• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Vanilleboller som påskeharer – bløde, luftige påskeboller, der får smilet frem

Vanilleboller som påskeharer – bløde, luftige påskeboller, der får smilet frem

29. marts 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

En påskebolle, som (næsten) er for nuttet til at spise. Både børn og voksne vil elske at sætte tænderne i de her bløde, luftige boller, som sagtens kan spises uden smør. Her er vanilleboller formet som påskeharer, som du bare MÅ bage.

Nuttet påskebolle Bagvrk.dk

Har du bagt mine fødselsdagsboller, ved du, hvordan en blød, luftig bolle med kardemomme skal smage. Jeg troede ikke, opskriften kunne forbedres på nogen måde, men de her boller er blødere, luftigere og endnu bedre.

Påskeharer som påskeboller

Inspirationen kom fra Instagram, hvor MatklubbenTrondheim har en profil. 7 kvinder, der har en madklub, hvor de bager, laver mad og deler deres fælles interesse. De havde bagt nogle små, nuttede kaniner af bolledej, som jeg gerne ville efterligne.

Påskeboller med glimmerbaggrund Bagvrk.dk

Mine påskeharer blev dog ikke så små endda. Dejen hævede nemlig op og blev stor og luftig, så der er lidt mere bolle i dem, end jeg havde regnet med. Det er ikke svært at bage påskeharerne, hvis du bare kan trille boller.

Med en lille sløjfe om halsen er harerne et sødt indslag til påskebordet – eller pakket i en lille cellofanpose, hvis du vil give dem væk som gave.

Påskebolle som påskehare Bagvrk.dk

Sådan former du vanilleboller til påskeharer

Når dejen har hævet første gang, deler du den i 10 lige store dele. Lav fire boller: 40 g til kroppen, 30 g til hovedet, 25 g til ørerne og 2-3 g til halen. Tril pæne runde boller af dem alle, men tril bollen på 25 g aflang. Læg bollerne ved siden af hinanden med god afstand på bagepladen.

Pensl bollerne med sammenpisket æg. Klip et snit ned igennem den aflange bolle og form to ører. Tryk to rosiner godt ned i hovedet som øjne. Ørerne skal pensles, før du klipper, for så bliver de lyse indeni, når de bliver bagt. Vent evt med at sætte halen på, indtil du har penslet. Så bliver den også lysere i bagningen.

Påskeboller klar til efterhævning Bagvrk.dk

Dæk dine vanilleboller til med en omvendt bradepande, så der er et hvælvet låg over dem, mens de efterhæver.

Vanilleboller udvalgt billede Bagvrk.dk

Vanilleboller som påskeharer

Nuttede, bløde påskeboller, formet som påskeharer.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hævetid 1 time t 45 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 2½ dl kold mælk
  • 25 g gær
  • 40 g sukker
  • 1 æg, str. M/L
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 tsk vanillesukker
  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 475 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Til pensling og pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • 20 rosiner
  • Smalt silkebånd

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren ud i mælken og bland det godt. Tilsæt sukker, æg, salt, vanillesukker og halvdelen af melet. Ælt det godt sammen (gerne med K-spaden i din røremaskine), før du tilsætter smørret og ælter, indtil der ikke er synligt smør.
  • Skift til dejkrogen og tilsæt resten af melet. Ælt dejen i ca. 15 minutter, til den er blød, blank og smidig og slipper skålens sider.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad den hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet. Det tager en times tid.
  • Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord, før du deler den i 10 lige store stykker. Del hver af dem således: Krop: 40 g, hoved: 30 g, ører: 25 g, hale: 2-3 gram.
  • Tril alle delene til runde boller. Tril derefter ørebollen aflang. Læg bollerne ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir, så det former en hare.
  • Pensl harerne med sammenpisket æg og stik rosiner godt ind i hovedet som øjne. Klip et snit i øret med en saks og skub ørerne lidt fra hinanden.
    Påskeharer på rad og række Bagvrk.dk
  • Læg en bradepande omvendt henover bollerne, så de kan hæve i 45 minutter, uden at noget hænger fast i dem.
  • I de sidste 15 minutter af hævetiden varmer du ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft). Bag påskeharerne i nederste tredjedel af ovnen i 12-13 minutter, til de er gennembagte.
  • Dæk bollerne til med et tørt viskestykke, når de kommer ud af ovnen og lad dem afkøle helt. Bind en lille sløjfe om halsen med smalle silkebånd.

Noter

Vanilleboller er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Boller, Forår, Med børn, Påske, Vanille
Nuttede vanilleboller som påskeboller Bagvrk.dk

Tags: Bagværk, Billig, Boller, Børnevenlig, Familiefavorit, Forår, Gær, Gærbrød, Gærdej, Med børn, Nem opskrift, Påske, Vanille

Previous Post: « Ramsløg er det grønne guld. Se den hemmelige liste, hvor du kan plukke ramsløg lige nu!
Next Post: En påskeharekage med et indbagt motiv. Imponer og overrask dine gæster. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annette Ruusunen

    22. marts 2021 kl. 16:57

    absolut en jeg må lave

    Svar
    • annette ruusunen

      22. marts 2021 kl. 16:59

      god opskrift

      Svar
      • Lene Tranberg

        22. marts 2021 kl. 17:10

        Tusind tak, Annette!
        Rigtig god bagelyst:-)

        Svar
  2. Birgit

    22. marts 2021 kl. 19:08

    Når man ikke har køkkenmaskine?
    Ps er vild med dun side/opskrifter

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. marts 2021 kl. 19:11

      Hej Birgit:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Hvis man ikke har en køkkenmaskine, ælter du bare dejen så længe, du orker;-)
      Det er jo bare en almindelig bolledej. De skal nok blive gode alligevel.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  3. Tekstforfatter pris

    15. april 2021 kl. 11:29

    5 stars
    Det er så nuttet! tak for opskriften.

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. april 2021 kl. 11:58

      Velbekomme og god bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme