• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Pestoroulade – pestobrød som et saftigt madbrød

Pestoroulade – pestobrød som et saftigt madbrød

20. april 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Nogle drømmer man om nye brød. Et luftigt og saftigt et. Et madbrød, som ville egne sig lige så godt til at ledsage en salat eller grillmad, som det ville understrege tapas eller en ostetallerken. En pestoroulade fx.

Pestoroulade udvalgt Bagvrk.dk

Pestobrødet er ikke italiensk, men italienskinspireret. Jeg har nemlig selv udtænkt det;-) Det blev en pestoroulade. Bare fordi. Formen er smuk og stram, mens den snoede, grønne stribe klæder det lyse brød så fint.

Pestoroulade

Pestoroulade bages i en brødform. Det kan sagtens bages med alle mulige andre former for “smørelse”, fx. tapenade, hvidløgssmør eller soltørrede tomater. I princippet er det en “kanelsnegl”, som bare ikke er skåret i skiver, men bagt som et helt brød.

Måske får du brugt den ramsløgpesto, du fik lavet, men som nu står i køleskabet, fordi du ikke helt ved, hvad du skal med den…

Dejen er dog lidt særlig. Jeg knuselsker, når mine deje er bløde at arbejde med, nærmest klistrede. For så ved jeg, at dejen kan arbejde, så brødet bliver superluftigt – og brødet bliver ikke tørt.

Der har ikke været en kagerulle i nærheden af dejen! Jeg trak det ud med hænderne, til det havde den rigtige størrelse. Det var lidt på gefühl. Jeg vil gerne slå et slag for at behandle dejen nænsomt, for det får du meget mere lækkert brød ud af. Derudover er det en nem opskrift at have med at gøre.

Pestoroulade madbrød Bagvrk.dk

Jeg brugte Tipo 00 hvedemel fra Valsemøllen. Det er et meget fint formalet, italiensk hvedemel, men det kan fås i mange supermarkeder. Prøv det. Det er også Tipo 00, jeg bruger i min pizzadej og i mine pitabrød. Det giver luftigt brød, som har nemt ved at hæve, når det får den rigtige behandling. – Og så suger melet mere væske, mens det hæver, så modstå fristelsen til at putte mere mel i.

Vil du bage andre lækre madbrød, så tag et kig på mit blomsterfocaccia eller pottebrødene.

Pestoroulade udvalgt Bagvrk.dk

Pestoroulade

Et dekorativt pestobrød med en snegl af pesto indeni. Lækkert madbrød.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 1 stk.

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 475 g Tipo 00 mel
  • 50-75 g pesto
  • Flagesalt

Sådan gør du
 

  • Smuldr og rør gæren ud i det lunkne vand, ca. 37° varmt. Rør salt og halvdelen af melet i. (Jeg bruger K-spaden og min røremaskine, så jeg ikke bliver smurt ind i klistret dej, men du kan godt røre den med en grydeske.) Tilsæt olivenolien og resten af melet og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den slipper skålens sider, men stadig er blød og klistret.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose fastgjort med en elastik, så varmen og fugtigheden bliver derinde, og stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den skal ikke æltes igennem! Træk dejen ud til et rektangel, ca. 25×40 cm, mens du prøver at bevare luftboblerne i dejen. Fordel pestoen på dejen, helt ud til kanterne.
    Dej med pesto Bagvrk.dk
  • Rul dejen sammen til en roulade fra den korte side og læg den i en brødform med samlingen nedad. Brødformen kan du enten smøre med olie eller fore med et stykke bagepapir. Snit brødet med et barberblad eller en skarp kniv. Dæk din pestoroulade til med fryseposen, og lad det hæve yderligere 45 minutter.
    Dej i form ridset Pestoroulade Bagvrk.dk
  • Opvarm ovnen til 220° (Alm. ovn, ikke varmluft.) Stil en lille bradepande eller fx en støbejernstallerken i bunden af ovnen og varm den op sammen med ovnen.
  • Drys brødet med flagesalt. Stil brødformen ind på risten i nederste tredjedel af ovnen, hæld ½ dl vand i støbejernstallerkenen og luk straks ovnlågen.
  • Bag brødet i ca. 30 minutter. Åbn kort ovnlågen efter 10 minutters bagetid, så dampen kan slippe ud og luk den igen.
  • Lad din pestoroulade afkøle 5 minutter i formen, før du lader det afkøle helt på en rist.

Noter

Pestoroulade er fryseegnet i op til 3 måneder.
Tags Forår, Grill, Madbrød, Pesto, Sommer, Tapas

Opskriften blev udgivet første gang i maj 2017.

Tags: Buffet, Fest, Formbrød, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Madbrød, Nem opskrift, Olivenolie, Pesto, Sommer, Tapas

Previous Post: « Sy køletaske af en IKEApose – IKEAhack, plads til en sixpack
Next Post: Focaccia med surdejsrester – Luftig, saftig og lækker! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme