• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Snacks & sundt / To slags brændte mandler – den klassiske og den nemme

To slags brændte mandler – den klassiske og den nemme

19. december 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Junior solgte pandekager sammen med spejderne ved H.C. Andersen julemarkedet her i Odense. Jeg kørte ind og satte ham af, da hans vagt skulle begynde, og selvom der var et par hundrede meter hen til julemarkedet, bølgede duften af brændte mandler ind i bilen, så snart han åbnede bildøren. Det var i sandhed blevet december!

Brændte mandler udvalgt billede høj Bagvrk.dk
Den klassiske opskrift på brændte mandler.

Brændte mandler i to versioner

Der findes et hav af opskrifter på brændte mandler, og i dag får du to: Den klassiske, som laves i en pande med lige dele sukker og mandler – og en anden og nemmere metode, hvor mandlerne ristes i ovnen, så du ikke skal stå og holde øje med dem hele tiden. Og så endda med mindre sukker i.

Jeg er lidt ubeslutsom med hensyn til hvilken slags, jeg bedst kan li’.

Skal jeg vælge med hjertet eller hjernen? Mit hjerte siger den klassiske opskrift, for de er så pæne, smukke, blanke. (Bøvlet med at gøre panden ren er glemt, så snart jeg har sat den rene pande ned i skuffen.)

Brændte mandler
Den nemme opskrift.

Min hjerne siger de nemme, fordi man slipper for besværet med at stå og røre i mandlerne, der er ingen rengøring, og de er sundere med mindre sukker på.

Du er nok nødt til at lave begge slags og vælge selv.

Find alle mine andre juleopskrifter ved at trykke her.

Brændte mandler væltet glas Bagvrk.dk
De klassiske, brændte mandler.
Brændte mandler udvalgt billede Bagvrk.dk

Brændte mandler – klassisk opskrift

De klassiske, brændte mandler lavet i pande.
Udskriv Gem på Pinterest
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Ret Konfekt
Køkken Dansk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du
 

  • Gør en bageplade klar med bagepapir, så du er klar til at hælde mandlerne ud, straks de er færdige.
  • Bland alle ingredienserne på en pande og varm det op på god varme. Det skal koge op, så vandet fordamper. Rør hele tiden i mandlerne. Sukkeret tykner og bobler op.
  • Når al vandet er fordampet, og sukkeret er stift og ser lyst og tørt ud, skruer du helt ned for varmen, men fortsætter med at røre.
  • Vend mandlerne på panden, så du rører ned under dem og får de nederste op ovenpå og de øverste ned i bunden. På den måde bliver de færdige på samme tid og får et ensartet udseende.
  • Når sukkeret begynder at smelte igen, fortsætter du lidt endnu med at røre og vende, men de må ikke få så meget, at al sukkeret er smeltet, for så får du kun et tyndt, hårdt karamel-lag på mandlerne. Rettidig omhu er kodeordet. Altså, lidt blanke, men ikke så meget, at de bliver helt blanke.
  • Hæld straks mandlerne over på bagepladen med bagepapir og spred dem ud i ét lag, så de ikke rører hinanden. Så snart de brændte mandler er kølet så meget ned, at du kan røre ved dem, tjekker du, at der ikke er nogen, der hænger sammen. Bræk dem evt. fra hinanden.

Noter

Brændte mandler opbevares tørt.
Tags Jul, Juleaften, Mandler, Supernem
Brændte mandler

Brændte mandler – nem opskrift

Nem opskrift på brændte mandler, der laves i ovnen.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Konfekt
Køkken Dansk, Jul
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 250 g mandler
  • 1 æggehvide (ca. 30 g)
  • 40 g sukker
  • 40 g farin
  • ½ tsk. vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 150° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
  • Pisk æggehviden til let skum i en helt ren skål. Hviderne skal ikke blive stive, men der må ikke være flydende æggehvide i bunden af skålen. Brug bare et håndpiskeris. Det tager ikke ret lang tid.
  • Rør mandlerne i æggehviderne. Bland de tre slags sukker i en anden skål og rør det hele sammen. Bred massen ud på bagepapiret, så mandlerne ligger i ét lag.
  • Rist mandlerne i ovnen i ca. 30 minutter. Rør i dem en enkelt gang efter 20 minutter.
  • Lad de brændte mandler afkøle helt, før du putter dem i et tætsluttende glas.

Noter

Brændte mandler opbevares tørt.
Tags Jul, Juleaften, Mandler, Supernem

Tags: Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Jul, Juleaften, Juleopskrift, Mandler, Nem opskrift, Snacks, Vanille

Previous Post: « Pebermyntemousse – en juledessert
Next Post: Ti ting – måske ved du det allerede… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorte Silleborg

    20. december 2017 kl. 11:42

    Har lige prøvet de nemme brændte mandler – og de ER nemme. Smager godt, men mangler lidt sødme.

    Svar
    • LT

      20. december 2017 kl. 12:34

      Hej Dorte:-)
      Det er jo fordi, der er langt mindre sukker i end i den almindelige opskrift;-) Jeg tænker sagtens, du kan tilsætte mere sukker, men jeg ville vælge farinen så, så du får mere af karamelsmagen.
      Ha’ en dejlig jul!
      Kh Lene

      Svar
      • Dorte Silleborg

        20. december 2017 kl. 13:06

        Det vil jeg prøve.

        Svar
  2. Dorte Silleborg

    20. december 2017 kl. 16:38

    Så har jeg prøvet med mere sukker – samme resultat. Men de smager godt, bare man ikke tænker brændte mandler. Dejligt tilbehør til salat og morgenbrød. Laver nok en “normal” portion i morgen, så der er til enhver smag God jul til dig.

    Svar
  3. Marianne Graf

    4. januar 2022 kl. 18:47

    Ja, de er meget nemme, men ikke specielt gode, heller ikke med mere sukker

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. januar 2022 kl. 20:13

      Hej Marianne:-)
      Min favorit er også klart de klassiske frem for de nemme. De smager mere rigtigt;-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme