Det er hyggeligt at spise tapas. “Ta’ til du er tilpas”, som min mand siger. Man sidder og nipper til forskellige småretter, og pludselig er man meget mere mæt, end man regnede med, man kunne blive. Vi spiste tapas Skt. Hans aften sammen med gode venner, og imellem de mange retter var disse gulerødder med baconsvøb.
Vi fik en lang række småretter, som efterhånden vil finde ind på bloggen, og til den tid vil der naturligvis være links at finde til alle retterne.
- Gouda oste og oliven
- Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
- Gulerødder med baconsvøb (denne opskrift)
- Søde, røde peberfrugter marineret i olie
- Kartoffeltortilla
- Rejer i hvidløgsolie
- Grønne padronpeber med salt
- Gazpacho
- Brød med tomater
- Grillede, grønne asparges
- Ramsløgpesto
- Fyldte champignons
- Surdejsfocaccia med sorte oliven
- Grydebrød med hvidløgssmør
- Krydrede kiks med surdejsrester
Jeg har ikke selv fundet på opskriften. Jeg har lånt den fra One Kitchen blog. Julia, som skriver på One Kitchen Blog, er flittig til at lave instruktionsvideoer på YouTube videoer, så der ikke er noget at være i tvivl om.
Det er ikke en spansk tapasret!
Jeg har fået kritik på Facebook, fordi jeg nævner denne ret som en tapasret. Gulerødderne har nemlig ikke meget med spansk tapas at gøre. Faktisk er de blevet sammenlignet med at majestætsfornærme Dronning Margrethe, fordi tapas er et begreb, en del af den spanske kultur.
Kritikken er berettiget i den henseende, at gulerødder med baconsvøb intet har med spansk tapas at gøre. – Men det har jeg heller ikke skrevet, at de har. Og vi spiste stadig gulerødderne med største velbehag sammen med hollandske Gouda-oste og italiensk Mortadellapølse.
Tapas er i min (danske) verden en række småretter, som tilsammen udgør en forret eller endda et hovedmåltid. Jeg har skam spist tapas i Spanien, men også i Berlin, og der er stor forskel på oplevelsen de to steder. Beklager, at jeg har fornærmet nogen;-)
Tilbage til gulerødder med baconsvøb
Det er nemt at lave gulerødder med baconsvøb. Og kombinationen mellem de søde gulerødder, den salte bacon og den karamelliserede honning gør dem virkelig lækre. Et lille drys timian, og du er godt kørende.
Gulerødder med baconsvøb
Ingredienser
- 1 pose snack gulerødder
- 125 g bacon i skiver
- 2-3 spsk honning
- 1/4 tsk tørret timian
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200o (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bageplade med bagepapir.
- Skyl gulerødderne. Klip baconskiverne over og vikl dem om gulerødderne, som du lægger med lidt afstand på bagepladen.
- Bag gulerødderne i ovnen i 15 minutter. Pensl dem med honning og bag dem i yderligere ca. 12 minutter.
- Flyt gulerødderne over på et nyt stykke bagepapir, så fedt og den karamelliserede honning på bagepapiret ikke følger med. Pensl gulerødderne med honning igen og bag dem igen i 5-6 minutter.
- Drys dine gulerødder med baconsvøb med lidt timian og servér dem let afkølede.
Skriv et svar