• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Pan con tomates – brød med tomater, simpel tapas

Pan con tomates – brød med tomater, simpel tapas

12. juni 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Den simpleste tapasret, jeg kan komme i tanker om, er brød med tomater, pan con tomates. Det minder utroligt meget om den italienske antipasti, bruschetta. Der findes regionale variationer, alt efter hvilken del af Spanien, du får pan con tomates i.

Pan con tomates tapas udvalgt brød med tomater bruschetta Bagvrk.dk

Inspiration til tapas

Der er efterhånden en lang række tapasopskrifter på bloggen. Du får en oversigt over dem her:

  1. Gouda oste og oliven
  2. Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
  3. Gulerødder med baconsvøb
  4. Søde, røde peberfrugter marineret i olie
  5. Kartoffeltortilla
  6. Rejer i hvidløgsolie
  7. Grønne padronpeber med salt 
  8. Gazpacho
  9. Brød med tomater (denne opskrift)
  10. Grillede, grønne asparges
  11. Ramsløgpesto
  12. Fyldte champignons
  13. Surdejsfocaccia med sorte oliven
  14. Grydebrød med hvidløgssmør
  15. Krydrede kiks med surdejsrester
Pan con tomates tapas brød med tomater Bagvrk.dk

Pan con tomates – brød med tomater

I princippet er det blot ristet brød med tomater, men der er nogle ting, du bør være opmærksom på.

Brug tomater, som smager af solmodne tomater! Jo mere smag, der er i dine tomater, jo bedre resultat får du. Vintermodnede drivhustomater har bare ikke den samme smag som en tomat, der er fuldmoden, når den plukkes. Brug cherrytomater, hvis de almindelige tomater er blege og uden smag.

Lad tomaterne dryppe lidt af, før du blander dem med olie og salt. Ved at hælde de hakkede tomater i et dørslag, drypper noget af den tynde saft af, og tomaternes smag forstærkes yderligere.

Pan con tomates brød med tomater tapas højformat Bagvrk.dk

Brug godt brød! Til så simpel en ret som den her, har brødets kvalitet noget at sige. Et surdejsbrød eller det simpleste grydebrød, vil gøre noget godt for dine brød med tomater.

Gør dig umage. Når en ret er simpel, kan det betale sig at bruge de bedste råvarer, du kan få fat i og at anrette det pænt. Du spiser også med øjnene;-)

Forskellen på bruschetta og pan con tomates er, at en bruschetta gratineres i ovnen, efter tomaterne er lagt på, ofte under en skive mozzarella. Pan con tomates serveres uden gratineringen.

Pan con tomates tapas udvalgt brød med tomater bruschetta Bagvrk.dk

Brød med tomater – Pan con tomates

Nem tapasret, som minder om tomatbruschetta.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Ret Aftensmad, Forret, Tapas
Køkken Spansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 skiver godt brød, fx. surdejsbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 4 solmodne tomater
  • Groft salt
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Rist brødet i en 250° varm ovn, indtil det er sprødt. Vend det undervejs.
  • Del hvidløgsfedet i to, og gnid det godt ind i det ristede brød. Skær brødet i mindre stykker.
  • Fjern stilkansatsen i tomaterne, og hak dem fint. Lad dem dryppe af i et dørslag, før du blander dem med olivenolie, og smager til med salt.
  • Fordel tomaterne på brødskiverne, og server straks.
Tags Sommer, Tapas, Tomater, vegansk
Brød med tomater pan con tomates Bagvrk.dk lav

Tags: Forret, Picnic, Tapas, Tomater, Vegansk

Previous Post: « Grønne padronpeber – pimientos de padrón – nem tapas
Next Post: Kartoffeltårne som dem fra slagteren. Lækkert tilbehør. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Muffins med flødetabletter og karamelfyld –…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme