Du har inviteret venner til tapas eller brunch, og står med tallerkenen med skinker og pølser. Det er nemt nok at rulle skinkerne, men salamien er svær at gøre spændende. Indtil nu. Du skal nemlig lave en salamirose af den.
Salamirose
En salamirose er så nem at lave, at alle kan være med. Uanset færdigheder i et køkken. Til gengæld belønnes du med imponerede og anerkendende blikke fra gæsterne.
Det eneste, du skal bruge er salami og et glas i passende størrelse.
Jeg brugte et mindre vinglas, men størrelsen kommer både an på størrelsen af dine skiver, og hvor stor du vil have rosen.
Du skal ikke være nervøs for, at det er svært at få salamiskiverne ud af rosen igen. De skiver, du først lægger i glasset, er dem, som er øverst i rosen.
Tryk på billedet herunder for at se instruktionsvideoen.
Mere tapasinspiration?
Du kan finde meget mere inspiration til dit tapasbord, hvis du kigger dig lidt omkring på bloggen. Disse opskrifter kan især anbefales:
- Gulerødder med baconsvøb
- Søde, røde peberfrugter marineret i olie
- Kartoffeltortilla
- Rejer i hvidløgsolie
- Grønne padronpeber med salt
- Pan con tomates
- Gazpacho
- Ramsløgpesto
- Skvalderkålspesto
- Fyldte champignons
- Surdejsfocaccia med sorte oliven
- Grydebrød med hvidløgssmør
- Krydrede kiks med surdejsrester
- Blomsterfocaccia
Salamirose
Ingredienser
- 1 pk salami
- 1 glas
Sådan gør du
- Fold en skive henover kanten af et glas. Læg de næste skiver forskudt for den første og fortsæt, indtil du har fyldt glasset ud.
- Vend rosen ud af glasset og læg den på et fad.
Skriv et svar