• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Honningkager uden fordej – nemme og hurtige. Klar på max. to dage.

Honningkager uden fordej – nemme og hurtige. Klar på max. to dage.

7. december 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du er kommet til det helt rette sted, hvis du søger en opskrift på nemme honningkager eller honninghjerter, som endda også er hurtige at lave.

Du har prøvet det. Du googler efter en opskrift på honningkager og opdager, at du skulle være startet for flere måneder siden med at lave fordej.

Honningkage nem hurtig Bagvrk.dk

Jeg har selv været der. I år var jeg endda i god tid og lavede dej til Meyers honningkager. – Bare for at finde ud af, at jeg slet ikke kunne li’ dem!? (Du må gerne himle med øjnene. Det har jeg selv gjort lige siden.)

Honningkager overtrukket med chokolade Bagvrk.dk

Mit valgsprog

Well, jeg har faktisk to mottoer eller valgsprog. Det ene er: ‘Når man har noget at prale med, så må man godt.’ (En slags omvendt jantelov.)

Det andet lyder: ‘Man bliver ikke til noget særligt ved at være som alle andre.’

Det sidste kan omskrives til: ‘Hvis man altid går i andres fodspor, finder man aldrig en ny vej.’ Det er den her opskrift et godt eksempel på.

Honninghjerter Bagvrk.dk

De andre opskrifter

Mange honningkageopskrifter indeholder både hjortetaksalt og potaske. To hævemidler, som begge giver sprøde småkager. Honninghjerterne vil vi gerne have bløde og lidt seje i det. Hvorfor så udelukkende bruge de to hævemidler?

Det hævdes, at fordejen til honningkager skal trække i månedsvis, endda i hele og halve år, fordi der sker en fermentering imellem mel og honning.

Det er helt sikkert rigtigt, men jeg tror ikke, din lokale bager har et stort kar med honning og mel stående i baglokalet i flere måneder for at kunne bage honningkager? Hvordan gør de så?

Der måtte være en genvej, og i går prøvede jeg mig frem, indtil jeg havde det resultat, jeg ledte efter:-)

Den første portion, jeg bagte, mindede allermest om Mariekiks. Så tørre var de. Jeg lænede mig lidt op ad Meyers opskrift med temperaturen, men det stod hurtigt klart, at temperaturen skulle højere op for at få den midte og sejhed, jeg var ude efter.

Honningkager udrullet dej Bagvrk.dk

Min opskrift på honningkager

Det første punkt på min dagsorden var trækketiden på dejen. Honningkager, som ikke skal trække i månedsvis er at foretrække i stedet for helt at undvære honningkager, fordi man er kommet for sent i gang. Jeg tror, du er enig;-)

Jeg vil anbefale dig at lade dejen ligge i køleskabet til dagen efter, så krydderierne får tid til at udvikle sig. Er du i tidsnød, kan du sagtens bage dem efter en hviletid på et par timer.

Punkt to var udfordringen med, at honningkager skal trække i køleskabet i flere dage med et fugtigt klæde over, før de er spiselige.

Jeg bager tit bløde boller, som jeg lægger et hårdtopvredet viskestykke henover, når de kommer ud af ovnen, for at holde på fugten i bollerne.

Det virker også på honningkager;-) Efter afkøling er honningkagerne lige præcis så bløde, som de skal være, for at de er helt perfekte til at overtrække med chokolade.

Hurtige honningkager Bagvrk.dk

Den eneste udfordring, jeg ikke helt har løst, er, at man ikke skal overtrække flere honningkager med chokolade, end man spiser samme dag. Hvis du putter dem i en tætsluttende kagedåse, kan de dog godt holde sig et par dage.

Er du klar til at bage honninghjerter eller andre former? Så lad os komme i gang!

Vil du også have inspiration til de tyske Lebkuchen, finder du min opskrift her. Det kan også være, du hellere vil bage småkagemænd med hjerte, som i virkeligheden er en sirupssmåkage?

Nemme honningkager Bagvrk.dk udvalgt
Nemme honningkager Bagvrk.dk udvalgt

Honningkager

Nemme, hurtige honningkager.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 50 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Hviletid, minimum 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 56 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 48 stk.

Ingredienser
  

  • 50 g smør
  • 50 g farin
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødte nelliker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 350 g fast honning
  • 1 æggeblomme (gem hviden til glasur)
  • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 tsk potaske
  • 2 spsk vand
  • 600 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk natron

Chokoladeovertræk

  • 300 g mørk overtrækschokolade
  • 40 g kakaosmør

Pynt

  • Krymmel eller glasur af:
  • 270 g flormelis, ca.
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Smelt smør, farin og krydderier sammen. Tag det af varmen og rør honningen i, til massen er glat.
  • Hæld honningmassen i en skål, tilsæt æg og æggeblomme. Rør potasken med vandet og hæld det i honningblandingen.
  • Bland natron godt med melet og ælt det sammen med de øvrige ingredienser. Ælt det godt nogle minutter. Den færdige dej er blød og klistret.
  • Hæld dejen i to fryseposer, som du lægger i køleskabet i mindst to timer, gerne til dagen efter. (Dejen kan holde sig op til en uge i køleskabet.)
  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd bageplader med bagepapir.
  • Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Arbejd med en halv portion ad gangen, mens den anden venter i køleskabet.
  • Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm. Flyt hele tiden på dejen og sørg for, at der er mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast. Udstik så mange hjerter, som du kan. Min hjerteform måler 8 cm på det bredeste sted.
  • Saml dejen og rul den ud igen, indtil du har brugt al dejen. Sæt honninghjerterne med et par cm afstand, da de hæver op. Fortsæt med den anden halvdel af dejen.
  • Bag honningkagerne i den nederste tredjedel af ovnen i ca. 5½-6 minutter. Kagerne er bagt, når de netop giver efter for et let tryk med en finger og rejser sig igen. Rejser aftrykket sig ikke, skal de bage lidt længere. Giv dem endelig ikke for meget.
  • Straks kagerne kommer ud af ovnen, lægger du et rent, hårdtopvredet viskestykke henover dem. Lad dem ligge under viskestykket, til de er kølet helt af.

Overtræk og pynt

  • Smelt chokoladen og kakaosmørret sammen i en dyb tallerken, enten over vandbad eller i mikroovnen. Dyp honningkagerne i chokoladen, lad dem dryppe kort af og læg dem til tørre på en bagerist.
  • Hvis du vil pynte med krymmel, skal den på, mens chokoladen er blød. Vil du pynte med glasur, skal chokoladen tørre først.
  • Glasur: Pisk æggehviden let skummende, før du tilsætter flormelis og citronsaft ad et par omgange, indtil glasuren er tyk og blank.
  • Fyld glasuren i en sprøjtepose med et lille hul/en rund tylle på 1 eller 2 mm, og pynt kagerne med glasuren.

Opbevaring

  • Bagte honningkager kan fryses ned eller opbevares i en plasticbøtte i køleskabet, før de overtrækkes.

Er dine honningkager blevet tørre?

  • Hvis dine honningkager er blevet tørre under opbevaring, når du skal til at overtrække dem med chokolade, kan du godt redde dem med damp.
  • Sæt en bagerist midt i en kold ovn med et ildfast fad eller en bradepande i bunden af ovnen. Læg honningkagerne på risten, og hæld 2 dl kogende vand i fadet. Luk ovnlågen.
  • Lad honningkagerne stå i ovnen i nogle minutter, indtil de har den rette blødhed igen.
Tags Dansk Klassiker, Honning, Jul, Julebag

Tags: Børnevenlig, Chokolade, Dansk klassiker, Farin, Glasur, Honning, Hurtig, Jul, Juleaften, Julebag, Krymmel, Potaske, Småkager

Previous Post: « Finskbrød – skøn opskrift på den klassiske julesmåkage
Next Post: Langtidsstegt flæskesteg – sådan får du perfekt sprød svær og redder juleaften! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Sørensen

    27. november 2020 kl. 12:49

    Hej Lene
    du skriver der blir 48 honninghjerter men er de så ikke meget små eller skal jeg dividerer opskriften da jeg ikke skal bruge så mange

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. november 2020 kl. 12:52

      Hej Jette:-)
      Der blev 48 hjerter af opskriften. Min form måler 8 cm på tværs på det bredeste sted. Så det kommer selvfølgelig an på, hvor store hjerter, du vil have;-)
      Husk at justere bagetiden, hvis du ændrer størrelsen.
      Jeg syntes ikke, det var nemt at gøre opskriften mindre, fordi der bl.a. skal et helt æg i.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  2. Ilse

    27. november 2020 kl. 14:57

    Hej Lene.
    Du skriver, at man skal lægge et fugtigt viskestykke over, lige når de kommer ud af ovnen.
    Er det så mens de ligger på bagepladen eller når man har lagt dem på en afkølingsrist

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. november 2020 kl. 14:59

      Hej Ilse:-)
      Jeg gør det, mens de stadig ligger på bagepladen, så dampen bliver indkapslet.
      Jeg lader dem også være tildækkede bagefter.

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  3. Louise Ravn

    13. september 2021 kl. 21:23

    Hvor har du fundet den fine pynt henne?

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. september 2021 kl. 19:00

      Hej Louise:-)
      Jeg har købt pynten hos Det glade køkken, da hun havde webshop. Jeg mener helt bestemt, at Dr. Oetker har noget lignende julekrymmel.
      Kh Lene

      Svar
  4. Tine

    14. oktober 2021 kl. 21:16

    5 stars
    Meget nemme honningkager. Dejligt, at de ikke skal trække i flere måneder.
    Mvh Tine

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. oktober 2021 kl. 21:22

      Hej Tine:-)
      Ja, det er nemt, at man ikke skal lave en fordej flere måneder i forvejen.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  5. Susie Elton Raff

    19. december 2021 kl. 13:54

    Hej Lene.

    Jeg skal prøve at bage honninghjerter efter din opskrift på tirsdag med børnene.
    Grundet hussalg, huskøb, renovering og flytning har jeg nemlig ikke fået lavet fordejen i sommers, som jeg plejer.
    Glæder lig til at smage dem.
    Elsker nemlig honninghjerter.
    Skal nok give en opdatering på hvordan det er gået, og om vi synes de er blevet gode.
    ( vi er total kritiske med vires honninghjerter herhjemme. )
    Kærlig hilsen Susie.

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. december 2021 kl. 14:13

      Hej Susie:-)
      Jeg krydser fingre for, at mine honningkager lever op til jeres høje forventninger og gode smag;-)
      Ha’ den skønneste jul<3

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Muffins med flødetabletter og karamelfyld –…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme