Det er sommer og i allerhøjeste grad grillvejr. Jeg har samlet mine 10 bedste madbrød, så du ved, hvad du skal servere til sommerens retter.
Er der noget bedre end at sætte tænderne i et stykke smagfuldt brød sammen med en salat og et stykke rigtig godt kød? Eller en lækker vegetarret, hvor brødet er tilbehøret?
Mine 10 bedste madbrød
Du behøver ikke lede længere efter de bedste opskrifter på madbrød. Kig min liste igennem og lad dig inspirere.
Focaccia løber af med de tre øverste placeringer. Det er ualmindeligt lækker, saftigt og nemt at bage. Fælles for de tre focaccia er, at du ikke skal røre ret meget ved dejen, og at hævetiden gør alt arbejdet for dig;-)
Derudover er der en lang perlerække af lækre brød, som du vil glæde dig til at bage igen og igen.
1. Blomsterfocaccia

En klassisk focaccia med rosmarin og flagesalt. Luftig, blød, smagfuld.
2. Focaccia med cherrytomater

En variant af den klassiske focaccia, hvor der er lagt halve cherrytomater på toppen af brødet. Hvis du vil bage den helt klassiske focaccia med flagesalt og rosmarin, skal du bruge denne opskrift.
3. Surdejsfocaccia med oliven

Har du en surdej, eller har du lyst til at starte en op, må du ubetinget bage dette focaccia med surdej. Du kan sagtens undlade oliven, hvis du ikke kan li’ dem, og bage det sådan her. Se lige de store lufthuller på billedet…
4. Grydebrød med hvidløgssmør

Et grydebrød bagt i en stegeso eller støbejernsgryde, hvor fedtstoffet i dejen er hvidløgssmør. Aromatisk, men ikke vampyrdræbende gennemtrængende.
5. Pestoroulade

Et madbrød med en snegl af grøn pesto. Velegnet til ost, tapas og grillmad. (Og ret nemt at bage.)
6. Klassisk flûte

Det tog mig en del prøvebagninger, før jeg endelig ramte det helt, klassisk flûte med blød, luftigt krumme og sprød skorpe.
7. Pottebrød med pesto

Orange madbrød bagt i uglaserede urtepotter. Brødet er tilsat rød pesto, men det kan sagtens være andre slags pesto eller tapenade..
8. Burgerboller

Burgerboller skal være så store, at de kan rumme alt det, jeg kan finde på at putte i dem.
Jeg har flere opskrifter på bloggen, men der er tre, du skal prøve: Mine gulerodsboller med chiafrø kan sagtens bages som burgerboller, durumburgerbollerne og den helt klassiske, lyse burgerbolle.
Under alle omstændigheder er det en god idé at læse tricket til, hvordan du får dem flade på toppen, så du kan bide over dem;-)
9. Pølsebrød

Ingen grillaften uden en pølse… Junior plejer at holde en årlig pølsebar for naboerne i sommerferien, hvor hans forældre laver maden, mens junior scorer pengene. En tier for en pølse med brød eller kartoffelsalat er (sørme) også billigt.
10. De usædvanlige grillkul

“De glødende kul fra Helvede” var egentlig en bolle til halloween. Jeg lavede dem om til en chiliburgerbolle, da min steddatter blev student, og vi havde inviteret til grill- og burgerfest.
Det er yderdejen, som giver den krakelerede effekt, så man kan i princippet gøre dette med alle slags dej og brød.

Derfor har jeg også bagt krakelerede sandwichboller, hvor yderdejen er farvet, mens bollen er helt hvid indeni. Perfekt til en landskamp eller en studenterfest.
Skriv et svar