Det er sommer og i allerhøjeste grad grillvejr. Jeg har samlet mine 10 bedste madbrød, så du ved, hvad du skal servere til sommerens retter.
Er der noget bedre end at sætte tænderne i et stykke smagfuldt brød sammen med en salat og et stykke rigtig godt kød? Eller en lækker vegetarret, hvor brødet er tilbehøret?
Mine 10 bedste madbrød
Du behøver ikke lede længere efter de bedste opskrifter på madbrød. Kig min liste igennem og lad dig inspirere.
Focaccia løber af med de tre øverste placeringer. Det er ualmindeligt lækker, saftigt og nemt at bage. Fælles for de tre focaccia er, at du ikke skal røre ret meget ved dejen, og at hævetiden gør alt arbejdet for dig;-)
Derudover er der en lang perlerække af lækre brød, som du vil glæde dig til at bage igen og igen.
1. Blomsterfocaccia
En klassisk focaccia med rosmarin og flagesalt. Luftig, blød, smagfuld. Brødet pyntes med forskellige grønsager som tomater, rødløg, forårsløg eller oliven, før det bages. Det er altid nemt at imponere med.
2. Focaccia med cherrytomater
En variant af den klassiske focaccia, hvor der er lagt halve cherrytomater på toppen af brødet. Læg to halvdele sammen, så de former et hjerte. Hvis du vil bage den helt klassiske focaccia med flagesalt og rosmarin, skal du bruge denne opskrift.
3. Surdejsfocaccia med oliven
Har du en surdej, eller har du lyst til at starte en op, må du ubetinget bage dette focaccia med surdej. Du kan sagtens undlade oliven, hvis du ikke kan li’ dem, og bage det sådan her. Se lige de store lufthuller på billedet…
4. Grydebrød med hvidløgssmør
Et grydebrød bagt i en stegeso eller støbejernsgryde, hvor fedtstoffet i dejen er hvidløgssmør. Aromatisk, men ikke vampyrdræbende gennemtrængende.
5. Brydebrød
Et pull apart eller brydebrød, hvor hver bolle vendes i pesto eller tapenade, før de bages sammen i en springform. Smagfuldt, saftigt og lækkert til tapas, supper eller buffet’er.
6. Klassisk flûte
Det tog mig en del prøvebagninger, før jeg endelig ramte det helt, klassisk flûte med blød, luftigt krumme og sprød skorpe. Du skal prøve dem. De smager helt som professionelle flutes.
7. Pottebrød med pesto
Orange madbrød bagt i uglaserede urtepotter. Brødet er tilsat rød pesto, men det kan sagtens være andre slags pesto eller tapenade. Festlige kuvertbrød til enhver lejlighed.
8. Ciabattabrød
Ciabatta er supernemt at lykkes med, bare du behandler dejen og luftboblerne i den med forsigtighed. Brødet er godt til sandwiches eller som brød til buffet, grill eller salater.
9. Fuldkornsflutes
Fuldkornsflutes, hvis du vil have lidt mere gods i dit brød. Brødene er bagt med Hvid hvede fuldkornsmel, så de indeholder alt det fuldkorn, du kan proppe i dem.
10. De usædvanlige grillkul
“De glødende kul fra Helvede” var egentlig en bolle til halloween. Jeg lavede dem om til en chiliburgerbolle, da min steddatter blev student, og vi havde inviteret til grill- og burgerfest.
Det er yderdejen, som giver den krakelerede effekt, så man kan i princippet gøre dette med alle slags dej og brød.
Derfor har jeg også bagt krakelerede sandwichboller, hvor yderdejen er farvet, mens bollen er helt hvid indeni. Perfekt til en landskamp eller en studenterfest.
Burgerboller skal være så store, at de kan rumme alt det, du kan finde på at putte i dem.
Der er flere opskrifter på bloggen, men der er tre, du skal prøve: Gulerodsboller med chiafrø kan sagtens bages som burgerboller, durumburgerbollerne og den helt klassiske, lyse burgerbolle.
Under alle omstændigheder er det en god idé at læse tricket til, hvordan du får dem flade på toppen, så du kan bide over dem;-) Vil du bage andre burgerboller, finder du min samlede burgeroversigt lige her.
Skriv et svar