• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

2. september 2024 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Ih, det er altså nogle virkelig gode fødselsdagsboller. Hvilken opskrift har du brugt?

Mig: “Din, mor:-)”

Fødselsdagsboller

Selvom man bruger akkurat den samme opskrift, vil der altid være små afvigelser. Hævetemperaturen har noget at sige, din teknik og behandling af dejen ligeså, og endelig er der bagningen i ovnen.

Ikke to ovne er ens, men det er brugeren heller ikke. Udover min mors opskrift på fødselsdagsboller, videregiver jeg her nogle af mine tricks til fine, bløde, fluffy boller.

Vi har ikke engang en fødselsdag i farvandet, men August havde spurgt, om jeg ikke snart ville bage fødselsdagsboller igen? Der behøver ikke altid være en anledning. Og ellers må man jo finde på én. Derfor er bollerne også start-på-sommerferien-boller…

Fødselsdagsboller på Kronprins Frederiks fødselsdag.

De gode tricks til luftige fødselsdagsboller

  1. Jeg bruger røremaskinen til at ælte dejen, med K-spaden indtil halvdelen af melet er æltet i, hvorefter jeg skifter til dejkrogen. Du kan sagtens ælte den i hånden og få lækre boller. Det gjorde jeg jo, før jeg fik maskinen;-)
  2. Dejen er blød og smidig. Der er ret meget fedtstof i, så dejen hænger ikke i bord og fingre, som en mere mager dej gør. Derfor tilsætter jeg heller ikke mere mel, end der står i opskriften. Mere mel giver tørre boller.
  3. Jeg dækker skålen til med en opklippet frysepose, som jeg sætter fast med en elastik, når jeg sætter dejen til hævning første gang.
    Du kan sagtens hæve dejen ved stuetemperatur på køkkenbordet.
    Jeg har en funktion i min ovn, som er symboliseret ved en streg foroven og forneden og en vanddråbe. Ovnen kan indstilles til 37°, så jeg giver gæren optimale arbejdsbetingelser, og holder samtidig på fugten i ovnen.
  4. Jeg ælter ikke dejen vildt og voldsomt, når den har hævet første gang. Jeg drysser ikke engang mel på bordet, når jeg vipper den ud af hæveskålen. Jeg folder den et par gange ind over sig selv, og ælter den let igennem.
  5. Jeg vejer dejen af. Når bollerne er nøjagtigt lige store, skal de bage nøjagtigt lige længe for at blive gennembagte. Der er ingen små boller, som får lidt for meget eller store boller, som skulle have haft lidt længere tid i ovnen.
  6. Stram dejen godt op, når du triller boller. Så holder de nemlig godt på luften, når de hæver:
    Når du har delt dejen i lige store klumper, tager du de fire hjørner på en dejklump, samler dem på midten, vender bollen om, og triller den med hul hånd på bordet. Sådan får du perfekt runde boller.
    Du kan se, hvordan jeg gør i opskriften på mine pitabrød. Der ligger en lille video.
  7. Anden hævning foregår på køkkenbordet med et hårdtopvredet viskestykke over. Jeg vrider viskestykket op i varmt vand. På den måde tørrer dejen ikke ud, men den får stadig lidt varme fra viskestykket.
  8. Jeg bruger almindelig over- og undervarme i ovnen, når jeg bager bollerne. Jeg bruger aldrig varmluft. Når luften cirkulerer med varmluft, virker det lidt som en føntørrer, der tørrer dejen ud. Jeg vil have, at fugten bevares inde i ovnen.
  9. Jeg bager bollerne én plade ad gangen og bærer over med, at den sidste pladefuld boller har fået lov at hæve et par minutter længere, og derfor bliver lidt større.
  10. Når bollerne er bagt (i min ovn får de 12 minutter ved 220° (alm. ovn, ikke varmluft), det er sikkert noget andet hos dig), lægger jeg altid det fugtige viskestykke over bollerne igen, mens de køler af. På den måde bevares fugten inde i bollerne, og de bliver bløde og lækre.
  11. Husk at øvelse gør mester! Jeg har bagt hundredevis af boller efterhånden, så min fornemmelse for dej ligger i hænderne. Øv dig. Også selvom det måske ikke lykkes perfekt første gang.
Fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Flotte, runde fødselsdagsboller eller Bamseboller.
5 fra 9 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 32 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 250 g smør eller margarine
  • 5 dl mælk
  • 75 g gær
  • 60 g sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg, str. M/L
  • 2 tsk kardemomme
  • 900 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • Evt. rosiner
  • Evt. sammenpisket æg eller mælk til pensling

Sådan gør du
 

  • Smelt fedtstoffet i en lille gryde. Hæld det i røreskålen, og tilsæt mælken. Mærk efter, at blandingen ikke er varmere end lillefingervarm. Det gør ikke noget, at fedtstoffet stivner lidt igen. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken.
  • Tilsæt sukker, salt, æg og kardemomme, og rør melet i ad et par omgange. Ælt dejen godt imellem hver gang. Brug K-spaden i røremaskinen, indtil halvdelen af melet er æltet i og skift så til dejkrogen. Tilsæt ikke mere end de 900 g mel. Væsken suger mere, mens dejen hæver. Ælt dejen et par minutter ved mellem hastighed.
  • Dæk dejen til med en opklippet frysepose, og stil den til hævning et lunt sted i en halv time. Skrab dejen ud på køkkenbordet og ælt den let igennem. Jeg drysser ikke mel på bordet. Dejen slipper let bordet, fordi der er så meget fedtstof i.
  • Del dejen i 24 lige store stykker. Stram hver bolle op ved at samle de fire hjørner midt på, vend den om, og tril den rund med hul hånd.
  • Sæt bollerne på to bageplader, og lad dem hæve i alt 30 minutter under et hårdtopvredet viskestykke, mens ovnen varmer op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft) det sidste kvarter.
  • Bag bollerne 10-15 minutter (mine får præcis 12 minutter), og læg det fugtige viskestykke over dem igen, mens de køler af, så de forbliver bløde.

Noter

Fødselsdagsboller er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Boller, Dansk Klassiker, Fødselsdag, Supernem
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Boller, Børnevenlig, Dansk klassiker, Danske klassikere, Familiefavorit, Fødselsdag, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Nem opskrift

Previous Post: « Søde sensommerminder: Blommetærte med mandler er en himmerigsmundfuld
Next Post: Rosmarinciabatta – flutes med rosmarin er lækkert til din grillmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kris10ne

    10. september 2017 kl. 9:56

    Jeg har lige taget disse boller ud af ovnen og de er perfekte, de smager bare så godt, lige som en gammel opskrift jeg desværre har mistet og siden har søgt efter. 1000 tak for en fantastisk blog og endnu en genial opskrift, det lykkedes bare hver gang når man bruger dine opskrifter.

    Svar
    • LT

      10. september 2017 kl. 10:53

      Kære Kristine:-)
      Tusind tak for din søde besked:-) Hvor er jeg glad for at høre, at du har succes med mine opskrifter:-) Tak, fordi du læser med.
      Ha’ en dejlig søndag!
      Kh Lene

      Svar
      • M.E.

        18. februar 2023 kl. 8:06

        5 stars
        Virkelig lækre boller, der bådexsmager godt, har god konsistens og befater en flot form under bagningen.
        Udelader kardemomme da det ikke lige falder i min smag, men derud over er det den bedste bolleopskrift jeg er stødt på.
        Med 3 børn og en masse fødselsdage, bliver der bagt en del boller. Denne gang blev de bare rost af alle, så den holder jeg mig nok til frem over.

        Svar
        • Lene Tranberg

          18. februar 2023 kl. 15:33

          Hej Maria:-)
          Tusind tak for din søde besked:-)
          Det glæder mig meget.

          Ha’ en skøn weekend.

          Kh Lene

          Svar
  2. Inger

    10. marts 2018 kl. 11:01

    Hej
    Prøver din opskrift for første gang, aldrig har jeg oplevet mere lækker dej at arbejde med, og aldrig formet så pæne boller, venter nu spændt på det færdige resultat tak for inspiration.

    Svar
    • LT

      10. marts 2018 kl. 11:06

      Hej Inger:-)
      Ih, hvor er det dejligt at høre:-) Du gør mig superglad<3
      Ha’ en dejlig weekend!
      Kh Lene

      Svar
      • May

        6. januar 2022 kl. 15:48

        5 stars
        Virkelig gode boller, nem opskrift, og lette at lave.

        Svar
        • Lene Tranberg

          6. januar 2022 kl. 16:11

          Hej May:-)
          Tak for din besked. Det glæder mig, du også har succes med den:-)

          Kh Lene

          Svar
        • Line Jensen

          26. februar 2023 kl. 16:30

          Hvis man laver dem og fryser dem ned, kan man så varme de frosne boller op i ovnen på selve dagen man skal bruge dem? Hvor lang tid skal man så give den og hvad skal ovnen står på?

          Svar
          • Lene Tranberg

            1. marts 2023 kl. 9:58

            Hej Line:-)
            Du kan sagtens fryse bollerne ned, hvis du vil bage dem i god tid. Jeg vil anbefale dig at lade bollerne tø op på køkkenbordet, så de ikke er frosne, når du luner dem i ovnen.
            Varm dem ved 200 grader i ca 4 minutter.

            God bagelyst.

            Kh Lene

    • Nina

      7. oktober 2020 kl. 6:32

      5 stars
      Hej Lene

      Jeg er altid i tvivl med salt… bruger du groft eller fint når du bager?

      Fantastisk opskrift. Min blev delt i 4 og farvet i forskellige farver og samlet i boller til dagplejen

      Svar
      • Lene Tranberg

        7. oktober 2020 kl. 7:59

        Hej Nina:-)
        Genial idé med farvede fødselsdagsboller:-D
        Jeg ville ønske, jeg med et snuptag kunne ændre alle de steder, hvor der står salt på bloggen. Jeg bruger nemlig altid groft salt, medmindre der specifikt står fint salt i opskriften;-)
        Rigtig god bagelyst!

        Kh Lene

        Svar
        • Nina

          8. oktober 2020 kl. 14:22

          Perfekt – tak for svar. Så… altid groft foruden der står fint

          Tak for alle opskrifter ✅

          Svar
          • Lene Tranberg

            8. oktober 2020 kl. 14:32

            Lige præcis:-)
            Jeg håber at få det rettet hen ad vejen.
            Velbekomme:-)

    • Anne Catherine

      2. februar 2022 kl. 19:48

      Hej Lene,
      Når man fryser bollerne hvordan er det så bedst at varme dem op så de forbliver bløde og lækre?

      Svar
      • Lene Tranberg

        2. februar 2022 kl. 19:56

        Hej Anne Catherine:-)
        Lad dem tø op i fryseposen på køkkenbordet. Varm ovnen op til 200 grader og fugt bollernes overflade (fx ved at dyppe hånden i vand og bruge den som “pensel”). Lun så bollerne i 5-8 minutter, indtil de er fine og som nybagte.

        God fornøjelse!

        Kh Lene

        Svar
        • Anne Catherine

          4. februar 2022 kl. 18:01

          Tusind tak for svar Lene !

          Svar
        • Josefine Andersen

          24. april 2023 kl. 10:53

          Jeg glæder mig til at prøve din opskrift!
          Hvad er din erfaring – Kan man lave dem dagen før eller skal de så varmes før servering?

          Bh
          Josefine

          Svar
          • Lene Tranberg

            24. april 2023 kl. 11:02

            Hej Josefine:-)
            Fødselsdagsbollerne er også gode dagen efter bagning. Lad dem afkøle under et hårdtopvredet viskestykke og pak dem så i fryseposer, som du opbevarer ved stuetemperatur.
            Du kan godt lune bollerne i ovnen, men jeg gør det sjældent.

            God bagelyst.

            Kh Lene

  3. Christina

    7. april 2018 kl. 19:00

    Hvis man gerne vil lave en lidt grovere version, er det så bare at bytte noget af melet ud eller skal der så mindre mel i?

    Svar
    • LT

      7. april 2018 kl. 19:11

      Hej Christina:-)
      Hvis du fx bruger hvid hvede fuldkornsmel kan du sagtens skifte noget af melet ud med samme mængde. Også hvis du fx bruger det hvedemel med fuldkorn, som Finax har lavet. (Hvid pose med brun bund.)
      Kh Lene

      Svar
  4. Rikke

    9. august 2020 kl. 12:33

    Kære Lene.
    Hvis nu jeg ikke har den smarte funktion med stregen og vanddråber i min ovn, kan hele 2. hævning så klares på køkkenbordet med et opvredet viskestykke over?

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. august 2020 kl. 12:56

      Kære Rikke:-)
      Ja, du kan altid hæve på køkkenbordet med et hårdtopvredet klæde over.
      Meget våde deje kan tildækkes med et tørt viskestykke i stedet, så det ikke hænger fast, men lige præcis til fødselsdagsbollerne er det fugtige viskestykke bedst.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Rikke

        9. august 2020 kl. 17:47

        Tusind tak! Første omgang er ude af ovnen og næste venter i aften.
        Sønnikes første fødselsdag venter næste weekend, så der skal bages mange boller
        Jeg har bagt dine hveder og æbleskiver med stor succes, så jeg tænkte det også måtte være dine boller jeg skulle forsøge mig med

        Svar
        • Lene Tranberg

          9. august 2020 kl. 18:28

          Det er jeg glad for at høre:-)
          Tillykke med sønnen!

          Svar
          • Rikke

            14. august 2020 kl. 14:42

            Kære Lene.
            Et helt lav-praktisk spørgsmål. Når bollerne har været frosset ned, har du så en bestemt metode til at tø dem op så de er lækre og som nybagte-ish?

          • Lene Tranberg

            14. august 2020 kl. 15:27

            Hej Rikke:-)
            Jeg lader dem tø op på køkkenbordet i fryseposen. Min mor pakkede altid posen med boller ind i et tørt viskestykke og lagde posen på radiatoren. Så blev de lune og lækre. I disse varme dage kan du lægge posen i viskestykket ud i solen i stedet;-)
            Alternativt kan du varme ovnen op til 200 grader, fugte bollerne hurtigt under vandhanen, ryste det overskydende vand af og lune dem i ovnen, til skorpen er som nybagt igen.
            Kh Lene

    • Heidi

      20. januar 2021 kl. 19:05

      Kan de bages dagen før de skal bruges eller er de så kedelige

      Svar
      • Lene Tranberg

        20. januar 2021 kl. 19:08

        Hej Heidi:-)
        Du kan sagtens bage dem dagen før. De bliver ikke tørre og kedelige.
        (Jeg bager dem også altid dagen før, så jeg ikke skal stå med det på selve dagen.)
        Hvis du vil bage dem tidligere end dagen før, kan du fryse dem ned.

        God bagelyst!

        Kh Lene

        Svar
        • Heidi

          20. januar 2021 kl. 19:11

          Tak vi skal nemlig have dem med på camping da min søn skal holde 10 års fødselsdag for morfar og der er ikke meget plads og bage på dernede

          Svar
  5. Rikke

    14. august 2020 kl. 20:22

    Tusind tak for dit svar Jeg prøver det i morgen

    Svar
  6. EVA AMSTRUP

    20. oktober 2020 kl. 11:08

    HEJ LENE , TAK FOR DINE FANTASTISKE OPSKRIFTER , JEG ER IGANG MED DINE SKØNNE BAMSE BOLLER, MEN KAN IKKE SE HVOR MEGET DE SKAL HÆVE ANDEN GANG UNDER VISKESTYKKET. MON DU VIL FORTÆLLE MIG DET , NU JEG GÅR STRAMT EFTER DIN OPSKRIFT. SPÆNDENDE MVH EVA AMSTRUP

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. oktober 2020 kl. 11:17

      Hej Eva:-)
      Bollerne skal hæve 30 minutter anden gang.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  7. Rikke Truelsen

    23. januar 2021 kl. 12:57

    Hejsa
    Kan man bruge vand i stedet for mælk eller har det indflydelse på hævning eller smag?
    Mvh Rikke

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. januar 2021 kl. 13:00

      Hej Rikke:-)
      Du kan godt bruge vand, men de kommer selvfølgelig til at smage lidt anderledes.
      Det har ingen indflydelse på hævningen.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  8. Karin Ibsen

    11. marts 2021 kl. 13:19

    Hej Lene
    Jeg vil forsøge mig med dine fødselsdagsboller, men jeg synes 24 stk er lidt rigeligt.
    Hvis jeg laver halv portion, skal jeg så forsøge om jeg kan piske ægget let sammen, og bruge halvdelen? Eller kan jeg bare bruge et helt æg?
    Mange tak for al din hjælp.

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. marts 2021 kl. 13:32

      Hej Karin:-)
      Jeg ville piske ægget godt sammen og bruge halvdelen – eller bruge et æg i str. S/M.
      Velbekomme og rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  9. Kristine

    15. marts 2021 kl. 13:35

    Hej.
    Hvis man nu gerne vil lave en dobbelt portion, hvordan er det så med gærmængden? 150g gær, lyder ihvertfald af lige vel meget 😛
    KH
    Kristine

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. marts 2021 kl. 14:07

      Hej Kristine:-)
      Det er jo en ret stor portion med 24 store fødselsdagsboller.
      I princippet skal du fordoble gærmængden, hvis du vil have de samme hævetider som i opskriften. Som udgangspunkt skal du, hvis du fx halverer gærmængden, fordoble hævetiden.
      Du kan derfor godt bage dobbeltportion med 75 g gær, hvis du så fordobler hævetiden;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  10. Anne Larsen

    25. august 2021 kl. 10:21

    5 stars
    De bedste fødselsdagsboller, jeg nogensinde har bagt!
    Jeg elsker at bruge din side, fordi opskrifterne er godt forklaret, og du er altid sød til at svare, hvis jeg har et spørgsmål.
    Tak:-)
    Mvh Anne

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. august 2021 kl. 10:22

      Hej Anne:-)
      Tak for din søde kommentar.
      Det glæder mig meget at få en besked som din:-)
      Ha’ en dejlig dag!

      Kh Lene

      Svar
  11. Muna

    14. november 2021 kl. 7:59

    Kære Lene, jeg er meget glad for dine opskrifter som lykkedes hver gang. Har du prøvet at langtidshæve denne dej? Og hvis jeg udskifter noget af melet med hvid fuldskorns hvedemel vil ca 20% af det og resten almindelig hvedemel være ok tror du? Jeg har nemlig aldrig bagt med hvid fuldkorns hvedemel før.

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. november 2021 kl. 20:59

      Hej Muna:-)
      Nej, jeg har aldrig langtidshævet dem, fordi de er lige så gode dagen efter bagning. Hvis du vil prøve det, skal du nok kun bruge 10 g gær.
      Du kan sagtens skifte noget af hvedemelet ud med hvid hvede fuldkornsmel. Det har nemlig stort set samme bageegenskaber som almindeligt hvedemel. Jeg ville bruge op til 50% hvid hvede uden problemer;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Muna

        14. november 2021 kl. 21:21

        Mange tak. Gær ligger ikke så godt til min mave, så vil prøve med 10g af det.

        Svar
  12. Regina

    6. december 2021 kl. 11:22

    Fantastisk lækre boller. Gode dagen efter de er bagt, og også efter en tur i fryseren. Jeg varmede dem op nogle minutter på dagen, og kom et vådt, hårdtopvredet viskestykke henover. De var de som nybagte.

    Helt klart min nye go-to-bolleopskrift 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. december 2021 kl. 14:39

      Hej Regina:-)
      Tusind tak for din søde besked:-D
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  13. Erik Mortensen

    13. januar 2022 kl. 17:47

    Er det virkelig 250gr smør? Ville lige være sikker inden jeg prøver.

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. januar 2022 kl. 17:50

      Hej Erik:-)
      Ja, det er helt korrekt med de 250 g. Det er jo en stor portion med 24 velvoksne boller;-)
      Til gengæld behøver du ikke have mel på bordet, når de skal formes, fordi der er så meget fedtstof i;-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  14. Anja Jørgensen

    20. juni 2022 kl. 10:28

    Dem skal jeg helt klart bage! Hvad opbevarer du dem i hvis du bager dem dagen før?

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. juni 2022 kl. 10:39

      Hej Anja:-)
      Jeg lægger altid bollerne i fryseposer (på køkkenbordet), når jeg bager bollerne dagen før.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  15. Britta

    22. juli 2022 kl. 13:14

    5 stars
    Det er de bedste boller, jeg nogensinde har bagt.
    Jeg kommer aldrig til at bage andre fra nu af:-)
    Tak for en dejlig blog.

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. juli 2022 kl. 13:15

      Hej Britta:-)
      Tusind tak for din søde besked.
      Det glæder mig meget.
      God sommer!

      Kh Lene

      Svar
  16. Tian

    29. oktober 2022 kl. 13:44

    Hejsa, kan man tilsætte et par revne gulerødder til dejen? Og evt erstatte smør med rapsolie?

    Svar
    • Lene Tranberg

      31. oktober 2022 kl. 14:06

      Hej Tina:-)
      Beklager det sene svar.
      Du kan sagtens rive et par gulerødder i dejen. Jeg vil være mere tilbageholdende med mængden af olie, men du kan sagtens bage dem med mindre olie end smør/bagemargarine.

      Rigtig god bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  17. Sisse

    19. maj 2023 kl. 13:26

    Hej jeg har lige bagt dine boller. De er lette og luftige, men jeg syntes godt nok det var en fedtet dej, der var meget svær at rulle pæne runde. Jeg har gjort som der står i opskriften, men skulle nok ha kommet mere mel i

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. maj 2023 kl. 9:56

      Hej Sisse:-)
      Hvis du putter mere mel i dejen, bliver dine boller ikke så lette og bløde. De bliver hurtigere tørre.
      Alternativt kan du næste gang vente med at putte smørret i, til du har æltet halvdelen af melet ind i dejen. Brug blødt smør i stedet for smeltet smør og ælt det godt ind, før du hælder resten af melet i.
      God bagelyst og dejlig dag til dig.

      Kh Lene

      Svar
  18. Hanna

    29. juni 2023 kl. 5:46

    5 stars
    Hej Lene

    Jeg prøvede din opskrift i går og nøj hvor er de boller lækre og aldrig har jeg kunne lave så perfekte runde boller🤩så tusind tak for en opskrift jeg vil bruge fremover

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. juli 2023 kl. 12:37

      Hej Hanna:-)
      Det er mig, der takker, fordi du bruger min opskrift og deler ud af så mange stjerner:-)
      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
    • Stine Vindskorp Hansen

      8. september 2023 kl. 17:37

      Ser lækre ud. Kan man bruge bageensymer til opskriften. Glæder mig til at prøve dem i morgen til mine børns fødselsdag.

      Svar
      • Lene Tranberg

        14. september 2023 kl. 21:43

        Hej Stine:-)
        Ja, det kan du godt, hvis du vil.
        God bagelyst.

        Kh Lene

        Svar
  19. Heidi G Schwartz

    2. oktober 2023 kl. 18:50

    5 stars
    Bager dem fast til min mor en gang om måneden og bliver rost meget for dem 🤗👍🏼 Tak for opskriften

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. oktober 2023 kl. 10:34

      Hej Heidi:-)
      Hvor er din mor heldig, at du bager til hende:-)
      Tak for din søde kommentar og alle stjernerne.

      Kh Lene

      Svar
  20. Berit Hansen

    4. februar 2024 kl. 17:36

    5 stars
    De dejligste boller og en opskrift jeg har ventet længe på. Tak for at dele 😊

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. marts 2024 kl. 13:38

      Hej Berit:-)
      Velbekomme:-)
      Ha’ en dejlig weekend.

      Kh Lene

      Svar
  21. Vickie L. Pedersen

    13. november 2024 kl. 3:47

    5 stars
    Sååå fantastiske – jeg har bagt dem et par gange efterhånden og har lige sat anden plade i ovnen til beboere og kollegaer på det plejehjem jeg arbejder på, så kan de få fødselsdags/ferieboller i steder for rundstykker – disse boller kan alle spise, i sær med velbehag.
    Jeg har sågar tilføjer til bageenzymer også.. det er heller ikke dårligt, skulle jeg hilse og sige..🫠🥰

    Sååå lækre alle dine opskrifter.🫶🏻

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. november 2024 kl. 11:17

      Kære Vickie:-)
      Tusind tak for din søde besked og alle stjernerne:-)
      Bollerne tog også kegler på min mors plejehjem. De smagte af barndom og kærlighed.

      Ha’ en skøn dag.

      Kh Lene

      Svar
  22. Sanne Høck

    4. januar 2025 kl. 0:05

    Hej Lene !
    Skal bage dine fødselsdagsboller imorgen. Som jeg læser opskriften skal de bage på 220 grader ved “almindelig” ovnvarme (IKKE varmluft) i ca 12 min… korrekt forstået??
    Er meget spændt!!
    Bedste hilsner fra Sanne

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. januar 2025 kl. 16:23

      Hej Sanne:-)
      Beklager det sene svar. Jeg håber, dine boller lykkedes.
      Det er helt korrekt, at jeg ikke bager dem med varmluft.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejshveder – luftige hvedeknopper bagt med…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme