Græskarmarengs med smag af efterår

Jeg elsker at lege med marengs:-) Mange af de ting, man kan med smørcreme, kan man også med marengs. Men hvor min familie hellere vil skrabe smørcremen af end spise den, så kan jeg faktisk rigtig godt li’ marengs. Jeg har lavet spøgelser og to forskellige slags monstre her til halloween, men jeg var overbevist om, at man også kunne lave græskarmarengs. Altså, marengs formet som græskar.

Græskarmarengs

Måske kunne man endda også få marengsen til at smage af andet end sukker? Jeg har tidligere delt en opskrift på krydderi til græskartærter. Hvis du støder på det i amerikanske opskrifter hedder det ‘pumpkin pie spice’. Det smager altså ikke af græskar, men man bruger det bl.a. i græskartærter. Hvis jeg nu kunne få lidt af det i marengsen, ville oplevelsen blive en helt anden end almindelig marengs.

Jeg siger dig, det smager godt:-) Ikke noget med syntetisk smag, som når man fx tilsætter citronaroma. Du får en dyb smag af varme krydderier, kombineret med den søde marengs, der smelter på tungen. Selv min ikke-marengs-spisende familie, kan pludselig li’ marengs.

Jeg brugte græskarmarengs som pynt på nogle græskarcupcakes, som jeg deler opskriften på en af de nærmeste dage, men de kan sagtens sættes på alle efterårets fine kager. Vær blot opmærksom på, at de enten skal på kagen kort tid før servering, eller på en overflade, som ikke afgiver fugt, som fx. fondant. Ellers vil marengs suge fugt fra kagen og blive bløde.

Græskarmarengs

De grønne stilke på græskarrene er æggehvideglasur, som jeg farvede med den mosgrønne pastafarve fra Wilton. Jeg lavede stilkene og spiralerne, før græskarrene kom i ovnen, så de blev tørret ligesom marengsen. Jeg synes, det er nemmere at gøre det på denne måde, så det grønne sidder endnu bedre fast, end hvis man skulle “klistre” det på bagefter. Hvis du har lyst, er du velkommen til at male øjne og mund på med spiselig tusch eller lidt pastafarve på en pensel.

Jeg fik en “markfuld” græskar, ca. 24 stk., men det kommer selvfølgelig an på, hvor store du laver dem.

Græskarmarengs

  • 45 g æggehvide
  • 45 g sukker
  • ½ tsk. græskartærtekrydderi
  • Orange pastafarve (eller lidt rødt og lidt gult)
  • 45 g flormelis

Glasurstilk

  • 25-30 g flormelis
  • Lidt æggehvide
  • Lidt mosgrøn pastafarve

Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.

Græskarmarengs

Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!). Bland græskartærtekrydderiet med sukkeret og tilsæt det lidt efter lidt, en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. Tag den orange pastafarve på fx. en urtekniv, og tør det af nederst på piskeriset, så det blandes godt ind i marengsen. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke. Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.

Tag en engangssprøjtepose med en åben, rillet tylle i, og sæt den over et glas. (Min tylle har 16 små takker.) Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt græskarmarengs på bagepapir på en bageplade. Det gøres nemmest ved at holde tyllen ca. en cm over bagepapiret og sprøjte marengs ud, indtil græskarret har den rigtige størrelse.

Rør en tyk glasur af flormelis, mosgrøn pastafarve og lidt æggehvide. Fyld glasuren i en sprøjtepose (eller frysepose) med en rund 2 mm tylle i – eller klip en lille åbning i spidsen. Sprøjt en stilk af glasur og nogle ‘spiral-klatretråde’, ligesom på et rigtigt græskar.

Græskarmarengs

Hvis du lavede dine græskarmarengs lige så store som mine, skal du bage dem i 2½ time ved 90° varmluft. Marengs er færdigbagt, når de nemt slipper bagepapiret. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.

Græskarmarengs kan holde sig i umindelige tider, hvis du opbevarer dem i en tættillukket kagedåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *