• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Pesto af skvalderkål – lækker opskrift på skvalderkålspesto

Pesto af skvalderkål – lækker opskrift på skvalderkålspesto

21. april 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Det er et sikkert forårstegn, når skvalderkålen begynder at stikke sine grønne blade op over jorden. Når det sker, skal du lave en portion pesto af skvalderkål.

Skvalderkålpesto Bagvrk.dk

Skvalderkålspesto som spejderprojekt

Min søster var spejderleder for en flok minispejdere i mange år. Minispejdere kan – som alle andre 8-10-årige – være en sæk lopper, som ikke altid hører alt, hvad der bliver sagt. Minispejderne skulle på et møde lave pesto af skvalderkål.

Minispejderen Erik kunne rigtig godt li’ skvalderkålspestoen og ville gerne have opskriften. Da han fik den, spurgte han, hvor de kunne købe tingene. “I Brugsen eller Netto”, svarede min søster, “bortset fra skvalderkålen, selvfølgelig.” “Hvor får vi så det fra?”, spurgte Erik.  Min søster svarede: “Kig dig omkring, Erik!” Han stod midt i et hav af skvalderkål og havde selv været med til at plukke:-D

Skvalderkål mellem fliser Bagvrk.dk
Skvalderkål pibler op mellem fliserne på den lille terrasse.

If you can’t beat them, eat them

Skvalderkålen pibler frem nu. For fire år siden, da jeg lavede pestoen første gang, havde vi så lidt skvalderkål i haven, at jeg var nødt til at gå i skoven og plukke for at have nok til både brydebrød og pesto.

I år var der nok til dobbelt portion pesto, så det er snart tid til at gå i haven og lirke rødderne op med den lille planteskovl eller greben.

Hvis man er helt vild med at bruge skvalderkål i køkkenet, kan man “dyrke den” ved jævnligt at klippe bladene af den, så der hele tiden kommer nye skud.

Heldigvis er det samme måde, man kan bekæmpe den på, så hvis du ikke er vild med at luge skvalderkål, kan du pine den ud ved at holde den nede med plæneklipperen. (Eller du kan sigte jorden, så du kan sortere de tykke, hvide rødder fra, men det er en HELT anden historie.)

Pesto af skvalderkål i glas Bagvrk.dk

Pesto af skvalderkål

Pesto er vildt nemt at lave. Du behøver ikke lade dig begrænse til den almindelige basilikumpesto med pinjekerner. Denne pesto koster kun en brøkdel at lave, for den er lavet på (gratis) skvalderkål og billige(re) mandler.

Det eneste, du behøver, er en foodprocessor, en blender, en minihakker – eller en skarp kniv. Pestoen af skvalderkål kan holde sig en uges tid i køleskabet.

Du skal bruge de nye, unge skud. Når skuddene er så unge og bløde som nu, gør det ikke noget, at du tager stænglen med. De ældre blade, som du finder senere på sommeren, er et noget mere tørt bekendtskab. Pestoen er lækker til et stykke godt brød, sammen med oste og skinker, med pasta eller på en lækker pizza i stedet for tomatsauce.

Der er mandler og parmesan i opskriften. Det kan du variere, som du vil, alt efter hvad du har på lager. I stedet for mandler kan du fx bruge pinjekerner, cashewnødder, solsikkefrø eller græskarkerner.

Vil du også lave pesto af ramsløg? Du finder min nemme opskrift her.

Pesto af skvalderkål Bagvrk.dk
Pesto af skvalderkål udvalgt Bagvrk.dk

Pesto af skvalderkål

Supernem pesto med mandler, parmesan og hvidløg.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 60 g skvalderkål
  • 30 g mandler (eller andre nødder)
  • 30 g parmesan
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1,2 dl olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Smut de hele mandler og skyl skvalderkålen grundigt.
  • Hak mandler, hvidløg og parmesan groft i en foodprocessor. Tilsæt skvalderkålen og kør, til det har en jævn konsistens.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen, og blend imellem hver gang, så massen samler sig.
  • Smag til med salt og citronsaft og hæld pestoen i et rent glas.

Noter

Pestoen holder sig en uges tid i køleskabet, men kan fryses ned i mindre portioner.
Tags Forår, Pesto, Skvalderkål, Tapas

Tags: Billig, Buffet, Dip, Forår, Mandler, Nem opskrift, Parmesan, Pasta, Pesto, Pizza, Skvalderkål, Tapas, Tilbehør, Ukrudt

Previous Post: « Focaccia med surdejsrester – Luftig, saftig og lækker!
Next Post: Salamirose. Sådan laver du stjernen på dit tapasbord »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise Sommerlund

    25. april 2021 kl. 11:25

    Så spændende
    Hvordan smager skalderkål egentlig?
    Knus herfra

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. april 2021 kl. 18:29

      Hej Lise:-)
      Skvalderkål har sin egen smag, men smager hverken af kål eller syrligt. Det smager godt i selskab med pinjekerner, parmesan og olie;-)

      Knus Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Kandiserede violer – det er nu, du skal ud og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme