• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kokosmuffins med rabarber – uden fedtstof – ualmindeligt lækre

Kokosmuffins med rabarber – uden fedtstof – ualmindeligt lækre

2. juni 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Forestil dig en blød og saftig muffin. Der er en let syrlig smag af rabarber. Toppen er lidt sprød som en kokosmakron, når de er nybagte. Kagen er uden fedtstof af nogen art. Og så er den tilmed nem at bage? Glæd dig til at bage kokosmuffins med rabarber!

Kokosmuffins med rabarber - Bagvrk.dk

Jeg piskede æg og sukker luftigt, før jeg forsigtigt vendte mel og rabarber i. På den måde får du lidt luftigere muffins. Men har du ingen håndmixer eller røremaskine, kan du sagtens røre dejen sammen med en grydeske og fordele den i muffinformene.

Det er en fordel at sætte papirformene i en fast muffinform. Så bevarer de nemlig den flotte form og hæver opad. Uden støtte fra den faste form, tynges papirformenes sider udad af den tunge dej, så nogle gange løber dejen ud på bagepladen i stedet for at blive til flotte muffins.

Kokosmuffins med rabarber - Bagvrk.dk

Har du ingen fast form, så sæt mindst to papirforme oveni hinanden, så der er ekstra støtte. Opskriften passer også til en springform på ca. 24 cm, og så skal kagen bage i 40-45 minutter, før den er færdig.

Tørrede kornblomster - Bagvrk.dk

Tørrede kornblomster

Sidste sommer plukkede jeg kornblomster. Jeg plukkede kronbladene af, lagde dem på et stykke bagepapir og tørrede dem i ovnen ved 60°, til de var helt gennemtørre. Det tog en halv times tid.

Jeg lod blomsterne køle helt af, før jeg hældte dem i et glas med tætsluttende låg. Derfor kan jeg nu pynte mine kager med de fineste, lysende blå kornblomster. De holder farven ekstremt godt.

Når det igen bliver kornblomstsæson, skulle du tage at gøre det samme. Det er supernemt;-)

Kokosmuffins med rabarber - Bagvrk.dk

Kokosmuffins med rabarber

Jeg brugte nogle store muffinforme denne gang. Mine er købt i Fakta og går under navnet “Amerikanske muffinforme”. De har højere sider end dem, jeg normalt bruger.

De store kokosmuffins skal selvfølgelig bage lidt længere end de lave, jeg plejer at bage. Hvis du bager i almindelige muffinforme, får du 16-18 stk., og så skal de bage i ca. 20 minutter.

Kokosmuffins med rabarber - Bagvrk.dk

Har du lyst til andre opskrifter med rabarber, skulle du prøve de her Bedstefars skæg muffins.

Kokosmuffins med rabarber - Bagvrk.dk

Kokosmuffins med rabarber

Saftige muffins med kokos og rabarber – helt uden fedtstof.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 24 minutter min
Samlet tid 34 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • 12 stk. amerikanske muffinforme eller 18 almindelige.

Ingredienser
  

  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g kokosmel
  • 350 g rabarber i mindre stykker
  • Tørrede kornblomster eller andre spiselige blomster

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Sæt 12 store muffinforme i en fast muffinform. Skyl rabarberstilkene og skær dem i mindre stykker.
  • Pisk æg og sukker, til det er lyst. Sigt bagepulver og hvedemel sammen i en skål, bland kokosmel i sammen med de snittede rabarber.
  • Vend mel og rabarber i æggemassen. Fordel dejen i de 12 muffinforme.
  • Bag dine kokosmuffins i nederste tredjedel af ovnen i ca. 24 minutter. Lad kagerne køle af i den faste form i 5 minutter, før du flytter dem over på en bagerist og lader dem afkøle helt.
  • Drys med tørrede kornblomster eller andre spiselige blomster før servering.

Noter

Kokosmuffins kan sagtens holde sig et par dage ved stuetemperatur. Alternativt kan de fryses ned i op til tre måneder.
Tags Forår, Kokos, Rabarber, Supernem
Kokosmuffins med rabarber - Bagvrk.dk

Tags: Billig, Børnevenlig, Cupcakes, Forår, Kokos, Kornblomster, Muffins, Nem opskrift, Rabarber, Rørekage

Previous Post: « Mazarin med brændenælder – saftig og lysegrøn som foråret
Next Post: Hyldeblomstkage – med mousse og curd »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Charlotte

    2. juni 2019 kl. 14:10

    Mums den må jeg da prøve! 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. juni 2019 kl. 14:10

      Ja, gør endelig det
      Kh Lene

      Svar
  2. Ole Meyer

    2. juni 2019 kl. 19:35

    5 stars
    Ser bare så gode ud, de må laves!

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. juni 2019 kl. 20:37

      Ja, Ole, det er du faktisk nødt til;-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Elsebeth

    3. juni 2019 kl. 13:24

    Det overrasker mig, at kornblomsterne bevarer den smukke blå farve, når de bliver tørret helt uden æggehvide og sukker. Meget andet mister den klare farve, når det tørres. Min mor og jeg lavede engang kandiserede violer, men det blev noget værre gratværk; de blev slet ikke som de fine (og dyre) franske violer, vi kunne købe. Det kunne være, jeg også skulle prøve med morgenfrue-kronblade.

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. juni 2019 kl. 13:50

      Jeg tørrede også rosenblade sidste år, men de mistede hurtigt farven og blev triste. Jeg ved ikke, hvordan morgenfruer klarer sig, men det må komme an på en prøve;-)
      Jeg kandiserede violer sidste år. De blev superfine, men fik ikke den kraftige violsmag, som købe-violer har. Sandsynligvis fordi der tilsættes aroma hos producenterne;-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Heidi

    17. juni 2022 kl. 12:32

    Kan det godt passe dejen er meget tyk og nærmest står i klatter i formene måske bare mig der bager flest tynde deje blev dog lidt overrasket over den var så fast glæder mig til de er ude af ovnen og smage dem

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. juni 2022 kl. 13:35

      Hej Heidi:-)
      Ja, det er helt korrekt, at dejen er meget tyk. Kokosen suger en god del af væsken;-)

      God weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme