• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Rabarbercurd – en lækker curd til din morgenmad

Rabarbercurd – en lækker curd til din morgenmad

8. maj 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Rabarbercurd er lækkert og nemt smørepålæg til dit brød eller på din morgenskyr.

Mine rabarber råber på en pause, så de kan få lov at sætte nye skud. Jeg har drevet rovdrift på dem de sidste par uger, men jeg har haft – og har stadig – nye opskrifter og ideer, der skal prøves af. Kan du li’ curd? (Hvis dit svar er et ‘det ved jeg ikke’, skal du prøve opskriften her.) Hvis dit svar er et ja, vil du elske denne rabarbercurd.

Rabarbercurd

Rabarbercurd

Fremgangsmåden ved rabarbercurd er den samme som ved lemon curd. Du skal kun bruge lidt tålmodighed, så skal det nok lykkes. Der blev tre små glas ud af denne portion, knap 3 dl. Jeg har snydt lidt og puttet en lille smule pink farve i, for æggeblommerne var så gule, at rabarbercurd’en ellers blot ville have været knaldgul. Det skal virkelig kun være en lille smule farve, for som du kan se, blev min nærmest abrikosfarvet, da den blev kold, og farven blev mere intens.

Rabarbercurd

Rabarbercurd er alsidigt. Du kan smøre det på brød, pandekager eller scones, du kan fylde det i kager og tærter. Og du kan spise det direkte af glasset. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ikke pressede på for at få plads til det sidste i glassene. – Så var der nemlig mere, som jeg kunne spise direkte af skålen:-)

Curd skal opbevares på køl og holder sig op til en måned.

Prøv også den virkelig lækre hyldeblomstcurd.

Rabarbercurd
Rabarbercurd

Rabarbercurd til scones og morgenmad

Den lækreste, bløde rabarbercurd.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Ret Marmelade
Køkken Dansk
Antal 3 dl.

Ingredienser
  

  • 350 g rabarber
  • 3 æg, str. M/L
  • 130 g sukker
  • 2 tsk Maizena
  • Lidt pink/rød frugt- eller pastafarve
  • 150 g blødt smør

Sådan gør du
 

  • Rengør rabarberne og skyl dem godt. Skær dem i en cm lange stykker og blend dem helt fint i en foodprocessor. Hæld massen til afdrypning i en sigte og knug væden ud af massen, gerne med hånden eller en grydeske. Du skal bruge 2½ dl rabarbersaft.
  • Pisk æg, sukker og maizena til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt 2,3 dl rabarbersaft sammen med en lille smule pink/rød frugt- eller pastafarve, hvis du ønsker det.
  • Hæld lidt vand i en gryde og bring det i kog. Din skål skal passe ovenpå grydens diameter, så der ikke kommer vand i skålen.
  • Sæt skålen over vandbadet og rør kontinuerligt i blandingen. Det tager ca. 15 minutter, før massen er tyknet som kagecreme.
  • Tilsæt smørret lidt efter lidt i små klumper, så det smelter ind i. Smag evt. til med lidt mere rabarbersaft. Lad afkøle lidt, før det hældes på små Atamon-skyllede glas.

Noter

Rabarbercurd kan holde sig op til en måned i køleskabet.
Tags Morgenmad, Rabarber
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Familiefavorit, Forår, Morgenmad, Nem opskrift, Rabarber, Syltning, Tilbehør

Previous Post: « Appelsinkager med chiafrø, saftige appelsinkager med chokoladeganache
Next Post: Ratatouille – Sydfransk mad på den pæne måde! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Bedstefars skæg med rabarber – du MÅ bare bage…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme