• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Mudcake med mousse – Black Magic, move over;-)

Mudcake med mousse – Black Magic, move over;-)

8. august 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Må jeg præsentere dig for en mudcake med hindbærmousse? Der er tale om intet mindre end verdens bedste chokoladekage.

Der findes et hav af chokoladekager på nettet. Rigtig mange er begejstret for Black Magic kagen, og det skal de have lov at være. Jeg synes, den smager for lidt af chokolade. Måske fordi der ikke er rigtig chokolade i, men “kun” kakao? Men hvis man nu er til den dybe chokoladesmag og samtidig gerne vil have en lækker, saftig bund, hvilken kage vælger man så? Min Guinnesskage har en intens, mørk smag, men der er også kun kakao i.

Mudcake med mousse

Må jeg allerførst have lov at sige tusind tak? Jeg er så taknemmelig for alle, der læser med her på bloggen. For dem, der synes-godt-om på Facebook. For alle dem, der stiller spørgsmål eller kommenterer. Og for dem, der følger mig på Instagram:-)

I går aftes rundede jeg 900 synes-godt-om på Facebook. Det er altså et helt vildt højt tal for mig. Tusind tak:-) Bliv endelig ved med at være de sødeste læsere, man kan ønske sig.

Mudcake med hindbærmousse

Min steddatter er lige blevet 17 og skulle holde en lille havefest for at fejre det. Hendes far grillede burgere i gulerodsboller, og jeg “snittede” en lille kage. Hun fik lov at vælge, om det skulle være lyse bunde eller chokolade – og om det skulle være jordbær- eller hindbærmousse. Chokolade med hindbær? Tjek, så havde jeg nemlig en anledning til at afprøve denne chokoladekageopskrift.

Mudcake med mousse

“Jeg kan ikke li’ kaffe, kan jeg udskifte den med noget?”

Det er et af de mest stillede spørgsmål i forbindelse med chokoladekager. Ja, du kan fx udskifte den med Guinness eller hvidtøl, for den mørke, brændte smag fra kaffe eller sort øl er med til at understrege chokoladesmagen.

Hvis du insisterer på heller ikke at ville have øl i din kage, så put bare vand i, men den smager altså ikke lige så godt, som den kunne have gjort, så er du advaret. Det svarer lidt til ikke at ville putte peber i frikadeller, fordi man ikke kan li’ peber rent. Det er det samlede billede, som giver den rigtige smag:-)

Mudcake med mousse

Du kan sagtens bruge en mudcake til alt muligt andet end som bund med mousse ovenpå. Den kan deles og bruges som bund i lagkager, som en klassens-time-kage med glasur og krymmel eller som en lækker svampet kage under en hvilken som helst frosting. Prøv fx den her kirsebærkage.

Opskriften er beregnet til en springform på 25 cm. Jeg bagte en større portion for at have nok til alle gæsterne, men det er ikke tit, det er nødvendigt. Derfor er denne størrelse mere anvendelig.

Mudcake med mousse

Mudcake med hindbærmousse

En lækker, svampet chokoladekage med masser af smag, pyntet med en hindbærmousse.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Køletid 6 timer t
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 15 personer

Ingredienser
  

Kage

  • 1 dl smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 200 g chokolade (lys eller mørk, du bestemmer)
  • 1½ dl kaffe
  • 225 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g sukker
  • 45 g mørk kakao
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2½ dl kærnemælk

Hindbærmousse

  • 400 g frosne hindbær
  • 1 vanillestang
  • 100 g sukker
  • 6 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • 150 g hvid chokolade, finthakket

Pynt

  • Røde sukkerhjerter
  • Frysetørrede hindbær
  • Evt friske hindbær

Sådan gør du
 

Moussen

  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. De frosne hindbær bringes i kog sammen med vanillekorn, den tomme vanillestang og sukkeret i en lille gryde. Lad simre for svag varme i 10 minutter. Hindbærrene passeres gennem en sigte, så der kun er saft i skålen, og alle kerner er sorteret fra.
  • Husblas udblødes i koldt vand i minimum 20 minutter. Fløden varmes op til kogepunktet, og halvdelen hældes over den finthakkede, hvide chokolade. Lad det stå et øjeblik og rør så, til al chokoladen er smeltet, og massen er jævn. Tilsæt resten af fløden og rør igen.
  • Husblassen trykkes fri for vand og smeltes i den varme flødeblanding. Hindbærsaften tilsættes, og alt blandes godt.
  • Læg et stykke husholdningsfilm ned på overfladen og sæt skålen på køl til massen er helt fast, gerne natten over.

Kagen

  • Tænd ovnen på 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Beklæd en 25 cm springform med bagepapir i bunden og smør siderne godt. Dejen er ret tynd, så sæt formen på en bageplade for en sikkerheds skyld, hvis den skulle lække lidt.
  • Bland olie, chokolade og kaffe i en gryde. Varm blandingen op, indtil chokoladen er smeltet, og rør blandingen godt sammen. Lad det køle lidt.
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser. Sigt kakaoen i, så der ikke er nogen klumper. I en anden skål blandes kærnemælk og æg. Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt chokolade/olie/kaffe-blandingen, mens du rører.
  • Rør derefter æg/kærnemælk-blandingen i, indtil alt er blandet godt. Du skal ikke piske, blot røre med en grydeske.
  • Hæld dejen i springformen, og pak gerne våde viskestykker rundt om formen, så den hæver lige op. (Se mere her.) Bag din mudcake i ca. 50-55 minutter. Lad kagen afkøle helt på en bagerist.

Pyntning af kagen

  • Hindbærmoussen piskes igennem i en stor skål, til den bliver lysere og mere luftig. Pisk ikke for længe, for så bliver den grynet. Hellere for lidt end for meget. Fyld moussen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt den i toppe på din mudcake.
  • Drys sukkerhjerter og frysetørret hindbær henover og sæt kagen i køleskabet indtil en halv times tid før servering.

Noter

Du kan sagtens fryse en mudcake ned. Den kan holde sig i op til tre måneder i fryseren.
Tags Chokolade, Hindbær, Lagkage
Følg mig på Instagram.

Tags: Bradepandekage, Chokolade, Fest, Formkage, Fødselsdag, Gæster, Hindbær, Hindbærmousse, Kakao, Mousse, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Harry Potter cookies – farvede stempelsmåkager, der holder formen.
Next Post: Størrelsesforhold – hvordan du kommer fra en form til en anden »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecillie

    15. august 2017 kl. 10:24

    Hvis man gerne vil bage den på størrelse med den på dit billede, hvor meget skal man så gange op?

    Svar
    • LT

      15. august 2017 kl. 10:40

      Hej Cecilie:-)
      Jeg bagte dobbelt portion, men jeg husker ikke lige målet på min form.
      Jeg tjekker det lige, når jeg kommer hjem:-)
      Kh Lene

      Svar
      • LT

        15. august 2017 kl. 12:55

        Hej Cecilie:-)
        Min firkantede form var 25×38 cm.
        Jeg har lavet et blogindlæg om, hvordan man beregner, hvor meget dej man skal bruge, når man går fra en størrelse form til en anden. Måske kan det hjælpe dig. http://bagvrk.dk/stoerrelsesforhold/
        God fornøjelse med den, og god dag:-)
        Kh. Lene

        Svar
    • Mette

      13. april 2023 kl. 21:30

      Hvis moussen skal sprøjtes ned i små chokoladerør (cannelloni) og jeg gerne vil lave den dagen før, skal den så køles ned i en skål og hvad skal der i så fald gøres inden den kommes i sprøjtepose, eller kan jeg køle den ned i sprøjteposen?

      Tak for svar🤗

      Svar
      • Lene Tranberg

        15. april 2023 kl. 20:42

        Hej Mette:-)
        Beklager det sene svar.
        Du kan godt lave moussen dagen før og stille den i køleskabet.
        Før du putter den i sprøjteposen dagen efter, skal den piskes igennem ligesom i opskriften, så den bliver mere luftig.

        God bagelyst.

        Kh Lene

        Svar
  2. Malene Winfeld

    24. august 2017 kl. 14:31

    Ups glemte at komme sukker i….. tror i den kan spises uden ????

    Svar
    • LT

      24. august 2017 kl. 14:39

      Hej Malene:-)
      Jeg tror, den vil virke meget mørk og måske lidt tør uden. Prøv at skære en kant af og smage på den… Du kan evt hælde en sukkerlage (sukker og lidt vand kogt op, til sukkeret er smeltet) over og lade det trække ned i kagen:-)
      Jeg krydser fingre imens.
      Kh Lene

      Svar
    • LT

      25. august 2017 kl. 8:04

      Malene, hvordan gik det med kagen?
      Kh Lene

      Svar
      • Malene winfeld

        25. august 2017 kl. 15:33

        Den røg i skraldespanden. Den smagte underligbagte en ny. Hvor længe kan den holde sig ??

        Svar
        • LT

          25. august 2017 kl. 15:39

          I hvert fald 3 dage – eller lige så længe som fløden, hvis du putter moussen på?

          Svar
          • Malene Winfeld

            26. august 2017 kl. 4:41

            ok tak

  3. Maria Laulund

    12. november 2017 kl. 11:12

    Hej Malene . Jeg kan ikke finde hvor mange grader du bagte den på. Tænker det må være lavt, når den skal være i ovnen så længe. Glæder mig til at prøve den. Vh Maria

    Svar
    • LT

      12. november 2017 kl. 11:30

      Hej Maria
      Det står lige under overskriften ‘Kagen’, at ovnen skal stå på 180 grader alm. ovn, ikke varmluft.
      God fornøjelse med den og god søndag.
      Kh Lene

      Svar
      • Maria Laulund

        12. november 2017 kl. 11:55

        Sorry. Men tak

        Svar
        • LT

          12. november 2017 kl. 11:56

          Det er helt OK:-) Og velbekomme:-)

          Svar
  4. Nora

    26. januar 2018 kl. 7:25

    Hej Maria
    Er der muligt at lave kage uden kaffe, da jeg ikke kan lide kaffe? – eller har du et andet alternativ

    Tak 🙂

    Svar
    • Nora

      26. januar 2018 kl. 7:26

      Undskyld ikke Maria men Lene!

      Svar
      • LT

        26. januar 2018 kl. 7:29

        Alt forladt:-)

        Svar
    • LT

      26. januar 2018 kl. 7:29

      Hej Nora:-)
      Kaffen er i dejen for at fremhæve smagen af chokolade, så kagen smager ikke af kaffe. (Det svarer lidt til at putte løg i frikadeller, selvom man ikke kan li’ smagen af rå løg;-))
      Men du kan sagtens erstatte kaffen med fx appelsinjuice, hvis du helt vil undgå den:-)
      Ha’ en dejlig weekend!
      Kh Lene

      Svar
  5. Stine

    24. februar 2018 kl. 12:48

    Hejsa.
    Kan jeg lave kagen idag, selvom den først skal bruges imorgen?
    Mvh. Stine

    Svar
    • LT

      24. februar 2018 kl. 12:57

      Hej Stine:-) Det kan du sagtens:-) Vi havde rester med til en sammenkomst dagen efter, og der var den stadig lækker. Jeg ville dog bage kagen i dag og lave moussen, men vente med at sprøjte den på til i morgen, hvis det er muligt…
      Kh Lene

      Svar
      • Stine

        24. februar 2018 kl. 15:44

        Super
        Ja det var også min tanke.

        Svar
  6. Cecilie

    9. marts 2018 kl. 18:42

    Hej
    Hvis jeg skal lave denne kage til ca 25 personer, hvor mange portioner skal jeg så lave af denne opskrift?

    Svar
    • LT

      9. marts 2018 kl. 19:24

      Hej Cecilie:-)
      Umiddelbart ville jeg sige 2,5 portion.
      God fornøjelse med det.
      Kh Lene

      Svar
    • LT

      9. marts 2018 kl. 20:17

      Hej igen.
      Jeg kom i tanker om, at jeg bagte dobbelt portion til 28 personer, så det er selvfølgelig også nok til dig:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Cecilie

        12. marts 2018 kl. 12:18

        Fedt, tak for svar hvilken størrelse form vil du anbefale jeg bruger så? Jeg skal lave “to” kager da jeg skal bruge dem som bunde og så med mousse imellem de to kager – tror du ikke man kan gøre det? Skal bruge den til barnedåb.

        Svar
        • LT

          12. marts 2018 kl. 12:27

          Hej Cecilie.
          Kagen bliver ca 3 cm høj, hvis du laver den som i opskriften. Så enten vil jeg dele den i to, så de kun bliver 1,5 cm tykke eller bage den i to forme (i kortere tid). Ellers bliver det rigtig meget chokoladekage i forhold til mousse. Hvis du vil støbe moussen i mellem bundene i stedet for at piske den op og sprøjte den ud på bundene, vil jeg foreslå dig at bruge denne hindbærmousse i stedet:
          https://bagvrk.dk/lagkage-med-chokolade-og-hindbaermousse/
          Kh Lene

          Svar
          • Cecilie

            12. marts 2018 kl. 14:22

            Hej Lene

            Tak for svar – tror jeg går med at lave én stor og så dele den i to når den er blevet kold.

            Nu hvor jeg fordobler opskriften, hvilken størrelse springform vil du så sige jeg skal bruge?

          • LT

            12. marts 2018 kl. 14:26

            Hej igen:-)
            Så skal din springform have en diameter på 35 cm for at højden bliver den samme. Husk at kagen skal bage i lidt længere tid, nu når den bliver større.
            Kh Lene

  7. Cecilie

    12. marts 2018 kl. 14:34

    Fedt! Tusinde tak for din tid til at svare på alle mine spørgsmål.

    Hvor meget længere ville du tro den ca skal have?

    Svar
    • LT

      12. marts 2018 kl. 14:36

      Det var kun så lidt;-)
      Mit gæt vil være 10-15 minutter længere, men hold lidt øje med den og prøv at stikke i midten af den, om der hænger ubagt dej ved.

      Svar
  8. Lenette

    4. april 2018 kl. 8:22

    Hej Lene
    Hvis jeg nu skal lave 3 bunde i en firkantet 30×35cm form, som skal lægges sammen med hindbærmousse, og kagen skal ende med at være ca. 8 cm høj når den er samlet, hvor mange gange vil du så tro jeg skal gange den op? Og er det eventuelt så bedst at lave hver bund for sig?

    Svar
    • LT

      4. april 2018 kl. 8:43

      Hej Lenette:-)
      Her skal vi have gang i en lille udregning med rumfang;-)
      Jeg synes, det er nemmest at bage bundene hver for sig. Hvis du bager portionen her i en form, der måler 30×35 cm, vil hver bund være ca 1,4 cm tyk. (Og her antager jeg, at du fordeler dejen jævnt, så den bliver lige tyk over det hele. – Gør dejen lidt tykkere i kanterne, for de sætter sig, før midten af kagen. Ellers buer den op på midten, fordi den bliver ved med at hæve, så længe den er fugtig.)
      Så du skal bare gange min opskrift op med 3 og bage den ad tre omgange.
      God fornøjelse med det.
      Kh Lene

      Svar
  9. Dominika

    12. april 2018 kl. 12:40

    Hej Lene.
    Jeg har lige prøvet at lave din hindbærmousse i sidste weekend og den smager fantastisk
    Mir spørgsmål er: tror du at jeg godt kunne lave en almindelig hvid chokolademousse uden ved blot at udelade hindbær og sukker men måske smide en ekstra plade chokolade i?
    Det skulle jo også gerne holde faconen, ligesom denne her.

    Rigtig god dag og på forhånd tak

    Svar
    • Lene

      12. april 2018 kl. 12:47

      Hej Dominika
      Dejligt at høre. Hmmm, jeg tænker, der skal en del hvid chokolade i for at få den til at smage af nok, men det burde kunne lade sig gøre på den måde, du beskriver. Jeg ville tage et enkelt blad husblas ud, så du har er blad pr. dl. fløde, men ellers har jeg ikke noget at tilføje;-)
      God fornøjelse med den:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Dominika

        12. april 2018 kl. 18:56

        Super, det vil jeg kaste mig ud i 😀 Tusind tak for svar 🙂
        Vh Dominika

        Svar
  10. Camilla

    20. juni 2018 kl. 19:33

    Hej Lene.
    Kan man mon bage mud kagen i en bradepande på 30 x 40 istedet for springform? Og hvis ja hvordan tror du så portions str skal lyde? (Hvor meget skal jeg gange din opskrift op) det skal gerne være en kage til 12-14 mand.
    Mvh Camilla

    Svar
    • Lene

      20. juni 2018 kl. 19:39

      Hej Camilla:-)
      Kagen på de 25 cm i diameter er fin til 12-14 mand. Sidste år bagte jeg dobbelt portion til 28 unge mennesker, og der var stadig kage til overs bagefter…
      Men hvis du gerne vil bage den i bradepanden på 30×40 cm instedet, skal du gange portionen med 2,4 for at få en kage på samme højde som min.
      God fornøjelse:-)
      Kh Lene

      Svar
  11. Line

    25. juli 2018 kl. 11:16

    Jeg har lige opdaget din blog, og hvor er den fin og brugbar!
    Jeg har arbejdet rigtigt meget i moussekager, men har aldrig prøvet, at lade den sætte sig for at røre den op og putte den oven på en kage. Så det skal jeg helt sikkert prøve.
    Tak for en dejlig og indbydende opskrift 🙂

    Svar
    • Lene

      25. juli 2018 kl. 14:04

      Hej Line:-)
      Tusind tak for din søde kommentar:-) Det glæder mig, at jeg kan få lov at inspirere andre ved at gøre det, jeg holder meget af.
      Kh Lene

      Svar
  12. Sarah

    9. september 2018 kl. 18:15

    Hej..
    Jeg vil bruge din hindbærmouss til tal kage, det vil den godt kunne holde ik..?
    På forhånd tak
    Sarah

    Svar
    • Lene

      9. september 2018 kl. 19:09

      Hej Sarah:-)
      Jo, det vil du sagtens kunne;-) God fornøjelse med den:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Malene

        31. maj 2019 kl. 15:10

        Hej Lene

        Faldt over denne kommentar -og den er lidt i tråd med mit spørgsmål…..
        Min tanke er at lave moussen på dag 1, bage bunde på dag 2,. Samle på dag 2, servere på dag 3
        Tror du man kan det.

        Tak for hjælpen
        Hilsen Malene

        Svar
        • Lene Tranberg

          31. maj 2019 kl. 15:30

          Hej Malene:-)
          Det kan du godt, bare kagen står i køleskabet natten over.
          Kh Lene

          Svar
  13. Kirsten

    2. november 2018 kl. 20:33

    Hejsa
    Jeg har kun varmet halv delen af fløden, tror du det har nået at sige?????

    Svar
    • Lene

      2. november 2018 kl. 20:39

      Hej Kirsten:-)
      Næh, hvis du har smeltet chokoladen og husblassen i fløden, så skal det nok gå godt:-)
      Kh Lene

      Svar
  14. Sarah

    14. november 2018 kl. 10:12

    Hej

    Jeg har haft skrev før med tal kage og det gik rigtig godt og jeg vender tilbage til din mousse hvergang nu skal jeg lave lagkage 26*26 er det nok med en portion eller er det dobbelt kan jeg hælde den direkt på lagkagen eller skal jeg dutte den så den bliver pisket op inden den bliver lagt på .. skal laves fredag så håber du har tid til svar..

    Svar
    • Lene

      14. november 2018 kl. 10:22

      Hej Sarah:-)
      Hvis det er en mousse, som skal støbes på en kagebund, vil jeg anbefale dig denne i stedet: https://bagvrk.dk/lagkage-med-chokolade-og-hindbaermousse/ Du skal gange opskriften med 1,2, hvis du vil have et lag på tykkelse med den i lagkageopskriften:-)
      Hvis du hellere vil piske den op som med mudcake-moussen, er det pænere at dutte den på, synes jeg, men det styrer du;-) I så fald skal du gange opskriften med 1,4.
      Rigtig god fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
  15. Sarah

    14. november 2018 kl. 11:44

    Hej.
    Jeg tror jeg dutter den på som med tal kagen.. den anden opskrift skal helt sikker prøves men jeg har ikke så meget tid derfor har jeg valgt alm bunde og den her mousse da den er hurtig og sikker og en jeg er hjemme i .. tak for hjælpen igen og dit hurtige svar..

    Svar
    • Lene

      14. november 2018 kl. 11:46

      Velbekomme, Sarah:-) Du er altid velkommen til at spørge;-)
      Kh Lene

      Svar
  16. Trine

    11. december 2018 kl. 15:44

    Hej 🙂 Jeg skal bage en kage til en fødselsdag for 14-16 personer her på lørdag, og jeg tænkte på at lave netop denne kage. Vil du tro, at det er nok med sådan ét styks til det antal mennesker? Hvis du har en idé om det 😀

    Mvh Trine

    Svar
    • Lene

      11. december 2018 kl. 16:26

      Hej Trine:-)
      Da min steddatter fik den til sin fødselsdag, var der til 15 personer i denne størrelse, så det passer nok fint:-)
      God fornøjelse.
      Kh Lene

      Svar
  17. Trine

    14. december 2018 kl. 21:46

    Hej igen 🙂 Jeg har bagt kagen her til aften. Den fik lidt mere tid end opskriften siger – men kagen er timer efter ret “fugtig” når man prikker til den på siden feks – er det meningen? Jeg er ikke så erfaren i at bage kager, så vil bare lige være sikker. Men tænker da den må være færdig, når den fik mere tid end hvad opskriften siger

    Mvh Trine

    Svar
    • Lene

      15. december 2018 kl. 22:21

      Hej Trine:-)
      Beklager det sene svar. Bloggen var nede i morges, og så kom jeg fra det…
      Kagen er saftig, men ikke våd.
      Det eneste, som kan drille, er, hvis du har brugt en anden størrelse form, så kagen er højere end min. Så skal den have en del længere tid.
      Jeg krydser fingre for at det lykkes:-)
      Kh Lene

      Svar
  18. Vinni

    10. april 2019 kl. 18:02

    Hej Lene
    Jeg er det vi herhjemme kalder en kagespade – jeg er en knold til at bage. Vil du sige at din mudcake er idiotsikker?
    Hvis man hellere vil pynte med chokolademousse end hindbærmusse, hvilken opskrift vil du så anbefale til en kage på str med din?
    På forhånd tak for hjælpen
    Hilsen Vinni

    Svar
    • Lene

      10. april 2019 kl. 18:12

      Kære Vinni:-)
      Kagespade lyder pænere end min søsters udtryk om sig selv som “bagemongol”;-)
      En mudcake er totalt idiotsikker, hvis du bare gør, som jeg skriver:-)
      Hvis du lader chokolademoussen fra min gateau Marcel sætte sig i køleskabet, kan du sagtens bruge den til at sprøjte ud. – Og vil du gøre det supernemt, har Dr. Oetker lavet en chokolademousse (pulver), som bare skal piskes op med mælk.
      Kh Lene

      Svar
  19. Lene

    18. april 2019 kl. 13:58

    Hej Lene
    Jeg kunne godt tænke mig at lave den med citron el. lime mousse, så jeg kan give den påskefarver i striber, når jeg sprøjter den ud 😉 Men hvilken af dine mousser skal jeg vælge? Kan jeg bruge din limemousse fra forårslagkagen, men bare piske den op dagen efter og så sprøjte den ud? 🙂
    Hilsen Lene

    Svar
    • Lene

      18. april 2019 kl. 14:46

      Hej Lene:-)
      Ja, det ville jeg gøre:-)
      Rigtig god fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
      • Lene

        19. april 2019 kl. 12:49

        Har lige læst at fløden piskes til limemoussen med det samme inden det blandes, så kan jeg stadig piske moussen op i morgen efter uden den mister “styrke”?

        Svar
  20. Vinni

    22. april 2019 kl. 14:53

    Hej igen Lene
    Jaiii jeg har bagt din mudcake og resultatet er faktisk blevet helt godt . Nu er problemet bare, at ungerne synes den er ALT for stærk og jeg brugte endda mælkechokolade. Mine spørgsmål er derfor… Vil jeg kunne undlade kaffe og i stedet bruge vand, og evt skære ned på mængden af kakao (måske halvere det)? Mon den vil være mere børnevenlig med vanillemousse eller jordbærmousse end med chokolademousse? Hvis jeg bruger halv mængde dej så kagen kun bliver halv så høj, hvor lang tid skal den så bage?
    På forhånd tak for svar
    Hilsen Vinni “kagespaden”

    Svar
    • Lene

      22. april 2019 kl. 15:01

      Kære Vinni Kagespade;-)
      (Ment på den allersødeste måde, naturligvis:-))
      Du kan sagtens gøre, som du selv foreslår. Du kan erstatte kaffen med mælk, juice eller vand – og halvere kakaomængden, men det hjælper også at bruge en mildere mousse end chokolade Du må prøve dig frem, indtil børnene kan li’ kagen, så I får jeres helt egen version.
      Hvis kagen bliver halvt så tyk, skal den nok bage i 40 minutter.
      Kh Lene

      Svar
  21. Heidi B

    13. maj 2019 kl. 11:47

    Jeg har helt ærligt ikke læst alle besvarelserne igennem, men ved du, om man med fordel, kan udskifte hindbær med jordbær i denne opskrift?

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. maj 2019 kl. 12:24

      Hej Heidi:-)
      Det er helt OK;-)
      Du kan sagtens udskifte hindbær med jordbær. Måske skal du justere sukkermængden lidt, så den ikke bliver alt for sød, men der kan du sagtens smage dig frem.
      God fornøjelse med den:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Naja

        30. maj 2019 kl. 11:16

        Hej Lene.
        Jeg kunne læse i de tidligere kommentarer at jeg godt kan udskifte hindbær med jordbær. Da jordbærkerne ikke er så store så jeg tænker at bruge alt. Skal jeg bruge mindre bær eller mere husblas eller chokolade, hvad tænker du?

        Svar
        • Naja

          30. maj 2019 kl. 11:33

          Og hvis der skal være mousse nok til en halv bradepande er en portion så nok? Og sidste spørgsmål. Kagen skal serveres på søndag, kan jeg lave moussen lørdag eftermiddag og så piske op søndag formiddag? Eller ville du starte tidligere? Jeg er mere bekymret for at jordbærsyltet sætter sig og bliver geleagtige

          Svar
          • Lene Tranberg

            30. maj 2019 kl. 16:35

            Hej Naja:-)
            Du skal lave dobbelt portion, ellers bliver det nogle meget små dutter…
            Hvis du laver moussen lørdag eftermiddag og pisker den op og pynter søndag, så passer det så fint sammen:-)
            Rigtig god fornøjelse.
            Kh Lene

        • Lene Tranberg

          30. maj 2019 kl. 16:32

          Hej Naja:-)
          Beklager det sene svar.
          Du bruger bare samme mængde af det hele, så passer det.
          Kh Lene

          Svar
  22. Lene

    11. juni 2019 kl. 13:02

    Hej Lene
    Jeg har planer om at lave en karamel/chokolade poke-cake, men alle opskrifter jeg finder bruger ready-to-mix-pakker, så er på udkig efter en god chokoladebund – og er vild med den her! Så tror du den kan bruges til det?
    Kh. Lene

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. juni 2019 kl. 13:04

      Hej Lene:-)
      Ork ja, det kan den sagtens:-) Den vil være helt fantastisk med en lækker karamel, der løber ned i hullerne.
      God fornøjelse med den!
      Kh Lene

      Svar
      • Lene

        12. juni 2019 kl. 8:04

        Super! 🙂 Kan jeg godt kan bage den tirsdag aften og hælde karamel over den, men først servere den torsdag morgen?
        Kh. Lene.

        Svar
        • Lene Tranberg

          12. juni 2019 kl. 8:30

          Det kan du sagtens, bare du pakker den godt ind:-) Jeg ville ikke sætte den i køleskabet.
          Kh Lene

          Svar
          • Lene

            14. juni 2019 kl. 7:15

            Mange tak! Så får den lov at bo i formen og en plastikpose hele onsdag, så klarer den sig nok fint 🙂
            Kh. Lene

  23. Kristine Becker Lund

    8. oktober 2020 kl. 23:09

    Hej Lene.
    Jeg vil helst bage med smør for smagens skyld. Skal det være olie?
    Bedste hilsner, Kristine

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. oktober 2020 kl. 23:15

      Hej Kristine:-)
      Nej, det behøver ikke være olie. Du kan sagtens bruge smeltet smør i stedet:-)
      1 dl olie svarer ca til 90 g smør.

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  24. Sabine

    11. november 2022 kl. 18:46

    Ved du om moussen kan laves og sprøjtes i toppen på kagen DAGEN FØR servering?
    Eller bliver moussen træls af det?

    Mvh.

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. november 2022 kl. 17:07

      Hej Sabine:-)
      Hvis du kan få pakket kagen godt ind, uden at moussen bliver mast, kan du godt sprøjte den på dagen før. Det har jeg gjort et par gange.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  25. Christina Gravlund

    30. januar 2023 kl. 18:56

    Hej jeg skal bruge din mousse til 4 bogstaver der ca er a4 str hvor mange gange ville du lave den portion du har foreskrevet?
    Der skal bare dupper på toppen af bogstaverne

    Svar
    • Lene Tranberg

      31. januar 2023 kl. 8:26

      Hej Christina:-)
      Hmm, det er lidt svært at svare på, da dine bogstaver jo ikke fylder hele A4-siden ud…
      Mit bedste gæt er 3 gange opskriften.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  26. Jørgen

    6. februar 2023 kl. 15:13

    Hej Lene

    Ja, dette er blevet min favorit bage blog :-).
    Jeg tænkte at bage denne kage til min hustrus fødselsdag, men vi har aldrig kærnemælk i huset, kan jeg erstatte det med andet?

    Bedste hilsner
    Jørgen

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. februar 2023 kl. 15:34

      Hej Jørgen:-)
      Det glæder mig meget, at du kan li’ mine opskrifter – og tillykke med hustruens fødselsdag:-)
      Du kan sagtens bruge et andet surmælksprodukt end kærnemælk.
      Hvis du bruger yoghurt naturel, creme fraiche 9%, A38, ylette, ymer eller lignende, bruger du bare den samme mængde.
      Er surmælksproduktet tykt i konsistensen som fx skyr, græsk yoghurt eller en af de fede creme fraiche, ville jeg fortynde den med vand.

      Rigtig god bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  27. Ninna

    16. februar 2023 kl. 14:42

    Hej
    Ved du om det er muligt at udskifte hindbær med jordbær, og så stadig følge din opskrift til moussen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2023 kl. 15:06

      Hej Ninna:-)
      Du kan sagtens udskifte hindbærrene med jordbær. Det bliver også lækkert.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  28. Marlene

    25. maj 2023 kl. 15:00

    Hej Lene 🙂
    Jeg skal lave kagen til en fødselsdag på lørdag, men jeg undrer mig lidt over mængden af mousse.
    Kan det virkelig passe, at det kun er til en springform på 25 cm? 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. maj 2023 kl. 9:33

      Hej Marlene:-)
      Beklager det sene svar.
      Mængden af mousse passer til en springform på 25 cm.
      God fødselsdag og god bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  29. Stine Frederiksen

    13. februar 2025 kl. 11:21

    Hejsa.
    Kan den fryses?
    Mvh. Stine

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2025 kl. 13:27

      Hej Stine:-)
      Ja, det kan du sagtens.
      God bagelyst.
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Muffins med flødetabletter og karamelfyld –…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme