En af de første afgrøder i haven er rabarberne. Men lige nu ser de ikke ud af meget. Vil du have tidlige rabarber eller inspiration til at bruge dem, skal du læse med her.

Få tidlige rabarber
Rabarberne skal kun lige stikke deres røde knolde op af jorden, før jeg længes efter at bage med dem. De sure, røde stængler er alsidige og klæder så mange kager. Det kan kun gå for langsomt med, at de vokser sig store.
Hvis du sætter en stor urtepotte omvendt henover rabarberknoldene, så snart du kan se, hvor de står, hjælper du dem godt på vej og beskytter dem mod blæst og kulde.

Drænhullet i bunden af urtepotten lader så meget lys slippe ind, at rabarberne stræber efter at blive den første til at nå op i lyset.
Resultatet om nogle uger er lange, røde rabarberstængler. Så snart rabarberne begynder at løfte på urtepotten, er de klar til høst, og du kan gå i køkkenet.

Rabarberopskrifter
Solen skinner, himlen er lysende blå, fuglene synger. Fra mit skrivebord kan jeg se, skaderne have travlt og hoppe ud og ind af reden i toppen af egetræet.Det er endelig forår og snart sommer. (Måske.) Jeg satte en omvendt urtepotte over mine rabarber for 14 dage siden, da de første skud begyndte at titte frem, og nu strækker de sig mod lyset og vokser sig lange og sprøde. Det er også i disse dage, at de første bundter med rabarber dukker op i supermarkederne.
Jeg har i dette indlæg samlet mine opskrifter med rabarber, så du hurtigt kan få et overblik og se, hvad du har lyst til at kaste dig over. Rabarber kan sagtens fryses, hvis du har for mange i haven. Så har du mulighed for at nyde dem i endnu længere tid.

Bedstefars skæg med nye rabarber
Den første rabarberopskrift på bloggen er den første opskrift, jeg bager hvert forår. Bedstefars skæg har altid været med rabarber i min familie. Den søde sukkerbrødsbund, de syrlige rabarber og den bløde marengs, der smelter i munden.

Bedstefars skæg muffins
En muffin i min række af opskrifter, hvor jeg nytænker danske klassikere. Smuk og delikat, ikke mindst på grund af den fine marengstop.

Rabarbertærte
Den fine rabarbertærte med zigzagmønster og et cremet mandel-/marcipanfyld kræver ikke andet end en kagegaffel og en serviet til at tørre mundvandet væk med. Server den med en klat creme fraiche, hvis du vil.

Rabarbercrumble
En af de mest alsidige kager er en crumble. Den sprøde smuldredej på toppen er supernemt at lave, og rabarberne skal bare snittes i mindre stykker. Den nemmeste kage eller dessert, du kan komme i tanker om.

Rabarbercurd
Selvfølgelig er der en curd med rabarber! Jeg snød lidt med farven, fordi mine rabarber var lysegrønne. Derfor tilsatte jeg en lille smule pastafarve. Lækkert, blødt smørepålæg til dit morgenbrød.

Iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner
En opskrift, vi brugte til desserten til vores kobberbryllup. Desserten kan laves i god tid og fryses ned. Inden servering puttes den i dessertglas, mens den stadig er grød-is, så den tøer op i glasset. Rabarbersuppe toppes med marcipancroutoner og en lille kvist mynte. Der skal ikke mere til.
Rabarbergalette
En rustik form for tærte med mørdej, en marcipan-mascarponecreme og tynde rabarberskiver. Helt enkel – og nem at have med på skovtur.
Eddikesyltede rabarber
Dem skal jeg lave igen i år. Det er en norsk opskrift, som er så smuk i glasset, når de er syltede. De syltede rabarber er gode som tilbehør til steg, fisk eller kylling, men er også en fin ledsager til tapas eller ostebordet.

Skriv et svar