Kold agurkesuppe – til sommerdage eller på en spejdertur

Nogle gange handler mad om at imponere. Junior var på divisionsturnering i weekenden, hvor man dyster mod andre patruljer i divisionen. En af udfordringerne på en divisionsturnering er madlavning, hvor de denne gang skulle lave en treretters menu. Hovedret og dessert ud fra udleverede råvarer og opskrift, men forretten skulle de have ingredienser med til hjemmefra. Der var ingen kølemuligheder på lejren. Vi lagde hovederne i blød, August og jeg, og kom op med denne kolde agurkesuppe. Er det snyd, når ens mor blogger og hjælper med en opskrift? Jeg tænker NEJ;-) Det er jo ikke anderledes, end at man finder en opskrift på nettet, vel?

Kold agurkesuppe. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Det skulle være en opskrift, som drenge mellem 12 og 15 år kunne lave på egen hånd med få og enkle remedier. Der skulle ikke være noget i, som skulle være på køl. Det måtte ikke tage for lang tid at lave suppen, og alligevel skulle den se imponerende og flot ud. Missionen blev vel udført. Spejderne fik et glas med til servering som det på billedet, så de var sikre på, at suppen ville tage sig godt ud.

Du kan sagtens lave den kolde agurkesuppe i et sommerhus eller på en sheltertur. Så skal du bare bruge langtidsholdbar kaffefløde. (Du ved, de små, brune flasker, som står sammen med te og kaffe i butikkerne.) Hvis du laver suppen hjemme, må du gerne bruge piskefløde. Det gør den lidt mere fyldig og cremet. Croutoner og græskarkerner kan ristes på en pande over bål eller på trangia.

Medbring evt. de grønne blade hjemmefra. Hvis du skyller citronmelissen eller mynten i koldt vand, pakker dem ind i fugtig køkkenrulle og derefter i en frysepose, kan bladene godt holde sig en dags tid. – Ellers gror der helt sikkert skvalderkål et sted i nærheden;-)

Suppen er dejlig læskende på en varm sommerdag. Hvis du ikke serverer suppen med det samme, skal den selvfølgelig i køleskabet.

Kold agurkesuppe. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg brugte ramsløgpesto, for det lavede jeg i forrige uge. Du kan godt bruge almindelig, grøn pesto, men så skal du tilsætte et fed hvidløg også. Ramsløg smager nemlig af hvidløg.

Opskriften er skrevet, som spejderne fik den med. Du kan derfor roligt sende børnene i køkkenet og lave suppen.

Kold agurkesuppe med ramsløgpesto, 4 personer

Kold agurkesuppe

Croutoner på spyd

  • 6 skiver groft toastbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • Et nip ramsløgsalt (eller kryddersalt)
  • 20 blade, fx skvalderkål, mynte eller citronmelisse
  • 4 trægrillspyd

Ristede græskarkerner

  • 6 spsk. græskarkerner

Kold agurkesuppe

Skræl agurkerne. Flæk dem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Riv agurkerne på den fine side af rivejernet ned i en skål. Bland den revne agurk med de 2 tsk. groft salt, og lad det trække i 10 minutter.

Læg et rent viskestykke i et dørslag (eller brug en finmasket si) og hæld den revne agurk ned i viskestykket. Lad det dryppe godt af og pres evt. mere af væsken ud af agurken. Hæld den afdryppede agurk tilbage i skålen.

Tilsæt ramsløgpesto, citronsaft, fløde og vand og bland det godt med agurken. Smag til med kryddersalt og friskkværnet peber.

Hvis suppen ikke skal serveres med det samme, sættes den i køleskabet og røres blot igennem inden anretning.

Kold agurkesuppe. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Croutoner på spyd og græskarkerner

Skær den yderste skorpe af toastbrødet. Skær brødet i kvadrater på ca. 3×3 cm. Varm lidt olivenolie op i en pande og rist croutonerne på begge sider, til de er gyldne. Tag dem af panden, og drys dem med et nip ramsløgsalt.

Hæld græskarkernerne på den varme pande (uden fedtstof) og rist dem, til de begynder at poppe. Tag græskarkernerne af panden, så de ikke får for meget.

Kold agurkesuppe. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Anretning

Sæt forsigtigt croutonerne på grillspyd skiftevis med bladene. (Man skal dreje spyddet lidt frem og tilbage, så croutonerne ikke flækker.)

Rør suppen godt igennem og fyld den i et glas. Pas på, det ikke splatter op ad siderne på glasset. (Tag fx en frysepose, hvor et hjørne er klippet af, og brug den som tragt.)

Drys de ristede græskarkerner ovenpå suppen og læg et spyd med croutoner hen over glasset.

Servér straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *