• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Knæk cancer kage – der er alt for mange, der rammes

Knæk cancer kage – der er alt for mange, der rammes

25. oktober 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kræft er en frygtelig sygdom! Der er alt for mange, der rammes, og der kan aldrig gøres nok for at forske i sygdommen. TV2 og Kræftens Bekæmpelse gør hvert år i oktober opmærksom på og indsamler penge til kræftforskning. Mit beskedne bidrag til debatten og opmærksomheden er denne Knæk cancer kage.

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Knæk cancer

Jeg har haft kræft inde på livet alt for mange gange. Min mor har haft brystkræft og tarmkræft og har overlevet begge. Min far gik bort i sommer efter et kort, men heftigt kræftforløb, hvor kræften i tyktarmen havde bredt sig til lever og lymfer, før den blev opdaget. Heldigvis fik jeg lov at være hos ham i den sidste tid sammen med mine søstre, og jeg har fået mange smukke minder med i rygsækken.

Du kender helt sikkert nogen, som har eller har haft kræft? Det rammer alle, ikke kun naboen, men også søskende, forældre, kolleger, venner. Jeg ser ikke programmerne eller det store indsamlingsshow. Jeg magter det ikke. Heller ikke selv om man også hører om de gode historier med overlevelse og helbredelse.

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Min far plejede at samle ind til Kræftens Bekæmpelse i april. Det har han gjort, siden min mor blev ramt af kræft første gang. Næste år må jeg tage stafetten op og føre det videre.

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Det nemme mønster

Jeg er naturligvis inspireret til at lave denne kage af min halloweenroulade. Heldigvis er knæk cancer logoet meget lettere at omsætte i en kage. Fremgangsmåden er den samme. Og her kan alle altså være med, bare de har lidt tålmodighed.

Knæk cancer logoet er enkelt og stærkt. Et rødt udråbstegn som en del af en sort blomst. Blomsten symboliserer livet og optimisme, og med udråbstegnet signalerer man, at det er tid til handling. Hvis vi står sammen, kan vi knække cancer, og vi gør det, fordi vi vil livet og håbet.

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Jeg har printet logoet ud fra nettet og tilpasset det størrelsen på mine lagkageforme. Læs mere om Knæk Cancer på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. Fordi motivet er så skarpt og enkelt, tror jeg næsten, jeg brugte lige så lang tid på det, som jeg brugte på min halloweenroulade, før jeg var tilfreds.

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Knæk cancer kagen

Selve kagen er en vanillekage bagt med æggehvider, så bunden er så lys som overhovedet muligt. Jeg bagte tre vanillebunde og lagde dem sammen med hindbærfyld. Ideen er min mors, som tit laver en hurtig lagkage, hvor flødeskum blandes med hindbær og knuste makroner. Det skal ikke altid være besværligt og tage flere timer.

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Hvis dine hindbær er fra egen have, enten frosne eller friske, behøver du ikke gøre noget ved dem. Hvis du har købt dem frosne, skal hindbær altid have et opkog for at fjerne risikoen for bakterier. Kog dem kort sammen med sukkeret, men lad dem køle helt af, før du blander dem med flødeskum og makroner.

Du behøver ikke engang pynte denne kage yderligere. Du har det smukke blomsterlogo på toppen og lyserøde striber af hindbærfyld imellem bundene. Der skal ikke mere til;-)

Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.
Knæk cancer kage. En lagkage med et budskab fra Bagvrk.dk.

Knæk cancer kage

En lagkage med vanillebunde, hindbærfyld og et stærkt budskab om at støtte kampen mod kræft.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 22 minutter min
Tid i fryseren 30 minutter min
Samlet tid 52 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Skrivedej

  • 35 g blødt smør, stuetemperatur
  • 45 g flormelis
  • 1 æggehvide, str. M/L, stuetemperatur
  • 45 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk mørk kakao
  • Sort og rød pastafarve

Kagedej

  • 250 g blødt smør, stuetemperatur
  • 250 g sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • 4 æggehvider, str. M/L, stuetemperatur
  • 120 g yoghurt naturel
  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 tsk bagepulver

Fyld

  • 250 g hindbær, gerne frosne
  • 80 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g groftknuste makroner

Sådan gør du
 

Start med skrivedejen

  • Start med at klargøre bagepapiret og skabelonen. Bagepapiret skal have samme mål som din form. I mit tilfælde vil det sige en diameter på 21 cm. Sæt bagepapiret fast ovenpå skabelonen på en bageplade eller et skærebræt, der kan gå i fryseren. 
  • Rør smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt æggehviden og rør igen. Skrab skålens sider ned, så du får det hele med. Sigt melet i og vend det forsigtigt i dejen, indtil der ikke er mere tørt mel.
  • Tag noget af den hvide dej fra og farv den dybt rød med pastafarve. Put den i en engangssprøjtepose, som er klargjort til en tyl. Jeg brugte en rund 1 mm tyl, men du kan også bare klippe et lille hul i sprøjteposen.
  • Til den store del af dejen tilsætter du en tsk. mørk kakao og så meget sort pastafarve, at dejen bliver mørkegrå. Dejen bliver mørkere, når den får lov at stå lidt. Fyld også den sorte dej i en engangssprøjtepose, klargjort til tyl.
  • Med en rolig hånd tegner du først motivets omrids op med 1 mm tyllen. Læg striber mellem konturstregerne. Bland disse streger ved at tegne kruseduller med et grillspyd eller en kødnål. Husk at blande dejen med konturstregerne også, så der ikke opstår mellemrum mellem dem og den store flade.
  • Ret evt. fejl eller træk skarpere kanter med kødnålen. Fortsæt med den anden farve, til du har motivet på plads. Sæt pladen med motivet på bagepapiret i fryseren i minimum 30 minutter, til det er stift.
  • Du skal selvfølgelig kun lave ét motiv til den øverste kagebund.

Kagedejen

  • Imens motivet fryses ned, varmer du ovnen op til 160° (varmluft, så du har plads til alle tre forme) og laver den lyse dej.
  • Klip bagepapiret til, så det passer ned i bunden af dine bageforme. Klargør de tre bageforme (mine har en diameter på 21 cm). Smør siderne og læg bagepapiret ned i bunden. 
  • Rør smør, sukker og vanillesukker luftigt. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, og rør godt mellem hvert gang. Skrab skålens sider ned, så du får det hele med.
  • Rør yoghurten i. Bland mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det over i skålen med dej og vend det i med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske det sammen, for så får du kompakte bunde.
  • Tag motivet ud af fryseren, læg det forsigtigt i din bageform. Fordel en tredjedel af den lyse dej henover motivet og glat den ud med en dejskraber. Fordel resten af dejen i de to øvrige forme.
  • Sæt bundene i ovnen og bag dem i 20-22 minutter. Tryk let med en finger på kagebundene. Når kagen springer tilbage, er bundene færdigbagt. Efterlader din finger et aftryk, skal bundene bage lidt længere. Kagerne løsner sig også fra formens sider, når de er færdige.
  • Vend bundene ud på en bagerist, så de kan køle af. Fjern forsigtigt bagepapiret.

Fyldet

  • Giv hindbærrene et let opkog sammen med sukkeret. Hæld hindbærrene i en flad skål og sæt dem i køleskabet, så de hurtigere kan køle af. Knus makronerne let.
  • Pisk fløden til bløde toppe. Rør en femtedel af fløden ud i de kolde hindbær. Pisk resten af fløden stiv. Vend den forsigtigt i bærrene ad et par omgange sammen med de knuste makroner.
  • Læg en lagkagebund på et serveringsfad. Fordel halvdelen af fyldet ovenpå. (Ikke helt ud til kanten, for når der kommer flere lag på, presses fyldet længere ud.)
  • Læg den midterste kagebund på og fordel derefter resten af fyldet på bunden. Læg kagebunden med Knæk cancer logoet på toppen. 

Noter

Lad gerne kagen trække i køleskabet i minimum en time, før du serverer den.
Tags Flødeskum, Hindbær, Lagkage

Tags: Billig, Børnevenlig, Flødeskum, Hindbær, Lagkage, Motivkage, Nem opskrift, Personligt, Rørekage, Vanille

Previous Post: « Græskarsuppe man kan varme sig på i det kølige efterår
Next Post: Halloweenboller – glødende kul fra Helvede… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina

    5. december 2018 kl. 8:21

    Hej!
    Jeg ejer ingen lagkageforme, så vil bage dem samlet i én springform. Men kan jeg det og hvor længe skal kagen mon have så?

    Svar
    • Lene

      5. december 2018 kl. 8:25

      Hej Kristina:-)
      Det kan du godt. Jeg ville sætte ovnen på 170 grader for at få en flad top på kagen (hvor toppen så bliver bunden). Jeg vil tro, at kagen skal bage 50-60 minutter, før den er færdig. Den må ikke blævre, når du rører ved formen, og der må ikke hænge dej ved et trægrillspyd, når du stikker i midten af kagen.
      God fornøjelse! Jeg krydser fingre;-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Naja Horn Rindom

    26. oktober 2019 kl. 12:00

    Jeg har kun 2 springforme i diameter 21. Kn jeg mange de to lyse forme sammen og dele dem? I så faldt hvilke grader og tid? Hvorfor er det vigtigt med protein indhold i hvedemel? Jeg tænker det handler om hvordan det arbejder, men hvad gør det præcist?

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. oktober 2019 kl. 12:14

      Hej Naja:-)
      Hvis jeg var dig, ville jeg bage bundene ad to omgange, så du venter med den sidste tredjedel af dejen, til de to første har været i ovnen. Så bliver de nemlig lige tykke og har samme bagetid.
      Hvis du har plads til to forme ved siden af hinanden på én gang, ville jeg skrue ovnen op til 175 grader og bruge almindelig over- og undervarme i stedet for varmluft. Men måske er det bare mig, der har det sådan, fordi min ovn bager uens med varmluft…
      Når man bager tærter, rørekager og småkager gælder det om at have et lavt glutenindhold (som er angivet med proteinindholdet på posen). Det giver luftigere rørekager og sprødere småkager. Lange glutenstrenge fra højt glutenindhold er ønskeligt i gærkager og brød, som skal være luftigt i krummen, men den sejhed, som glutenstrengene giver, duer ikke i rørekager. Derfor bruger jeg mel med lavt glutenindhold i kagerne.
      Jeg bruger Kagemel fra Valsemøllen, fordi jeg synes, den er rigtig god og nem at få fat i mange steder. Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre slags:-)
      Ha’ en dejlig weekend!
      Kh Lene

      Svar
  3. Hanne Nordahl

    19. oktober 2020 kl. 9:48

    Hej Lene
    Det er virkelig en fin og symbolsk lagkage du har lavet her – den skal helt sikkert prøves!
    Jeg er i tvivl om hvad du mener med det velmente råd: “Husk at blande dejen med konturstregerne også, så der ikke opstår mellemrum mellem dem og den store flade”.
    Jeg er med på at man først laver en streg rundt om “dråben” i udråbstegnet og derefter “fylder det ud”, men den anden beskrivelse kan jeg ikke rigtig få ind på nethinden hvad du vejleder i.
    Håber du kan hjælpe – evt med et link til en video hvis du tidligere har lavet sådan en hvor du viser teknikken.
    På forhånd tak – og ikke mindst tak for dine mange lækre opskrifter
    Venlige hilsner
    Hanne

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. oktober 2020 kl. 10:00

      Hej Hanne:-)
      Tusind tak for din søde besked:-)
      Det med at blande konturstregerne med resten af skrivedejen…
      Når kanten tegnes op, ligger den som en tynd pølse for at dejen bliver, hvor den skal. Når du fylder midten ud, ligger den ind mod “pølsen”, men der kan være nogle lufthuller mellem kanten og dejen i midten. Det er dem, du skal “røre sammen” med en kødnål eller tandstikker:-)
      Jeg har delt en video på Instagram, hvor du kan se teknikken. Den er her:

      https://www.instagram.com/p/CEi0pyNhVMB/?igshid=gzaw76nst6t9

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!
  • Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme