• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme hveder, der også vil varme dit hjerte

Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme hveder, der også vil varme dit hjerte

2. maj 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Ingen Store bededag uden varme hveder, vel? Hvis du vidste, hvor nemt det er, selv at bage hvedeknopper, behøvede du ikke købe dem igen. Her får du den nemmeste og bedste opskrift til at få hvederne helt rigtige.

Hvedeknopper udvalgt Bagvrk.dk

Store Bededagsaften er en aften fyldt med traditioner for mig. Jeg skal have varme hveder (til aftensmad) – og jeg spiser altid mine med hamburgerryg. Meeen der er nu ikke meget mad i sådan nogle varme hveder af hvidt mel.

Jeg har tilsat fuldkornsspelt, så mine hveder mætter i længere tid, end når de bare er bagt med almindeligt, lyst hvedemel. Hvederne smager bestemt ikke af grovboller. De smager som hveder. Vil du hellere bage dem helt lyse, så bruger du bare hvedemel hele vejen igennem.

Vil du hellere bage med surdej, skal du kigge på mine surdejshveder.

Varme hveder

Da jeg læste i Aarhus arbejdede jeg hos et af byens bedste bagerier, Schweizerbageriet i M.P. Bruunsgade. Jeg havde fornøjelsen af at ekspedere kronprins Frederik og livvagter, når de kom ind efter rundstykker på morgenløbeturen – men jeg solgte også valnøddelagkage til Flemming ‘Bamse’ Jørgensen.

Hveder med fuldkornsspelt. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Min metode til at varme hveder på den helt rigtige måde, lærte jeg hos Schweizerbageriet. Ovnen varmes op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft), hvederne skæres over og lægges på risten med skærefladen opad. De lunes i 5 minutter og bliver helt perfekte: Sprøde udenpå og bløde indeni.

Tricket til luftige hveder er damp

Hveder ser ikke ud af meget, når de lige er trillet og lagt i den lille bradepande. Der er stor afstand imellem dem, og det er svært at forestille sig, at de kan hæve og vokse sammen, så de fylder hele bradepanden ud.

Hveder

Tricket er at lade hvederne hæve med damp i en almindelig, slukket ovn. Bradepanden sættes ind øverst i ovnen, mens der i bunden stilles et ovnfast fad. I fadet hælder du en liter kogende vand, lukker ovnlågen og lader hvederne hæve i 45 minutter.

Tag bradepanden forsigtigt ud igen (og jeg mener forsigtigt, så du ikke kommer til at slå luften ud af de store boller), fjern fadet med vandet og varm ovnen op.

Færdighævede hveder Bagvrk.dk

Damphævningen har fået bollerne til at hæve op til kanten af bradepanden og fylde den helt ud.

Har du fået lyst til at eksperimentere mere med damphævning, vil jeg anbefale dig at bage mine fluffy chokoladeboller, som er hævet på samme måde.

Hveder

Du ved godt, hvorfor man spiser hveder aftenen før Store Bededag, så derfor går vi hastigt videre til opskriften på disse sunde(re) hveder. Jeg brugte fuldkornsspeltmel fra Valsemøllen, men du bruger bare det, du kan få fat i.

Damphævning udenfor ovnen

Har du en ovn, som er lidt utæt, så ovnen slår sikringerne, når du hæver med damp i den? Eller skal du bage mange hveder, så du ikke både kan hæve i ovnen og bage i den samtidig? Så er der hjælp at hente her.

Du kan fx bruge køkkenvasken til at hæve i. Andre hæver hvederne i (den rene) opvaskemaskine med et fad i bunden. Du kan også bruge en stor plastickasse/bedroller, som bradepanden kan være i, men tjek lige at plastickassen har symbolet med en kniv og en gaffel under bunden, så du ikke risikerer, at den afgiver giftige stoffer til dine hveder.

Sådan hæver du i køkkenvasken:

Damphævning af hveder udenfor ovnen
I bunden af vasken stilles et ildfast fad sammen med mindst tre glas eller krus, der kan tåle varmen.
Damphævning af hveder udenfor ovnen
Fyld kogende vand i fadet og de krus, der står i fadet, og sæt bradepanden ovenpå.
Damphævning af hveder udenfor ovnen
Fyld kogende vand i fadet og de krus, der står i fadet, og sæt bradepanden ovenpå.
Damphævning af hveder udenfor ovnen
Dæk vasken til med fx bageplader eller låget fra en stor plastickasse, så dampen bliver derinde.
Damphævning af hveder udenfor ovnen
De færdighævede hveder klar til ovnen.
Hvedeknopper udvalgt Bagvrk.dk

Hveder med fuldkornsspelt

Luftige, sammenbagte hveder, tilsat en smule fuldkornsspelt for at mætte lidt mere.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 2 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk kardemomme
  • 150 g Valsemøllen speltmel med fuldkorn
  • 50 g blødt smør
  • 425 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Sådan gør du
 

  • Lun mælken, til den er lillefingervarm og rør gæren ud i den. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør fuldkornsspelten i.
  • Ælt det bløde smør i, og tilsæt hvedemelet ad et par omgange. Ælt dejen, indtil den slipper skålens sider og er blød og smidig. Det tager ca. 10 minutter.
  • Dæk skålen til, fx. med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Drys bordpladen let med mel, ælt dejen kort igennem og del den i 12 lige store boller. (Det svarer til ca. 90 g pr. bolle.)
  • Stram bollen op ved først at samle de fire hjørner og trække dem op på midten, og derefter samle de fire sider op på midten og samle dem godt.
  • Vend bollen med samlingen nedad, og tril den på bordet med en hul hånd. Sæt bollerne med 2-3 cm afstand i en lille bradepande, ca. 25×38 cm, som er beklædt med bagepapir.
  • Jeg pensler ikke mine hveder, men hvis du vil pensle dem, vil jeg anbefale dig at gøre det, inden de sættes til hævning.
  • Stil bradepanden ind på risten i den øverste halvdel af den KOLDE ovn, stil et ildfast fad ind i bunden af ovnen, og hæld en liter kogende vand i fadet. Luk ovnlågen, og lad hvederne efterhæve i 45 minutter. Hvederne hæver op og vokser sammen.
  • Tag forsigtigt bradepanden med hvederne ud af ovnen, og stil dem på køkkenbordet. Tag også fadet med vand ud.
  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Sæt bradepanden ind i den nederste tredjedel af ovnen, og bag dine hveder i ca. 12 minutter.
  • Lad hvederne afkøle under et tørt viskestykke på en bagerist.

Noter

Hveder er fryseegnede i op til tre måneder.
Hveder kan lunes på Store Bededagsaften, og skal have ca. 5 minutter i en 200° varm ovn. Så er de sprøde udenpå, men bløde indeni. Helt perfekte.
 
Tags Boller, Dansk Klassiker, Forår, Grovboller
Følg mig på Instagram

Tags: Bagerbrød, Bageskole, Bagvrks bedste, Boller, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Gær, Gærbrød, Gærdej, Kardemomme, Nem opskrift, Spelt, Tradition

Previous Post: « Surdejshveder – luftige hvedeknopper bagt med surdej. En traditionsrig favorit

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Carrsten Thessen

    10. april 2018 kl. 13:03

    Kunne været rart med surdejsversion.

    Svar
    • LT

      10. april 2018 kl. 13:08

      Hej Carrsten:-)
      Det kan du have ret i. Det er vist også alt for længe siden, min surdej for alvor har været på nyt og spændende arbejde;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Helle Møller Simonsen

        2. maj 2023 kl. 20:00

        Kan man hæve begge gange i køkkenvasken, og forsigtigt flytte dem ind i varm ovn?

        Svar
        • Lene Tranberg

          6. maj 2023 kl. 9:40

          Hej Helle:-)
          Beklager det sene svar.
          Ja, det kan du sagtens.

          Ha’ en dejlig dag:-)

          Kh Lene

          Svar
    • Minna Bøgh-Andersen

      3. maj 2020 kl. 8:02

      Lige mit spørgsmå – kan man erstatte det meste af gæren med surdej?

      Svar
      • Lene Tranberg

        3. maj 2020 kl. 16:54

        Hej Minna:-)
        Jeg håber at få tid til selv at bage surdejshveder i morgen, så der kan komme en rigtig opskrift på bloggen.
        Jeg vil skele til opskriften på brioche med surdej for fremgangsmåden og bruge tilsvarende surdej i forhold til den her opskrift;-)
        Du finder briocherne her: https://bagvrk.dk/brioche-med-surdej/

        Svar
        • Lene Tranberg

          6. maj 2020 kl. 13:07

          Jeg har nu fået lavet en opskrift på surdejshveder. Den finder du her:-)
          https://bagvrk.dk/surdejshveder

          Svar
          • Rebecca

            6. maj 2020 kl. 23:32

            Hej Lene. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve kræfter med dine hveder. Jeg bor i Schweiz hvor vi ikke har fuldkornsspelt (eller jeg har ikke fundet det). Vi har brioche mel, alm mel, spelt mel og fuldkornsmel. Kunne du måske hjælpe med hvad den bedste sammensætning ville være for at opnå tilsvarende resultat? 🙂

          • Lene Tranberg

            7. maj 2020 kl. 8:54

            Hej Rebecca:-)
            Ud fra dine valgmuligheder ville jeg vælge fuldkornsmelet sammen med hvedemel, hvis du vil have dem en lille smule grove som mine. Du kan også sagtens bruge speltmelet i stedet for fuldkorn;-)
            Rigtig god fornøjelse!

            Kh Lene

  2. Josephine

    26. april 2018 kl. 8:11

    Hej Lene
    Jeg har netop lavet denne dej, og jeg fandt den knap så smidig som mange af dine andre gærdeje. Jeg er vant til fuldkorn og spelt, men mon dette alligevel har skylden? Jeg har brugt fuldkornsspelt fra Skærtoftmølle.
    Jeg har ingen røremaskine, og ælter derfor alle deje rigtig meget i hånden – det giver gode arme og brystmuskler 😉 – men det plejer at blive suverænt alligevel. Snart skal hvederne bages, mon ikke de bliver gode alligevel 🙂

    Svar
    • Lene

      26. april 2018 kl. 8:16

      Hej Josephine:-)
      Jeg er også ved at bage hveder;-) Du har ret, dejen er lidt mindre våd, end mange af mine andre deje, men jeg synes nu nok, at den var smidig. Det kan være, at din spelt fra Skætoftmølle suger lidt mere væske under hævningen, end den spelt, jeg har brugt, og at det er det, der gør forskellen.
      Jeg krydser fingre for, at de bliver gode:-) Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
      • Helle

        6. maj 2020 kl. 14:05

        Hej Lene
        De ser lækre ud. Dem vil jeg prøve. Du skriver, at hvederne skal hæve i ovnen over damp i 45 minutter, og derefter varmes ovnen op. Min ovn er ca. 15 minutter om at varme op. Betyder det, at hævetiden er 45 minutter i ovn plus 15 minutter på køkkenbordet, eller skal de ud af ovnen efter 30 minutter og hæve de sidste 15 minutter på bordet?
        Mvh. Helle

        Svar
        • Lene Tranberg

          6. maj 2020 kl. 14:11

          Hej Helle:-)
          Det er præcis som din første løsning: 45 minutter i den kolde ovn med damp, en forsigtig transport til køkkenbordet, før du varmer ovnen op. Det tager også 15 minutter for min ovn;-)
          Kh Lene

          Svar
          • Marianne

            10. maj 2022 kl. 10:02

            Hej Lene
            Kan speltmel udskiftes med grahams- eller fuldkornshvedemel?
            Mange hilsner Marianne

          • Lene Tranberg

            10. maj 2022 kl. 10:03

            Hej Marianne:-)
            Ja, det kan du sagtens. Jeg ville selv foretrække fuldkornshvedemelet.
            Du kan også bage dem uden groft mel, hvis det er.

            God bagelyst!

            Kh Lene

  3. Helle Hermansen

    2. juni 2019 kl. 11:16

    De hveder var bare uovertrufne. Bedre end de dyreste “købehveder*.

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. juni 2019 kl. 14:11

      Fantastisk at høre, Helle:-D
      Tusind tak<3
      Kh Lene

      Svar
  4. Dina

    3. maj 2020 kl. 21:07

    Hej hej. Har du prøvet at bage dem med hvid hvedemel ?

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. maj 2020 kl. 21:12

      Hej Dina:-)
      Nej, det har jeg ikke, men det tror jeg sagtens, du kan.
      Jeg bruger hvid hvedemel til meget andet. Også til bananbrød;-)
      Kh Lene

      Svar
  5. Birgitte

    3. maj 2020 kl. 22:16

    Hej.
    Kan de bages et par dage før? Eller skal de bages samme dag? Vh Birgitte

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. maj 2020 kl. 22:41

      Hej Birgitte:-)
      Du kan sagtens bage dem et par dage før. Hvis du alligevel skal riste dem til varme hveder, betyder det ikke det mindste.
      Du kan også bage dem endnu tidligere og fryse dem ned.
      Kh Lene

      Svar
    • Bente

      6. maj 2020 kl. 15:39

      Hej Lene
      Kan jeg bage dem med hvedemel, hvis jeg kan hvor meget hvedemel ?
      Mvh. Bente

      Svar
      • Lene Tranberg

        6. maj 2020 kl. 15:43

        Hej Bente:-)
        Ja, det kan du. Så ville jeg bruge 600 g hvedemel i alt;-)
        God fornøjelse!
        Kh Lene

        Svar
        • Bente

          6. maj 2020 kl. 18:30

          Hej Lene
          Tusind tak skal du ha.
          Kh. Bente

          Svar
          • Mia

            29. september 2020 kl. 18:49

            5 stars
            Har bagt disse flere år i streg, og ofte også i en udgave kun med fint hvedemel og det duer opskriften også til.
            De er lækre og blød, både når de er friskbagte og lune, og når de, som det retteligt hører sig til, bliver rystede i ovnen.
            Mmmm, glæder mig allerede til det bliver store bededag igen

  6. Helle

    6. maj 2020 kl. 13:04

    Hej Lene
    De ser lækre ud. Dem vil jeg prøve. Du skriver, at hvederne skal hæve i ovnen over damp i 45 minutter, og derefter varmes ovnen op. Min ovn er ca. 15 minutter om at varme op. Betyder det, at hævetiden er 45 minutter i ovn plus 15 minutter på køkkenbordet, eller skal de ud af ovnen efter 30 minutter og hæve de sidste 15 minutter på bordet?
    Mvh. Helle

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. maj 2020 kl. 13:05

      Hej Helle:-)
      Det er præcis som din første løsning: 45 minutter i den kolde ovn med damp, en forsigtig transport til køkkenbordet, før du varmer ovnen op. Det tager også 15 minutter for min ovn;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Helle

        10. maj 2020 kl. 12:41

        Tak for dit hurtige svar. Jeg erstattede 150 g. hvedemel med hvid hvede men fulgte ellers opskriften. Det er de bedste hveder, jeg har smagt. Den opskrift skal have fast plads i min samling. Tak for den.

        Svar
        • Lene Tranberg

          10. maj 2020 kl. 16:38

          Hej Helle:-)
          Ih, hvor fantastisk:-)
          Tak for din søde besked!
          Kh Lene

          Svar
  7. Amalie

    7. maj 2020 kl. 10:46

    Hej Lene

    Er der en særlig grund til, at du ikke pensler hvederne? 🙂

    Kh Amalie

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. maj 2020 kl. 10:53

      Hej Amalie:-)
      Den eneste grund er, at jeg bedst kan li’ den matte overflade uden pensling;-)
      Hvis du gerne vil pensle dine hveder, skal du gøre der inden damphævningen i ovnen, for ellers vil de hævede hveder falde sammen, når du trykker med penslen.
      Kh Lene

      Svar
  8. Kirsten

    13. april 2021 kl. 18:13

    Hej
    Har du mon prøvet med bageenzymer og Hvede sur
    Mvh kirsten Kruse

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. april 2021 kl. 19:14

      Hej Kirsten:-)
      Nej, jeg har ikke prøvet med nogen af delene. Min erfaring er, at hvederne hæver så flot op, at det ikke er nødvendigt med damp.
      Du kan godt tilføje hvedesur for en mere syrlig smag;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  9. Morten H. Bang

    22. april 2021 kl. 11:06

    Jeg skal bare mange hveder. Kan jeg gøre noget andet end at lade dem hæve i ovnen. Det vil være rart at jeg ikke skal vente på at ovnen er kold inden næste portion kan sættes til hævning 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. april 2021 kl. 11:09

      Hej Morten:-)
      Du kan lave et “dampkammer”, fx ved at sætte en skål eller gryde med det kogende vand i køkkenvasken, bradepanden på kanten af vasken (jeg går ud fra, at du bager i ovnens store bradepande, når du skal bage mange?) og så en stor bedroller eller anden plastickasse henover til at holde på dampen;-)

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  10. Mia

    22. april 2021 kl. 21:22

    5 stars
    Hold nu op de er lækre . Dejlig sprøde på toppen og perfekt bløde indeni.

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. april 2021 kl. 21:30

      Hej Mia:-)
      Tusind tak for din søde besked.
      Jeg er helt enig;-)

      Kh Lene

      Svar
  11. Helle

    23. april 2021 kl. 12:33

    Hej Lene

    Der står mælk i opskriften på hvederne.. er det bare alm mælk? Eller kærnemælk? Synes jeg læste et sted at du altid bruger kærnemælk, men kan ikke finde det nu og tjekke.
    Glæder mig til at prøve at bage hveder selv, for første gang
    Kh Helle

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. april 2021 kl. 13:20

      Hej Helle:-)
      Hvederne bager jeg med almindelig mælk. Hvis man bruger kærnemælk bliver de mere saftige, og det er ikke meningen med hveder. (Altså, for mig skal de ikke være saftige;-))

      Når det er kærnemælk, skriver jeg det altid i opskriften:-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Helle

        24. april 2021 kl. 12:46

        Tak for svar Lene, og ja selvfølgelig ville du det! 😉 men tak for forklaringen på hvorfor.
        Jeg må igang!
        God weekend!

        Svar
        • Lene Tranberg

          24. april 2021 kl. 12:48

          Tak i lige måde, Helle:-)

          Svar
  12. Jeanne

    27. april 2021 kl. 15:41

    Kære Lene

    Jeg vil blot høre dig om man kan erstatte spelt med fuldkorn, men hvid hvede fuldkorn?

    På forhånd tak Jeann

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. april 2021 kl. 15:42

      Kære Jeanne:-)
      Ja, det kan du sagtens.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  13. Tina Henriksen

    1. maj 2022 kl. 10:33

    Hej Lene

    Nu skal dine hveder prøves af. Lige et kort spørgsmål. Hvormeget erfaring har du med Manitoba hvedemel fra Valsemøllen? Kunne man erstatte speltmelet med Manitoba og vil resultatet blive godt? Jeg har nemlig ikke spelt i skabet, men masser af hvedemel og Manitoba.

    God søndag
    Mvh
    Tina

    Svar
    • Lene Tranberg

      1. maj 2022 kl. 10:35

      Hej Tina:-)
      Slå dig bare løs med Manitobamelet. Det er godt og bagestærkt.
      Du kan blande de to meltyper eller bare bruge 100% af den ene eller anden;-)

      Rigtig god bagelyst og dejlig søndag til dig!

      Kh Lene

      Svar
  14. Hanne

    4. maj 2022 kl. 21:19

    5 stars
    Virkelig gode hveder

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. maj 2022 kl. 8:23

      Tusind tak, Hanne:-)
      Kh Lene

      Svar
  15. Rikke Schouboe

    10. maj 2022 kl. 21:42

    Hej..
    Pkt. 5 forstår jeg ikke helt hvordan man gør (sorry) “ stram op”..øhh kan du prøve at forklare mig mere “børnevenligt” .. hvordan jeg skal gøre?
    Tak for din tid.
    Mvh Rikke

    Svar
    • Lene Tranberg

      10. maj 2022 kl. 21:48

      Hej Rikke:-)
      Du kan se, hvordan man strammer en bolle op i en video i den her opskrift: https://bagvrk.dk/pitabroed

      Men ellers skal du følge beskrivelsen i opskriften:

      Saml de fire hjørner på dejklumpen og træk dem op på midten, og derefter samle de fire sider op på midten og samle dem godt.
      Vend bollen med samlingen nedad, og tril den på bordet med en hul hånd.

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  16. Iben

    12. maj 2022 kl. 17:15

    De bedste hveder. Dampetricket gør dem så lækre. Tak for endnu en god opskrift

    Svar
  17. Anita Seerup

    20. april 2023 kl. 16:36

    Hej Lene, hvorfor kan man ikke bare lade hvederne stå i ovnen, fjerne det ildfaste fad og sætte tempera- turen?
    Vh Anita

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. april 2023 kl. 17:13

      Hej Anita:-)
      Det er især vigtigt at forvarme ovnen, når man bager hveder, fordi dampen på bollernes overflade skal forsvinde hurtigt, så varmen booster hævningen med det samme.

      Det er altid en god idé at forvarme ovnen, når man bager boller eller kager, der ikke skal have så lang tid i ovnen som fx et brød.
      Det giver et mere ensartet resultat.

      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Rigtig god bagelyst.

      Svar
  18. Annemette

    3. maj 2023 kl. 17:15

    I morgen er det Verdens sidste Store Bededag – så nu står mine hveder og hæver i ovnen! Det er bare den bedste opskrift, der findes!
    Dejen er helt utrolig nem at arbejde med 😍

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. maj 2023 kl. 9:37

      Hej Annemette:-)
      Tak for de rosende ord:-)
      Vi mister ganske vist Store Bededag som fri- og helligdag, men jeg er sikker på, der også står hveder på bordet hos os næste år;-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme