Står du med rester af kage og ved ikke lige, hvad du skal bruge dem til? Er halloween lige om hjørnet? Så skal du bruge dem til halloween popcakes.
Jeg bagte et mesterværk af en halloweenkage i bloggens spæde start. (Se den her.) Kagen havde fire lag, som skulle fremstå fyldige og knivskarpe. Derfor kunne det ikke nytte noget, at der var en buet top på alle bundene.
De måtte simpelthen skæres af! Vanillekagebund smager vældig godt, men hvordan skulle jeg bruge toppene til noget, udover at stå og spise dem ved køkkenbordet? Jo, jeg lavede halloween popcakes, som Junior fik med i skole.
Halloween popcakes
En popcake er en kage på en slikkepindspind. (Lollipop=slikkepind.) De kan laves i alle afskygninger. Mine blev halloween-agtigt “klamme” (på den gode måde), og August fik dem med i skole.
(Som du kan se på billederne, er det så længe siden, at man stadig kunne købe plasticgafler. Du kan fint bruge gafler af træ i stedet.)
Eftersom bundene var i grå nuancer, blev popcakes’ene det også indeni. De lignede noget, der smagte af lakrids, men øjet blev snydt. De smagte af den blødeste, sødeste vanille.
Konceptet er egentlig ret enkelt. Man smuldrer noget kagedej og blander krummerne med flormelis og smør, før det trilles til kugler og overtrækkes. Her kan alle være med.
Alle slags kager kan bruges, chokolade, marmorkage, krydderkage. De skal bare have en konsistens, der kan blive til krummer. Du kan også tilsætte romaroma eller rigtig rom, hvis de skal smage som romkugler.
Halloween popcakes
Ingredienser
- 100 g kagebund
- 60 g flormelis
- 40 g blødt smør
- Overtræk – Hvid chokolade eller candymelts
- 6 Smarties
- Lidt sort pastafarve til pupillen
- 6 Gafler
Sådan gør du
- Kagebunden smuldres fint i foodprocessoren. Flormelis og smør røres godt sammen til en smørcreme og tilsættes kagekrummerne. (Måske skal du ikke bruge al smørcremen, alt efter hvordan konsistensen bliver.) Tril dejen til kugler.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad. Dyp gaflens tænder i chokoladen, og stik dem i dejkuglerne (så dejen bliver siddende). Sæt gaflerne i køleskabet i 10-15 minutter.
- Dyp kagerne én for én i den hvide chokolade, og lad dem dryppe af over skålen. Du kan forsigtigt banke gaflens side mod skålens kant.
- Stil gaflerne med kuglen opad (jeg brugte et glas med sukker i bunden, så kagerne ikke væltede), til chokoladen er næsten størknet.
- Tegn en lille prik med lidt sort pastafarve og en tandstikker på dine Smarties. Jeg brugte kun de blå og grønne Smarties, så jeg kunne frit spise de andre farver:-)
- Sæt iris og pupil fast i den endnu lidt bløde overtrækschokolade og lad øjnene køle helt af. (15 minutter i køleskab, hvis det skal gå lidt stærkt.)
Skriv et svar