• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Rabarbercrumble – én smuldredej til alle slags frugter

Rabarbercrumble – én smuldredej til alle slags frugter

17. maj 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Ved du hvilken kage, der er den allerbedste i verden? – Den, hvor du også har lyst til stykke nummer to;-) Sådan en kage er en rabarbercrumble.

Rabarbercrumble fremhævet højt Bagvrk.dk

En crumble er en smuldredej, og det kræver absolut ingen bagekundskaber at bage en lækker kage med sprødt låg. Man skal kun kunne skære frugt ud i mindre stykker og smuldre en dej sammen. Easy peasy.

Rabarbercrumble udvalgt Bagvrk.dk

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble hører til forårets allerbedste kager. Kombinationen af det søde, sprøde låg og de møre rabarberstykker gør sig rigtig godt på tallerkenen. Uanset om kagen ledsages af vanilleis eller creme fraiche.

Selv hvis du får uventede gæster, kan du hurtigt røre en kage sammen til kaffen eller dessert. Kagen er klar på en halv times tid – plus lidt køletid, hvis du ikke vil brænde tungen.

Du kan godt lave en rabarbercrumble i forvejen, men du skal vente med at bage den, til du skal bruge den. Hvis kagen får lov at stå, bliver låget blødt. Der er dog ingenting i vejen for, at du samler kagen og smider den ubagt i fryseren. – Men det tager som sagt ikke mange minutter at lave den.

Rabarber og sukker i ildfast fad Bagvrk.dk

Der er forskel på, hvor sure ens rabarber er. Derfor kan du variere sukkerindholdet efter smag. Mine rabarber er en gammel sort fra mine forældres have, så der skal mere sukker til end fx vinrabarber.

Du kan sagtens lave en crumble med rabarber fra fryseren. Du kan også variere den med jordbær sammen med rabarberne. (Eller bruge æbler, pærer, ferskner eller blommer.)

Et godt tip, når du laver crumble, er, først at smuldre mel/havregryn/mandler med smørret – og først derefter blande sukkeret i. På den måde lægger sukkeret sig yderst på crumblen, og det giver en bedre karamellisering.

De knuste makroner (bare dem, som man bruger til gammeldags æblekage) klæder sammen med mandlerne de syrlige rabarber. Du kan godt undlade dem, hvis du ikke har nogen i huset, men så skal du øge mængden af hhv. havregryn og mel.

Rabarber drevet frem under urtepotte Bagvrk.dk

Sådan driver du dine rabarber frem

Når man er utålmodig og gerne vil have rabarberne til at komme tidligere i gang i foråret, kan man drive dem frem. Det gør man helt simpelt ved at sætte en stor urtepotte henover rabarberplanten og lade den stå, til den nærmest løfter potten af.

Rabarberne vokser hurtigere, når mikroklimaet omkring dem bliver en lille smule varmere pga. potten – og de strækker sig mod lyset. På den måde får du tidligere rabarber.

Sæt urtepotten omvendt over rabarberen, så snart du kan se, hvor planten står.

Vil du have inspiration til andre ting med rabarber, kan du finde den samlede oversigt her.

Rabarbercrumble udvalgt Bagvrk.dk

Rabarbercrumble

En crumble med rabarber er supernem at bage på ingen tid. Alsidig smuldredej.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Dessert, Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 500 g rabarber i mindre stykker
  • 100 g sukker
  • 1½ tsk vanillesukker

Smuldredej

  • 50 g havregryn
  • 50 g makroner
  • 50 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g koldt smør
  • 100 g sukker

Til servering

  • Creme fraiche eller vanilleis

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør et ildfast fad med en diameter på 28 cm godt med smør.
  • Bland rabarber i 1×1 cm stykker med sukker og vanillesukker. Fordel det i fadet.
  • I en skål smuldres havregryn, makroner, hvedemel og hakkede mandler sammen. Knus blot makronerne med hænderne. Smuldr det kolde smør med de tørre ingredienser. Smuldr først derefter sukkeret ind i dejen.
  • Fordel crumblen over rabarberne og bag rabarbercrumblen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter, til toppen er sprød.
  • Server kagen med creme fraiche eller vanilleis.

Noter

En crumble bør ikke laves lang tid i forvejen, da den så bliver blød af at stå.
Tags Forår, Rabarber, Sommer, Supernem

Tags: Bagværk, Billig, Dansk kage, Dansk klassiker, Dessert, Forår, Makroner, Mandler, Nem opskrift, Rabarber, Smuldredej, Sommer, Tærte

Previous Post: « Rabarbermazarin – en sandkage med marcipan og rabarber
Next Post: Syltede rabarber – eddikesyltede rabarber som tilbehør »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jen

    25. maj 2021 kl. 18:07

    Det er en fin nok ide at drive rababer frem, men det er kun marginalt forskelligt fra drivhus grønsager, mico greens, æg i november,…

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. maj 2021 kl. 18:13

      Hej Jen:-)
      Der er jeg ikke helt enig. Mine rabarber får kun et forspring på sæsonen på 2-3 uger, da de står på friland og ikke får anden beskyttelse end potten;-) De er dermed blot tidlige i sæsonen.
      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
  2. Betty Andersen

    11. maj 2022 kl. 11:26

    5 stars
    Hej Lene
    Sikke en nem og lækker crumblekage.
    Jeg bagte den flere gange sidste år og alle var vilde med den.
    Tak for mange gode opskrifter.

    Med venlig hilsen
    Betty

    Svar
  3. Helle Munk

    14. maj 2023 kl. 10:00

    Kan man undlade markroner eller skal man så justere mængderne på de andre ingredienser?

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. maj 2023 kl. 9:48

      Hej Helle:-)
      Beklager det sene svar.
      Du kan godt udelade makronerne, men skal så tilføje lidt mere havregryn.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Bedstefars skæg med rabarber – du MÅ bare bage…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme