• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Honningkager uden fordej – nemme og hurtige. Klar på max. to dage.

Honningkager uden fordej – nemme og hurtige. Klar på max. to dage.

7. december 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du er kommet til det helt rette sted, hvis du søger en opskrift på nemme honningkager eller honninghjerter, som endda også er hurtige at lave.

Du har prøvet det. Du googler efter en opskrift på honningkager og opdager, at du skulle være startet for flere måneder siden med at lave fordej.

Honningkage nem hurtig Bagvrk.dk

Jeg har selv været der. I år var jeg endda i god tid og lavede dej til Meyers honningkager. – Bare for at finde ud af, at jeg slet ikke kunne li’ dem!? (Du må gerne himle med øjnene. Det har jeg selv gjort lige siden.)

Honningkager overtrukket med chokolade Bagvrk.dk

Mit valgsprog

Well, jeg har faktisk to mottoer eller valgsprog. Det ene er: ‘Når man har noget at prale med, så må man godt.’ (En slags omvendt jantelov.)

Det andet lyder: ‘Man bliver ikke til noget særligt ved at være som alle andre.’

Det sidste kan omskrives til: ‘Hvis man altid går i andres fodspor, finder man aldrig en ny vej.’ Det er den her opskrift et godt eksempel på.

Honninghjerter Bagvrk.dk

De andre opskrifter

Mange honningkageopskrifter indeholder både hjortetaksalt og potaske. To hævemidler, som begge giver sprøde småkager. Honninghjerterne vil vi gerne have bløde og lidt seje i det. Hvorfor så udelukkende bruge de to hævemidler?

Det hævdes, at fordejen til honningkager skal trække i månedsvis, endda i hele og halve år, fordi der sker en fermentering imellem mel og honning.

Det er helt sikkert rigtigt, men jeg tror ikke, din lokale bager har et stort kar med honning og mel stående i baglokalet i flere måneder for at kunne bage honningkager? Hvordan gør de så?

Der måtte være en genvej, og i går prøvede jeg mig frem, indtil jeg havde det resultat, jeg ledte efter:-)

Den første portion, jeg bagte, mindede allermest om Mariekiks. Så tørre var de. Jeg lænede mig lidt op ad Meyers opskrift med temperaturen, men det stod hurtigt klart, at temperaturen skulle højere op for at få den midte og sejhed, jeg var ude efter.

Honningkager udrullet dej Bagvrk.dk

Min opskrift på honningkager

Det første punkt på min dagsorden var trækketiden på dejen. Honningkager, som ikke skal trække i månedsvis er at foretrække i stedet for helt at undvære honningkager, fordi man er kommet for sent i gang. Jeg tror, du er enig;-)

Jeg vil anbefale dig at lade dejen ligge i køleskabet til dagen efter, så krydderierne får tid til at udvikle sig. Er du i tidsnød, kan du sagtens bage dem efter en hviletid på et par timer.

Punkt to var udfordringen med, at honningkager skal trække i køleskabet i flere dage med et fugtigt klæde over, før de er spiselige.

Jeg bager tit bløde boller, som jeg lægger et hårdtopvredet viskestykke henover, når de kommer ud af ovnen, for at holde på fugten i bollerne.

Det virker også på honningkager;-) Efter afkøling er honningkagerne lige præcis så bløde, som de skal være, for at de er helt perfekte til at overtrække med chokolade.

Hurtige honningkager Bagvrk.dk

Den eneste udfordring, jeg ikke helt har løst, er, at man ikke skal overtrække flere honningkager med chokolade, end man spiser samme dag. Hvis du putter dem i en tætsluttende kagedåse, kan de dog godt holde sig et par dage.

Er du klar til at bage honninghjerter eller andre former? Så lad os komme i gang!

Vil du også have inspiration til de tyske Lebkuchen, finder du min opskrift her. Det kan også være, du hellere vil bage småkagemænd med hjerte, som i virkeligheden er en sirupssmåkage?

Nemme honningkager Bagvrk.dk udvalgt
Nemme honningkager Bagvrk.dk udvalgt

Honningkager

Nemme, hurtige honningkager.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 50 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Hviletid, minimum 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 56 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 48 stk.

Ingredienser
  

  • 50 g smør
  • 50 g farin
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødte nelliker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 350 g fast honning
  • 1 æggeblomme (gem hviden til glasur)
  • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 tsk potaske
  • 2 spsk vand
  • 600 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk natron

Chokoladeovertræk

  • 300 g mørk overtrækschokolade
  • 40 g kakaosmør

Pynt

  • Krymmel eller glasur af:
  • 270 g flormelis, ca.
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Smelt smør, farin og krydderier sammen. Tag det af varmen og rør honningen i, til massen er glat.
  • Hæld honningmassen i en skål, tilsæt æg og æggeblomme. Rør potasken med vandet og hæld det i honningblandingen.
  • Bland natron godt med melet og ælt det sammen med de øvrige ingredienser. Ælt det godt nogle minutter. Den færdige dej er blød og klistret.
  • Hæld dejen i to fryseposer, som du lægger i køleskabet i mindst to timer, gerne til dagen efter. (Dejen kan holde sig op til en uge i køleskabet.)
  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd bageplader med bagepapir.
  • Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Arbejd med en halv portion ad gangen, mens den anden venter i køleskabet.
  • Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm. Flyt hele tiden på dejen og sørg for, at der er mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast. Udstik så mange hjerter, som du kan. Min hjerteform måler 8 cm på det bredeste sted.
  • Saml dejen og rul den ud igen, indtil du har brugt al dejen. Sæt honninghjerterne med et par cm afstand, da de hæver op. Fortsæt med den anden halvdel af dejen.
  • Bag honningkagerne i den nederste tredjedel af ovnen i ca. 5½-6 minutter. Kagerne er bagt, når de netop giver efter for et let tryk med en finger og rejser sig igen. Rejser aftrykket sig ikke, skal de bage lidt længere. Giv dem endelig ikke for meget.
  • Straks kagerne kommer ud af ovnen, lægger du et rent, hårdtopvredet viskestykke henover dem. Lad dem ligge under viskestykket, til de er kølet helt af.

Overtræk og pynt

  • Smelt chokoladen og kakaosmørret sammen i en dyb tallerken, enten over vandbad eller i mikroovnen. Dyp honningkagerne i chokoladen, lad dem dryppe kort af og læg dem til tørre på en bagerist.
  • Hvis du vil pynte med krymmel, skal den på, mens chokoladen er blød. Vil du pynte med glasur, skal chokoladen tørre først.
  • Glasur: Pisk æggehviden let skummende, før du tilsætter flormelis og citronsaft ad et par omgange, indtil glasuren er tyk og blank.
  • Fyld glasuren i en sprøjtepose med et lille hul/en rund tylle på 1 eller 2 mm, og pynt kagerne med glasuren.

Opbevaring

  • Bagte honningkager kan fryses ned eller opbevares i en plasticbøtte i køleskabet, før de overtrækkes.

Er dine honningkager blevet tørre?

  • Hvis dine honningkager er blevet tørre under opbevaring, når du skal til at overtrække dem med chokolade, kan du godt redde dem med damp.
  • Sæt en bagerist midt i en kold ovn med et ildfast fad eller en bradepande i bunden af ovnen. Læg honningkagerne på risten, og hæld 2 dl kogende vand i fadet. Luk ovnlågen.
  • Lad honningkagerne stå i ovnen i nogle minutter, indtil de har den rette blødhed igen.
Tags Dansk Klassiker, Honning, Jul, Julebag

Tags: Børnevenlig, Chokolade, Dansk klassiker, Farin, Glasur, Honning, Hurtig, Jul, Juleaften, Julebag, Krymmel, Potaske, Småkager

Previous Post: « Finskbrød – skøn opskrift på den klassiske julesmåkage
Next Post: Langtidsstegt flæskesteg – sådan får du perfekt sprød svær og redder juleaften! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Sørensen

    27. november 2020 kl. 12:49

    Hej Lene
    du skriver der blir 48 honninghjerter men er de så ikke meget små eller skal jeg dividerer opskriften da jeg ikke skal bruge så mange

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. november 2020 kl. 12:52

      Hej Jette:-)
      Der blev 48 hjerter af opskriften. Min form måler 8 cm på tværs på det bredeste sted. Så det kommer selvfølgelig an på, hvor store hjerter, du vil have;-)
      Husk at justere bagetiden, hvis du ændrer størrelsen.
      Jeg syntes ikke, det var nemt at gøre opskriften mindre, fordi der bl.a. skal et helt æg i.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  2. Ilse

    27. november 2020 kl. 14:57

    Hej Lene.
    Du skriver, at man skal lægge et fugtigt viskestykke over, lige når de kommer ud af ovnen.
    Er det så mens de ligger på bagepladen eller når man har lagt dem på en afkølingsrist

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. november 2020 kl. 14:59

      Hej Ilse:-)
      Jeg gør det, mens de stadig ligger på bagepladen, så dampen bliver indkapslet.
      Jeg lader dem også være tildækkede bagefter.

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  3. Louise Ravn

    13. september 2021 kl. 21:23

    Hvor har du fundet den fine pynt henne?

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. september 2021 kl. 19:00

      Hej Louise:-)
      Jeg har købt pynten hos Det glade køkken, da hun havde webshop. Jeg mener helt bestemt, at Dr. Oetker har noget lignende julekrymmel.
      Kh Lene

      Svar
  4. Tine

    14. oktober 2021 kl. 21:16

    5 stars
    Meget nemme honningkager. Dejligt, at de ikke skal trække i flere måneder.
    Mvh Tine

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. oktober 2021 kl. 21:22

      Hej Tine:-)
      Ja, det er nemt, at man ikke skal lave en fordej flere måneder i forvejen.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  5. Susie Elton Raff

    19. december 2021 kl. 13:54

    Hej Lene.

    Jeg skal prøve at bage honninghjerter efter din opskrift på tirsdag med børnene.
    Grundet hussalg, huskøb, renovering og flytning har jeg nemlig ikke fået lavet fordejen i sommers, som jeg plejer.
    Glæder lig til at smage dem.
    Elsker nemlig honninghjerter.
    Skal nok give en opdatering på hvordan det er gået, og om vi synes de er blevet gode.
    ( vi er total kritiske med vires honninghjerter herhjemme. )
    Kærlig hilsen Susie.

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. december 2021 kl. 14:13

      Hej Susie:-)
      Jeg krydser fingre for, at mine honningkager lever op til jeres høje forventninger og gode smag;-)
      Ha’ den skønneste jul<3

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme