• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Syltede rabarber – eddikesyltede rabarber som tilbehør

Syltede rabarber – eddikesyltede rabarber som tilbehør

18. maj 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Syltede rabarber er en helt anden måde at gemme forårets rabarber på. Spis dem som lækkert tilbehør til grillet eller røget fisk, kød, modne oste eller i din yndlingsburger.

Eddikesyltede rabarber Bagvrk.dk

Jeg kender en kvinde i Norge, som hedder Hanne Camilla, men som på Instagram hedder 50kilomel – fordi hun vandt 50 kilo mel i en konkurrence:-)

Altså, jeg har aldrig mødt hende i virkeligheden, men hun inspirerer mig, og vi skriver nogle gange sammen om forskellen på dansk og norsk bagværk. Vidste du for eksempel, at vores klejner hedder Fattigmann på norsk? Og at “Norske klejner” slet ikke findes i Norge?

For et par år siden delte Hanne et billede på Instagram af rabarber syltet i eddike, sat på højkant i glasset og meget dekorative. Min interesse blev straks vakt, for hvorfor nøjes med at lave saft eller kompot af rabarber? Opskriften på de syltede rabarber, hun havde brugt, var fra norsk TV NRK (eller Norsk Rikskringkastning). Den kiggede jeg nærmere på.

Syltede rabarber

De syltede rabarber egner sig som tilbehør til røget eller grillet fisk, til kød eller modne oste. De skæres i strimler eller skiver ved servering, men når du sylter dem i glasset står de opret og er vældig dekorative. Jeg lavede også et glas med mindre rabarberstykker, så jeg kunne teste, om det var nemmere at bruge dem, når de er skåret i mundrette bidder. Lige så dekorativt, det er det bestemt ikke.

Syltede rabarber Bagvrk.dk

Mine rabarber er mest grønne, så de er ikke helt så pæne som de mørkerøde, NRK brugte i opskriften. Mine var også gode. Jeg puttede en anelse mere sukker i min lage, for mine grønne er mere syrlige end de røde rabarber.

Sådan er det med rabarber, man er nødt til at smage det til, alt efter hvor syrlig ens sort er. Jeg fik to glas á ca. 5 dl. ud af opskriften.

Syltede rabarber Bagvrk.dk

Syltede rabarber

Eddikesyltede rabarber er lækkert tilbehør til fisk, kød eller modne oste.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Trækketid 2 days d
Samlet tid 2 days d 30 minutter min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 glas

Ingredienser
  

  • 500 g tynde rabarberstilke, rengjorte
  • 1½ dl æbleeddike (eller alm. eddike)
  • 1½ dl sukker
  • 3 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 6 hele nelliker
  • 1 tsk hele, gule sennepskorn
  • 1 tsk Atamon
  • Atamon til skylning af glas

Sådan gør du
 

  • Skyl glassene i Atamon iflg. anvisningen på flasken.
  • Skær rabarberne i en længde, så de kan stå på højkant i et sylteglas, og sæt dem i glasset, så de står helt tæt.
  • Kog en lage af æbleeddike, sukker, vand, salt og krydderier. Lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Sluk under gryden, tilsæt en tsk. Atamon, og hæld lagen over rabarberne.
  • Luk glasset med de syltede rabarber, stil dem i køleskabet, og lad dem trække i to dage, før du bruger af dem.

Noter

Syltede rabarber kan holde sig længe. Opbevares bedst et køligt og mørkt sted.
Tags Forår, Rabarber, Syltning, Tilbehør

Tags: Billig, Eddike, Nem opskrift, Rabarber, Syltning, Tilbehør, Tilbehør aftensmad

Previous Post: « Rabarbercrumble – én smuldredej til alle slags frugter
Next Post: Hvide asparges med brunet smør og hasselnødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme