• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Pølsebrød, der holder – fantastisk streetfood for naboerne

Pølsebrød, der holder – fantastisk streetfood for naboerne

9. januar 2024 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kender problemet med købte pølsebrød. Hvis der er forskåret en rille i dem, flækker de tit, når du lægger pølsen i brødet. Andre gange får man nogle, som ikke smager af noget som helst. De problemer er løst med den her opskrift, for udover, at du med den bager de bedste pølsebrød, du nogensinde har smagt, kan brødene rumme både en frankfurter og alt det fyld, du gerne vil have i din hotdog.

Luftige pølsebrød med indhold Bagvrk.dk opskrift

Et godt tip er faktisk at flække brødet i toppen i stedet for i siden. Så kan din hotdog nemlig stå op, mens du fylder i, og du kan sætte den fra dig, når du ikke lige bider af den. Den bliver nemlig stående på den brede bund i stedet for at vælte omkuld;-)

Opdateret opskrift på pølsebrød

Opskriften er opdateret og ændret lidt den 9. januar 2024. Det grove mel er taget ud, så de er lyse, som de fleste kan li’ dem. Vil du hellere tilsætte lidt groft mel, står der i noter under opskriften, hvordan du gør. Derudover er der tilsat lidt bageenzymer, som gør, at pølsebrødene holder sig friske i længere tid og bliver lidt luftigere.

På billederne er pølserne desværre ikke stegte. Den iskolde vinter gjorde, at vores gasflaske frøs for første gang i 20 år, så det ikke var muligt at få stegt pølserne til aftensmaden. Min mand måtte have spenderbukserne på og invitere mig ud at spise i stedet;-)

Luftige pølsebrød der holder Bagvrk.dk opskrift

Pølsebrød til pølseboden

Vi har en foretagsom og fantasifuld søn. Han øjner enhver lejlighed til at tjene en skilling og havde i mange år en pølsebod på vejen. Her solgte han pølser med brød (eller kartoffelsalat) til naboerne for en femmer. Det helt vildt smarte for ham var, at han ikke selv skulle have en krone op af lommen til råvarer. Farmand købte pølser og lavede kartoffelsalat, mens jeg bagte pølsebrød. Junior sad og passede kassen, mens far stegte pølser på grillen.

Heldigvis har vi gode og søde naboer. De kom gerne og spiste aftensmad i Augusts streetfood ‘restaurant’ en enkelt sommerfredag om året. Vi mødes til en fredagsøl eller -sodavand på vejen, men helst når det er godt vejr. – Og så lillejuleaften hvor vi ønsker hinanden glædelig jul og spiser et par æbleskiver, uanset vejret.

Igennem årene har jeg afprøvet forskellige opskrifter på pølsebrød med svingende resultat. (De har dog alle kunnet spises.) Men efter at have bagt både damphævede hveder og lige, hævede burgerboller, mente jeg, at jeg ville kunne forbedre mine tidligere resultater væsentligt ved at lave min egen opskrift.

Her er resultatet. Buttede, sammenbagte, luftige, store og ikke mindst holdbare pølsebrød, som sagtens kan favne om en frankfurter med masser af tilbehør uden at flække. Det er sådan, pølsebrød skal være!

I mange år bagte jeg pølsebrød med fuldkornsspelt i dejen. Hvis du vil have endnu mere fuldkorn i dine pølsebrød, vil jeg anbefale dig at bruge hvid hvede i stedet for det almindelige hvedemel.

Luftige pølsebrød Bagvrk.dk

Firkantede pølsebrød

Den metode, jeg har brugt til at presse brødene, har jeg også brugt på burgerboller og gulerodsbollerne med chiafrø, som jeg bagte til burgerboller. Det er så nemt at få flade burgerboller. Og pølsebrødene får en ensartet og firkantet form.

Beskrivelsen er lang, for jeg vil være sikker på, at du får alle detaljer i udførelsen med. Du kan godt halvere opskriften, hvis det er, men brødene kan også fryses.

Luftige pølsebrød Bagvrk.dk opskrift

Pølsebrød

Rummelige pølsebrød, der kan rumme en hotter med det hele.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 11 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 41 minutter min
Ret Brød, Grill
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 20 stk.

Ingredienser
  

  • 5½ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 75 g blødt smør
  • 875 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 25 g bageenzymer (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • Bland salt, sukker og bageenzymer med melet. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt ⅔ af melet. (Brug gerne K-spaden i røremaskinen, til smørret er æltet ind. Skift herefter til dejkrogen, som ælter det sidste. På den måde sikres, at alt bliver æltet godt ind i dejen.)
  • Når hvedemelet er æltet ind i dejen, tilsættes det bløde smør og blandes godt, til det er absorberet af dejen. Ælt resten af melet i og lad røremaskinen køre i 10-12 minutter, til dejen er smidig og blank.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, som fastgøres med en elastik og sæt dejen til hævning et lunt sted i en time.

Formning og damphævning

  • Ælt dejen kort igennem og del den i 20 lige store stykker. Vej dejen af (ca. 78 gram pr. stk.), tril hver klump til en bolle og læg den under den opklippede frysepose på køkkenbordet, mens resten af dejen vejes af. På den måde bliver dejen strammet op.
  • Hver bolle får lov at hvile nogle minutter på bordet, bliver ikke tørre på overfladen og er derefter nemme at forme videre. De tages selvfølgelig ud igen i samme rækkefølge, som de blev lagt ind under plasten, så alle får lov at hvile.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Tag hver bolle, vend den med bagsiden opad, træk den lidt aflang og rul den sammen fra den lange side, som man ville rulle et stykke papir om en blyant. Rul brødet på bordet, til det måler ca. 15 cm i længden og ca. 2 cm i tykkelsen.
    Pølsebrød
  • Læg pølsebrødene i to rækker á 5 stk. med et par centimeters afstand på en bageplade og fortsæt, indtil alle 20 pølsebrød er formet. Husk at lægge samlingen nedad og pres enderne lidt ind, så de ikke er spidse.
  • Sæt begge plader med pølsebrød til hævning i en slukket ovn i 20 minutter.
    Pølsebrød
  • Forbered en bradepande til dampbadet og kog ca. en liter vand. Når de 20 minutter er gået, tages pladerne ud. Læg et stykke bagepapir henover pølsebrødene og pres et skærebræt eller en bageplade jævnt nedover brødene, så de presses flade (ca. 1 cm tykke).
    Pølsebrød
  • Sæt begge plader i ovnen igen, stil bradepanden ind i bunden af ovnen og hæld det kogende vand i bradepanden. Lad pølsebrødene hæve 40 minutter med damp i ovnen.
  • Tag forsigtigt begge plader ud – og bradepanden med vandet – og varm ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Bag brødene én plade ad gangen (den plade, som blev formet først, skal selvfølgelig også bages først) i 10-12 minutter.
  • Husk at pølsebrød ikke skal være mørke og sprøde, når de kommer ud af ovnen, for de skal kunne tåle at varmes eller ristes, inden pølsen kommer i. Læg et tørt viskestykke over brødene, mens de køler af på en rist.

Noter

Opbevar dine pølsebrød i en frysepose og læg resten i fryseren i op til 3 måneder.
Vil du have grovere pølsebrød, så erstat 150 g hvedemel med groft fuldkornsspelt. Alternativt kan du bage dem med Hvid Hvede fuldkornsmel i stedet for det hvide hvedemel.
Tags Aftensmad, Fastfood, Grill, Madbrød

Tags: Aftensmad, Bageenzymer, Bagværk, Billig, Børnevenlig, Brød, Dansk klassiker, Gær, Gærbrød, Gærdej, Grill, Hverdagsmad, Madbrød, Nem, Nem opskrift

Previous Post: « Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
Next Post: Flagkage som Dannebrog – til fødselsdage og landskampe »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susanne Mertins

    16. maj 2019 kl. 11:14

    Hej – har du nogle tips til hvordan jeg varmer pølsebrødene op efter at de herværende frosset ned? Direkte fra fryser til ovn eller optøs først? Hvor varm skal ovnen være? Synes ofte gærbrød blivet så tørt når det blivet varmet op. På forhånd tak – Susanne

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. maj 2019 kl. 11:28

      Hej Susanne:-)
      Jeg plejer at tø pølsebrødene op først. Jeg varmer ovnen op til 200 grader (alm ovn) og varmer dem 2-3 minutter.
      Du kan også stænke lidt vand på brødet, lige før du varmer dem og måske give dem et øjeblik længere. Så bliver de helt som nybagte:-)
      God fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
  2. Lisa

    22. februar 2021 kl. 15:36

    Hvad nu når man har en mand der ikke er så vild med groft brød? Kan man skifte fuldkornsspelt ud med noget andet mel?

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. februar 2021 kl. 15:38

      Hej Lisa:-)
      Du kan bare bruge almindeligt mel (måske en lille bitte smule mere).
      Brødet er nu ikke groft på nogen måde, men han kan sikkert se de små prikker i dejen;-)

      Kh Lene

      Svar
  3. Lene Gram Møller

    22. juli 2021 kl. 17:04

    Hej Lene. Hvad kan erstatte spelmel bortset fra alm. hvedemel men gerne må være lidt grov. Fuldkorns hvedemel?

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. juli 2021 kl. 17:50

      Hej Lene:-)
      Ja, fuldkornshvedemel er en god erstatning.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  4. Ann Winther

    11. februar 2024 kl. 17:09

    Hej Lene
    Jeg blev nysgerrig med hensyn til “den anderledes” måde at lave “hotter” på.
    Jeg forstår ikke Din forklaring;-)

    Kh Ann
    Aalborg

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. marts 2024 kl. 13:36

      Hej Ann:-)
      Hvis du forestiller dig, at du sætter brødet på en tallerken og så laver snittet i toppen i stedet for i siden, som man plejer.
      Så kan brødet blive stående på den lige bund.

      Ha’ en dejlig weekend:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme