• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Deep pan pizza – Pizza Hut go home;-)

Deep pan pizza – Pizza Hut go home;-)

27. januar 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kender en hjemmelavet pizza i en bradepande. Franskbrød med fyld… Ikke noget at råbe hurra for, og før bunden bliver gennembagt, er osten brun og sprød. Nogle kalder det for deep pan pizza, men det bliver tanken om bradepandepizzaerne ikke bedre af.

Dernæst prøver de velmenende pizzabagere at putte mindre fyld på á la italiensk pizza. Du sukker. Nu er det bare franskbrød uden fyld…

Lær at sige “NEJ!” til dårlige pizzaer! Det er livet simpelthen for kort til!

Deep pan pizza. (Pizza Hut go home;-)) En opskrift fra Bagvrk.dk.

En rigtig pizza skal enten have en tynd, sprød bund som denne eller også skal den have en lækker, blød, luftig bund, hvor kun det alleryderste af skorpen er sprødt. Som en rigtig deep pan pizza. Ligesom dem fra Pizza Hut.

Well, forvent noget, der er bedre end Pizza Huts! Når du først har smagt denne opskrift på deep pan, så spiser du aldrig andet! Knap nok den italienske, som jeg ellers altid har sværget til.

Deep pan pizza. (Pizza Hut go home;-)) En opskrift fra Bagvrk.dk.

Deep pan pizza er da amerikansk?

Det er Jamie Oliver, der har oplyst mig på dette område i sin kogebog “Jamies Amerika”. – Og selvom den rigtige forklaring skulle være en anden, er det her en god historie.

Ligesom Jamie har jeg altid troet, at deep pan pizza var en amerikansk opfindelse, hvor det bare gjaldt om at putte mest muligt fyld på en tyk bund. Overflod og grådighed, only in America… 😉

Deep pan pizza. (Pizza Hut go home;-)) En opskrift fra Bagvrk.dk.

Deep pan er ganske rigtigt opstået i USA, men det var italienske udvandrere, der opfandt dem. Da de ville bage deres hjemstavns pizzaer, blev de altid sorte i bunden, fordi ovnene i USA var kulfyrede og derfor dækket af sod indvendig.

I stedet begyndte de at bage pizzaerne i forme, og derved opstod deep pan pizzaen.

Men altså, en rigtig deep pan pizza har en tynd, sprød skal, som nærmest er “oliebagt”, en blød og luftig dej med godt med fyld på.

Tomatsauce til pizza. Bagvrk.dk.

Tomatsaucen

Nogle laver en tomatsauce, som bare er en dåse hakkede tomater, der blandes krydderier i.

Jeg synes, det giver meget mere og meget bedre smag, når saucen får lov at koge ind, så den tykner lidt. Du får meget mere smag ud af en almindelig dåse tomater på den måde.

Men bortset fra det, er det verdens nemmeste tomatsauce, hvor du blander det hele sammen i gryden og koger op. Den er også fantastisk til pasta.

Deep pan pizza dej. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Dejen

Dejen er ikke svær at lave, men den skal selvfølgelig have tid til at hæve. Jeg lader anden hævning foregå i køleskabet, for så kan jeg lave dejen i god tid og hurtigt fordele fyldet henover, når ovnen er ved at være varm.

Alternativt kan du sagtens lade dejen hæve i formene på køkkenbordet, hvis du har lidt travlt.

Modstå fristelsen, og prik ikke hul på de luftbobler, der opstår under hævningen! Det er dem, der gør din pizza så lækker.

Formning af dejen

Jeg lader aldrig en kagerulle komme i nærheden af min pizzadej! Hvis jeg ruller dejen ud, risikerer jeg at presse al den dejlige luft ud af dejen, som jeg har opnået ved hævningen. Resultatet er ofte “knækbrød”:-(

I stedet former jeg min dej i hånden, som du kan se i denne lille film. Det er ikke svært, når du først har prøvet det et par gange.

Der er mange måder at gøre det på, og du finder helt sikkert din egen måde at gøre det på.

Først trykker jeg dejkuglen lidt over det hele med fingerspidserne, så dejen bliver fladere, og derefter former jeg den som på filmen.

Deep pan pizza dej. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Formene

Man kan købe rigtige deep pan pizza forme. Jeg bruger bare et sæt lagkageforme med fast bund. Mine er fra Tefal, men du kan bruge alle slags. Også en tæt springform.

Ulempen ved mine forme er, at der er en lidt bred kant på, så der er kun plads til én i ovnen ad gangen, selvom den indvendig kun er 23 cm i diameter.

Smør formene let med olie eller en klat smør, før du lægger dejen i. På den måde er du sikker på, at dejen slipper formen, men du får også en ekstra lækker smag på bunden.

Deep pan pizza. (Pizza Hut go home;-)) En opskrift fra Bagvrk.dk.

Fyldet

Giv familien, hvad de vil have! Er de mere til skinke eller kebab, så bruger du bare det. Vi er mest til pepperoni med jalapeños, og alt bliver spist rub og stub.

Ovnens indstilling

Jeg har forsøgt mig frem med den perfekte indstilling til netop deep pan pizza.

Min ovn er fra Siemens og har en del indstillinger. Den allerbedste til denne opskrift er undervarme kombineret med varmluft. Symbolet er en streg forneden med en propel over.

Jeg bruger mit bagestål til at give varmen ekstra power og varmer det op sammen med ovnen med stålet på den nederste rille. (Vil du læse mere om mit bagestål, kan du gøre det her.)

På den måde boostes varmen fra bunden, så bunden bliver bagt, før osten bliver tør. Du får den allerbedste “crispy crust” med en helt tynd skorpe og et luftigt indre.

Har du ikke en ovn med den indstilling, skal du bruge varmluft. Varm en tyk bageplade op sammen med ovnen, så den fungerer som varmebooster.

Deep pan pizza. (Pizza Hut go home;-)) En opskrift fra Bagvrk.dk.
Deep pan pizza. (Pizza Hut go home;-)) En opskrift fra Bagvrk.dk.

Deep pan pizza

Den lækreste deep pan pizza med sprød kant, luftig og saftig bund med masser af fyld!
4.92 fra 12 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 11 minutter min
Hævetid 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 36 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tomatsauce

  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk kryddereddike eller rødvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet sort peber

Pizzadej

  • 4 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 630 g Tipo 00 hvedemel

Fyld

  • Al tomatsaucen
  • 4 kugler frisk mozzarella
  • 200 g pepperoni i skiver
  • Syltede jalapeños i skiver
  • 1 drys tørret oregano

Sådan gør du
 

Tomatsauce

  • Bland alle ingredienserne i en lille gryde. Varm den op til kogepunktet og lad saucen simre i ca. 20 minutter uden låg, så den tykner. Lad den køle af.

Pizzadej

  • Smuldr og opløs gæren i vandet. Bland salt, sukker og mel og tilsæt det ad et par gange, indtil det er godt blandet ind i dejen.
  • Lad røremaskinen gøre arbejdet, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den slipper skålens sider.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning på køkkenbordet. Lad den hæve ca. en time, til den når dobbelt størrelse.
  • Skrab dejen ud på bordet. Del dejen i fire lige store dele. Stram dejen op ved at trække i de fire hjørner på hver del, og samle dem på midten. Træk igen i de nye hjørner og saml dem på midten. Vend dejen med samlingen nedad og drej dejkuglen henover bordet, mens du former den mellem hænderne.
  • Dæk de fire kugler til med fryseposen, og lad dem hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
  • Spray eller smør dine fire forme godt. Læg en dejkugle på et let meldrysset bord med oversiden opad. Træk i dejen fra alle sider, så den strækker sig, mens du drejer den rundt. 
  • Lad evt. tyngdekraften gøre arbejdet for dig ved at holde dejen lodret, mens den strækker sig nedad. Drej dejen, indtil du har en cirkel, der passer til formens størrelse. Det var som var oversiden, da det var en kugle, er stadig oversiden i formen.
  • Læg dejen i de fire forme med en diameter på ca. 23 cm. Læg en tallerken over som låg og stabl dem i køleskabet. Lad dejen hæve i køleskabet i tre timer. Hvis du har travlt, kan du lade dejen hæve ca. 45 min. på køkkenbordet.
  • Tag pizzadejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet, mens du varmer ovnen op. 
  • Jeg varmer mit bagestål op på den nederste ovnrille sammen med ovnen. Ovnen skal stå på undervarme kombineret med varmluft, hvis du har den funktion. Det giver nemlig et ekstra boost til bunden. Varm ovnen op til 240°. Det tager ca. 30 minutter, før stålet er gennemvarmt.
  • Har du ikke denne ovnfunktion eller et bagestål, skal du varme en bageplade op sammen med ovnen (også på nederste rille) og varme ovnen op til 240° varmluft.

Fyldet

  • Fordel tomatsaucen på de fire pizzabunde, helt ud til kanten. Pluk de fire mozzarellakugler i mindre stykker og fordel 3/4 ovenpå tomatsaucen. 
  • Læg pepperonien tæt ovenpå pizzaen, derefter resten af osten og drys med jalapeños og oregano.
  • Bag pizzaerne i ovnen, indtil skorpen er gylden, tynd og sprød, og osten stadig er lys og blød. I min ovn tager det 11-12 minutter.

Noter

Du kan sagtens bage pizzaerne i 8 minutter, lade dem køle af, fryse dem ned i formen og bage dem færdig en anden gang. De færdigbagte pizzaer kan også fryses ned.
Tags Ost, Pizza, Tomater
Følg mig på Instagram.

Tags: Aftensmad, Amerikansk, Bagestål, Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Hverdagsmad, Nem opskrift, Pizza

Previous Post: « Min oldefar, den tomme æske og den fulde kasse
Next Post: Banankage uden ovn? Jo, det kan man sagtens! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Katrine

    27. januar 2019 kl. 17:13

    Den er fluks røget på madplanen i stedet for 4 små pizzaer, tror du så man vil kunne lave en pizza i en stor, dyb bradepande?

    Svar
    • Lene

      27. januar 2019 kl. 17:15

      Hej Katrine:-)
      Jeg er bange for, du ikke vil få samme resultat med den tynde, sprøde skorpe. Dampen vil ikke kunne komme væk på samme måde som med de små forme, men du vil nok kunne få et godt resultat med en lidt større form end mine:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Christian

        28. januar 2019 kl. 8:25

        Det kan du godt. Smid en lille kop koldt vand ind i bunden af ovnen og luk hurtigt til. Det giver ekstra damp til din pizza

        Svar
        • Lene

          28. januar 2019 kl. 8:43

          Tak for din besked, Christian:-) Dit råd er hermed givet videre.
          Kh Lene

          Svar
          • Christian

            28. januar 2019 kl. 9:02

            Selv tak Lene
            Og tak for en god side

      • Anette

        22. januar 2022 kl. 20:28

        5 stars
        Endnu engang med succes, den opskrift er fantastisk

        Svar
  2. Anne-Mette

    27. januar 2019 kl. 20:24

    Lyder rigtig godt – skal lige være helt sikker.. sætter du formene ned pizza på bagestålet eller på en rust højere oppe?
    Hvor mange gram de 4 kugler mozzarella til? Jeg kæber ofte en stor kugle.
    Dejligt at se dig tilbage med bageriet/mad på bloggen
    Kh Anne-Mette

    Svar
    • Anne-Mette

      27. januar 2019 kl. 20:29

      Hold nu op… med trykfejl ;-)… der skulle naturligvis stå “ med pizza”…. “rist” og ikke rust… “ køber” og ikke kæber…kh

      Svar
      • Lene

        27. januar 2019 kl. 20:32

        Haha, jeg så først trykfejlene, da jeg læste denne besked, så jeg forstod fint, hvad du mente<3
        Kh Lene

        Svar
    • Lene

      27. januar 2019 kl. 20:31

      Kære Anne-Mette:-)
      Jeg sætter formene direkte på bagestålet:-)
      Godt spørgsmål med mozzarellakuglerne, men jeg har lige dobbelttjekket poserne. Der er 125 g drænet vægt i hver.
      Jeg har savnet bageriet og bloggen helt utroligt;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Anne-Mette

        27. januar 2019 kl. 20:50

        Tusind tak for svar. Pizza inspiration kan man aldrig få for meget af og heller ikke en god hjemmelavet en af slagsen.
        Kh Anne-Mette

        Svar
        • Lene

          27. januar 2019 kl. 20:59

          Nej, jeg synes også, jeg bliver lige begejstret, hver gang jeg vender en sten og finder ud af noget nyt;-)

          Svar
          • Melle

            22. december 2022 kl. 21:09

            Hej, et spørgsmål.
            Jeg har den varme med undervarme og varmluft ikonet, kan jeg stadig bruge en bradepande?

          • Lene Tranberg

            23. december 2022 kl. 12:12

            Hej Melle:-)
            Ja, det kan du godt. God bagelyst.

            Kh Lene

      • Marie

        29. september 2020 kl. 17:28

        5 stars
        Mums, prøvede den for første gang i fredags, det bliver ikke sidste gang…!

        Svar
        • Lene Tranberg

          29. september 2020 kl. 17:32

          Hej Marie:-)
          Tusind tak for din besked:-)
          Rigtig god bagelyst!

          Kh Lene

          Svar
  3. lene madsen

    28. januar 2019 kl. 12:48

    kan man frysw dej kuglerne ?

    Svar
    • Lene

      28. januar 2019 kl. 13:15

      Kære Lene:-)
      Ja, der er flere muligheder for frysning med denne opskrift.
      Du kan fryse de formede dejkugler.
      Du kan fryse den formede dej – altså som en pizzabund uden noget.
      Du kan bage pizzaerne i ca 8 minutter, så de er forbagte og skal bages færdig efter frysningen.
      Og endelig kan du bage de færdigbagte pizzaer, så de bare skal lunes:-)
      Hvis du fryser den rå dej, skal du lade den tø op og evt hæve færdigt, før du går videre med næste trin.
      God fornøjelse:-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Helle Andersen

    17. februar 2019 kl. 12:29

    Kan erstatte hvedemel med en lidt grovere type?

    Svar
    • Lene

      17. februar 2019 kl. 12:48

      Hej Helle:-)
      Ja, det kan du, men helst ikke mere end 20%, for ellers går det ud over luftigheden i dejen.
      Kh Lene

      Svar
  5. Helle Hermansen

    6. maj 2019 kl. 16:46

    5 stars
    Hej Lene

    TAK for den gode opskrift, som jeg prøvede i lørdags. Hold op hvor blev det nogle vellykkede pizzaer. I stedet for 4 pizzaer bagte jeg 2 store – og direkte på bagestålet – så helt “deep pan” blev det ikke, men de smagte bare af mere. Det er ikke sidste gang, den opskrift bliver brugt her i huset.

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. maj 2019 kl. 17:13

      Kære Helle:-)
      Tusind tak for din besked. Det glæder mig så meget, når andre også har succes med mine opskrifter:-)
      Lige præcis denne opskrift er en tilbagevendende klassiker i vores eget køkken. Vi er vilde med denne pizza!
      Kh Lene

      Svar
      • Finn Nicolaisen

        11. november 2019 kl. 19:02

        5 stars
        Genial opskrift, og dejligt detaljeret 🙂

        Min datter følger dig, og hun foreslog at vi skulle lave denne deep pan pizza. Den blev præcis så god som billederne illustrerer. Det er fremover vores pizza dej opskrift.

        Jeg brugte lidt større firkantede bradepander, og har ikke bagestål, men tippet med en varm plade virkede strålende.

        Venlig hilsen
        Finn Nicolaisen

        Tak, Lene Tranberg:)

        Svar
        • Lene Tranberg

          11. november 2019 kl. 19:14

          Hej Finn:-)
          Ih, hvor det glæder mig, at min opskrift lykkedes lige så godt i jeres køkken som i mit:-D
          Jeg gør mig umage med at forklare alt meget grundigt, for jeg bryder mig ikke selv om de opskrifter, hvor resultatet afhænger af, hvor god man er til at gætte…
          Tak for din søde besked:-)
          Kh Lene

          Svar
    • Helle Hermansen

      3. oktober 2020 kl. 12:42

      5 stars
      Jeg giver denne opskrift 5 stjerner – men gav den gerne 10, hvis det var muligt. Det er den bedste opskrift på pizza.

      Svar
      • Lene Tranberg

        3. oktober 2020 kl. 14:26

        Tusind tak, Helle:-)
        Kh Lene

        Svar
  6. Karin

    22. juni 2019 kl. 15:17

    Dejen var meget klisteret så måtte komme mere mel i… Håber de bliver gode alligevel

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. juni 2019 kl. 15:21

      Hej Karin:-)
      Dejen er ret våd og blød, men når den har hævet bliver den meget mere medgørlig.
      Prøv det næste gang, for så bliver den endnu mere luftig og lækker.
      Pizzaen skal nok blive lækker alligevel;-)
      Kh Lene

      Svar
  7. Anette N. Miller

    14. august 2019 kl. 12:48

    5 stars
    Tak for super lækker opskrift. Jeg har afprøvet den på mine dagplejebørn og de har aldrig spist så meget før. Jeg laver som regel sprøde bunde men savner en gang i mellem en ordentlig deep pan bund som jeg plejede at få da jeg boede i USA. Glæder mig til mine egne børn smager den.

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. august 2019 kl. 12:50

      Kære Anette:-)
      Jaaaaa, hvor er det godt:-D Tusind tak for din søde besked.
      Jeg håber, dine børn også synes om den.
      Kh Lene

      Svar
  8. Marianne

    26. april 2020 kl. 14:50

    Er det en fordel, at varme den færdige,optøede pizza,op, på et bagestål,eller bliver bunden evt. for tør? (Det er forøvrigt en forrygende god opskrift,men første gang jeg har frosset dem færdige)

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. april 2020 kl. 14:56

      Hej Marianne:-)
      Jeg plejer bare at varme pizzaen på en bageplade, men det er mest fordi jeg synes, det er spild af strøm, at varme stålet op for at opvarme en “frysepizza”;-)
      Det er verdens bedste pizza! Også når den har været frosset ned:-D
      Kh Lene

      Svar
  9. Daniel

    28. maj 2020 kl. 16:20

    Hej.
    Så lige din video hvordan man former dejen til en deep pan pizza.. Hvilken deep pan pande bruger du? Den så god ud.

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. maj 2020 kl. 16:23

      Hej Daniel:-)
      Mine deep pan pizza forme er egentlig en lagkageform fra Tefal. Den er genial til deep pan, men den er desværre udgået:-(
      Ulempen er den lidt brede kant, så der er kun plads til en i ovnen ad gangen…

      Kh Lene

      Svar
  10. Charlotte Duncan Hardam

    29. september 2020 kl. 16:59

    5 stars
    Den bedste pizza

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. september 2020 kl. 17:03

      Tak, Charlotte:-)
      Kh Lene

      Svar
  11. Peer

    12. oktober 2020 kl. 21:24

    Hej Lene.
    Kan jeg bage 2 bradepander med Deep pan samtidigt?

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. oktober 2020 kl. 21:50

      Hej Peer
      Jeg ville kun bage to bradepander på en gang, hvis din ovn er så stor, at de kan stå ved siden af hinanden.
      Ellers vil jeg bage dem en ad gangen.

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  12. Jacob Olesen

    29. december 2020 kl. 22:10

    5 stars
    Mindstemanden herhjemme var sikker på, at det var pizza fra pizzamanden vi fik, så bestemt godkendt herfra.
    Nyder at følge dine opskrifter Lene !

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. december 2020 kl. 22:13

      Hej Jacob:-)
      Tillykke med at overgå pizzamanden – eller i hvert fald at bide ham i haserne;-)
      Tak, fordi du læser med.
      Ha’ et fantastisk nytår:-)

      Kh Lene

      Svar
  13. Ditte

    14. januar 2021 kl. 15:23

    Hej Lene

    Bruger du mel eller fedtstof – hvis noget – på bordet når dejen har hævet første time??

    glææder mig til at prøve denne dej

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. januar 2021 kl. 15:28

      Hej Ditte:-)
      Ja, jeg drysser lidt mel på bordet.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  14. Marianne

    7. februar 2021 kl. 14:54

    Hej. Kan jeg fryse den rå pizza i formen efter 3 timer i køleskab,eller skal formene i fryseren før køleskabet?

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. februar 2021 kl. 15:23

      Hej Marianne:-)
      Du kan fint fryse dejen efter de tre timer.
      De fleste gange bager vi pizzaerne halvt, så der altid er luxusfrysepizzaer, som bare skal have det sidste;-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Marianne

        7. februar 2021 kl. 17:51

        Tak for hurtigt svar. Det prøver jeg

        Svar
  15. Jesper

    13. februar 2021 kl. 20:56

    Halløj
    Hvis man vil lave en vegetar deep pan pizza, er der så noget man skal tænke over? Er der grøntsager, som er bedre end andre. Her tænker jeg på væde, som gør dejen blød.
    Hilsen jesper

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. februar 2021 kl. 21:06

      Hej Jesper:-)
      Som du selv er inde på, skal det være grønsager som ikke væsker for meget.
      Du kan dog fint bruge fx auberginer/squash, hvis du lader dem trække med salt, før du lægger dem på, så en del af væden suges ud af dem.
      Ellers ser jeg ikke andre begrænsninger i en vegetarpizza;-)

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  16. Stine

    26. februar 2021 kl. 11:01

    Hej Lene.
    Ville man kunne bruge pander som forme, når pizzaerne skal bages?

    Kh Stine

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. februar 2021 kl. 11:14

      Hej Stine:-)
      Ja, hvis panderne kan gå i ovnen, kan du godt.
      Alternativt kan du bruge lagkageforme eller springforme til at bage dem i.
      Rigtig god fornøjelse!

      Kh Lene

      Svar
  17. Anni

    5. august 2021 kl. 18:30

    Hej Lene
    Jeg plejer at bruge din fantastiske surdejspizza, ingen andre opskrifter kan overgå den, så derfor er jeg lidt luren på, om det bli’r ligeså godt med gær, eller kan jeg erstatte gæren i denne opskrift med surdej? Og evt. hvormeget?
    Tak for super gode opskrifter.
    Kh Anni

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. august 2021 kl. 18:41

      Hej Anni:-)
      Du kan godt bruge surdej i den her, hvis du vil. Ca 20% surdej i forhold til melmængden.
      – Men den her deep pan pizza er noget helt særligt. Også lavet med gær;-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  18. Marina

    12. februar 2022 kl. 8:43

    5 stars
    De skønneste pizzaer! Tusind tak for opskriften.
    Kan man lade dejen hæve natten over i køleskabet hvis man skal bruge dem næste formiddag?
    Dbh. Marina

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. februar 2022 kl. 15:01

      Hej Marina:-)
      Ja, det kan du godt.
      I så fald ville jeg bruge mindre gær, så dejen ikke når at overhæve i køleskabet.
      God fornøjelse!

      Kh Lene

      Svar
  19. Heidi Farsø

    18. juli 2022 kl. 5:43

    Lige den opskrift jeg har søgt efter længe.

    Jeg har desværre ikke et bagestål, men kan jeg bruge en pizzasten istedet?

    Hilsen en ny begrejstret bruger af din blog.

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. juli 2022 kl. 14:04

      Hej Heidi:-)
      Tak for din søde besked og velkommen til.
      Ja, det kan du. Pizzaen skal måske bage et minuts tid længere på stenen, men du kan sagtens bruge din pizzasten.

      God fornøjelse:-)

      Kh Lene

      Svar
  20. Lasse

    26. august 2022 kl. 10:26

    4 stars
    Fremragende pizzabund. Hvor meget gær skal der anvendes hvis man vælger at bruge tørgær? Det er en smule lettere at have på lager end frisk gær som sjovt nok altid er blevet 7 dage for gammelt når man står og skal bruge det

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. august 2022 kl. 16:03

      Hej Lasse:-)
      Tak:-)
      Hvis du vil bruge tørgær, skal du bruge ca. 5 g for at det svarer til 20 g frisk gær.
      Der er normalt 11,8 g tørgær i en pose, der svarer til 50 g frisk gær.

      God fornøjelse:-)

      Kh Lene

      Svar
  21. sabina

    3. november 2022 kl. 22:06

    5 stars
    Hejsa,
    Super nice opskrift – brugte min stegepande der må komme i ovnen men er nu ude og lede efter forme..
    Men jeg bliver lidt i tvivl om højden, så er det muligt at du kan måle din form så jeg har en ide om hvad højde jeg skal lede videre efter.
    På forhånd tak
    Vh Sabina

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. november 2022 kl. 12:49

      Hej Sabina:-)
      Mine forme er 3 cm høje.
      Jeg købte i foråret nogle forme med fast kant i Netto til næsten ingen penge. De fungerer også fint;-)

      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  22. Janne Hanse

    31. maj 2023 kl. 14:00

    5 stars
    Supernice opskrift, som lykkes hver gang.
    Det er familiens go-to pizzabund, fordi vi ved, den virker hver gang.

    Mvh Janne

    Svar
    • Lene Tranberg

      31. maj 2023 kl. 14:03

      Hej Janne:-)
      Tak for din søde kommentar og alle stjernerne.
      Jeg bliver heller aldrig træt af den her opskrift.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
  23. Iwan

    7. september 2023 kl. 17:45

    Hej Lene

    Jeg skal til at prøve at lave nogle deep pan pizzaer efter din opskrift her i weekenden.
    I opskriften står der at det er til 4 pers. er det så ensbetydende med 4 pizzaer?

    Jeg har en ret lille form på knap ø19 (indvendig) med en lille kant til min airfryer – jeg har bestilt en pizza-form med en højere kant på ø20, men er bange for den ikke når frem før næste uge. Er de for små? Kan jeg evt. bruge en springform (til bagning)? Jeg har en på ø26 🙂

    Tak på forhånd for dit svar!

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. september 2023 kl. 21:46

      Hej Iwan:-)
      Jeg beklager det sene svar og håber, du fik bagt nogle gode pizzaer.
      Når man deler dejen i fire, passer dejen i en form på 23 cm i diameter. Derfor vil den ikke passe i dine små forme.
      Alternativt kan du bage en mindre del af dejen i den lille form og en større del af den i din springform.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  24. Annette

    17. januar 2024 kl. 16:32

    Hej Lene.
    Kan den bages i pizzaovnen, har ikke noget bagestål.
    Hilsen Annette

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. januar 2024 kl. 13:50

      Hej Annette:-)
      Så skal du i hvert fald være sikker på, at dine forme kan tåle varmen i pizzaovnen. Men jo, det skulle være muligt.
      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme