• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Rabarbermazarin – en sandkage med marcipan og rabarber

Rabarbermazarin – en sandkage med marcipan og rabarber

13. maj 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Der findes uendelige variationer af mazariner, men fælles for dem alle er, at der er marcipan i dejen. Nogle af dem, er der kun lidt mel i (som fx den her citronmåne), andre er der mere mel i (som fx min mazarin med brændenælder). Og hvis der er en mørdej under, er det en mazarintærte (som fx jordbærkagen eller marcipansnittetærten). En rabarbermazarin er altså en mazarinkage med rabarber;-)

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Rabarbermazarin

Det er hurtigt og let at bage en rabarbermazarin. Jeg bagte min i en brød- eller sandkageform på 13×30 cm. Hvis du bager den i en rund springform, passer portionen til en form på ca. 22 cm i diameter.

Melet må gerne have et lavt proteinindhold omkring 8-9 g pr. 100 g mel. Det giver en blød og luftig kage.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Jeg ville gerne bage en firkantet kage, hvor jeg kunne lægge rabarberne på tværs ovenpå dejen i formen. Så skal man nemlig ikke bøvle med at få mønsteret til at gå op. Det er også nemt, når kagen skal skæres i skiver, for du har ikke problemer med nogen rabarber, der ikke kan skæres over på tværs af vokseretningen.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Der er masser af inspiration at hente på bloggen, hvis du vil prøve noget andet med rabarber. Måske var det en idé med eddikesyltede rabarber som tilbehør, Bedstefars skæg eller en iskold rabarbersuppe.

Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Rabarbermazarin

Supernem mazarinkage med rabarber.
Udskriv Gem på Pinterest
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

  • 150 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 125 g marcipan, groftrevet
  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 200 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 200-250 g rabarber, rensede, ikke for tykke stilke

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør enderne i formen og læg et stykke firkantet bagepapir ned i, så det kun dækker de lange sider. Det gør det nemt at få kagen op af formen igen.
  • Skær de rensede rabarber i stykker på 10 centimeters længde, så det passer med formens bredde.
  • Pisk smør, sukker og vanillesukker lyst. Tilsæt marcipanen og pisk igen, til det er jævnt. Hæld æggene i ét ad gangen, mens du pisker godt imellem hvert æg.
  • Dejen ser skilt eller grynet ud, fordi du har hakket marcipanen i småstykker, men den bliver glat igen, så snart melet kommer i. Det betyder ingenting.
  • Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og bland det godt, så der ikke er nogen klumper af bagepulver. Vend melet i med lange tag med en dejskraber, skiftevis med mælken. Begynd og slut med mel. Du skal ikke røre længere, end at der ikke er synligt mel længere. – Og du skal slet ikke piske, for så bliver din rabarbermazarin kompakt.
  • Fordel dejen i den aflange form og læg rabarberstilkene på tværs af formen ovenpå dejen. Tryk rabarberne lidt ned i dejen, når de ligger rigtigt.
    Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.
  • Bag din rabarbermazarin i nederste tredjedel af ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med en trætandstikker eller et -grillspyd, om kagen er gennembagt, eller der hænger dej ved. Hvis rabarberne har rejst sig på kagen, kan du presse dem ned med hånden, mens kagen er varm.
  • Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du forsigtigt løfter kagen ud af formen ved at løfte i bagepapiret. Lad kagen afkøle helt.

Noter

Rabarbermazarinen holder sig frisk i et par dage, men kan også fryses ned.
Tags Forår, Marcipan, Raberber, Skærekage, Sommer
Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.
Rabarbermazarin. En nem forårskage fra Bagvrk.dk.

Tags: Bagværk, Dansk kage, Forår, Marcipan, Mazarin, Nem opskrift, Rabarber, Rørekage, Sommer

Previous Post: « Churromuffins – en nyfortolkning af de klassiske churros
Next Post: Rabarbercrumble – én smuldredej til alle slags frugter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nina Marie Marvin

    28. maj 2018 kl. 12:19

    Uhmmmm den ser lækker ud. Jeg vil gå ud i haven om lidt(her er en kraftig regnbyge lige nu) og trække nogle rabarber og bage den. Glæder mig til at smage den ; )
    Tak for alle de dejlige opskrifter og indlæg,glæder mig altid til at se om der er nyt fra dig ; )
    Mange søde hilsner
    Nina marie

    Svar
    • Lene

      28. maj 2018 kl. 12:21

      Kære Nina Marie:-)
      Årh tak, det var så sødt sagt:-) Tak, fordi du er her!
      Solen er tilbage hos os, efter det regnede en del i morges.
      God fornøjelse med kagen.
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme