Rabarbermazarin – en sandkage med marcipan og rabarber

Der findes uendelige variationer af mazariner, men fælles for dem alle er, at der er marcipan i dejen. Nogle af dem, er der kun lidt mel i (som fx denne citronmåne, hvis man udelod citronen), andre er der mere mel i (som fx min mazarin med brændenælder). Og hvis der er en mørdej under, er det en mazarintærte (som fx jordbærkagen eller marcipansnittetærten). En rabarbermazarin er altså en mazarinkage med rabarber;-)

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Det er hurtigt og let at bage en rabarbermazarin. Jeg bagte min i en brød- eller sandkageform på 13×30 cm. Hvis du bager den i en rund springform, passer portionen til en form på ca. 22 cm i diameter.

Melet må gerne have et lavt proteinindhold omkring 8-9 g pr. 100 g mel. Det giver en blød og luftig kage.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Jeg ville gerne bage en firkantet kage, hvor jeg kunne lægge rabarberne på tværs ovenpå dejen i formen. Så skal man nemlig ikke bøvle med at få mønsteret til at gå op. Det er også nemt, når kagen skal skæres i skiver, for du har ikke problemer med nogen rabarber, der ikke kan skæres over på tværs af vokseretningen.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Rabarbermazarin, 13×30 cm

 • 150 g blødt smør
 • 125 g sukker
 • 1 tsk. vanillesukker
 • 125 g marcipan, groftrevet
 • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
 • 200 g mel
 • 1½ tsk. bagepulver
 • ½ dl. mælk
 • 200-250 g rabarber, rensede, ikke for tykke stilke

Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør enderne i formen og læg et stykke firkantet bagepapir ned i, så det kun dækker de lange sider. Det gør det nemt at få kagen op af formen igen.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Skær de rensede rabarber i stykker på 10 centimeters længde, så det passer med formens bredde.

Pisk smør, sukker og vanillesukker lyst. Tilsæt marcipanen og pisk igen, til det er jævnt. Hæld æggene i ét ad gangen, mens du pisker godt imellem hvert æg.

Dejen ser skilt eller grynet ud, fordi du har hakket marcipanen i småstykker, men den bliver glat igen, så snart melet kommer i. Det betyder ingenting.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og bland det godt, så der ikke er nogen klumper af bagepulver. Vend melet i med lange tag med en dejskraber, skiftevis med mælken. Begynd og slut med mel. Du skal ikke røre længere, end at der ikke er synligt mel længere. – Og du skal slet ikke piske, for så bliver din rabarbermazarin kompakt.

Fordel dejen i den aflange form og læg rabarberstilkene på tværs af formen ovenpå dejen. Tryk rabarberne lidt ned i dejen, når de ligger rigtigt.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Bag din rabarbermazarin i nederste tredjedel af ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med en trætandstikker eller et -grillspyd, om kagen er gennembagt, eller der hænger dej ved. Hvis rabarberne har rejst sig på kagen, kan du presse dem ned med hånden, mens kagen er varm.

Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du forsigtigt løfter kagen ud af formen ved at løfte i bagepapiret. Lad kagen afkøle helt.

Rabarbermazarin holder sig frisk i et par dage, men kan også fryses ned.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

2 Replies to “Rabarbermazarin – en sandkage med marcipan og rabarber”

 1. Uhmmmm den ser lækker ud. Jeg vil gå ud i haven om lidt(her er en kraftig regnbyge lige nu) og trække nogle rabarber og bage den. Glæder mig til at smage den ; )
  Tak for alle de dejlige opskrifter og indlæg,glæder mig altid til at se om der er nyt fra dig ; )
  Mange søde hilsner
  Nina marie

  1. Kære Nina Marie:-)
   Årh tak, det var så sødt sagt:-) Tak, fordi du er her!
   Solen er tilbage hos os, efter det regnede en del i morges.
   God fornøjelse med kagen.
   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *