Grønne padronpeber med salt er en fast ret, når jeg bestiller tapas på en restaurant. Både i Danmark og i Spanien. De let bitre peberfrugter steges i olie, så de bliver mere søde – og så et godt drys flagesalt: Der skal ikke meget til at gøre mig lykkelig!
Det er så sjældent, jeg støder på de grønne peberfrugter, pimientos de padrón i et supermarked. Jeg fandt dem i går i Superbrugsen til kun 6,95 for 200 gram.
Det faldt så fint sammen med det tapastema, jeg har kørt på Instagram og Facebook i denne uge, at jeg umuligt kunne lade dem ligge – og aftenens menu gav sig selv.
I år kan vi ikke spise ægte tapas i Spanien. I stedet må Spanien komme til os. Derfor har jeg samlet mine bedste tapasopskrifter og menuforslag til dig:
- Gouda oste og oliven
- Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
- Gulerødder med baconsvøb
- Søde, røde peberfrugter marineret i olie
- Kartoffeltortilla
- Rejer i hvidløgsolie
- Grønne padronpeber med salt (denne opskrift)
- Gazpacho
- Brød med tomater
- Grillede, grønne asparges
- Ramsløgpesto
- Fyldte champignons
- Surdejsfocaccia med sorte oliven
- Grydebrød med hvidløgssmør
- Krydrede kiks med surdejsrester
Grønne padronpeber
Retten er så enkel, at den (næsten) ikke kræver en opskrift. Du kan stege de grønne pimientos de padrón på panden eller på grillen. Du skal blot være opmærksom på, at skindet på peberfrugterne gerne må krølle og blive brunt, men det må ikke blive sort.
Padronpeber er en grøn peber, som er en blanding mellem almindelig peberfrugt og chilipeber. Den er ikke stærk, men har en helt særlig smag, som komplementeres af saltflagerne.
Dog støder man engang imellem på en padronpeber, som er stærkere end de andre. Ikke uspiseligt stærk, men dog så stærk, at den svider på tungen. Det sker med ca. hver 20. padronpeber.
Peberfrugterne spises hele, men du skal selvfølgelig ikke spise stilken.
Grønne padronpeber
Ingredienser
- 1 pose Pimientos padrón, grønne tapaspeber (ca. 200 g)
- 1 spsk olivenolie
- Flagesalt
Sådan gør du
- Skyl peberfrugterne grundigt, og tør dem i et rent viskestykke.
- Varm lidt olivenolie op i en pande ved god varme. Steg peberfrugterne i ca. 5 minutter, indtil de skifter farve. Vend dem af og til.
- Tag peberfrugterne af panden, drys med flagesalt og server straks.
Skriv et svar