• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Mandelkage med mangomousse – nem og lækker kagetapas

Mandelkage med mangomousse – nem og lækker kagetapas

31. januar 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Skal du servere kagetapas til en festlig lejlighed, må du endelig prøve denne mandelkage med mangomouse. Den er ikke svær at lykkes med. Smagen er blød, mild og lækker.

Kagetapas Mandelkage med mangomousse Bagvrk.dk Nem opskrift

Mandelkage med mangomousse

Jeg elsker, når der er en anledning til at bage kage, for i det daglige er vi kun to. I går var jeg til møde i den vinklub, jeg er medlem af. Den dessertvin, vi skulle smage, var en kold, sød, italiensk vin med eksotiske noter. Derfor faldt mit valg på mango.

Alle mine opskrifter er så vidt muligt med lettilgængelige ingredienser. Ingredienser du kan købe i dit nærmeste supermarked. Også denne opskrift.

Mangoen er fra frosne tern. Du kan godt bruge frisk mango, men de frosne er nemme at have liggende i fryseren. Kvaliteten og modenheden på en frisk mango kan være svingende. Køb dem så modne som muligt, hvis du vil bruge friske.

Kagen er ikke oversød. Der er en fin balance mellem mango, lime og hvid chokolade i moussen, kombineret med mandelbunden. Vent med at smage til, til du har smeltet den hvide chokolade i mangopureen, for chokoladen er meget sød i sig selv.

Mandelkage med mangomoussse Kagetapas Bagvrk.dk udvalgt

Kagetapas

Kagetapas er et udvalg af små, fine kager, så gæsterne selv kan vælge, hvilke kager de har lyst til. Men hvor meget skal der til?

Normalt beregner man 3-4 små kager pr. person til kagetapas. Hvis du planlægger at bage 6 forskellige, skal du derfor ikke lave en af hver til alle gæster. Så får du alt for meget kage til overs.

Du kunne fx vælge nogle af følgende:

  • Drømmekagemuffins
  • Gateau Marcel
  • Sarah Bernhardt
  • Citronfromage på mandelbund med birkes
  • Piña Colada dessert
  • Muffins med jordbærmousse
  • Muffins med hyldeblomstmousse
  • Romkugler
  • Bedstefars skæg
  • Hindbærsnitter
  • Mudcake med hindbærmousse
  • Sommerlagkage med rabarbermousse
Mandelkage med mangomousse Kagetapas Bagvrk.dk

Det pæne snit i moussen

Det er ikke svært at lave pæne snit i en moussekage som den her. Du skal blot have tålmodighed til at lade kagen fryse, før du skærer med en varm kniv. Dyp kniven i en kande med kogende vand, tør den af i et viskestykke og skær med rolig hånd gennem moussen og bunden.

Skær først kanterne af kagen, så siderne bliver lige. Mål kagen på begge leder. Fx målte kagen her 28×30 cm uden kanter. Divider 28 med 5 og 30 med 6. Det bliver hhv. 5,6 og 5 cm. Mål nu på kagen og sæt mærker, du kan skære efter.

På den måde får du helt ensartede stykker. Lad stykkerne tø op i køleskabet, før du serverer dem.

Når kagen alligevel skal i fryseren, har du også mulighed for at lave den i god tid. Frys hele kagen eller frys de udskårne stykker, så du nemt kan tø de kager op, du skal bruge. Kagen kan holde sig op til tre måneder i fryseren.

En nem måde at pynte kagen på er at lave ekstra snit i toppen af moussen. Før blot den varme kniv igennem det øverste lag, og vupti har du gjort den lidt ekstra fin. Så behøver der kun et enkelt blad på toppen som pynt.

Mandelkage med mangomoussse Kagetapas Bagvrk.dk udvalgt

Mandelbund med mangomousse

En fin kage til kagetapas til en festlig lejlighed – eller bare en lækker kage til mange.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Køle- og frysetid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 30 stk

Ingredienser
  

Mandelbund

  • 5 æggehvider
  • 160 g sukker
  • 180 g mandler, blendet til mel
  • 65 g marcipan, fintrevet
  • 40 g kartoffelmel
  • 25 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1½ tsk bagepulver

Mangomousse

  • 500 g frossen mango
  • ½ dl vand
  • 1 lime, skal og saft
  • 2 spsk sukker
  • 6 blade husblas
  • 100 g hvid chokolade, finthakket
  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • Rød surkløver

Sådan gør du
 

Mandelbund

  • Blend mandlerne meget fint i en minihakker eller foodprocessor. De skal ikke smuttes først.
  • Varm ovnen op til 150° (almindelig ovn, ikke varmluft). Tegn et felt på 30×32 cm op på et stykke bagepapir. Vend det med tegningen nedad.
  • Mandelmel, marcipan, kartoffelmel, mel og bagepulver blandes godt i en skål. I en helt ren skål piskes æggehviderne stive. (Vend skålen på hovedet, så du er sikker på, de er helt stive.) Tilsæt sukkeret en skefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk i yderligere et par minutter, efter det sidste sukker er pisket ind.
  • Vend ¼ af marengsmassen godt med de tørre ingredienser, før du vender resten af marengsen i ad to omgange. Vend det forsigtigt med lange tag med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af marengsen.
  • Fordel dejen på bagepapiret lidt ud over stregerne og glat den ud med en dejskraber. Bag mandelbunden i nederste tredjedel af ovnen i ca. 35 minutter.
  • Lad kagebunden køle i fem minutter, før du vender den om på et rent stykke bagepapir. Læg et hårdtopvredet viskestykke henover bagepapiret på bunden, lad det ligge 5-10 minutter, før bagepapiret trækkes af. Lad bunden afkøle helt på en rist.

Mangomousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 15 minutter.
  • Hæld de frosne mangotern i en gryde sammen med vand, sukker, fintrevet limeskal og limesaft. Bring det i kog og lad det simre i ca. 25 minutter, til du nemt kan mose mangoen.
  • Passér mangoen gennem en sigte ned i en skål Det fjerner eventuelle trævler fra mangoen. (Er mangomosen blevet kold undervejs, skal den varmes op igen til ca. 60°.)
  • Knug vandet af husblassen, læg den i den varme saft, så husblassen opløses. Tilsæt den finthakkede, hvide chokolade og lad den smelte. Bland det godt. Lad mangomosen køle af, til den når stuetemperatur.
  • Pisk fløden til bløde toppe. Den må ikke blive for stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden.
  • Rør først en spiseskefuld af fløden ud i den afkølede mos. Bland det godt. Vend resten af fløden i ad et par omgange. Brug lange tag med en dejskraber. Er mangomoussen meget syrlig, kan du smage den til med flormelis. Sæt moussen i køleskabet i minimum en halv time, til den har sat sig.

Samling og pynt

  • Læg den afkølede bund på bagepapir på en bageplade, der kan være i fryseren. Fordel mangomoussen henover bunden, helt ud til kanten.
  • Sæt kagen i fryseren, til den er helt fast, gerne natten over.
  • Skær kagen ud med en skarp kniv, som mellem hvert snit dyppes i en kande med meget varmt vand og tørres af i et viskestykke.
  • Skær først kanterne af, så de bliver skarpe. Mål kagen på begge leder og sæt mærker, der kan skæres efter, så alle stykker bliver lige store. Lav snit i toppen af moussen som ekstra grafisk pynt.
  • Pynt med blade af rød surkløver og lad stykkerne tø helt op i køleskabet før servering.

Noter

Mandelkagen med mangomousse er fryseegnet i op til tre måneder. 
Tags Mandler, Mango, Marcipan, Mousse, Tapas
Mangomousse 
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Gæster, Kagetapas, Mandler, Mango, Marengs, Moussekage, Nem opskrift, Tapas

Previous Post: « Remoncekage – din nye bedste ven – næsten som en brunsviger
Next Post: Lykkekager – en kærlighedskage til Valentinsdag, bryllup eller babyshower »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme