• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Farvede sandwichboller – studenterfest og studenterkørsel

Farvede sandwichboller – studenterfest og studenterkørsel

4. juni 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Farvede sandwichboller (rød/hvide eller måske blå/hvide?) kan feje benene væk under enhver gæst. Det er ret nemt at bage luftige sandwichboller selv, og med den krakelerede farve, der matcher studenterhuen, vil alle undres og imponeres.

Blå burgerboller blå studenterhue Bagvrk.dk

Du skal selvfølgelig ikke lade dig nøjes med at bage burger- eller sandwichboller til studenterne. De røde boller er festlige til en fødselsdag, en landskamp eller når du fejrer Danmarks genforening?!

Røde farvede sandwichboller med flag Bagvrk.dk

Mulighederne er mange. Alle de gange, hvor vi flager med vores smukke Dannebrog, kan du bage farvede sandwichboller.

Fyld bollerne med salat og skinke eller laks som en sandwich – eller steg en stak gode bøffer, og fyld dem op med alt det gode, der skal være i en burger.

Farvede sandwichboller som burgerboller Bagvrk.dk

Studenternes fest

Stort tillykke til alle de nyudsprungne studenter:-) Uanset huens farve! Jeg håbede så inderligt, at der blev arrangeret studenterfest og studenterkørsel for de unge mennesker på trods af Coronaen. Nu er det heldigvis en realitet.

Alle, som har været student, husker det helt sikkert som nogle af de bedste dage i deres liv. Min klasse var tre dage i sommerhus før dimissionen – og dagen efter kørte vi rundt i en lejet bus. (Der var et stort opland og langt mellem familierne, så bus var den bedste løsning dengang.)

Det er ikke kun studenterkørsler og dimissioner, som er blevet ændret i forhold til traditionerne. Også de private fester i familierne er sat på hold, indtil der forhåbentlig bliver sat et højere tal på forsamlingsforbuddet i næste uge.

Snit højformat blå og hvide burgerboller Bagvrk.dk

PS: Huen på billederne er min egen, gamle HHX-hue fra ’89. Den ligger på loftet og bliver taget frem ved “festlige lejligheder”, som når jeg skal fotografere opskrifter, som er oplagte til studenter. Studenterhuer har udviklet sig en del siden da;-)

Mad til studenterfest?

Hvad serverer man til en studenterfest? Og hvad skal de unge mennesker have (udover alkohol), når de kører rundt? Foruden opskriften på de helt fantastiske, farvede sandwichboller, får du også inspiration til, hvad du ellers kan servere for de unge mennesker.

Hvis vi tager min egen studenterfest først, havde min mor lavet sandwichlagkager til os. Der var nogle med æggesalat, nogle med tunsalat og nogle med leverpostej med agurk og bacon.

Sandwichlagkage, som den blev serveret til min egen studenterfest.

Da min ældste blev student, havde min tidligere svigermor bagt Sarah Bernhardt kager. Det er stadig en af mine favoritkager, og jeg har fået lokket opskriften fra hende;-)

Sarah Bernhardt efter svigermors opskrift.

Søn nr. to havde bedt om Agnetas chokoladekage og vandmelon. Det var verdens nemmeste ønske at opfylde, for dejen skal bare røres sammen og bages. De blev pyntet med lidt frugt og var skåret ud i små, firkantede hapsere.

Agnetas chokoladekage - Kladdkaka
Agnetas chokoladekage med valnødder.

Sidste sommer blev tredje barn student. Vi holdt en fest for familien, hvor vi serverede byg-selv-burgere med bl.a. de her fantastiske chiliburgerboller som ligner glødende kul.

I indlægget om dem finder du inspiration til andre burgerboller, og hvad du skal putte i dem.

Chiliburgerboller som grillkul Bagvrk.dk
Chiliburgerboller som grillkul.

Farvede sandwichboller til studenterfest

Det er selvfølgelig teknikken fra chiliburgerbollerne, som jeg har videreudviklet på.

Jeg håbede, at det var muligt at bage en hvid bolle, som ikke blev gylden i ovnen, men hvor det farvede lag beskyttede skorpen, så det rød-/hvide eller blå-/hvide farvespil var synligt.

Røde og blå sandwichboller Bagvrk.dk

Det må siges at være lykkedes over al forventning:-) Når man skærer bollen igennem, er den helt hvid indeni, mens den farvede skorpe sætter kulør på.

Det farvede lag er en tynd dej med rismel, som fordeles i et tykt lag ovenpå den halvt hævede bolle af gærdej. De to deje arbejder ikke sammen, så når bollerne bages i ovnen, tørrer og krakelerer den farvede dej, mens bollen indenunder hæver op og titter frem mellem krakeleringerne.

Rød hvide farvede sandwichboller flag Bagvrk.dk

De farvede sandwichboller er luftige og saftige, fordi der er yoghurt i dejen. Vi havde en rest græsk yoghurt til overs fra tzatziki, men du kan sagtens bruge andre typer surmælksprodukter.

Har du kærnemælk, bruger du 325 g kærnemælk i stedet for græsk yoghurt og vand. Har du yoghurt naturel eller lignende, skal du bruge 225 g yoghurt og kun 1 dl vand.

Du kan bage de farvede sandwichboller som små sliders eller som store, rummelige burgerboller, men husk at tilpasse bagetiden efter størrelsen.

Brug pastafarver

Pastafarver farver meget mere intenst end frugtfarver. For at få den kraftige, røde farve frem, puttede jeg en del pastafarve i, mens der kun skulle en lille klat mørkeblå pastafarve i for at få den mørkeblå.

Farven bliver mere intens, når risdejen står og trækker, så put ikke for meget farve i.

Den røde dej forandredes stort set ikke under bagningen, mens den blå blev lidt mørkere i ovnen.

De farvede sandwichboller er klar til bagning Bagvrk.dk

Du skal ikke lade dig begrænse til at farve yderlaget. Forestil dig, at din søn er vild med Hulk, så du kan bage grønne boller med lilla dej yderst? Eller der er drageelskere i familien, så dine boller skal være gule eller grønne indeni med sorte skæl på ydersiden?

Risdejen brunes ikke meget, men jeg har ikke afprøvet teknikken med pastelfarver. Måske kan det også lykkes at bage Elsas Frostboller med hvid bolle og lyseblå krakelering?

Farvede sandwichboller efter bagning Bagvrk.dk

Burgerbolletricket

Jeg bruger altid det her burgerbolletrick, når jeg bager sandwich- eller burgerboller, fordi det giver en fladere, men stadig luftig bolle, som er nemmere at gabe over, end hvis det bare havde været en rund bolle.

Tricket går ud på at lade bollerne hæve i 20 minutter, hvorefter de presses flade under fx et skærebræt, før de hæver endnu engang.

Bollerne før de presses flade til burgerboller Bagvrk.dk
Bollerne, når de har hævet de første 20 minutter.

Når man presser med et jævnt tryk, presses luften ikke ud af bollerne, men den fordeles anderledes, så bollerne bliver mere flade på toppen, ligesom købte burgerboller.

Sandwichboller efter de har været under pres for at få flad top Bagvrk.dk
Bollerne, efter de er presset flade og klar til anden hævning.
Blå burgerboller blå studenterhue Bagvrk.dk

Farvede sandwichboller

Hvide sandwich- eller burgerboller med et farvet lag krakeleret dej yderst.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 16 minutter min
Hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 26 minutter min
Ret Aftensmad, Brød, Grill
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Hvid bolledej

  • 125 g græsk yoghurt
  • 2 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 1 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ dl rapsolie

Farvet dej

  • 1½ dl lunkent vand
  • Pastafarve
  • 6 g gær
  • 1½ spsk smagsneutral olie, fx rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 150 g rismel

Sådan gør du
 

Hvid bolledej

  • Bland yoghurt og vand og opløs gæren i blandingen. Bland sukker og salt i melet, og ælt først halvdelen af melet ind.
  • Tilsæt olien, før du ælter resten af melet ind i dejen. Ælt dejen, til den er blank og smidig og slipper skålens sider. Det tager 10-12 minutter, før den er klar.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter. Den skal nå dobbelt størrelse.
  • Klargør to bageplader med bagepapir. Ælt dejen kort igennem, og del den i 12 lige store stykker, som du strammer op og triller til boller. Sæt bollerne med afstand på de to bageplader.
  • Dæk bollerne til med hårdtopvredne viskestykker, og lad dem hæve i 20 minutter.

Imens laver du den farvede dej

  • Pisk pastafarven ud i vandet. Alt efter hvilke farver du arbejder med, er der stor forskel på, hvor meget farve, der skal bruges. Smuldr gæren, og pisk den ud i vandet.
  • Derefter tilsættes olie, sukker, salt og rismel. Det hele blandes godt med et (hånd-)piskeris.
  • Tilsæt evt. mere pastafarve for at få farven mere intens eller lidt mere rismel, hvis dejen er for tynd. (Det afhænger af, hvor meget farve du putter i.) Dejen skal være tyk og klistret, men skal kunne dryppe af piskeriset i klumper.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, og lad dejen hvile i 15 minutter, til bollerne har hævet.

Burgerbolletricket og den farvede dej

  • Fjern viskestykket, læg et stykke bagepapir henover bollerne, og derefter fx et skærebræt. Pres langsomt skærebrættet ned, til bollerne er ensartet flade og cirka en cm høje.
  • Fjern skærebrættet og bagepapiret, tag en klat farvet dej i hånden og smør den på bollerne, til de er helt dækket. Det skal være et lidt tykt lag, for så lykkes krakeleringen bedre, og du skal bare bruge al den farvede risdej.
    Den farvede risdej fordeles med fingrene på sandwichbollerne Bagvrk.dk
  • Lad bollerne hæve utildækket i yderligere 40 minutter. Det sidste kvarter af hævetiden varmer du ovnen op til 210°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Bag bollerne i nederste rille af ovnen i 16-17 minutter, til de er gennembagte, og den farvede dej er krakeleret.
  • Afkøl sandwichbollerne på en bagerist med et tørt viskestykke henover.

Noter

Farvede sandwichboller er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Buffet, Burger, Fest, Madbrød, Picnic, Sandwich, Sommer, Student

Tags: Boller, Burger, Fest, Sandwich, Student, Supernem

Previous Post: « Hvedetortillas bagt på pande eller stål og texmexkrydderi
Next Post: Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme