• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner – nem dessert

Iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner – nem dessert

13. maj 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Vi holdt kobberbryllup i 2016. Temaet var løb, så alle skulle være “klædt ud” i løbetøj. Der var startnumre til alle, men det eneste, gæsterne skulle løbe, var frem og tilbage til buffet’en. Desserten var (naturligvis) medaljer, altså kagen, men også en iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner.

Iskold rabarbersuppe serveres med marcipancroutoner Bagvrk.dk

Rabarbersuppe

Det geniale ved denne dessert er, at den kan laves i god tid i forvejen og fryses ned. Du kan også lave den af frosne rabarber, hvis det er udenfor sæsonen.

Vores desserter var portionsanrettede, så serveringspigerne havde gjort de små vandglas til suppen klar, og da den havde konsistens som slush ice, skulle den bare øses op. Så var den stadig iskold ved servering.

Jeg fandt opskriften på Odense Marcipans hjemmeside. Der ligger den ikke længere. Men det viste sig, at jeg allerede havde den, for da jeg kiggede i min mors håndskrevne kogebøger, var der en opskrift på rabarbersuppe, som jeg havde serveret til min ældste søns fødselsdag for mange år siden. Jeg havde bare glemt alt om den.

Iskold rabarbersuppe Bagvrk.dk

Du skal holde et vågent øje med croutonerne i ovnen, for de bliver lynhurtigt sorte. Jeg brændte den første portion på, og lærte det på den hårde måde. Men derudover er de nemme at lave. Marcipancroutonerne kan sagtens laves dagen før, hvis du opbevarer dem i en kagedåse.

Du behøver ikke lade dig begrænse af, at det hedder en rabarbersuppe. Du kan sagtens bruge den som slush ice, som saft fortyndet med vand eller danskvand – eller som en drink. Forestil dig en varm sommerdag, en iskold rabarberdrink med asti, rom, vodka eller tequila i og gode venner på terrassen til grillmad.

Har du lyst til en anden, nem dessert, vil jeg foreslå dig en Eton mess.

Iskold rabarbersuppe udvalgt billede Bagvrk.dk

Rabarbersuppe med marcipancroutoner

En iskold og læskende dessert til de varme sommerdage.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Rabarbersuppe

  • 500 g rensede rabarber
  • 500 g sukker
  • 1 liter vand
  • 6 hele nelliker
  • Saft af en citron

Marcipancroutoner

  • 200 g marcipan
  • Rørsukker

Sådan gør du
 

  • Skær rabarberne i mindre stykker. Bland alle ingredienserne til suppen, og bring det i kog i en gryde. Lad det koge for svag varme i 15-20 minutter.
  • Si suppen og lad den afkøle helt. Pres al væden ud af rabarberne. Tilsæt evt. en smule rød frugt- eller pastafarve, hvis farven skal hjælpes lidt på vej. Sæt suppen i fryseren, så den fryser til slush ice.
  • Du kan sætte suppen direkte i fryseren, når den er afkølet, hvis du laver den i god tid. Så skal du bare tage den ud 10-15 minutter før servering.
  • Alternativt kan du sætte suppen i fryseren ca. 1½ time før servering, så den fryser ind.
  • Varm ovnen op til 225°. (Alm ovn, ikke varmluft.) Skær marcipanen i tern på 1×1 cm. Vend dem i rørsukker, så de er dækkede på alle sider.
  • Fordel marcipanen på bagepapir på en bageplade, og bag midt i ovnen, til de er gyldne. Det tager 6-8 minutter, men hold øje, for det går lynhurtigt, før sukkeret karamelliserer, og croutonerne er sorte.
  • Ved servering hældes din rabarbersuppe i små glas eller skåle, og croutonerne fordeles ovenpå. Pynt gerne med citronmelisse- eller mynteblade.

Noter

Rabarbersuppe kan fryses ned i op til tre måneder.
Tags Marcipan, Rabarber, Sommer, Supernem
Marcipancroutoner
De små marcipancroutoner.

Tags: Dessert, Forår, Gæster, Marcipan, Nem, Nem opskrift, Rabarber, Sommer, Suppe

Previous Post: « Sådan bygger du en buet bænk ved bålpladsen – DIY
Next Post: Konmari køkken – første del om Komono kategorien »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria Holecz

    8. juni 2018 kl. 16:37

    Simpelthen en super lækker drik/suppe på en varm dag 🙂

    Svar
    • Lene

      8. juni 2018 kl. 17:11

      Tak, Maria:-)
      Ja, den smager rigtig dejligt og kan også sagtens fortyndes som en saft.
      Ha’ en dejlig (varm) weekend:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Camilla Cecilie

    13. maj 2020 kl. 12:06

    Super lækkert og så er den allergivenlig

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. maj 2020 kl. 12:51

      Den er virkelig frisk og lækker;-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Bløde kanelsnegle med surdej – en søøø’…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme