• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Fyldte champignons med Serranoskinke. Tapas igen.

Fyldte champignons med Serranoskinke. Tapas igen.

9. juni 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Tapas er hyggemad. En lang række, små retter, som man kan nippe til eller spise sig alt for mæt i. Fyldte champignons er nemme at lave i forvejen, så de bare skal gratineres i ovnen før servering.

Fyldte champignons tapas Bagvrk.dk

Vi spiser gerne tapas med gode venner eller bare os selv. Jeg lavede dog denne menu forrige år:

  1. Gouda oste og oliven
  2. Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
  3. Gulerødder med baconsvøb
  4. Søde, røde peberfrugter marineret i olie
  5. Kartoffeltortilla
  6. Rejer i hvidløgsolie
  7. Grønne padronpeber med salt 
  8. Gazpacho
  9. Brød med tomater 
  10. Grillede, grønne asparges
  11. Ramsløgpesto
  12. Fyldte champignons (denne opskrift)
  13. Surdejsfocaccia med sorte oliven
  14. Grydebrød med hvidløgssmør
  15. Krydrede kiks med surdejsrester

Da jeg blev 50 sidste efterår, havde jeg inviteret søde veninder til en aften med tapas og champagne. De små retter var fordelt over hele bordet, så alle kunne nå fadene, og vi ikke behøvede sende noget rundt.

Skt Hans urt der hænger fra loftet Bagvrk.dk bordpynt blomsterpynt
Hæng blomster med hovedet nedad, fastgjort i sytråd med tape på loftet. Så tager de ikke bordplads op.

Blomsterne (Skt. Hans Urt, som kan klare sig uden vand nogle dage) hang i sytråd fra loftet, sat fast med tape. På den måde var der plads til mad og tallerkener på bordet, men opdækningen var alligevel festlig.

Fyldte champignons højformat Bagvrk.dk tapas

Fyldte champignons

Fyldte champignons er en simpel ret, hvor stokken fjernes fra svampen. Den hakkes og blandes med fetaost og urter – og fyldes tilbage i champignonens hoved, før der lægges et stykke Serranoskinke henover.

Hvis du klipper skinken i mindre stykker, får du pæne, lige kanter. Skinken giver et beskyttende låg, men bliver lidt sprød i kanterne som kontrast til den bløde svamp med det cremende fyld.

Beregn ca. tre svampe pr. person, når du serverer det som en del af en tapasanretning.

Fyldte champignons tapas asparges Bagvrk.dk
Fyldte champignons tapas Bagvrk.dk

Fyldte champignons

Champignons fyldt med ost og urter, gratineret med Serranoskinke.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Aftensmad, Tapas
Køkken Spansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 12 store champignons
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket persille
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g fetaost eller en anden salt ost
  • Salt og peber
  • 2 skiver Serranoskinke eller anden lufttørret skinke

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft.) Smør et ildfast fad med olie eller læg et stykke bagepapir i bunden.
  • Rens og skyl champignonerne. Fjern rodskiven, og pil stokken ud af svampen. Hak stokkene fint.
  • Bland de hakkede stokke med olivenolie, persille, hvidløg, den smuldrede feta og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Læg svampehovederne med hulningen opad. Fordel ostefyldet i svampene.
  • Klip hver skive Serranoskinke i 6 stykker. Læg et stykke skinke på hver champignon og gratinér dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Noter

De fyldte champignons kan forberedes i god tid, og vente i køleskabet, indtil de skal gratineres. Serveres lune.
Tags Gæstemad, Hygge, Supernem, Tapas
Fyldte champignons tapas grillede asparges Bagvrk.dk

Tags: Aftensmad, Buffet, Champignons, Fest, Gæster, Nem opskrift, Picnic, Skinke, Tapas

Previous Post: « Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot
Next Post: Gazpacho – kold, spansk tomatsuppe til tapas »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme