• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Blomsterfocaccia – det smukkeste focaccia nogensinde!

Blomsterfocaccia – det smukkeste focaccia nogensinde!

19. februar 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

WOW! I dag er en af de dage, hvor jeg sidder med armene i vejret, og næsten ikke kan nå tastaturet af bare begejstring:-D Men helt ærligt, har du nogensinde set så smukt et madbrød som dette blomsterfocaccia? Altså, nogensinde?

Focaccia med grønsager rødløg forårsløg blomsterfocaccia Bagvrk.dk udvalgt højformat
Blosmterfocaccia i al sin ynde.

Forestil dig, at du inviterer gæster til middag. Måske skal I have suppe, måske er det tapas. Du vil bage et brød til, men det skal ikke tage for lang tid eller være for svært. Men det må gerne ligne en million. Det her er BRØDET!

Du kender et italiensk focaccia, som jeg allerede har flere opskrifter på. Jeg har det helt almindelige, lyse med kun salt og rosmarin på. Jeg har en version med cherrytomater. Og to med surdej, en uden og en med oliven.

Snit krumme af blomsterfocaccia Bagvrk.dk
Krummen på verdens smukkeste brød: Et blomsterfocaccia.

Men det her focaccia… Se det lige!

Et focaccia er en luftig dej med olivenolie og masser af smag. Skorpen skal være helt tynd og sprød, når det kommer ud af ovnen. Krummen indeni er saftig og hullet.

Hvis du skærer et focaccia i store firkantede stykker, er det genialt til sandwich. Hvis du skærer det i mindre stykker, er brødet perfekt til at ledsage antipasti, suppe eller en pastaret med en sauce så lækker, at den skal suges op med et stykke godt brød.

Når du “pynter” dit brød, før du bager det, bliver det endnu smukkere, når det er bagt.

Udsnit af blomsterfocaccia Bagvrk.dk

Mit blomsterfocaccia

Jeg så et billede på Instagram. Brugeren hedder @tatiana.creates, og jeg ved ikke, hvordan jeg kom forbi hendes billede. I hvert fald blev jeg inspireret til at give mit eget focaccia et helt nyt udseende.

Min pynt på det her blomsterfocaccia er ret simpel og noget, du kan få fat i alle steder. Jeg brugte rødløg, cherrytomater, sorte oliven, forårsløg og kviste af timian og rosmarin.

Udsnit af blomsterfocaccia før bagning focaccia Bagvrk.dk
Focaccia med rødløg, forårsløg, tomater og oliven bliver til et smukt blomsterfocaccia i ovnen.

Brødet er uendeligt smukt, før det kommer i ovnen, men når det er bagt, får fx rødløget en fin skrøbelighed, der ligner tulipanblade, som er på vej til at visne og står helt sarte og gennemsigtige, før de falder af.

Jeg vil anbefale, at du bruger tynde skiver af rødløg. Lad løget hænge sammen ved bunden, så du kun skærer den alleryderste rodskive af. På den måde hænger blomsterne sammen i klaser.

Blomsterfocaccia efter bagning rødløg focaccia oliven Bagvrk.dk

Forårsløg er oplagte som blomsterstængler, men derudover har du helt frit slag. Brug kviste af friske krydderurter som rosmarin eller timian, og drys generøst med groft middelhavs- eller flagesalt.

Selvfølgelig kan du fryse brødet ned, hvis du skal bruge mange, eller hvis du vil være i god tid. Lun det kort i ovnen før servering, men lad det tø op ved stuetemperatur først.

Blomsterfocaccia udvalgt billede focaccia lavformat Bagvrk.dk

Blomsterfocaccia

Et lækkert focacciabrød, pyntet med "blomster" af grønsager. Genialt tilbehør, når du vil lave noget særligt.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 28 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 18 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk, Italiensk
Antal 1 brød

Ingredienser
  

DEJ

  • 3 dl lunkent vand, 27°
  • 25 g gær
  • 450 g Tipo 00 hvedemel
  • 1 tsk fint salt
  • 1½ dl olivenolie

PYNT

  • 4 forårsløg, halverede på langs
  • 1 stort rødløg i 2½ mm skiver
  • 5-6 cherrytomater, halverede
  • 70 g sorte oliven uden sten
  • Kviste af frisk rosmarin og timian
  • Groft middelhavssalt eller flagesalt

Sådan gør du
 

  • Smuldr og opløs gæren i det lunkne vand. Bland mel og salt. Tilsæt ⅔ af melet og bland det godt. Hæld olien i dejen, og derefter resten af melet.
  • Ælt dejen grundigt i 8-10 minutter. Du kan se, at der dannes lange glutentråde langs skålens kant, mens maskinen ælter.
  • Tilsæt ikke mere mel. Dejen skal være meget blød og lidt klistret, når den er færdigæltet. Du skal næsten ikke røre mere ved den, så det gør ikke noget, at den er blød.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning på køkkenbordet i en times tid. Den skal nå dobbelt størrelse.
  • Klargør en bageplade med bagepapir. Hæld forsigtigt dejen ud på bagepapiret, og skrab skålen ren.
  • Fugt dine fingre i koldt vand, og skub/træk dejen lidt større. Den skal have en tykkelse på 1½-2 cm. Dejen hænger ikke i de våde fingre.
  • Dæk dejen til igen (fx med en anden bageplade eller bradepanden), og lad dejen hæve i 30 minutter.
  • De sidste 15 minutter af hævetiden varmer du ovnen op til 220°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)

Imens klargør du "blomsterpynten"

  • Skyl forårsløgene, og skær den alleryderste rodskive af. Halver dem på langs. Klip evt. de grønne spidser til med en saks.
  • Pil rødløget. Del det i to på langs. Skær den alleryderste rodskive af, så løgskællene stadig hænger fast i bunden. Skær tynde skiver af løget med en skarp kniv eller et juliennejern med en tykkelse på 2½ mm.
  • Halver cherrytomaterne, lad oliven dryppe af i en sigte, og skyl krydderurterne.
  • Når brødet er færdighævet, pynter du det med grønsagerne, fx som en blomsterbuket som min. Start med forårsløgene som blomsterstængler, rødløgene som blomsterhoveder, og de øvrige som ekstra pynt.
  • Drys hele brødet med flagesalt, og bag dit blomsterfocaccia i nederste tredjedel af ovnen i 28-30 minutter, til skorpen er tynd og sprød.
  • Lad brødet afkøle og server det helt, så man selv kan skære stykker af det smukke blomsterfocaccia.

Noter

Blomsterfocaccia er fryseegnet, og kan lunes i ovnen nogle minutter, så skorpen atter bliver sprød.
Tags Brød, Grill, Madbrød, Sommer
Følg mig på Instagram
Udsnit af blomsterfocaccia efter bagning focaccia Bagvrk.dk
Det færdigbagte focaccia har tynd, sprød skorpe og en saftig krumme.
Focaccia med rødløg og grønsager før bagning højformat udsnit Bagvrk.dk
Det pyntede focaccia før bagning.

Tags: Aftensmad, Billig, Brød, Buffet, Familiefavorit, Fest, Focaccia, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Italiensk, Madbrød, Nem opskrift, Tapas, Tilbehør

Previous Post: « Karamelsnegle med vanillecreme – høje snegle i muffinform
Next Post: Pensling af boller – Hvad er bedst at pensle med? »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kitty

    19. februar 2020 kl. 15:40

    5 stars
    Det ser hammer lækkert og flot ud.
    Hvis man nu tænker at man lige vil sætte det over dagen før og så koldhæve det, er man så totalt på vildspor? Giver det en forkert krumme?

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. februar 2020 kl. 17:14

      Hej Kitty:-)
      Tusind tak:-)
      Du kan sagtens koldhæve det. I så fald ville jeg nøjes med 10-15 g gær. Krummen bliver bestemt lækker af det.
      God fornøjelse:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Lisbeth

    19. februar 2020 kl. 18:34

    Wow et smukt brød Sidder helt og savler Det skal prøves i weekenden

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. februar 2020 kl. 20:26

      Kære Lisbeth:-)
      Tusind tak:-)
      Jeg håber, du måske har lyst til at dele dit billede af brødet på Bagvrks Facebookside, så jeg kan se dit brød?
      Du finder den her: http://www.facebook.com/bagvrk
      Men selvfølgelig kun, hvis du har lyst;-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Kemimor

    19. februar 2020 kl. 19:27

    Hold da k*** hvor er det et flot brød!
    Et lille tip til foccacia (måske mere det almindelige end dette), flæk det og løg skinke og ost i, og smid det i en toastmaskine til osten smelter!

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. februar 2020 kl. 20:23

      Tak:-)
      Mmmm, ja, det lyder lækkert:-)
      Vi flækkede dem, fyldte pesto, skinke, salat og ost i, og det var heller ikke dårligt;-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Pia

    19. februar 2020 kl. 20:48

    Der er kun én ting at sige: WOW! kh Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. februar 2020 kl. 6:54

      Tusind tak, Pia:-)
      Kh Lene

      Svar
  5. Janet/Livsmoden

    21. februar 2020 kl. 9:12

    Jeg bager aldrig – men får helt lyst til det, når jeg ser Dit FLOTTE brød. Wauw siger jeg bare.

    Kh Janet

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. februar 2020 kl. 9:52

      Kære Janet:-)
      Tusind tak<3
      Det her brød kan du roligt gå i gang med. Det er helt terapeutisk at “male med grønsager”.

      Kh Lene

      Svar
  6. Gitte Hansen

    24. marts 2020 kl. 10:06

    Ikke fordi jeg skal gøre mig klog …….. men hvis jeg ville kold hæve mit brød ville jeg ikke bruge olivenolie da denne tit stivner i dejen ved køleskabs temperatur

    Hilsen Gitte

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. marts 2020 kl. 10:16

      Hej Gitte:-)
      Du må gerne gøre dig klog;-) Input og erfaringer er altid velkomne.

      Jeg synes ikke, det har været et problem at koldhæve brødet, selvom der er olivenolie i. Og slet ikke, når jeg har bagt focaccia med surdej. Dejen hæver fint og bobler lystigt, men der er frit valg, om man hellere vil bruge en anden olie. (Eller bare lade være med at koldhæve.)
      Kh Lene

      Svar
  7. Tekla

    16. april 2020 kl. 15:17

    Jeg bliver virkelig nødt til at lave en glutenfri version af et blomsterbrød, det ser jo så smukt ud.

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. april 2020 kl. 12:10

      Åh, ja, Tekla:-) Det var en god idé! Jeg glæder mig til at se billeder af det:-)
      Kh Lene

      Svar
  8. Nathasja Feldbak

    27. april 2020 kl. 10:45

    Hej Lene.

    Jeg er helt vild med dit lækre og super flotte brød. Det giver mig helt lyst til at lave den samme flotte udgave. Men jeg har kun alm. mel, kan jeg bruge det og i så fald, er det da samme mængde mel som du har brugt, som jeg skal bruge??

    på forhånd tak for hjælpen

    Hilsen
    Nathasja

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. april 2020 kl. 10:48

      Hej Nathasja:-)
      Du kan fint erstatte melet med almindeligt mel. Jeg vil dog anbefale dig at kigge på melets proteinindhold på varedeklarationen. Det skal helst ligge på 11 g protein pr. 100 g eller derover, for at du får det bedste resultat med brød.
      10 g og derunder egner sig bedst til rørekager, tærter og småkager:-)

      Du skal bare bruge samme mængde mel som i opskriften;-)

      Kh Lene

      Svar
  9. Nathasja Feldbak

    27. april 2020 kl. 10:46

    Hej Lene Tranberg 🙂

    Jeg er helt vild med dit lækre og super flotte brød. Det giver mig helt lyst til at lave den samme flotte udgave. Men jeg har kun alm. mel, kan jeg bruge det og i så fald, er det da samme mængde mel som du har brugt, som jeg skal bruge??

    på forhånd tak for hjælpen

    Hilsen
    Nathasja

    Svar
  10. Anette Brammer (muffyanette)

    23. maj 2020 kl. 15:27

    Har længe ville bage dette brød og fik endelig lejlighed til det. Magtede ikke lige ar hente røremaskinen, så jeg brugte autolyse metoden istedet for at etablere glutenstrenge. Fungerede så fint! Vil prøve at bage dem i kuvertstørrelse imorgen og fryse dem ned, for jeg har masser af pynt 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. maj 2020 kl. 18:56

      Hej Anette:-)
      Det er et supergodt trick med autolyse i stedet for røremaskinen:-D
      Dit brød blev så fint. Tak, fordi du taggede mig på Instagram;-)

      Kh Lene

      Svar
  11. Anette

    30. september 2020 kl. 6:03

    5 stars
    Dejlig nem opskrift hvor man ikke skal have fingrene i dejen! Det er et brød, jeg nu har lavet mange gange, og alle er vilde med det. Det er sjovt at være lidt kreativ. Jeg drypper lidt olie på løgskiverne og drysser dem med lidt kværnet salt – så synes jeg, de bliver vildt lækre. Bager ofte en lidt større portion og dekorerer brødet på den anden led, således at jeg kan halvere og fryse det og stadig have et fint motiv. Tak Lene for dine altid gode, gennemprøvede og grundige opskrifter. Tanker fra Anette (muffyanette)

    Svar
  12. Ulla Jørgensen

    28. februar 2021 kl. 11:13

    Hvad kan jeg bruge i stedet for oliven?

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. februar 2021 kl. 11:14

      Hej Ulla:-)
      Du kan bare udelade dem. Eller bruge små stykker squash, peberfrugt eller cherrytomater i andre farver.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  13. Irma Strandbygaard

    30. maj 2023 kl. 9:39

    Jeg har prøvet denne focaccia brød og pyntet brød som en blomsteregn. Fulgte din opskrift slavisk og synes dejen var lækker at arbejde med. Synes dog at brødet blev lidt tørt. Hvad skyldes det?
    Ellers blev det godkendt af gæsterne og mine drenge.

    Svar
    • Lene Tranberg

      30. maj 2023 kl. 17:42

      Hej Irma:-)
      Dejligt, I kunne li’ det.
      Prøv at lade brødet være tykkere næste gang eller at bage det kortere tid.
      Når brødet bliver tørt, skyldes det enten for meget mel eller for lang bagetid.

      Ha’ en dejlig aften:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme