• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Pottebrød med pesto – et madbrød fuld af smag

Pottebrød med pesto – et madbrød fuld af smag

19. april 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

[Reklame for Valsemøllen. Læs mere nederst i indlægget.] Hvilket brød byder du til suppe? Et pottebrød med pesto er fuld af smag og helt perfekt til en smagfuld tomatsuppe eller til tapas.

Pottebrød holdes frem Bagvrk.dk

[Reklame for Valsemøllen. Læs mere nederst i indlægget.] Hvilket brød byder du til suppe? Et pottebrød med pesto er fuld af smag og helt perfekt til en smagfuld tomatsuppe eller til tapas.

I de her pottebrød har jeg brugt en tørblanding fra Valsemøllen Greenlife. Økologisk rød pesto med tomat og hvidløg er en “pose pulver”, som man normalt blander med vand og olie, så man får en spiseklar pesto på få minutter.

Dekorative pottebrød brød bagt i urtepotte Bagvrk.dk
De færdigbagte pottebrød med pesto er ekstra dekorative, når de serveres i urtepotten.

Pestoblandingen er supernem at røre op til pesto. Det er endnu nemmere at bage med den på den her måde, for jeg har bare blandet pulveret i melet og æltet det ind i dejen.

Du kan godt bage pottebrød uden pesto. Så skal du bruge tilsvarende mængde ekstra mel (60 g) i forhold til tørblandingen. Måske er du ikke til den kraftige smag af pesto. Så brug en halv posefuld og tilsæt mel for resten.

Krummefoto af pottebrød Bagvrk.dk
Krummen i pottebrødet.

Urtepotter til pottebrød

Pottebrød bages i en uglaseret urtepotte i ovnen. Man kan også bage det i udkanten af et bål, men det er nemmere i ovnen;-) Mine urtepotter er 10 cm i indvendig diameter.

Pottebrød med valsemøllen forklæde Bagvrk.dk

Før du bruger dine (nye, rene) urtepotter, skal de brændes af i ovnen, så der ikke er nogen urenheder tilbage i leret.

Smør de rene, tørre potter med lidt olie indvendig og sæt dem ind i en 225° varm ovn i en halv times tid. De vil ryge, men det er olien og urenhederne, der bliver brændt af. Lad dem køle af i ovnen, og de er klar til brug.

Jeg har selvfølgelig testet, hvordan man nemmest får brødet til at slippe urtepotten igen.

Toppen af pottebrødet drysses med salt Bagvrk.dk
Toppen af brødet pensles med lidt olie og drysses med groft salt eller flagesalt.

Der var fire muligheder: Foret med bagepapir, foret med vådt bagepapir, smurt med smør eller penslet med olie. Smør og olie gav samme resultat og er det, jeg syntes bedst om.

Bagepapiret var selvfølgelig nemmest at få ud af potten, men til gengæld gav det nogle “grimme” striber efter folderne på papiret.

Før du skal bage brødene, skal potterne udblødes i koldt vand, så de kan suge vand ind i leret. Derfor synes jeg, det er allernemmest at smøre potterne med en lille klat smør på et stykke madpapir. Så er det nemlig synligt, hvor du har smurt dem.

Pottebrød drysset med salt klar til ovnen Bagvrk.dk
Pottebrødet er penslet med olie og drysset med salt. Klar til ovnen.

Pottebrød kan bruges som kuvertbrød, hvor der står en urtepotte ved hver plads. Det kan bruges som madbrød, til suppe, til tapas, til salater. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Inspiration til andre madbrød

Der er mange andre madbrød af finde på bloggen. Blandt de mest populære er mit blomsterfocaccia eller det helt klassiske focaccia. Du finder endnu mere inspiration her.

Pottebrød med pesto bagt i urtepotter Bagvrk.dk
Pottebrød med valsemøllen logo lavformat Bagvrk.dk

Pottebrød med pesto

Et dekorativt madbrød med fuld smæk på smagen.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 6 stk.

Udstyr

  • 6 uglaserede urtepotter

Ingredienser
  

  • 2½ dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 375 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 1 ps Valsemøllen Green Life rød pestoblanding (60 g)
  • ½ dl olie (raps- eller olivenolie) (eller 100 g færdig pesto)

Sådan gør du
 

  • Læg urtepotterne i blød i en balje med koldt vand i minimum en halv time.
  • Smuldr gæren og rør den ud i det lunkne vand. Bland sukker, hvedemel og Valsemøllen Green Life rød pestoblanding.
  • Ælt halvdelen af de tørre ingredienser ind, før du tilsætter olien og ælter, til du har en ensartet blanding. (Jeg bruger K-spaden, og skifter til dejkrogen, når det sidste mel skal æltes ind.)
  • Tilsæt resten af melet og ælt dejen i 10-12 minutter, til dejen er blank, smidig og slipper skålens sider.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. (Ca. 45 minutter.)
  • Smør urtepotterne godt indvendigt med en klat smør på et stykke smørrebrødspapir. Stil dem på en bageplade.
  • Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. Del dejen i 6 lige store dele, stram dem op og tril dem til kugler mod bordet under en hul, hvælvet hånd.
  • Læg en bolle ned i hver urtepotte, og tryk dejen godt ned, så der ikke dannes luftlommer i brødet.
  • Stil pottebrødet til hævning et lunt sted, tildækket med et hårdtopvredet viskestykke i 45 minutter.
  • Imens varmer du ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Pottebrødene pensles let med olie og drysses med groft salt eller flagesalt. Bag dem i nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Lad brød og urtepotter køle af, før du frigør dem fra potterne. Tryk op nedefra gennem hullet i bunden af potten, mens du drejer brødet forsigtigt. Skær evt. med en smal, skarp kniv langs kanten, hvis dine pottebrød sidder lidt fast.

Noter

Pottebrød er fryseegnede i op til 3 måneder.
Tags Buffet, Forår, Madbrød, Pesto, Sommer, Tapas
Følg mig på Instagram
Pottebrød med valsemøllen logo lavformat Bagvrk.dk

PS: Pestoblandingen er modtaget som gave fra Valsemøllen, fordi jeg i 2020 er ambassadør for dem. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge ingredienserne, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Valsemøllens produktsortiment her.

August holder et pottebrød mellem hænderne Bagvrk.dk

Tags: Billig, Buffet, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Madbrød, Nem opskrift, Pesto, Tapas, Tilbehør til aftensmad

Previous Post: « Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens bedste opskrift!
Next Post: Diablosteel Pro bagestål – tungt, men rygende varmt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne

    28. april 2020 kl. 17:18

    Har ikke miniurtepotter,men en del glaserede ministøbejernsgryder. Er denne dej mon egnet til denne beholder, eller tror du brødet bliver for tørt?

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. april 2020 kl. 17:50

      Hej Marianne:-)
      Det tror jeg sagtens, du kan bage på samme måde. God fornøjlese med dem;-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Birgit

    5. februar 2023 kl. 10:57

    Hvor er de flotte. Har aldrig set den omtalte pestoblanding. Hvis der anvendes en pesto fra glas, hvordan ændres opskriften da den jo er mere fugtig? Skal potterne ikke opbevares i fryseren efter brug, da de vel ellers kan blive harske?
    Tak for en super blok og dine fantastiske forklaringer

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. februar 2023 kl. 15:41

      Hej Birgit:-)
      Der er nævnt i ingredienslisten, at hvis man bruger pesto fra glas/færdig pesto, skal man bruge 100 g pesto i stedet for pestoblandingen og olien.
      Mine potter står i et skab og er ikke blevet harske på nogen måde. Potterne er jo så porøse, at evt. overskydende fedtstof forsvinder under bagningen.

      Rigtig god bagelyst og tak for dine søde ord.

      Kh Lene

      Svar
  3. Rikke

    16. marts 2023 kl. 21:01

    Hej, hvilken slags urtepotte er du bruger? 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. marts 2023 kl. 10:49

      Hej Rikke:-)
      Urtepotten er en en almindelig, uglaseret rødlerspotte fra havecenteret, som er afvasket grundigt, før den olieres og “brændes af”.
      Potterne er 10 cm i indvendig diameter.

      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  4. Hanne Camilla Dyrnes

    24. april 2025 kl. 15:27

    Hei Lene, så flott at du beskriver hvordan du skal brenne av pottene før bruk. I det siste har jeg lurt på hvordan man kan vite om blomsterpottene er helt rene og trygge å bruke til mat. Marit Røttingsnes Westlie (Fru Timian) sa at hun vasker dem godt, men å brenne er sikkert lurere.

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. april 2025 kl. 12:07

      Hej Hanne:-)
      Ja, efter min mening skal man både vaske og brænde potterne af før brug, så man er helt sikker på, de er rene:-)
      Ha’ en dejlig weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme