• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot

Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot

5. juni 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Mør kylling, der smelter på tungen. En gammeldags, skilt sovs, som kan opsuges af kartoflerne. Syrlig agurkesalat i papirtynde skiver. Ovnbagt rabarberkompot, som bevarer formen. Grøn salat med mormordressing. Her er opskriften på en grydestegt kylling, som sender dig direkte i himlen:-)

Grydestegt kylling med agurkesalat og skilt sovs Bagvrk.dk

Du skal selvfølgelig bruge en gryde, som er stor nok til, at den kan rumme hele kyllingen, så du stadig kan lægge låg på. Jeg var så heldig, at jeg vandt en Le Creuset gryde i en konkurrence på Instagram. I en valgfri farve.

Jeg havde længe drømt om den sart lyserøde Shell Pink støbejernsgryde, men jeg syntes, den var frygtelig dyr. Da jeg så vandt den, valgte jeg med hjertet og tog den uden tvivl ufornuftige, men utroligt smukke, lyserøde gryde i stedet for en klassisk sort eller grå.

Le Creuset støbejernsgryde Shell Pink Bagvrk.dk

Gryden er så pæn, at den nu står i et hjørne på køkkenbordet. Så slipper jeg også for at løfte den op og ned fra grydeskuffen.

En (sen) undskyldning til min mor

Min mor lavede den mest fantastiske kylling med helt sprødt skind, da jeg var barn. Jeg elskede den<3

Til gengæld gad jeg ikke spise kylling med blødt skind, så når vi skulle have grydekylling, blev jeg altid frygteligt skuffet. Heldigvis fik vi oftest den gode, sprøde kylling. (Den må vist hellere komme på bloggen ved lejlighed.)

Den brunede grydestegt kylling Bagvrk.dk

Jeg gav højlydt udtryk for min utilfredshed og mente, at en grydestegt kylling ikke var bedre værd end at kaste på møddingen.

I mit stille sind har jeg tænkt “møddingkylling”, hver gang jeg siden har tænkt på grydestegt kylling.

Undskyld, mor<3 Det er nok lidt sent at komme med en undskyldning over 40 år efter, men jeg mener det;-)

Grydestegt kylling med det hele

Der er slet ikke svært at lave en grydekylling. Den passer sig selv i gryden, mens den simrer sig mør. Imens kan du tage dig af det øvrige tilbehør.

Gammeldags agurkesalat til grydestegt kylling Bagvrk.dk

Den kolde agurkesalat er nem og tilpas syrlig. Den kan godt holde sig i køleskabet nogle dage, så skal du have gæster på lørdag, kan du fint lave den onsdag eller torsdag, hvis du vil.

Rabarberkompot til grydestegt kylling Bagvrk.dk

Rabarberkompotten laver jeg i ovnen. Hvis man koger den i en gryde, har rabarberen tendens til at falde fra hinanden, så det bliver noget sammenrodet noget. Hvis du i stedet bager den sammen med sukker og vanille, beholder stykkerne formen. Rabarberkompotten er det søde indslag.

Grydestegt kylling med det hele rabarberkompot agurkesalat mormorsalat Bagvrk.dk

En skilt sovs er ikke skilt ved en fejl som en bearnaisesauce, der er blevet for varm. Man kalder sovsen skilt, fordi den ikke er jævnet og ensartet. Sovsen skal koges ind, når kyllingen er mør, så den tykner lidt, men ellers kan du godt røre en jævning i, hvis du vil have den endnu tykkere.

Jeg lagde kyllingen tilbage i gryden, da den var skåret ud, og sovsen kogt lidt ind. Gryden var nemlig så pæn, at den gerne måtte komme med på bordet, og så holder gryden altså umanerligt godt på varmen, så vi brændte os lige så meget på de sidste stykker kylling som på de første…

Hvis du hellere vil servere kyllingen på et fad, så vælg et dybt ét, hvor der er plads til sovsen, så den ikke løber ud over kanten.

Kogte kartofler er selvfølgelig nødvendigt, klassisk tilbehør, så du har noget til at suge al den gode sovs op med.

Grøn salat med mormordressing Bagvrk.dk

En grøn salat med en sødlig mormordressing er frisk og sprød i kontrast til at det øvrige, som smelter på tungen. Heldigvis er salaten også nem at røre sammen på ingen tid.

Hvordan opbinder man en kylling?

Der er mange måder at opbinde en kylling på, så fyldet i den ikke falder ud under stegningen. Jeg brugte den mest simple metode. Det gør ikke noget, at vingerne stikker ud fra kyllingen, når den skal grydesteges.

Det er anderledes, hvis man skal stege en kylling på rotisseriet i grillen, fordi det der er vigtigt, at hverken lår eller vinger slår ud under grillningen og får for meget – eller endnu værre slår imod grillens sider eller låg.

Opbundet kylling lavformat Bagvrk.dk

Bind et stykke bomuldssnor (man kan købe små ruller med køkkensnor i supermarkeder) rundt om lår og kyllingens gump, og stram til, så det holdes helt tæt sammen.

Persillen bliver inde i kyllingen, og der er styr på de to underlår, så det er nemt at håndtere kyllingen under stegningen.

Vil du hellere have kylling med sprødt skind, skal du lave denne saltbagte kylling. Den er helt fantastisk.

Grydestegt kylling med agurksalat og skilt sovs Bagvrk.dk

Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot

En klassisk, dansk mormorret med mør kylling og lækkert tilbehør.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Grydestegt kylling

  • 1 kylling, fersk eller optøet
  • 1 stort bundt persille
  • 50 g smør
  • Salt og peber
  • 1 mellemstort løg, skåret i kvarte
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl (sød)mælk
  • 1 dl vand

Agurkesalat

  • 2 dl mørk lagereddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 agurk i meget tynde skiver

Rabarberkompot

  • 350 g rabarber, rensede og i mindre stykker
  • 125 g sukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 spsk vand

Grøn salat med mormordressing

  • 1 hoved grøn salat eller romainesalat
  • 1 dl piskefløde
  • citronsaft
  • sukker
  • 1 lille nip groft salt

Tilbehør derudover

  • Kogte kartofler

Sådan gør du
 

Grydekyllingen

  • Skyl kyllingen i koldt vand ind- og udvendig for at fjerne evt. rester fra slagtningen. Dup den tør med køkkenrulle. Krydr kyllingen både ud- og indvendigt med salt og peber.
  • Skyl persillen grundigt, og fjern de grove stilke. Fyld kyllingen med persille og en skefuld smør. Bind ben og gump sammen med køkkensnor, så den holder sig lukket. Pil løget og skær det i kvarte.
    Opbundet kylling lavformat Bagvrk.dk
  • Smelt resten af smørret i en stegegryde, som kan rumme kyllingen, når låget lægges på. Brun kyllingen godt på alle sider. Tag den op, før du bruner løget.
  • Læg kyllingen tilbage i gryden med brystet opad, og tilsæt fløde, sødmælk og vand. Bring det i kog, og lad det simre under låg ved helt lav varme i ca. halvanden time, til kyllingen er mør som smør. Vend kyllingen undervejs, eller overhæld den med væden nogle gange.
  • Tag kyllingen op, og parter den i passende stykker. Kog saucen ind ved stærkere varme. Smag saucen til med salt og peber, før du lægger kyllingen tilbage i gryden.

Imens laves tilbehøret:

    Agurkesalat

    • Bland eddike, vand, sukker, salt og peber, og kog det op i en lille gryde, til sukkeret er smeltet. Lad det køle af en halv times tid.
      Gammeldags agurksalat til grydestegt kylling Bagvrk.dk
    • Skyl agurken, og skær den i milimeter tynde skiver. Læg agurkeskiverne i et glas, og overhæld dem med lagen. Lad agurkesalaten trække i køleskabet indtil servering.

    Rabarberkompot

    • Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft). Læg et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
      Rabarberkompot til grydestegt kylling Bagvrk.dk
    • Bland rabarber, sukker, vanillesukker, rødvinseddike og vand, før du fordeler det i fadet.
    • Bag rabarberne i nederste tredjedel af ovnen i ca. 30 minutter, til rabarberne er møre. Raberberkompot kan serveres både lun og afkølet.

    Grøn salat med mormordressing

    • Skyl og tør salaten grundigt, før den skæres i strimler. Bland alle ingredienserne til mormordressingen og lad den tykne. Salaten blandes med dressingen kort før servering.
      Grøn salat med mormordressing Bagvrk.dk 2

    Noter

    Grydestegt kylling kan serveres i gryden, som jeg gjorde. Det holder godt på varmen. Alternativt kan den serveres i et dybt fad, hvor den skilte sovs hældes ved.
    Tags Dansk Klassiker, Kylling, Mormormad, Supernem
    Grydestegt kylling udvalgt billede Bagvrk.dk
    Grydestegt kylling med rabarberkompot Bagvrk.dk

    Tags: Aftensmad, Agurk, Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Gæster, Hverdagsmad, Kylling, Mormormad, Nem opskrift, Rabarber, Salat, Tilbehør til aftensmad

    Previous Post: « Farvede sandwichboller – studenterfest og studenterkørsel
    Next Post: Fyldte champignons med Serranoskinke. Tapas igen. »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. VenterPaaVinBlog

      5. juni 2020 kl. 15:53

      Øj, det ser lækkert ud – sidst vi fik tapas herhjemme, var en af retterne kold kyllingesouffle med rabarberkompot; så så godt.

      Svar
      • Lene Tranberg

        5. juni 2020 kl. 16:39

        Mmmm, det lyder lækkert:-)
        Kh Lene

        Svar
    2. Sif

      6. juni 2020 kl. 8:20

      Mums! Hvor ser det lækkert ud! Skal jeg da prøve at lave <3
      https://www.giraphaella.dk

      Svar
      • Lene Tranberg

        10. juni 2020 kl. 11:24

        Hej Sif:-)
        Ja, gør endelig det:-)
        Kh Lene

        Svar
    3. Pia

      10. juni 2020 kl. 11:42

      Skal eddikelagen være helt kold før man hælder den over agurkerne ?

      Svar
      • Lene Tranberg

        10. juni 2020 kl. 11:45

        Hej Pia:-)
        Nej, lagen behøver ikke være helt kold. Jeg lod den stå en halv times tid, før jeg hældte den over.
        Det præciserer jeg lige i opskriften. Tak:-)
        Kh Lene

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

    VELKOMMEN TIL BAGVRK!

    Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

    Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

    Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

    Vil du vide mere om mig?

    Det får du!

    Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

    Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

    Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

    Bliv den bedste bager i dit køkken!

    Kontakt

    Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

    Instagram

    🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
    Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
    Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
    🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
    Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
    Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
    Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
    🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
    Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
    Følg på Instagram

    Søg

    Andre læser også:

    • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
    • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
    • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
    • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
    • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
    • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

    Etisk ansvarlig influent

    Etisk ansvarlig influent

    Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme