• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Sommerlagkage med rabarber og bær – smuk, blød og nem

Sommerlagkage med rabarber og bær – smuk, blød og nem

23. maj 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du går aldrig galt i byen med en mandelbund, en blød mousse og friske bær. Uanset om du skal bruge kagen som dessert eller til kaffen. Sådan en kage er min sommerlagkage.

Sommerlagkage med rabarber og bær Bagvrk.dk kvadratisk

I fredags havde vi gæster for første gang i over to måneder, når man ser bort fra familien.

Da Danmark lukkede ned, havde vi en aftale med et vennepar, at de skulle komme til middag. Det blev naturligvis aflyst og udsat på ubestemt tid. Først nu fandt vi det sikkert at invitere igen.

Sommerlagkage med rabarber og bær Bagvrk.dk

Sommerlagkage med rabarber og bær

Du skal ikke lade dig begrænse af, at det hedder en sommerlagkage. Du kan bage den, når som helst du har lyst til en lille mundfuld solskin. Rabarberne kan sagtens være fra fryseren.

Der er ikke nogen svære trin i kagen, hvis du bare følger opskriften. Der er husblas i moussen, men fordi den opløses i den varme rabarbersaft, kan du lykkes med det, selvom du aldrig har arbejdet med husblas før.

Mandelbund, rabarberkompot og rabarbermousse Bagvrk.dk

En mandelbund med marcipan giver en stabil bund med masser af smag. Rabarberkompotten er den faste del af de kogte rabarber. Rabarbermoussen lægges ovenpå og holder på bærrene, du pynter kagen med. Kort sagt: En sommerlagkage med smag af solskin.

Opskriften på bunden er også brugt i min hyldeblomstkage og mandelkage med mangomousse, hvis du har brug for variation eller et andet tema end rabarber.

Husk, der er forskel på rabarbers syrlighed. Derfor kan du smage din rabarbermousse til med lidt flormelis, hvis du vil have den sødere, når du har blandet den med flødeskummet.

Sommerlagkage snitbillede Bagvrk.dk

Pynt din sommerlagkage med bær. Ikke alene er det farvestrålende og ser fint ud, men når du læsser masser af bær på kagen, giver det forskellige oplevelser på tungen.

Brug de bær, du har ved hånden: Jordbær. blåbær, hindbær, brombær eller ribs vil alle give et forskelligt farvespil til kagen.

Har du for mange friske rabarber, så skær dem i mindre stykker og frys dem ned. På den måde kan du altid bage en sommerlagkage eller en Bedstefars skæg kage i en håndevending.

Sommerlagkage med rabarber udvalgt Bagvrk.dk

Sommerlagkage med rabarber og friske bær

En mandelbund med rabarberkompot, -mousse og friske bær er en festlig dessert eller kage til kaffen.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Køletid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Ret Dessert, Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Mandelbund

  • 75 g mandler, blendet til mel
  • 25 g marcipan, fintrevet
  • 15 g kartoffelmel
  • 10 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold) (eller Maizena, hvis kagen skal være glutenfri)
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 æggehvider (æg str. M/L)
  • 65 g sukker

Rabarberkompot og -mousse

  • 250 g rabarber, rensede og i mindre stykker
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk vand
  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Til pynt

  • 125 g blåbær
  • 400 g jordbær i kvarte

Sådan gør du
 

Mandelbund

  • Blend mandlerne meget fint i en minihakker eller foodprocessor. De skal ikke smuttes først.
  • Varm ovnen op til 150° (almindelig ovn, ikke varmluft). Læg tilklippet bagepapir i en lagkageform med en diameter på 25 cm. Smør siderne godt med smør.
  • Mandelmel, marcipan, kartoffelmel, mel og bagepulver blandes godt i en skål. I en helt ren skål piskes æggehviderne stive. (Vend skålen på hovedet, så du er sikker på, de er helt stive.) Tilsæt sukkeret en skefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk i yderligere et par minutter, efter det sidste sukker er pisket ind.
  • Vend ¼ af marengsmassen godt med de tørre ingredienser, før du vender resten af marengsen i ad to omgange. Vend det forsigtigt med lange tag med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af marengsen.
  • Fordel dejen i formen og glat den ud med en dejskraber. Bag mandelbunden i nederste tredjedel af ovnen i ca. 30 minutter.
  • Lad kagebunden køle af i formen i 5 minutter. Tag den ud, fjern bagepapiret, og lad den køle helt af på en rist.

Rabarberkompot og -mousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 15 minutter.
  • I en lille gryde blandes rabarberstykker, sukker, vanillesukker og vand. Bring det i kog og lad det simre i 8-10 minutter, indtil rabarberen er mør, og let falder fra hinanden.
  • Hæld rabarberne i en sigte og lad saften dryppe ned i en skål. Pres let på kompotten, så al saften kommer fra. Gem rabarberkompotten.
  • Knug vandet af husblassen, læg den i den varme saft, så husblassen opløses. Bland det godt. Lad rabarbersaften køle af, til den når stuetemperatur, og begynder at blive tyk.
  • Pisk fløden til bløde toppe. Den må ikke blive for stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden.
  • Rør først en spiseskefuld af fløden ud i den afkølede saft. Bland det godt. Vend resten af fløden i saften ad et par omgange. Brug lange tag med en dejskraber. Er rabarbermoussen meget syrlig, kan du smage den til med flormelis. Sæt moussen i køleskabet i minimum en halv time, til den har sat sig.

Samling og pynt

  • Skyl jordbær og blåbær, og lad dem tørre på et rent viskestykke. Del jordbærrene i kvarte. Lad nogle af de grønne blade blive siddende på som pynt.
  • Læg mandelbunden på serveringsfadet. Fordel rabarberkompotten ovenpå bunden, helt ud til kanten.
  • Rabarbermoussen fordeles med en dejskraber henover kompotten. Lad en lille kant være fri hele vejen rundt. Når du pynter kagen med bærrene, presses moussen lidt længere ud.
  • Stil kagen i køleskabet indtil en halv time før servering, så bærrene når at temperere lidt.

Noter

Sommerlagkagen kan fryses ned uden bærpynt i op til tre måneder. 
Tags Forår, Mandler, Marcipan, Rabarber, Sommer, Supernem
Sommerlagkage med rabarber udvalgt Bagvrk.dk

Tags: Bagværk, Creme, Forår, Gæster, Jordbær, Lagkage, Mandler, Mousse, Nem opskrift, Rabarber, Sommer

Previous Post: « Drømmekagemuffins med marcipan – Mille Marie muffins
Next Post: Hvedetortillas bagt på pande eller stål og texmexkrydderi »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Sørensen

    24. maj 2020 kl. 11:30

    er bunden ikke lidt tynd, jeg vil vist hellere have lidt mere bund skal jeg så lave dobbelt, af bunden
    eller syntes du der er nok bund
    Hilsen Jette

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. maj 2020 kl. 11:32

      Hej Jette:-)
      Jeg synes, bunden er passende, men hvis du gerne vil have en tykkere, skal du endelig fordoble den.
      Måske er jeg farvet af at have en mand, som gerne vil have så lidt kagebund og så meget creme som muligt;-)

      Kh Lene

      Svar
  2. Kirsten Sihm

    28. juni 2021 kl. 14:52

    Mums hvor ser den lækker ud ..
    Jeg har dog en datter der ikke bryder sig om marcipan.. Ville den kunne laves uden marcipan eller vil den så mangle noget der holder kagebunden sammen..?
    Kh Kirsten

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. juni 2021 kl. 21:50

      Hej Kirsten:-)
      Du kan kopiere bunden fra den her i stedet. Der er ikke marcipan i.

      https://bagvrk.dk/hyldebaerkage/

      God bagelyst og god sommer!

      Kh Lene

      Svar
  3. Cecilie

    12. juni 2022 kl. 18:35

    Hej Lene,
    Hvor længe i forvejen kan man lave kagen? Jeg gad godt at lave den to dage før fødselsdagsfest, men ved ikke, om bund og mousse når at blive kedelig? (Jeg ville selvfølgelig vente med at samle bund og mousse)

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. juni 2022 kl. 22:20

      Hej Cecilie:-)
      Moussen skal lægges på, mens den stadig er blød, for ellers lægger den sig ikke så pænt.
      Jeg ville ikke lave den tidligere end dagen før, men du kan godt bage bunden tidligere og evt fryse den ned.
      Rabarberne kan også koges et par dage før og sies, men selve moussen må du vente med;-)

      God fødselsdag:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Kandiserede violer – det er nu, du skal ud og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme