Opskrifter med rabarber – Det er endelig forår!

Solen skinner, himlen er lysende blå, fuglene synger. Fra mit skrivebord kan jeg se, skaderne have travlt og hoppe ud og ind af reden i toppen af egetræet. Det er endelig forår og snart sommer. (Måske.) En af de første afgrøder i min have er rabarberne. Jeg satte en omvendt urtepotte over mine rabarber for 14 dage siden, da de første skud begyndte at titte frem, og nu strækker de sig mod lyset og vokser sig lange og sprøde. Det er også i disse dage, at de første bundter med rabarber dukker op i supermarkederne.

Jeg har i dette indlæg samlet mine opskrifter med rabarber, så du hurtigt kan få et overblik og se, hvad du har lyst til at kaste dig over. Rabarber kan sagtens fryses, hvis du har for mange i haven. Så har du mulighed for at nyde dem i endnu længere tid.

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg med nye rabarber

Den første rabarberopskrift på bloggen. Bedstefars skæg har altid været med rabarber i min familie. Sidste år videreudviklede jeg lidt på opskriften og lavede den smukkeste version med rabarber, som blev lagt i et zigzagmønster og bagt sådan. Kagen mindede næsten om en Missonikjole. Meget smuk og lidt anderledes.

 

Bedstefars skæg muffins

Bedstefars skæg muffins

En muffin i min række af opskrifter, hvor jeg nytænker danske klassikere. Smuk og delikat, ikke mindst på grund af den fine marengstop.

 

Rabarbercurd

Rabarbercurd

Selvfølgelig er der en curd med rabarber! Jeg snød lidt med farven, fordi mine rabarber var lysegrønne. Derfor tilsatte jeg en lille smule pastafarve. Lækkert, blødt smørepålæg til dit morgenbrød.

 

Rabarbersuppe

Iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner

En opskrift, vi brugte til desserten til vores kobberbryllup. Desserten kan laves i god tid og fryses ned. Inden servering puttes den i dessertglas, mens den stadig er grød-is, så den tør op i glasset. Rabarbersuppe toppes med marcipancroutoner og en lille kvist mynte. Der skal ikke mere til.

 

Rabarbergalette

Rabarbergalette

En rustik form for tærte med mørdej, en marcipan-mascarponecreme og tynde rabarberskiver. Helt enkel – og nem at have med på skovtur.

 

Syltede rabarber

Eddikesyltede rabarber

Dem skal jeg lave igen i år. Det er en norsk opskrift, som er så smuk i glasset, når de er syltede. De syltede rabarber er gode som tilbehør til steg, fisk eller kylling, men er også en fin ledsager til tapas eller ostebordet.

 

Rabarber upside-down kage

Rabarber upside-down kage

Ikke verdens kønneste kage, men den er nem, lækker, saftig og helt uimodståelig. Rabarberne lægges i bunden af formen, og når kagen vendes om, trænger saften fra rabarberne ned i kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *