• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Gravstencookies – en uhyggelig halloweensmåkage ;-)

Gravstencookies – en uhyggelig halloweensmåkage ;-)

24. oktober 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kagepynt eller en småkage til uddeling til halloween? Gravstencookies er den perfekte halloweensmåkage.

Jeg har allerede bagt marengsspøgelser og marengsmonstre til halloween, men de her halloweensmåkager måtte jeg simpelthen også bage. De skal i virkeligheden bruges til en kage, som junior skal have med i skole på fredag. Hvor heldig kan man være, at det er vores tur til at bage kage til klassens time, så tæt på halloween?

Gravstencookies

Samtidig med at jeg bagte gravstenene, afprøvede jeg den samme dej med mine nye julesmåkagestempler. De får et selvstændigt indlæg senere, men du kan sagtens bage alle mulige slags småkager af dejen.

Gravstencookies

Halloweensmåkager som holder formen

Det geniale ved den her dej er, at den ikke ændrer form i ovnen. Det er vigtigt, når man laver småkager med stempler, men det er lige så vigtigt, når man bager gravstencookies.

Jeg var ikke interesseret i cookies, som ændrede facon eller blev tykke under bagningen. Jeg ville gerne have, at de så ligesådan ud, når de kom ud af ovnen, som da de kom ind i den.

Derudover måtte småkagerne heller ikke blive for brune i ovnen, for mine sten skulle være af “marmor”. Derfor skal kagerne på køl flere gange, før du bager dem.

Dejen skal selvfølgelig på køl, før du ruller den ud, men småkagerne skal også direkte fra køleskabet og i ovnen for at holde på formen. Der er kun ganske lidt bagepulver i. Igen for ikke at ændre på faconen under bagningen.

Gravstencookies

Gravstencookies

Halloweensmåkager skal være sprøde. Derfor er der rismel i. Det giver sprødheden, ligesom i kinesiske lykkekager. Eller i mine Harry Potter cookies, som også er lavet med stempler.

Der er flormelis i gravstencookies i stedet for almindeligt sukker. Det helt fine sukker giver ingen struktur til småkagerne, så der ikke kommer blanke prikker i.

Sukkerkranierne købte jeg på tilbud i Netto forrige år efter halloween, så jeg ved ikke, om de også fås i år. Ellers kan du måske finde noget lignende hos Kager og Sager.

Slip fantasien løs, når du skal dekorere småkagerne. Find på tekster som ‘S. Kummel’, ‘RIP’ eller ‘U R Next’.

Gravstencookies

Jeg lavede en lille skabelon til at skære kagerne ud efter. Den måler 3,5×8 cm, for det er passende til den kage, de skal på. Jeg brugte et stykke kageplast som lineal og en pizzaskærer som kniv. På den måde fik jeg helt lige gravsten. Derefter klippede jeg overkanten buet med en saks.

Gravstencookies

Gravstencookies

Sprøde, marmorerede gravsten til halloween, eller bare en god, krydret småkagedej.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 70 stk.

Ingredienser
  

Kagedej

  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 35 g rismel
  • 70 g flormelis
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødte nelliker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • ¼ tsk bagepulver
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg, str. M/L

Pynt

  • Sort pastafarve
  • ¼ æggehvide
  • Flormelis
  • Sort pastafarve
  • Lidt mørk kakao
  • 70 sukkerkranier

Sådan gør du
 

Småkager

  • Bland de tørre ingredienser i en skål og sigt det sammen, så du er sikker på, at der hverken er klumper af flormelis eller bagepulver. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det sammen med melet, indtil det har konsistens som groft sand. Saml dejen med ægget og ælt den kort igennem.
  • Mens dejen stadig er i skålen, dypper du en kniv i sort pastafarve og afsætter nogle striber i dejen. Ælt farven lidt ind, men ikke helt jævn. Det skal være stribet som marmor.
  • Del dejen i to, så du ikke skal arbejde med hele dejen på en gang. Læg dejklumperne i en frysepose og læg dem i køleskabet i en times tid. Tag dejen ud én klump ad gangen, den må ikke blive for blød.
  • Rul dejen ud til en tykkelse på 3-4 mm på et meldrysset bord. Skær kagerne ud i rektangler på 3,5×8 cm, klip den øverste kant lidt buet med en saks og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og rul dejen ud igen. 
  • Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Småkagerne kan godt stå tæt på bagepladen, for de flyder ikke ud. Sæt småkagerne i køleskabet igen i minimum en halv time.
  • Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Bag dine småkager i 10-11 minutter, før du lader dem afkøle på en bagerist.

Pynt

  • Rør en ret fast glasur af æggehvide, flormelis, lidt mørk kakao og sort pastafarve. Glasuren bliver mørkere, når den har stået lidt, så den behøver ikke være helt sort, når du er færdig med at blande den. Du skal ikke bruge ret meget glasur til at dekorere med, så lad være med at lave en stor portion.
  • Fyld glasuren i en engangssprøjtepose og klip spidsen af, så du har et lille hul. Skriv en tekst, fx R.I.P. eller U R NEXT med glasuren på dine gravstencookies og sæt et lille sukkerkranium fast med en klat glasur.

Noter

Halloweensmåkager som de her gravstencookies opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.
Tags Cookies, Halloween
Følg mig på Instagram
Gravstencookies
Gravstencookies
Gravstencookies
Gravstencookies

Tags: Billig, Børnevenlig, Efterår, Glasur, Halloween, Kanel, Nem opskrift, Småkager

Previous Post: « Ampelmann cake – Ampelmann Kuchen – recipe in English
Next Post: Gemmer du (også) til katten? Min tekande… »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Bløde kanelsnegle med surdej – en søøø’…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme