• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Røde, grillede peberfrugter i olie – lækkert til dit tapasbord

Røde, grillede peberfrugter i olie – lækkert til dit tapasbord

6. september 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Det har været en lang og varm sommer, og der var lidt stille på bloggen. Jeg mistede min dejlige far, som sov ind efter kort tids sygdom i en alder af 86 år, så intet har været helt, som det burde. Savnet er stort, men jeg ved, at han er hos mig, uanset hvor jeg er. Også når jeg sidder her foran computeren og skriver blogindlæg om røde, grillede peberfrugter i olie.

Røde, grillede peberfrugter i olie. En tapasopskrift fra Bagvrk.dk.

Vi skal tilbage til Skt. Hans aften, hvor vi spiste tapas sammen med gode venner. Vi fik en lang række småretter, som efterhånden vil snige sig ind på bloggen, og til den tid vil der naturligvis være links at finde til alle retterne.

  1. Gouda oste og oliven
  2. Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
  3. Gulerødder med baconsvøb
  4. Søde, røde peberfrugter marineret i olie (denne opskrift)
  5. Kartoffeltortilla
  6. Rejer i hvidløgsolie
  7. Grønne padronpeber med salt 
  8. Gazpacho
  9. Brød med tomater 
  10. Grillede, grønne asparges
  11. Ramsløgpesto
  12. Fyldte champignons
  13. Surdejsfocaccia med sorte oliven
  14. Grydebrød med hvidløgssmør
  15. Krydrede kiks med surdejsrester

Røde, grillede peberfrugter i olie. En tapasopskrift fra Bagvrk.dk.

Grillede peberfrugter

Det er ret nemt at lave peberfrugter i olie, og du kan sagtens lave det lidt på slump eller ændre i krydderurterne, hvis du ikke er til timian.

Peberfrugter bliver søde, når de grilles, så skindet bliver sort. Og når skindet er sort, og peberfrugterne får lov at køle af, er det nemt at flå dem, så du kun har det søde frugtkød tilbage.

Du behøver ikke spise peberfrugter i olie til tapas. Du kan også bruge dem i burgere eller som tilbehør til mange andre retter. Bare prøv dem! De smager endnu bedre, end de lyder.

Peberfrugter i olie kan sagtens laves et par dage i forvejen. De holder sig fint i et glas i køleskabet i en uges tid. Husk blot, at peberfrugterne skal være dækket af olivenolie, så der ikke kommer ilt til dem.

Røde, grillede peberfrugter i olie. En tapasopskrift fra Bagvrk.dk.
Røde, grillede peberfrugter i olie. En tapasopskrift fra Bagvrk.dk.

Røde, grillede peberfrugter i olie

Lækkert tapastilbehør.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Ret Tilbehør
Køkken Spansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 friske, røde peberfrugter (eller gule)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 nip flagesalt

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 225°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.) 
    Skyl peberfrugterne og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. 
  • Bag peberfrugterne midt i ovnen, til skindet bliver sort. Husk at vende dem af og til, så de bliver mørke på alle sider. Processen gør peberfrugterne søde og får skindet til at løsne sig. Du kan selvfølgelig også gøre det på grillen udenfor.
  • Læg straks de varme peberfrugter i en frysepose eller plasticbøtte med låg og luk den til. Lad peberfrugterne afkøle, indtil du nemt kan trække skindet af. 
  • Udtag kernehuset og stilken. Skær peberfrugterne i strimler på langs.
  • Bland peberfrugten med olie, timian og flagesalt, og stil dem køligt i minimum en time før servering, gerne længere.

Noter

Røde peberfrugter i olie kan holde sig nogle dage i køleskabet. Du kan sagtens bruge andre krydderurter end timian, fx chili eller oregano.
Tags Burger, Supernem, Tapas

Tags: Aftensmad, Billig, Buffet, Burger, Fest, Gæster, Nem opskrift, Sommer, Spansk, Tapas, Tilbehør

Previous Post: « Flytte hjemmefra kogebog og One pot pasta a la puttanesca
Next Post: Kopnudler og madpakkepose – den sejeste madpakke! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Helene Schmidt

    16. november 2020 kl. 15:24

    Hvis jeg gerne vil opbevare peberfrugterne længere (over vinteren) hvad skal jeg gøre ekstra? Skal også have grillet en del små/mindre auberginer og opbevaret på samme måde.

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. november 2020 kl. 20:10

      Hej Helene:-)
      Åh, der må jeg faktisk være dig svar skyldig, for det har jeg ikke prøvet.
      Umiddelbart ville jeg fryse dem ned, for det er svært at gøre processen så ren som på en fabrik.
      Vil du ikke give mig et praj, hvad du gør med dem, og hvordan det går?

      Kh Lene

      Svar
  2. Grith

    3. november 2021 kl. 11:15

    Olivenolie konserveret også , har lavet kogte squash i olie og de konserverede som eddike

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. november 2021 kl. 11:20

      Hej Grith:-)
      Du har ret, olivenolie konserverer også, men jeg synes ikke, de har lige så lang holdbarhed som de semidried tomater. Måske fordi der er et højt vandindhold i dem?

      Ha’ en dejlig dag og tak for dit svar:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme