• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Konfekt / Den bedste opskrift på havregrynskugler – den søde konfekt, der tager dig tilbage til barndommen

Den bedste opskrift på havregrynskugler – den søde konfekt, der tager dig tilbage til barndommen

13. december 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Havregrynskugler må under ingen omstændigheder være tørre. De skal være bløde og nærmest smelte på tungen. Også når vi når juleaften.

Havregrynskugler tæt på Bagvrk.dk

På et af billederne ved min pebernøddeopskrift er der et udsnit af en gammel opskrift på havregrynskugler. Jeg ved ikke længere, om den er “hjemmefra” eller fra et blad, men jeg har skrevet den i opskriftbogen i 1989 sammen med pebernødderne. Nogle af jer har spurgt, om I måtte få hele opskriften. Jeg har sagt ja og sendt den til jer, for jeg havde ingen intentioner om selv at lave dem.

Tørre havregrynskugler?

Jeg har i mange år syntes, havregrynskugler var kedelige. Og tørre. Der er da ikke meget sjov ved en brun kugle rullet i kokosmel? Hvad er der festligt ved havregryn? Men min mand eeeelsker havregrynskugler. Åbenbart. Så for hans skyld ville jeg lave en portion.

OK, måske er det bare mig, der ikke kan huske så langt tilbage, eller også brugte vi en helt anden opskrift end den her i mit barndomshjem – som alle andre åbenbart også bruger…

De her havregrynskugler smager jo godt! Grænsende til det fantastiske!? Bløde og smeltende lækre. Jeg blev helt i tvivl, om jeg havde puttet havregryn i?

Havregrynskugler udvalgt Bagvrk.dk

Brug den marmelade, du har

Der skal appelsinmarmelade i originalopskriften. Det havde jeg ikke noget af, men jeg havde en slat fransk ferskenmarmelade. Det blev havregrynskuglerne i hvert fald ikke dårligere af.

Appelsin og chokolade er en klassisk smagssammensætning, men ferskner giver noget helt andet til konfektkuglerne, og jeg tog mig selv i ikke at skrabe skålen alt for grundigt rent, så der var flere rester til mig;-)

Jeg har efterfølgende lavet to portioner mere, for svigerfamilien kommer på besøg på søndag. Der brugte jeg abrikosmarmelade, fordi jeg ikke kunne finde ferskenmarmeladen på hylderne i mit lokale supermarked. (Vi er ude i et: Brug, hvad du har…) Forestil dig kuglerne med lidt kirsebærsauce i stedet?

Havregrynskugler
Havregrynskugler, der er trillet i perlesukker og derefter vendt i spiseligt kobberglimmerstøv.

Du behøver ikke trille kuglerne i kokosmel, men brug fx perlesukker og vend dem derefter i lidt kobberstøv, så de rigtig kan glimte. Det bliver de fineste havregrynskugler, du nogensinde har set:-)

Der bliver ca. 35 kugler ud af portionen. Alt efter hvor store du laver dem, selvfølgelig. Og hvor meget masse, du får spist undervejs. Brug en teske til at portionere dem med.

Havregrynskugler udvalgt Bagvrk.dk

Havregrynskugler

De bedste havregrynskugler, jeg nogensinde har smagt!
5 fra 3 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Ret Konfekt
Køkken Bagværk, Jul
Antal 35 stk.

Ingredienser
  

  • 75 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • 120 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk mørk kakao
  • 2 spsk kold, stærk kaffe
  • 3 spsk fersken- eller appelsinmarmelade

Pynt

  • Perlesukker og kobberglimmerstøv
  • Kokosmel

Sådan gør du
 

  • Rør alle ingredienserne grundigt sammen til en jævn masse. Massen er meget blød, når den er blandet, så du skal sætte den på køl, indtil den er så fast, at du kan trille den til kugler.
  • Del massen, fx med en teske, og tril hver del til en kugle. Tril alle kuglerne i perlesukker eller kokosmel.
  • Hvis du vil have glimmerstøv på også, skal du sætte kuglerne i fryseren mindst en halv time, indtil de er faste på overfladen.
  • Hæld lidt glimmerstøv i en frysepose. Læg havregrynskuglerne i posen og vend dem forsigtigt rundt, indtil dine havregrynskugler er helt dækket af glimmer.

Noter

Opbevares køligt i tætlukkede dåser.
Tags Havregryn, Jul, Juleaften
Havregrynskugler med kokos Bagvrk.dk

Tags: Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Havregryn, Jul, Juleaften, Juleopskrift, Kakao, Konfekt, Nem opskrift, Snacks

Previous Post: « Julescones – krydrede scones pyntet som juletræer – spred julehygge for familien
Next Post: Hjertefocaccia eller tomatfocaccia – farverigt og nemt madbrød til en romantisk aften »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ditte

    18. november 2019 kl. 23:10

    5 stars
    Hold nu mund de smager godt 🙂
    Tak for opskriften

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. november 2019 kl. 12:33

      Hej Ditte.
      Tusind tak og selv tak:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Christina

    20. december 2021 kl. 13:12

    5 stars
    Kære Lene
    Jeg har lige lave dine lækre kugler – sikke en helstøbt smag de har med kaffe, smør, kakao og syrlig marmelade.

    De ligger milevidt fra min barndoms havregrynskugler med margarine og lidt for meget havregryn….;-)

    Mine kugler blev lavet med marmelade af mango og passionsfrugt – det virker rigtig godt.

    tak for opskriften – og god jul til dig

    Mange hilsner
    Christina

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. december 2021 kl. 13:35

      Kære Christina:-)
      Tusind tak for din søde besked<3

      Jeg kan levende forestille mig, hvor lækre de må være med mango og passionsfrugt. Det må jeg prøve;-)

      Ha’ en vidunderlig jul og et lykkeligt nytår!

      Kh Lene

      Svar
  3. Søren

    19. december 2024 kl. 17:17

    5 stars
    Fan af godt bagværk. Søger altid først til bagvrk når jeg skal bruge en opskrift

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. januar 2025 kl. 16:29

      Hej Søren:-)
      Tusind tak for dine søde ord og alle stjernerne:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme