En af de første afgrøder i haven er rabarberne. Vil du have tidlige rabarber eller inspiration til lækre opskrifter med rabarber, skal du læse med her.
Sådan får du tidlige rabarber
Rabarberne skal kun lige stikke deres røde knolde op af jorden, før jeg længes efter at bage med dem. De sure, røde stængler er alsidige og klæder så mange kager. Det kan kun gå for langsomt med, at de vokser sig store.
Hvis du sætter en stor urtepotte omvendt henover rabarberknoldene, så snart du kan se, hvor de står, hjælper du dem godt på vej og beskytter dem mod blæst og kulde.
Drænhullet i bunden af urtepotten lader så meget lys slippe ind, at rabarberne stræber efter at blive den første til at nå op i lyset.
Resultatet om nogle uger er lange, røde rabarberstængler. Så snart rabarberne begynder at løfte på urtepotten, er de klar til høst, og du kan gå i køkkenet.
Opskrifter med rabarber
Solen skinner, himlen er lysende blå, fuglene synger. Fra mit skrivebord kan jeg se, skaderne have travlt og hoppe ud og ind af reden i toppen af egetræet.Det er endelig forår og snart sommer. (Måske.) Jeg satte en omvendt urtepotte over mine rabarber i marts, da de første skud begyndte at titte frem, og nu strækker de sig mod lyset og vokser sig lange og sprøde. Det er også i disse dage, at de første bundter med rabarber dukker op i supermarkederne.
Jeg har i dette indlæg samlet alle mine opskrifter med rabarber, så du hurtigt kan få et overblik og se, hvad du har lyst til at kaste dig over. Rabarber kan sagtens fryses, hvis du har for mange i haven. Så har du mulighed for at nyde dem i endnu længere tid. Rabarber kan holde sig et års tid i fryseren.
Bedstefars skæg med nye rabarber
Den første rabarberopskrift på bloggen er den første opskrift, jeg bager hvert forår. Bedstefars skæg har altid været med rabarber i min familie. Den søde sukkerbrødsbund, de syrlige rabarber og den bløde marengs, der smelter i munden.
Bedstefars skæg muffins
En muffin i min række af opskrifter, hvor jeg nytænker danske klassikere. Smuk og delikat, ikke mindst på grund af den fine marengstop.
Rabarbertærte
Den fine rabarbertærte med zigzagmønster og et cremet mandel-/marcipanfyld kræver ikke andet end en kagegaffel og en serviet til at tørre mundvandet væk med. Server den med en klat creme fraiche, hvis du vil.
Rabarbercrumble
En af de mest bedste opskrifter med rabarber er en crumble. Den sprøde smuldredej på toppen er supernem at lave, og rabarberne skal bare snittes i mindre stykker. Den nemmeste kage eller dessert, du kan komme i tanker om.
Rabarbertrifli
Den nemmeste forårsdessert er denne rabarbertrifli lagt i lag i glas med rabarberkompot, ladyfingers i mindre stykker og den blødeste mascarponecreme.
Rabarbercheesecake
Rabarbercheesecake med makronbund og det fineste låg af flettede rabarber. En smuk kage som vil pynte på ethvert sommerbord.
Sommerlagkage
Sommerlagkagen kan bages med en glutenfri mandelbund. Derpå lægges en rabarberkompot, en rabarbermousse, og der pyntes med et rundhåndet drys af sæsonens bær. Har du rabarber i fryseren, kan du bage kagen hele året.
Rabarbermazarin
En af de lækreste opskrifter med rabarber. En rabarbermazarin bages med marcipan i dejen og dekorative striber af rabarber på toppen. Begge dele giver en lækker saftighed til kagen.
Kokosmuffins med rabarber
De saftige kokosmuffins bages helt uden fedtstof. Rabarberne giver en god balance til den søde kokosmuffin. Et must til dit kagebord.
Eclairs med rabarbermousse
Den ultimative, sprøde vandbakkelse er fyldt med en fløjlsblød rabarbermousse. Det er ikke svært at bage vandbakkelser, hvis du blot følger formlen for dejen. Så lykkes de altid.
Rabarbersaft
Ingen sommer uden hjemmelavet saft. Rabarbersaft er nemt at lave, og rabarberkødet kan du gemme til kager eller til at toppe din morgenmad.
Rabarberpickles
Lækkert sursødt tilbehør til grillmad, asiatisk mad, kylling eller som topping på en salat. Rabarberpickles er alsidigt og holder sig i køleskabet en lille uges tid.
Rabarbercurd
Selvfølgelig er der en curd med rabarber! Jeg snød lidt med farven, fordi mine rabarber var lysegrønne. Derfor tilsatte jeg en lille smule pastafarve. Lækkert, blødt smørepålæg til dit morgenbrød.
Iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner
En opskrift, vi brugte til desserten til vores kobberbryllup. Desserten kan laves i god tid og fryses ned. Inden servering puttes den i dessertglas, mens den stadig er grød-is, så den tør op i glasset. Rabarbersuppe toppes med marcipancroutoner og en lille kvist mynte. Der skal ikke mere til.
Rabarbergalette
En rustik form for tærte med mørdej, en marcipan-mascarponecreme og tynde rabarberskiver. Helt enkel – og nem at have med på skovtur.
Eddikesyltede rabarber
Dem skal jeg lave igen i år. Det er en norsk opskrift, som er så smuk i glasset, når de er syltede. De syltede rabarber er gode som tilbehør til steg, fisk eller kylling, men er også en fin ledsager til tapas eller ostebordet.
Skriv et svar