Forestil dig, du sidder i Spanien med et velassorteret tapasbord med et koldt glas hvidvin. Kan du mærke solen og varmen? Læs bare videre;-) Andet afsnit om vores tapasmenu fra Skt. Hans aften indeholder opskriften på de lækreste hvidløgsmarinerede rejer.
Vi fik en lang række småretter, som efterhånden vil snige sig ind på bloggen, og til den tid vil der naturligvis være links at finde til alle retterne.
- Gouda oste og oliven
- Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
- Gulerødder med baconsvøb
- Søde, røde peberfrugter marineret i olie
- Kartoffeltortilla
- Rejer i hvidløgsolie (denne opskrift)
- Grønne padronpeber med salt
- Gazpacho
- Brød med tomater
- Grillede, grønne asparges
- Ramsløgpesto
- Fyldte champignons
- Surdejsfocaccia med sorte oliven
- Grydebrød med hvidløgssmør
- Krydrede kiks med surdejsrester
Hvidløgsmarinerede rejer
Du kan lave hvidløgsmarinerede rejer af rå eller forkogte rejer. Jeg tog den nemme løsning, fordi der var tilbud på kæmperejer i Superbrugsen. Du får naturligvis instruktioner til begge varianter alt efter, hvad du kan få fingre i.
– Og kan du ikke få fat i kæmperejer, som jeg har brugt, bruger du bare helt almindelige rejer, men tag dem så store, som du kan. Ellers bliver det noget småt pillearbejde.
Rejerne kan både serveres kolde og lune. Du bestemmer. Bare du husker nogle citronbåde ved siden af og store servietter til at tørre de fedtede fingre i, så går begge dele.
Hvidløgsmarinerede rejer
Ingredienser
- 300 g Vannameirejer med halevifter (Kæmperejer fra Coop)
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk hakket persille
- 1 fed hvidløg
- 1 nip salt
- friskkværnet, sort peber
- 1 nip chili
- 1 citron i smalle både
Sådan gør du
- Lad rejerne tø op i køleskabet. Lad dem dryppe af i en sigte.
- Hvis du bruger ukogte rejer, skal du pille dem, men lade haleviften sidde på. Skær et snit i ryggen og pil den mørke tarm ud.
- Hak hvidløg og persille fint og bland det med olie, salt, peber og chili. Lad rejerne marinere en times tid i køleskabet i olien.
- Hvis du bruger kogte rejer, kan du servere dem i krydderolien, som de er, eller stege dem i olien i et par minutter på en varm pande.
- Hvis dine rejer er ukogte, steger du dem i krydderolien i en pande, indtil de skifter farve. Lad være med at give dem for lang tid.
- Hæld olie og rejer i en skål og server dem med godt brød og citronbåde. Byd også gerne en aÏoli eller pesto til.
Torsten Schmidt
Er det 300 g Vannameirejer får de er pillede? Mvh/Torsten
Lene Tranberg
Hej Torsten:-)
De 300 g er nettovægten i posen, hvor der er halevifter på.
God weekend.
Kh Lene
Regina
Jeg har idag købt frosne vannamejrejer. Tarmen ver fjernet og halevifte sidder på. På maven altså undersiden er der også en tynd sortstreg. Hvad er det?
Lene Tranberg
Hej Regina:-)
Der må jeg være dig svar skyldig. Måske kan du skrive til producenten og spørge?
Kh Lene
charlotte
Hvor længe kan de holde i køleskabet
Lene Tranberg
Hej Charlotte:-)
Beklager det sene svar.
Rejerne kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene
Gisela Hansen
Hej
Jeg kan ikke lige se, hvor mange hvidløg du bruger?
Glæder mig til at prøve opskriften
Lene Tranberg
Hej Gisela:-)
Jeg bruger et fed hvidløg til opskriften.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Lene
Linda
Hejsa.
Hvis jeg gerne vil servere dem kolde, vil du så sætter dem.på køl direkte efter stegning ? 😀
Lene Tranberg
Hej Linda:-)
Ja, så sætter du dem bare på køl.
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene