• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til forret eller tapas

Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til forret eller tapas

19. juli 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Forestil dig, du sidder i Spanien med et velassorteret tapasbord med et koldt glas hvidvin. Kan du mærke solen og varmen? Læs bare videre;-) Andet afsnit om vores tapasmenu fra Skt. Hans aften indeholder opskriften på de lækreste hvidløgsmarinerede rejer.

Hvidløgsmarinerede rejer. En tapasret fra Bagvrk.dk.

Vi fik en lang række småretter, som efterhånden vil snige sig ind på bloggen, og til den tid vil der naturligvis være links at finde til alle retterne.

  1. Gouda oste og oliven
  2. Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
  3. Gulerødder med baconsvøb
  4. Søde, røde peberfrugter marineret i olie
  5. Kartoffeltortilla
  6. Rejer i hvidløgsolie (denne opskrift)
  7. Grønne padronpeber med salt 
  8. Gazpacho
  9. Brød med tomater 
  10. Grillede, grønne asparges
  11. Ramsløgpesto
  12. Fyldte champignons
  13. Surdejsfocaccia med sorte oliven
  14. Grydebrød med hvidløgssmør
  15. Krydrede kiks med surdejsrester

Hvidløgsmarinerede rejer

Du kan lave hvidløgsmarinerede rejer af rå eller forkogte rejer. Jeg tog den nemme løsning, fordi der var tilbud på kæmperejer i Superbrugsen. Du får naturligvis instruktioner til begge varianter alt efter, hvad du kan få fingre i.

– Og kan du ikke få fat i kæmperejer, som jeg har brugt, bruger du bare helt almindelige rejer, men tag dem så store, som du kan. Ellers bliver det noget småt pillearbejde.

Hvidløgsmarinerede rejer. En tapasret fra Bagvrk.dk.

Rejerne kan både serveres kolde og lune. Du bestemmer. Bare du husker nogle citronbåde ved siden af og store servietter til at tørre de fedtede fingre i, så går begge dele.

Hvidløgsmarinerede rejer. En tapasret fra Bagvrk.dk.

Hvidløgsmarinerede rejer

Rejer marineret i hvidløgsolie. En supernem tapasret.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Ret Forret, Tapas
Køkken Spansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g Vannameirejer med halevifter (Kæmperejer fra Coop)
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 nip salt
  • friskkværnet, sort peber
  • 1 nip chili
  • 1 citron i smalle både

Sådan gør du
 

  • Lad rejerne tø op i køleskabet. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Hvis du bruger ukogte rejer, skal du pille dem, men lade haleviften sidde på. Skær et snit i ryggen og pil den mørke tarm ud.
  • Hak hvidløg og persille fint og bland det med olie, salt, peber og chili. Lad rejerne marinere en times tid i køleskabet i olien.
  • Hvis du bruger kogte rejer, kan du servere dem i krydderolien, som de er, eller stege dem i olien i et par minutter på en varm pande. 
  • Hvis dine rejer er ukogte, steger du dem i krydderolien i en pande, indtil de skifter farve. Lad være med at give dem for lang tid.
  • Hæld olie og rejer i en skål og server dem med godt brød og citronbåde. Byd også gerne en aÏoli eller pesto til.
Tags Forret, Rejer, Supernem, Tapas
Følg mig på Instagram.
Hvidløgsmarinerede rejer. En tapasret fra Bagvrk.dk.

Tags: Aftensmad, Buffet, Familiefavorit, Fest, Forret, Gæster, Hvidløg, Nem opskrift, Nytår, Rejer, Spansk, Tapas

Previous Post: « Kold agurkesuppe – til sommerdage eller på picnic
Next Post: Mine egne kagefavoritter – hvis JEG skulle vælge »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Torsten Schmidt

    29. januar 2022 kl. 9:32

    Er det 300 g Vannameirejer får de er pillede? Mvh/Torsten

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. januar 2022 kl. 10:50

      Hej Torsten:-)
      De 300 g er nettovægten i posen, hvor der er halevifter på.
      God weekend.

      Kh Lene

      Svar
    • Jannie

      8. april 2025 kl. 9:14

      Wauw. De skal på vores påskefrokost bord.
      Tak for opskrift

      Svar
      • Lene Tranberg

        10. april 2025 kl. 9:17

        Velbekomme, Jannie:-)
        Kh Lene

        Svar
  2. Regina

    28. februar 2022 kl. 17:43

    Jeg har idag købt frosne vannamejrejer. Tarmen ver fjernet og halevifte sidder på. På maven altså undersiden er der også en tynd sortstreg. Hvad er det?

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. februar 2022 kl. 18:11

      Hej Regina:-)
      Der må jeg være dig svar skyldig. Måske kan du skrive til producenten og spørge?
      Kh Lene

      Svar
  3. charlotte

    14. januar 2023 kl. 11:37

    Hvor længe kan de holde i køleskabet

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. januar 2023 kl. 9:23

      Hej Charlotte:-)
      Beklager det sene svar.
      Rejerne kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
      • Gisela Hansen

        4. januar 2024 kl. 17:03

        Hej
        Jeg kan ikke lige se, hvor mange hvidløg du bruger?
        Glæder mig til at prøve opskriften

        Svar
        • Lene Tranberg

          5. januar 2024 kl. 14:20

          Hej Gisela:-)
          Jeg bruger et fed hvidløg til opskriften.
          Rigtig god fornøjelse.

          Kh Lene

          Svar
          • Linda

            20. oktober 2024 kl. 18:38

            Hejsa.
            Hvis jeg gerne vil servere dem kolde, vil du så sætter dem.på køl direkte efter stegning ? 😀

          • Lene Tranberg

            24. oktober 2024 kl. 9:20

            Hej Linda:-)
            Ja, så sætter du dem bare på køl.
            Ha’ en dejlig dag.

            Kh Lene

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme