs formet som græskar.

Græskarmarengs

Mere smag i græskarmarengs

Måske kunne man endda også få marengsen til at smage af andet end sukker? Jeg har tidligere delt en opskrift på krydderi til græskartærter. Hvis du støder på det i amerikanske opskrifter hedder det ‘pumpkin pie spice’. Det smager altså ikke af græskar, men man bruger det bl.a. i græskartærter. Hvis jeg nu kunne få lidt af det i marengsen, ville oplevelsen blive en helt anden end almindelig marengs.

Jeg siger dig, det smager godt:-) Ikke noget med syntetisk smag, som når man fx tilsætter citronaroma. Du får en dyb smag af varme krydderier, kombineret med den søde marengs, der smelter på tungen. Selv min ikke-marengs-spisende familie, kan pludselig li’ marengs.

Jeg brugte græskarmarengs som pynt på nogle græskarcupcakes, men de kan sagtens sættes på alle efterårets fine kager. Vær blot opmærksom på, at de enten skal på kagen kort tid før servering, eller på en overflade, som ikke afgiver fugt, som fx. fondant. Ellers vil marengs suge fugt fra kagen og blive bløde.

Græskarmarengs

De grønne stilke på græskarrene er æggehvideglasur, som jeg farvede med en mosgrøn pastafarve fra Wilton. Jeg lavede stilkene og spiralerne, før græskarrene kom i ovnen, så de blev tørret ligesom marengsen. Jeg synes, det er nemmere at gøre det på denne måde, så det grønne sidder endnu bedre fast, end hvis man skulle “klistre” det på bagefter. Hvis du har lyst, er du velkommen til at male øjne og mund på med spiselig tusch eller lidt pastafarve på en pensel.

Jeg fik en “markfuld” græskar, ca. 24 stk., men det kommer selvfølgelig an på, hvor store du laver dem.

Vil du vide alt om at lykkes med marengs, skal du læse min grundopskrift på marengs.

Græskarmarengs

Græskarmarengs

Græskarmarengs med smag af varme krydderier.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 50 minutter min
Ret Kager
Køkken Bagværk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 45 g æggehvide
  • 45 g sukker
  • ½ tsk græskartærtekrydderi
  • Orange pastafarve eller lidt rødt og lidt gult
  • 45 g flormelis

Glasurstilk

  • 25-30 g flormelis
  • Lidt æggehvide
  • Lidt mosgrøn pastafarve

Sådan gør du
 

  • Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  • Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!). Bland græskartærtekrydderiet med sukkeret og tilsæt det lidt efter lidt, en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. 
  • Tag den orange pastafarve på fx. en urtekniv, og tør det af nederst på piskeriset, så det blandes godt ind i marengsen. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke. 
  • Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
  • Tag en engangssprøjtepose med en åben, rillet tylle i, og sæt den over et glas. (Min tylle har 16 små takker.) Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt græskarmarengs på bagepapir på en bageplade. 
  • Det gøres nemmest ved at holde tyllen ca. en cm over bagepapiret og sprøjte marengs ud, indtil græskarret har den rigtige størrelse.
    Græskarmarengs
  • Rør en tyk glasur af flormelis, mosgrøn pastafarve og lidt æggehvide. Fyld glasuren i en sprøjtepose (eller frysepose) med en rund 2 mm tylle i – eller klip en lille åbning i spidsen. Sprøjt en stilk af glasur og nogle ‘spiral-klatretråde’, ligesom på et rigtigt græskar.
  • Hvis du lavede dine græskarmarengs lige så store som mine, skal du bage dem i 2½ time ved 90° varmluft. 
  • Marengs er færdigbagt, når de nemt slipper bagepapiret. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.

Noter

Græskarmarengs kan holde sig i umindelige tider, hvis du opbevarer dem i en tættillukket kagedåse.
Tags Halloween, Marengs
Græskarmarengs
Græskarmarengs
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Glasur, Græskar, Halloween, Kagepynt, Marengs, Nem opskrift, Småkager

Previous Post: « Amerikanske pandekager – Nem opskrift på tykke pandekager
Next Post: Græskarcupcakes – de fineste efterårskager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme